Skip to Content
Izjava o zaštiti privatnosti društva SAP
Izjava o zaštiti privatnosti društva SAP

Zaštita privatnosti pojedinca na Internetu ključna je za budućnost poslovanja zasnovanog na Internetu i pomak prema istinskom internetskom gospodarstvu. Društvo SAP sastavilo je ovu Izjavu o privatnosti kako bi pokazalo svoju čvrstu privrženost pravu pojedinca na privatnost. U ovoj Izjavi o privatnosti opisuje se naša praksa obrade informacija koje se mogu upotrijebiti za izravno ili neizravno identificiranje osobe (“Osobni podaci”).

Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se na web stranicu www.sap.com i sve druge web stranice na kojima se ova Izjava o privatnosti navodi. Kontrolor podataka u slučaju web stranice www.sap.com je društvo SAP America Inc., 3999 West Chester Pike, Newtown Square, PA 19073, SAD. Kontrolor podataka u slučaju drugih web stranica na kojima se ova Izjava o privatnosti navodi ili koristi pravna je osoba SAP grupe navedena u relevantnoj zakonskoj objavi, odnosno ako zakonska objava nije potrebna u skladu s lokalnim zakonima, kontrolor podataka u tom je slučaju vlasnik autorskog prava nad tom web stranicom. To se konkretno odnosi na SAP SE, Dietmar-Hopp-Allee 16, 69190 Walldorf, Njemačka u pogledu korporativne web stranice SAP grupe (www.sap.com/corporate-de/about.html i www.sap.com/corporate-en/about.html), web stranica koje se odnose na konkretne proizvode, SCN i trgovinu društva SAP. Društvo SAP America Inc., SAP SE i sve relevantne pravne osobe SAP grupe u daljnjem se tekstu navode kao “društvo SAP

Neke pravne osobe društva SAP, ponude, programi i/ili web stranice mogu imati svoje vlastite, možda i različite, izjave o privatnosti. Stoga vas potičemo da pročitate izjave o privatnosti na svakoj od web stranica društva SAP, kao i ponude ili programe koje posjećujete ili pregledavate.

I. Globalni temelji privatnosti

Naša praksa u pogledu privatnosti odražava trenutna globalna načela i standarde obrade Osobnih podataka. Ta načela uključuju obavijest o upotrebi podataka, izbor upotrebe podataka, pristup podacima, integritet podataka, sigurnost, daljnji prijenos i provedbu/nadzor. Pridržavamo se zakona o privatnosti u državama u kojima poslujemo.

II. Pristanak

Upotrebom ove web stranice pristajete na prikupljanje i upotrebu Osobnih podataka kao što je ovdje opisano. Ako se ne slažete s ovdje navedenim uvjetima, molimo vas da ne upotrebljavate ovu stranicu.

Ako odlučimo izvršiti promjene u ovoj Izjavi o privatnosti objavit ćemo promjene na ovoj web stranici kako biste uvijek znali koje Osobne podatke prikupljamo i kako ih koristimo. Stoga vas potičemo da povremeno provjerite ažuriranja ove Izjave o privatnosti.

U skladu s važećim zakonom, možemo zatražiti vaš izričiti pristanak za obradu određenih Osobnih podataka koji su prikupljeni na ovoj web stranici ili koje ste vi ponudili. Ljubazno vas molimo da zapamtite da je svaki pristanak dobrovoljan. U slučaju da ne želite dati zahtijevani pristanak za obradu svojih Osobnih podataka (u skladu s niže navedenim Pododjeljkom 10 (Zadržavanja podataka) ili naknadno obavijestite društvo SAP kako ne želite da društvo SAP nastavi obrađivati vaše Osobne podatke, imajte u vidu da (daljnja) upotreba određenih ponuda ili usluga društva SAP možda neće biti moguća ili će njihov opseg biti ograničen.

III. Prikupljanje i obrada vaših Osobnih podataka

U svrhu što boljeg ispunjavanja i razumijevanja vaših potreba i interesa, društvo SAP prikuplja, izvozi i koristi Osobne podatke s odgovarajućom obaviješću (kako je u ovom dokumentu i navedeno), te, ako je zakonski obavezno, pristankom i evidentiranjem pri tijelima nadležnim za zaštitu podataka, gdje se to primjenjuje.

Kada posjećujete našu web stranicu možemo zabilježiti vašu IP adresu i koristiti cookieje i druge internetske tehnologije (niže navedene kao “Automatizirani alati” i “Ugrađene web poveznice)” za prikupljanje informacija o našim posjetiteljima i njihovim interesima. Zavisno od upotrebljavanih Automatiziranih alata, prikupljeni podaci osim vaše IP adrese obuhvaćaju i cloud identitet koji vam dodjeljujemo kad se registrirate kod društva SAP, vrstu preglednika koju upotrebljavate, web stranice društva SAP koje ste posjetili, stavke na koje ste kliknuli na određenoj stranici društva SAP, vrijeme koje ste proveli na određenoj stranici, web stranicu s koje ste pristupili web stranici društva SAP te vanjsku odredišnu web stranicu kojoj ste pristupili s web stranice društva SAP. Korištene tehnologije i prikupljene informacije detaljnije se opisuju u niže navedenom Pododjeljku 5 (Automatizirani alati). Nakon što date svoj pristanak (gdje je to zakonski obavezno), društvo SAP može dodati informacije prikupljene Automatiziranim alatima u korisničke profile koje društvo SAP čuva o vama. Takve dodatne informacije uključuju vaš korisnički ID, preferencije web stranice i vaš interes za proizvode društva SAP.

Nadalje možemo prikupljati i obrađivati bilo koje Osobne podatke koje nam ponudite, npr. kada se registrirate za događaje ili druge ponude društva SAP, pretplatite na biltene, sudjelujete u mrežnim anketama, chat usluzi društva SAP ili na neki drugi način svoje podatke za kontakt dostavite društvu SAP. U slučaju da društvu SAP dostavite svoje ID-ove s društvenih mreža, društvo SAP može preuzeti javno dostupne podatke o vama.

Takvi Osobni podaci u pojedinačnom slučaju obuhvaćat će (podskup koji se sastoji od sljedećeg): vaše ime i prezime, vašu poštansku adresu i adresu e-pošte (kako je detaljno navedeno niže u Pododjeljku 2. (Adrese e-pošte) u nastavku), vaš telefonski broj, podatke za prijavu na društvene mreže, relevantne financijske i bankovne podatke za obradu vaše narudžbe (kako je detaljno navedeno niže u Pododjeljku 3. (Registraciju za kupovinu ili događaja) u nastavku) te određene informacije o društvu za koje radite (tj. ime i poštansku adresu vašeg društva, naziv vašeg radnog mjesta i razinu ovlaštenja) kao i podatke o postojećem odnosu (tj. koju ste verziju uvjeta upotrebe društva SAP prihvatili ili koji je vaš odabir u pogledu primanja marketinških materijala od društva SAP) između društva SAP i vas.

Table of Contents

1. Upotreba i svrha prikupljenih Osobnih podataka

Informacije koje društvo SAP prikuplja za razumijevanje vaših potreba i interesa pomažu mu pri isporuci dosljednog i personaliziranog iskustva. Takve informacije koristimo samo na način opisan u ovoj Izjavi o privatnosti i/ili na način koji navedemo u vrijeme prikupljanja. Nećemo naknadno mijenjati način upotrebe vaših Osobnih podataka bez vašeg pristanka, kako je to zakonom određeno. Vaše Osobne podatke upotrebljavat ćemo isključivo u sljedeće svrhe:

 • Obradu vaših naloga i isporuku proizvoda i usluga te informacija koje ste naručili;
 • Vaše informiranje o najnovijim najavama proizvoda, ažuriranjima softvera, nadogradnjama softvera, sigurnosnim zakrpama, proširenjima sustava, posebnim ponudama i drugim informacijama. To povremeno može uključiti informacije iz drugih tehnoloških društava ili poslovnih partnera o proizvodima i uslugama koje mogu dodati vrijednost vašim proizvodima društva SAP. Takva priopćenja možete dobiti ne samo od društva SAP već i od drugih društava iz grupe SAP, uključujući, radi izbjegavanja dvojbe društva iz podgrupa: Ariba, SuccessFactors, Hybris, Sybase, Business Objects, Fieldglass, Concur, Multiposting i SeeWhy. U tom smislu izričito potvrđujete da društvo SAP može podijeliti vaše podatke za kontakt s drugim društvima u okviru SAP grupe. Osim toga potvrđujete da se bilo koje informacije potrebne za praćenje vaših odabira u pogledu primanja marketinških materijala (npr. zavisno od države u kojoj relevantno društvo SAP grupe posluje jeste li dali izričit pristanak i/ili ste odustali od primanja marketinških materijala) mogu pohraniti i razmijeniti između prethodno navedenih društava;
 • Prilagodbu informacija o našim proizvodima i uslugama prema vašim pojedinačnim interesima. Na primjer, tijekom posjeta našoj web stranici omogućeno nam je pružanje posebnih informacija o proizvodima i uslugama koje vas mogu zanimati;
 • Putem usluge SAP Cloud ID omogućeno nam je kreiranje jedinstvenog korisničkog profila kojim se pojedinac može koristiti u okviru svih društava SAP grupe (uključujuće sva SAP društva kao i društva Ariba, SuccessFactors, Hybris, Sybase, Business Objects, Fieldglass, Concur, Multiposting i SeeWhy) za pristup web ponudama i uslugama. Stoga, potvrđujete da se takvi Osobni podaci potrebni za kreiranje vašeg korisničkog profila u te svrhe mogu podijeliti i upotrebljavati u okviru svih društava SAP grupe. Takve usluge mogu vam omogućiti dijeljenje informacija o sebi (uključujući i Osobne podatke) s drugim registriranim korisnicima iste usluge. Da biste odredili koje informacije želite dijeliti koristite se funkcionalnostima relevantne usluge.
 • Osim profila za uslugu SAP Cloud ID opisanog u prethodnoj stavci, omogućava se i kreiranje drugih korisničkih profila i pristup drugim područjima osobnog profila koja se odnose na određene usluge (npr. u vezi s vlastitim partnerskim programima društva SAP, forumima i zajednicama). S obzirom da vam takvi profili mogu dopustiti pristup uslugama različitih članova društava SAP grupe (uključujući sva društva SAP kao i društva Ariba, SuccessFactors, Hybris, Sybase, Business Objects, Fieldglass, Concur, Multiposting i SeeWhy) potvrđujete da se takvi Osobni podaci potrebni za kreiranje vašeg korisničkog profila u te svrhe mogu podijeliti i upotrebljavati u okviru svih društava SAP grupe. Takve usluge mogu vam omogućiti dijeljenje informacija o sebi (uključujući i Osobne podatke) s drugim registriranim korisnicima iste usluge. Da biste odredili koje informacije želite dijeliti koristite se funkcionalnostima relevantne usluge.
 • Pružanje personaliziranog korisničkog iskustva i pregled zaštićenog sadržaja;
 • Provođenje online sesija “Klikni za chat” i “Klikni za poziv”;
 • Kako bi se osigurala i kontrolirala kvaliteta informacija i iskustva koje imate tijekom chat sesija pri SAP-u obrazovanjem našeg osoblja u svrhu učinkovitog odgovaranja na vaša pitanja;
 • Osiguranje mogućnosti kontakta s vama radi odgovora na vaše upite i pružanje informacija o otpremi i fakturiranju te osiguranje povratnih informacija i podrške kupcu;
 • Organizaciju natječaja, igara na sreću ili drugih marketinških ili promotivnih aktivnosti na www.sap.com ili drugim web stranicama društva SAP; Osobni podaci mogu se prikupiti za provedbu tih programa;
 • Provedbu upitnika i anketa u svrhu osiguranja boljih proizvoda i usluga našim kupcima i krajnjim korisnicima. Vaše ispunjavanje bilo kojeg upitnika je dobrovoljno;
 • Podrška upitima za odabir kadrova;
 • Pripremu anonimiziranih podataka koji se odnose na upotrebu web stranica i ponuda društva SAP. Društvo SAP koristi anonimizirane podatke samo za poboljšavanje tih web stranica i ponuda.
 • Ispunjenje ugovornih obaveza; i
 • Usklađivanje sa svim primjenjivim zakonskim obavezama, a posebno s onima koje proizlaze iz zakona o izvozu. Društvo SAP i njegovi proizvodi, tehnologije i usluge podliježu zakonima o izvozu u raznim državama, uključujući bez ograničenja zakone Europske unije i njenih država članica te zakone Sjedinjenih Američkih Država. Potvrđujete da je sukladno primjenjivim zakonima o izvozu, trgovinskim sankcijama i embargima koje izdaju ove države društvo SAP obavezno poduzeti mjere kako bi spriječilo pravne osobe, organizacije i strane navedene na popisima sankcioniranih strana u pristupu određenim proizvodima, tehnologijama i uslugama, koristeći se web stranicama društva SAP i drugim kanalima isporuke koje kontrolira društvo SAP. Stoga, potvrđujete i suglasni ste da društvo SAP može (i) automatski provjeriti registracijske podatke bilo kojeg korisnika i vaše ostale identifikacijske informacije u odnosu na dostupne popise sankcioniranih strana; (ii) redovito ponavljati takve provjere kad god dođe do ažuriranja popisa sankcioniranih strana ili ažuriranja vaših informacija; (iii) blokirati vaš pristup uslugama i sustavima društva SAP u slučaju eventualnog podudaranja; i (iv) kontaktirati s vama u slučaju eventualnog podudaranja radi potvrde vašeg identiteta.

 

Natrag na vrh

2. Adrese e-pošte

Ako odaberete dati nam svoju adresu e-pošte, s vama ćemo komunicirati putem e pošte. Ne dijelimo vašu adresu e-pošte s drugima izvan društava SAP grupe, osim ako tako nešto ne bude potrebno u okviru poslovnog odnosa između vas i društva SAP ili ako se registrirate za usluge treće strane. U bilo kojem trenutku možete odabrati prestanak primanja e-pošte u skladu s niže navedenim Pododjeljkom 9. (Izbor/otkazivanje) u nastavku). Međutim, takav odabir neće utjecati na slanje e-pošte koja je izričito potrebna za provedbu poslovnog odnosa između vas i društva SAP.

Ovisno o tome kako je postavljena vaša aplikacija e-pošte, informacije o vama mogu se automatski prenijeti kada pošaljete poruku e-pošte društvu SAP.

Ako odaberete registrirati se za usluge treće strane, možda ćemo neke informacije iz vaše registracije kod društva SAP trebati poslati dobavljaču usluga, a to može uključivati i vašu adresu e-pošte.

 

Natrag na vrh

3. Registracija za kupovinu ili događaj

Naša stranica uključuje narudžbenice koje ispunjavate kako biste zatražili informacije, proizvode i usluge Ti obrasci mogu prikupljati vaše financijske informacije kako su prethodno opisane, kao što su vaši bankovni podaci ili brojevi kreditnih kartica. SAP obećava da će sve informacije koje podnesete koristiti isključivo u svrhu fakturiranja i plaćanja za tu posebnu transakciju. Ona može sadržavati prijenos vaših podataka trećim stranama uključenim u izvršenje transakcije, kao što su banke, kartične kuće, provoditelji plaćanja i druge financijske institucije i institucije za kontrolu kredita.

 

Natrag na vrh

4. IP adrese

IP adrese koristimo kako bi nam pomogle dijagnosticirati probleme, kako bismo otkrili iz koje države dolazi korisnik koji se koristi našom web stranicom i uslugama te mu u skladu s tim ponudili odgovarajuće pravne izjave i kako bismo prikupili demografske informacije kao što je navedeno niže u Pododjeljku 5 (Automatizirani alati).

IP adrese ili druge informacije koje dijelite na ovoj web stranici ili ste to učinili u bilo kojoj ranijoj prilici ili šifri kampanje, kao što je navedeno niže u Pododjeljku 5 (Automatizirani alati), koristimo i za određivanje koje se stranice na našim stranicama posjećuju i koje su vam teme zanimljive, a sve to kako bismo vam mogli pružiti informacije o relevantnim proizvodima i uslugama.

SAP također može prikupljati IP adrese (i druge tehničke informacije kao što je vrsta preglednika) tijekom sesija Klikni-za-chat ili Klikni-za-poziv koje pokrećete. Ove informacije prikupljaju se kada se povezujete s društvom SAP kako bismo mogli identificirati vašu sesiju, isporučiti sadržaj zasnovan na tehničkim mogućnostima vašeg preglednika te u svrhu kontrole kvalitete. Vaša IP adresa ne koristi se za vašu identifikaciju, osim u slučaju prethodnog pristanka.

Društvo SAP prikuplja samo one informacije povezane s vašim posjetom društvu SAP. Ne pratimo i ne prikupljamo Osobne podatke iz vaših posjeta društvima ili pravnim osobama izvan društava SAP grupe ni više informacija od onih prethodno navedenih u Pododjeljku III. (Prikupljanje i obrada vaših Osobnih podataka).

 

Natrag na vrh

5. Automatizirani alati

Osim informacija koje navedete, društvo SAP može prikupljati i informacije tijekom vašeg posjeta web stranici društva SAP putem Automatiziranih alata, koji obuhvaćaju web signale, cookieje, ugrađene poveznice i druge često korištene alate za prikupljanje informacija. Ovi alati prikupljaju određene standardne informacije koje vaš preglednik šalje našoj web stranici, kao što su vrsta i jezik preglednika, vremena pristupa i adresa web stranice s koje ste stigli na SAP web stranicu. Pomoću tih alata društvo SAP može potvrditi i prijem poruka e-pošte koje je primatelj pristao primati te pratiti druge informacije poput posjećenih stranica na relevantnoj stranici društva SAP te registrira li se primatelj za događaj koji nudi društvo SAP i određene druge skupne podatke koji nisu u vezi s konkretnim pojedincem.

Osim ako neko drugo sredstvo za vaš odabir nije navedeno u nastavku, možete odbiti koristiti Automatizirane alate poput cookieja (i) ako relevantna web stranica podržava TRUSTe Consent Manager tako što ćete kliknuti na odgovarajuću poveznicu u podnožju web stranice, ili (ii) ako TRUSTe Consent Manager nije dostupan, odabirom odgovarajućih postavki svog preglednika. Imajte u vidu da su u potonjem slučaju postavke vašeg preglednika koje se odnose na cookieje ograničene na određeni preglednik instaliran na određenom uređaju i da, posljedično, ako posjetite web stranicu društva SAP pomoću drugog preglednika ili drugog uređaja morate onemogućiti praćenje cookieja u preglednicima svih relevantnih uređaja. Međutim, zapamtite da ako ovo učinite možda nećete moći upotrebljavati svu funkcionalnost relevantne web stranice.

Društvo SAP trenutno upotrebljava sljedeće Automatizirane alate u niže navedene svrhe.

a. Adobe Analytics

Neke web stranice koje se odnose na ovu Izjavu o privatnosti upotrebljavaju Adobe Analytics. Adobe Analytics upotrebljava IP adrese kako bi ustanovio približnu regiju iz koje korisnik dolazi. Stoga, Adobe Analytics prikuplja cjelovite IP adrese korisnika u prvom koraku, a zatim ih anonimizira u drugom koraku. Samo se anonimizirana IP adresa upotrebljava za određivanje približne lokacije s koje korisnik pristupa određenoj web stranici.

Osim toga, ako ste registrirani korisnik i prijavljeni ste, društvo SAP koristi Adobe Analytics za praćenje vašeg korisničkog ID-a te način na koji se koristite relevantnom web stranicom.

Osim mogućnosti otkazivanja pomoću TRUSTe Consent Managera (ako je dostupan) otkazivanje rješenja Adobe Analytics možete izvršiti i pomoću ove poveznice: http://sap.d1.sc.omtrdc.net/optout.html?optout=1&confirm_change=1

b. Adobe Target

Neke web stranice koje se odnose na ovu Izjavu o privatnosti upotrebljavaju Adobe Target. Adobe Target dodjeljuje korisnički ID svakom korisniku koji ne otkaže praćenje kako je opisano u nastavku te potom kreira korisnički profil na temelju ovog korisničkog ID-a dodavanjem informacija o korisnikovom (i) pregledniku i druge informacije koje se odnose na uređaj, (ii) informacije o korisničkom ponašanju i (iii) podatke o lokaciji. Podaci o lokaciji prikupljaju se analiziranjem korisnikove anonimizirane IP adrese: Adobe Target prikuplja cjelovite IP adrese korisnika u prvom koraku, a zatim ih anonimizira u drugom koraku. Samo se anonimizirana IP adresa upotrebljava za određivanje približne lokacije s koje korisnik pristupa određenoj web stranici.

Ove informacije upotrebljavaju se za prikaz ciljanog sadržaja na web stranicama grupe SAP pomoću Adobe Targeta.

Osim mogućnosti otkazivanja pomoću TRUSTe Consent Managera (ako je dostupan) otkazivanje rješenja Adobe Analytics možete izvršiti i pomoću ove poveznice: http://sap.d1.sc.omtrdc.net/optout.html?optout=1&confirm_change=1

c. Google Analytics

Neke web stranice koje se odnose na ovu Izjavu o privatnosti upotrebljavaju Google Analytics. Google Analytics upotrebljava cookieje, koji predstavljaju tekstualne datoteke na vašem računalu pomoću kojih web stranica analizira način na koji korisnici upotrebljavaju web stranicu. Informacije koje cookie generira (uključujući vašu IP adresu) prenose se i pohranjuju na poslužitelje društva Google u Sjedinjenim Državama. Google će ove informacije koristiti u svrhu procjene vaše upotrebe web stranice, kompiliranja izvješća o aktivnosti na web stranici za operatore web stranice i pružanje drugih usluga koje se odnose na aktivnosti na web stranici i internetsku upotrebu.

Google može prenijeti ove informacije trećim stranama ako je to zakonom određeno ili ako te treće stane obrađuju informacije u ime društva Google. Google neće povezivati vašu IP adresu s bilo kojim drugim podacima koje Google ima.

Osim mogućnosti otkazivanja pomoću TRUSTe Consent Managera (ako je dostupan) Google je omogućio otkazivanje servisa Google Analytics pomoću dodatka za otkazivanje u pregledniku. Taj dodatak omogućava posjetiteljima više izbora u pogledu njihovih podataka koje prikuplja Google Analytics. Dodatak komunicira s Google Analytics JavaScriptom (ga.js) i pokazuje da informacije o web stranici ne bi trebalo slati u Google Analytics. Može ga se preuzeti ovdje: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

d. SAP Web Analytics

Neke web stranice koje se odnose na ovu Izjavu o privatnosti upotrebljavaju SAP Web Analytics (“SWA”). SWA pomaže analizirati kako korisnici upotrebljavaju određenu web stranicu. Generirane informacije (uključujući i dio vaše IP adrese i ID preglednika) prenose se i pohranjuju kod društva SAP. Društvo SAP koristit će te informacije u svrhu procjene vaše upotrebe web stranice, kompiliranja izvješća o aktivnosti na web stranici za operatore web stranice – te u konačnici za poboljšanje web stranica društva SAP.

Svaka web stranica koja koristi SWA sadrži posebnu izjavu o takvoj upotrebi i pruža korisniku mogućnost otkazivanja praćenja koje provodi SWA ili izravno u okviru same izjave ili pomoću TRUSTe Consent Managera kojem se može pristupiti pomoću poveznice na relevantnoj stranici (ako je dostupan).

e. Praćenje upotrebe u marketinške svrhe

Web stranice društva SAP mogu prikupljati podatke o načinu na koji pristupate takvim web stranicama i upotrebljavate ih na druge načine kako bi pripremile korisničke profile koji se koriste te odredile sadržaj za prikazivanje koji vam najviše odgovara kad posjetite određenu web stranicu.

U ovom slučaju društvo SAP bilježi vaše korisničko ponašanje (posjećene web stranice, vrijeme posjeta web stranice, aktivnost na web stranici/klikovi na (stavke) na web stranici, vrstu preglednika, vaš operativni ili računalni sustav, web stranicu s koje ste pristupili web stranici društva te lokaciju s koje ste pristupili web stranici) zajedno s jedinstvenim identifikatorom (kao što je IP adresa ili ID cookieja) koji omogućava društvu SAP utvrditi kako je određena osoba aktivna na web stranici, ali se informacije poput vašeg imena i prezimena ne mogu koristiti da bi vas se izravno identificiralo. Prikupljene informacije društvo SAP upotrebljavat će samo kako bi vam prikazalo prikladan i relevantan sadržaj na svojim web stranicama.

Otkazivanje ovog praćenja možete izvršiti (i) ako relevantna web stranica podržava TRUSTe Consent Manager tako što ćete kliknuti na odgovarajuću poveznicu u podnožju web stranice, ili (ii) ako TRUSTe Consent Manager nije dostupan, odabirom odgovarajućih postavki u svom pregledniku. Imajte u vidu da su u potonjem slučaju postavke u vašem pregledniku ograničene na određeni preglednik instaliran na određenom uređaju i da, posljedično, ako posjetite web stranicu društva SAP pomoću drugog preglednika ili drugog uređaja, morate unijeti odgovarajuća usklađenja u preglednicima svih relevantnih uređaja. Međutim, uzmite u obzir da ovisno o postavkama koje odaberete u svojim preglednicima možda nećete moći upotrebljavati svu funkcionalnost relevantne web stranice.

f. Ugrađene web poveznice

Poruke e-pošte iz društva SAP često koriste poveznice osmišljene kako bi vas dovele do relevantnog područja na Internetu, nakon preusmjeravanja kroz poslužitelje društva SAP. Sustav preusmjeravanja omogućava društvu SAP promjenu odredišnog URL-a ovih poveznica, ako je potrebno, kao i utvrđivanje učinkovitosti naših marketinških inicijativa.

U porukama e-pošte takve poveznice mogu društvu SAP omogućiti određivanje jeste li kliknuli na poveznicu u poruci e-pošte, a informacije o toj interakciji mogu se povezati s vašim osobnim identitetom. Ako ne želite da društvo SAP prikuplja informacije o poveznicama na koje ste kliknuli, možete jednostavno odlučiti ne kliknuti na poveznice u poruci e-pošte koju vam pošalje društvo SAP.

g. Cookieji

Cookieji su identifikatori koji se mogu poslati s web stranice preko vašeg preglednika i smjestiti na tvrdi disk vašeg računala. Cookieje koristimo za isporuku personaliziranog sadržaja kako ne biste morali ponovno unositi svoju lozinku svaki put ili ispunjavati registracijski obrazac te kako bismo pratili vaša kupovna kolica i prilagodili ponude naših informacija načinu na koji vi i ostali koristite ovu stranicu.

Nudimo vam sljedeća dva načina za vaš odabir u vezi s načinom upotrebe cookieja društva SAP.

aa. Neke web stranice društva SAP upotrebljavaju TRUSTe Consent Manager kako bi omogućile korisnicima odabir na koji će način društvo SAP upotrebljavati cookieje. Gdje god se upotrebljava TRUSTe Consent Manager u podnožju stranice nalazi se poveznica koja vodi do njega. Molimo vas da kliknete na tu poveznicu da biste pristupili TRUSTe Consent Manageru i potvrdili svoj odabir u vezi s načinom upotrebe cookieja društva SAP.

bb. U slučaju da web stranica društva SAP ne upotrebljava TRUSTe Consent Manager, možete odbiti upotrebu cookieja odabirom odgovarajućih postavki svog preglednika. Imajte u vidu da su postavke u vašem pregledniku koje se odnose na cookieje ograničene na određeni preglednik instaliran na određenom uređaju i da, posljedično, ako posjetite web stranicu društva SAP pomoću drugog preglednika ili drugog uređaja morate onemogućiti cookieje u preglednicima svih relevantnih uređaja. Osim toga, imajte u vidu da ako onemogućite cookieje možda nećete moći upotrebljavati svu funkcionalnost relevantne web stranice.

 

Natrag na vrh

6.Zajednička upotreba vaših Osobnih podataka

Kao član globalne grupe društava, društvo SAP upravlja određenim brojem web stranica u cijelom svijetu. Svi podaci i informacije koje ponudite ili koje su na neki drugi način prikupljene na nekoj od naših stranica u bilo kojoj državi mogu se elektronički poslati poslužitelju za neku od tih stranica u drugoj državi. Takvi poslužitelji i druge vrste objekata za obradu podataka mogu se nalaziti unutar ili izvan Europskog gospodarskog područja, odnosno u trećim državama za koje Komisija EU-a smatra da osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite podataka. Mi štitimo vaš interes u pogledu privatnosti diljem svijeta osiguravajući da ova web stranica društva SAP poštuje naša načela zaštite podataka opisana u ovoj izjavi. Sva društva (uključujući, radi izbjegavanja dvojbe, sva društva SAP kao i društva Ariba, SuccessFactors, Hybris, Sybase, Business Objects, Fieldglass, Concur, Multiposting i SeeWhy) mogu razmjenjivati informacije na međunarodnoj razini u vezi s obradom vaših upita i naloga, upotrebljavati ih za pomoć u pružanju usluga, za poboljšanje naših proizvoda i usluga te za obavještavanje o najnovijim najavama IT proizvoda, softverskim ažuriranja, softverskim nadogradnjama, sigurnosnim zakrpama, poboljšanjima sustava, posebnim ponudama za obradu i pohranu te svim drugim svrhama navedenima u dijelu “Upotreba i svrha prikupljenih Osobnih podataka” To uključuje i mogućnost da vam sva društva grupe SAP dostave marketinške materijale ako ste (ovisno o državi u kojoj predmetno društvo grupe SAP djeluje) dali svoj prethodni pristanak i/ili ako niste otkazali primanje marketinških materijala.

Takve informacije možemo dijeliti i s poslovnim partnerima, dobavljačima usluga, ovlaštenim agentima treće strane ili ugovarateljima (kao što su Google, Inc. ili Adobe Systems Inc.) kako bismo osigurali traženu uslugu ili transakciju, uključujući obradu naloga, obradu transakcija kreditnih kartica, vođenje web stranica, organizaciju događaja i registraciju seminara te pružanje podrške kupcu ili informacija o proizvodima i uslugama koje bi vas mogle zanimati ili u svrhu praćenja korisničkog ponašanja na našim web stranicama (npr. u slučaju upotrebe rješenja Adobe Analytics ili usluge Google Analytics).

Trećim stranama pružamo samo minimalnu količinu Osobnih podataka potrebnu za pružanje usluga u vaše ime, treće strane (tamo gdje je to zakonski obvezno) dužne su pridržavati se ugovora o obradi podataka i/ili sveobuhvatnih povjerljivih poslovnih transakcija pa im stoga nije dopuštena upotreba vaših Osobnih podataka, osim u ograničenu svrhu dovršenja tražene usluge ili transakcije.

Ne prodajemo i ne iznajmljujemo vaše Osobne podatke trećim stranama u marketinške svrhe osim ako ste nam dali dopuštenje za to.

Možemo se odazvati sudskim pozivima, sudskim nalozima ili pravnom procesu objavljivanjem vaših Osobnih podataka i drugih povezanih informacija ako je potrebno. Osim toga, možemo odabrati stjecanje ili ostvarivanje svojih zakonskih prava ili obranu protiv pravnih zahtjeva.

Mogu se pojaviti okolnosti kada, ili iz strateških ili drugih poslovnih razloga, društvo SAP odluči kupiti, spojiti se ili na neki drugi način reorganizirati tvrtke u nekim državama. Takva transakcija može uključivati, u skladu s važećim zakonom, objavljivanje Osobnih podataka potencijalnim ili stvarnim kupcima ili njihov primitak od prodavača. Praksa društva SAP je zahtijevanje odgovarajuće zaštite informacija u ovakvim vrstama transakcija.

Osobne podatke i bilo koje druge dodatne informacije koju su nam raspoložive možemo prikupljati i dijeliti u svrhu istraživanja, prevencije ili poduzimanja radnji u vezi s nezakonitim aktivnostima, naslućenim prijevarama, situacijama koje sadrže potencijalne prijetnje fizičkoj sigurnosti bilo koje osobe, kršenjima uvjeta upotrebe društva SAP ili kao što je to i inače zakonom određeno.

Tijekom posjeta web stranici društva SAP može vas se usmjeriti do sadržaja ili funkcionalnosti koja se nalazi kod dobavljača treće strane. Najčešće se to čini u svrhu ugošćivanja posebnih događaja, kao što su natječaji ili seminari. Kada se informacije prikupljaju isključivo u ime društva SAP na stranici se navodi odgovarajuća izjava o privatnosti subjekta društva SAP i ona regulira način upotrebe informacija. Za ostale stranice koje ne pripadaju društvu SAP, navodi se Pravilnik o privatnosti vlasnika te stranice. Društvo SAP uvijek zahtijeva od tih dobavljača i poslovnih partnera postupanje s informacijama na način sukladan Izjavi o privatnosti društva SAP.

 

Natrag na vrh

7. Zaštita vaših Osobnih podataka

Društvo SAP obvezuje se zaštititi Osobne podatke koje nam povjerite. Društvo SAP koristi kombinaciju standardnih industrijskih tehnologija zaštite, postupaka i organizacijskih mjera za pomoć pri zaštiti vaših Osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili objavljivanja. Društvo SAP podržava mrežnu sigurnost pomoću tehnologije sigurnog poslužitelja jer želimo da vaši podaci budu sigurni. Na stranicama društva SAP postoje najsuvremenije sigurnosne mjere i sredstva za sprečavanje zloupotrebe.

Svoje zaposlenike i obrađivače podataka obvezujemo na poštivanje vaših prava na privatnost i povjerljivost.

 

Natrag na vrh

8. Poveznice na druge stranice

Ova web stranica može sadržavati poveznice na vanjske stranice (tj. stranice kojima ne upravljaju društva SAP grupe). Društvo SAP ne snosi odgovornost za praksu u pogledu privatnosti ili sadržaj drugih web stranica izvan društava SAP grupe. Stoga vam preporučujemo da pažljivo pročitate izjave o privatnosti tih stranih stranica.

 

Natrag na vrh

9. Izbor/otkazivanje

S korisnicima koji se pretplate na naše usluge redovito komuniciramo e-poštom, a možemo komunicirati i telefonski radi razrješenja korisničkih reklamacija ili istraživanja sumnjivih transakcija. Vašu adresu e-pošte možemo upotrebljavati kako bismo potvrdili otvaranje korisničkog računa, za slanje obavijesti o plaćanjima, za slanje informacija o promjenama u našim proizvodima i uslugama za slanje obavijesti i drugih objava u skladu sa zakonom. Općenito, korisnici ne mogu otkazati takva priopćenja jer ona nisu marketinškog karaktera već su prvenstveno potrebna za predmetni poslovni odnos.

U vezi s marketinškim priopćenjima (tj. e-poštom ili telefonskim pozivima) društvo SAP će (i) ako je tako zakonom određeno, dostavljati vam takve informacije nakon što ste na njih pristali i (ii) dati vam mogućnost otkazivanja ako dalje ne budete željeli primati marketinška priopćenja od nas. Otkazivanje možete izvršiti, zavisno od web ponude predmetne SAP grupe na:

a. SAP SE, lokalna SAP povezana društva, Hybris i Ariba: http://www.sap.com/profile/unsubscribe.html

b. SuccessFactors: ako primite marketinške ili slične poruke e-pošte od nas i želite ih otkazati, jednostavno slijedite postupak otkazivanja naveden u takvoj poruci e-pošte. Dodatno, ako ste se registrirali na našoj web stranici možete otkazati primanje budućih marketinških poruka slanjem svog zahtjeva za odjavu e-poštom na adresu: webmaster@sap.com. Korisnici usluge SuccessFactors Recruiting Marketing (RMK) mogu odabrati da ne žele primati buduća priopćenja. Ako ste registrirani korisnik, otvorite e-poštu koju ste primili od RMK-a i kliknite na poveznicu za odjavu. Ako želite trajno ukloniti svoj račun, pošaljite svoj zahtjev e-poštom na adresu webmaster@sap.com.

 

Natrag na vrh

10. Zadržavanje podataka

Društvo SAP ne zadržava vaše Osobne podatke duže nego što je potrebno za ispunjenje svrhe za koju su prikupljeni ili kako to nalažu važeći zakoni i propisi. Konkretno, ako nema kontradiktornih zakonskih obaveza, društvo SAP izbrisat će vaše Osobne podatke nakon što obavijestite društvo SAP da ne želite da se vaši Osobni podaci dalje obrađuju. Sve takve zahtjeve uputite na: webmaster@SAP.com. Imajte u vidu da u tom slučaju upotreba određenih usluga ili ponuda može biti ograničena ili postati nedostupna. U slučaju da postoje kontradiktorne zakonske obaveze i da društvo SAP treba zadržati vaše Osobne podatke, društvo SAP blokirat će za daljnju obradu, a potom i izbrisati Osobne podatke kad istekne zahtjev za njihovo zadržavanje.

 

Natrag na vrh

11. Upiti, pristup i ažuriranje vaših Osobnih podataka

Društvo SAP treba vašu pomoć u održavanju Osobnih podataka koje ste podijelili s nama točnima i ažurnima. Ako ste registrirani korisnik, ta ažuriranja možete izvršiti samo online preko www.sap.com/profile. Također, ta ažuriranja ili druge promjene možete izvršiti slanjem e-poruke na adresu: webmaster@SAP.com.

Imate li bilo kakva druga pitanja u vezi s ovom Izjavom o privatnosti ili ako želite provjeriti Osobne podatke koje imamo o vama, molimo vas da se obratite na adresu: Webmaster: webmaster@sap.com

 

Natrag na vrh

12. Odredbe koje se odnose na Sjedinjene Države

U mjeri u kojoj društvo SAP podliježe zahtjevima za čuvanje privatnosti koji vrijede u Sjedinjenim Državama, dodatno se primjenjuju stavke navedene u nastavku:

a. Zabrana praćenja

Cookieji su identifikatori koji se mogu poslati s web stranice preko vašeg preglednika i smjestiti na tvrdi disk vašeg računala. Potom, nakon vaše posjete stranici, preglednik kojim pristupate stranici šalje poruku web poslužitelju. Preglednik može omogućiti postavljanje preferencije “Zabrana praćenja”. Naša web stranica ne ispunjava zahtjeve “Zabrane praćenja”, ali možete odabrati da ne prihvaćate cookieje promjenom određenih postavki svog preglednika, odnosno tamo gdje je to dostupno pomoću TRUSTe Consent Managera ako predmetna web stranica sadrži poveznicu na njega. Međutim, onemogućavanje cookieja može spriječiti upotrebu određenih funkcija i funkcionalnosti naše web stranice. Ova stranica ne dopušta trećim stranama prikupljati informacije o vama tijekom vremena i s različitih stranica.

b. Zahtjevi za zaštitu privatnosti djece

Naše web stranice ili naše internetske usluge nisu predviđene da se njima koriste osobe mlađe od 13 godina. Ako ste roditelj ili skrbnik i vjerujete da samo prikupili informacije o djetetu, molimo vas da nam se javite na način opisan u Izjavi privatnosti.

 

Natrag na vrh

13. Odredbe koje se odnose na Rusiju

Odredbe u nastavku odnose se na korisnike s prebivalištem u Ruskoj Federaciji:

Usluge na koje se odnosi ova Izjava nisu predviđene da se njima koriste državljani Ruske Federacije s prebivalištem u Rusiji. Ako ste državljanin Rusije s prebivalištem u Rusiji, ovim putem vas obavještavamo da sve Osobne podatke koje unesete u usluge unosite isključivo na vlastiti rizik i odgovornost te ste isključivo suglasni da društvo SAP može prikupljati vaše Osobne podatke i obrađivati ih u Sjedinjenim Državama i drugim državama te da društvo SAP nećete smatrati odgovornim za bilo koje potencijalno nepridržavanje propisa Ruske Federacije.

 

Natrag na vrh

 

Revidirano i objavljeno 25. srpnja 2016.

Back to top

Call me now