Пропускане и към съдържанието
Sailing yacht race. Sailing ships yachts with white sails in the open sea

За SAP

Нашата компания

С глобална мрежа от клиенти, партньори, служители и идейни лидери, SAP помага на света да работи по-успешно и да подобрява човешкия живот. 

placeholder
Глобална информация за компанията

Иновациите на SAP помагат на хиляди клиенти по целия свят да работят заедно по-добре и да използват бизнес анализите по-ефективно. Научете повече за нашето лидерство, история, устойчивост, многообразие, ЧЗВ и др.

За SAP в България

Българският филиал на световния софтуерен лидер SAP SE присъства на българския пазар вече повече от 22 години. През декември 1999г., SAP SE регистрира дъщерното си дружество SAP България, а развойният център - SAP Labs Bulgaria, стартира през 2000 г.

На българския пазар SAP България предлага цялото си портфолио от продукти в 5 иновационни направления: Applications, Analytics, Mobility, Database&Technology и Cloud, както и силен фокус върху създаването на солидна екосистема от партньори чрез програмата SAP PartnerEdge.

SAP активно си сътрудничи с български университети в рамките на програмата SAP University Alliances.Компанията развива активно на местно ниво глобалната политика на SAP за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. През 2012 г. SAP Labs България получи сертификат ISO 14 001 - международният стандарт за системи за управление на околната среда.

SAP Labs България

Развойният център в София е стратегически за SAP

SAP Labs са центровете за разработка на софтуер на SAP, където се развиват множеството продукти и решения на компанията. Развойните центрове са разположени във високотехнологични клъстери в целия свят и отразяват културата на иновации и разнообразие в SAP.

Като един от 21 SAP Labs в 18 страни по света, SAP Labs България е ключово и стратегическо подразделения на SAP SE. В компанията над 1400 професионалисти работят в областта на софтуерната разработка и по последните SAP In-memory и облачни технологии. SAP Labs България има съществен принос в революционната за целия бизнес In-Memory технология SAP HANA, както и ключова роля в дефинирането и разработването на облачната платформа на SAP.

SAP Labs България е създаден през 2000 г. и е един от лидерите в прилагането на Lean философия и гъвкави (agile) методологии при създаването на софтуер в България. Компанията е предпочитан работодател в ИТ сектора, носител на редица награди за Най-добър работодател през годините.

В компанията над 1400 професионалисти работят в областта на софтуерната разработка и по последните SAP In-memory и облачни технологии. От 2014 г. Изпълнителен директор на SAP Labs България е Радослав Николов.

 • Носител на наградата AON „Най-добрите работодатели в България“ за 2017, 2014, 2012, 2008 и 2006 г.
 • National Champion за България в категорията „The Employer of the year” на European Business Awards за 2014/2015 г.
 • Лидер в сектор „Софтуер“ за 2012, 2013 и 2014 г. на класацията К100, Най-големите компании в България; трето място за 2015 г.
 • Лидер в „Топ 30 Софтуерни компании в България“ според класацията Computerworld Топ 100 за 2012, 2013 и 2014 г.; второ място за 2015 г.
 • „Най-сполучливо партньорство между бизнеса и НПО” от наградите „Най-голям корпоративен дарител 2015 г.“, организирани от Български дарителски форум;  отличието е за съвместната програма „Знания за успех“ на SAP Labs България и Фондация „Работилница за граждански инициативи“.
 • Трето място в категорията "Социално отговорна кампания на годината" на "Годишните награди на b2b Media" за 2014 г. за образователните инициативи на компанията.
 • Награда "Подкрепа на библиотеките" за програмата „Знания за успех“ от Годишните библиотечни награди на Българската библиотечно-информационна асоциация 2013 г.
 • Награда за „Корпоративна социална отговорност“ от Германската икономика в България за 2013 г.
 • „Най-добро сътрудничество между бизнес и НПО“ от наградите „Заедно“ за 2012 г.; отличието е съвместно с Фондация ЕкоОбщност.
 • Наградата в категория „Корпоративна и социална отговорност“ на Българската асоциация по информационни технологии за 2011 г.
 • Второ място за Спонсор на годината за 2011 г. на Eventex Awards за подкрепата на първия по рода си национален кръг на младежкото състезание по роботика FIRST LEGO League.
 • Годишни HR награди на Българската асоциация за управление на хора: „Най-ангажиран към УЧР организационен лидер“ за Радослав Николов, Изпълнителен директор на SAP Labs България, за 2014 г.; „HR Директор /Мениджър на годината“ за Корнелия Венева, Мениджър и Бизнес партньор „Човешки ресурси" в SAP за Югоизточна Европа; "HR екип на годината" за 2013 г.
 • SAP Labs България е отличена като ИТ компания на годината за 2008 г в класация на в. „Пари“

Офис Павлово

Бул. Цар Борис III 136A
гр. София
1618

Обратно най-горе