Idi na sadržaj
Kontaktirajte nas
Kontaktirajte nas
Pošaljite e-mail sa komentarima, pitanjima ili povratnim informacijama.

SAP Cloud Computing

SAP Cloud je kompanija koja se zasniva na SAP HANA in-memory tehnologiji. Sa 110 miliona pretplatnika koji koriste Cloud i 41 vrhunski centar podataka širom sveta. Nudimo aplikacije u Cloud-u (SaaS) za sve delatnosti, platformu u Cloud-u (PaaS) koja je vodeća na tržištu i fleksibilnu infrastrukturu na zahtev (IaaS). Možete se osloniti na dokazanu bezbednost Cloud-a za kompanije i usluge hostinga – i izabrati Public, Private ili Hybrid Cloud okruženje.

Šta je Cloud Computing?

Ukratko, Cloud Computing omogućava korisnicima da pristupe podacima, aplikacijama i uslugama preko interneta. Cloud eliminiše potrebu za skupim hardverom, kao što su hard diskovi i serveri i daje korisnicima mogućnost da rade sa bilo koje lokacije. Preko 90% preduzeća već koriste tehnologiju u Cloud-u u Public, Private ili Hybrid Cloud okruženju. Glavne prednosti Cloud-a uključuju:

  • Fleksibilnost: povećavajte ili smanjujte kapacitete kako biste brzo ispunili svoje potrebe
  • Pristupačnost: plaćajte samo ono što koristite i smanjite troškove
  • Dostupnost: obezbedite pristup Cloud sistemu u svako doba, s bilo kog mesta i na bilo kom uređaju
  • Jednostavnost: oslobodite se od obaveza upravljanja serverima i ažuriranja softvera

Cloud usluge

Cloud Computing je podeljen na tri kategorije usluga širokog spektra: software-as-a-service (SaaS), platform-as-a-service (PaaS) i infrastructure-as-a-service (IaaS).

Šta je SaaS?

SaaS – software-as-a-service – predstavlja način za isporuku aplikacija preko interneta. Korisnici mogu da pristupe SaaS aplikacijama direktno iz web pretraživača, što znači da nema kupovine, instalacije, održavanja ili ažuriranja hardvera i softvera. Davalac SaaS usluga se brine o svemu – a korisnik uvek ima najnoviju verziju aplikacije.

Istražite naše SaaS proizvode:

Šta je PaaS?

Platform-as-a-service (PaaS) obezbeđuje platformu u Cloud-u i alate kako bi programeri mogli da kreiraju i distribuiraju aplikacije u Cloud-u. Korisnici pristupaju PaaS-u iz web pretraživača, tako da nema potrebe za kupovinom hardvera i softvera. Pomoću PaaS-a, programeri mogu da izaberu funkcije koje žele na bazi pretplate.

Saznajte o SAP Cloud Platform

Šta je IaaS?

Infrastructure-as-a-service (IaaS) omogućava kompanijama da „iznajme“ kompjuterske resurse kao što su serveri, mreže, skladište i operativni sistemi na bazi plaćanja po osnovu utroška (pay-per-use). Davaoci IaaS usluga hostuju infrastrukturu i obavljaju zadatke kao što su održavanje sistema i backup – tako da korisnici ne moraju da kupuju hardver niti da angažuju interno zaposlene stručnjake za njegovo održavanje.

Saznajte o SAP HANA Enterprise Cloud

Public, Private ili Hybrid Cloud?

Upoznajte tri tipa modela implementacije Cloud rešenja: Public, Private i Hybrid – i odlučite koji najviše odgovara vašem poslovanju.

Prethodno

Public Cloud

Public Cloud,pruža usluge korisnicima preko mreže koja je otvorena za javnu upotrebu. Public cloud nudi efikasnost i pristupačnost i često su predviđeni za više klijenata – što znači da davalac pruža uslugu u deljenom okruženju.

Private Cloud

Private Cloud, pruža usluge na privatnoj mreži koja je zaštićena. Možete da kreirate Private Cloud u okviru sopstvenog data centra – ili da se pretplatite na Cloud koji hostuje dobavljač. Private Cloud nudi najveći stepen bezbednosti i kontrole.

Hybrid Cloud

Hybrid Cloud, uključuje i on-premise i Cloud rešenja i nudi raznolikost, tako da možete da izaberete kojim aspektima vašeg poslovanja više odgovara Public, Private Cloud ili on-premise verzija.

Sledeće

Pojednostavite integraciju Cloud i Hybrid Cloud rešenja

Scenariji Cloud integracije:

Integracija najboljih Cloud rešenja sa vašim SAP rešenjima pomaže da se vaša platforma pripremi za inovaciju i automatizaciju poslovnog procesa. Zahvaljujući sofisticiranim opcijama integracije i uključenoj integraciji kompanije SAP, možete da povežete svoj osnovni paket sa drugim SAP Cloud rešenjima i rešenjima treće strane.

Istražite definisane scenarije integracije najboljih rešenja za sledeće SAP proizvode:

Cloud pristup

Radimo zajedno sa pouzdanim partnerima kako bismo isporučili SAP rešenja u Private Cloud okruženju. Ovaj model pretplate po korisniku uključuje hardver, softver i podršku koju obezbeđuju naši partneri – kako bismo vam pomogli da ubrzate pristup i smanjite troškove.

Nebo je granica: Tehnologija SAP Cloud Computing

Postoji puno razloga da izaberete SAP Cloud. Saznajte više o poslovnim mrežama, saradnji i vrhunskoj IT bezbednosti.

Prethodno

Cloud povezivanje korisnika

Cloud alati za saradnju čine lakim virtuelne sastanke i deljenje informacija u realnom vremenu. Saznajte više o SAP Jam rešenjima – i pogledajte kako olakšavaju saradnju između zaposlenih, korisnika i partnera.

Cloud bezbednost:
korak napred

Kompanija SAP posvećuje bezrezervnu pažnju bezbednosti u Cloud-u. Saznajte kako ostajemo za korak ispred najnovijih izazova i ugrađujemo bezbednost u svaki nivo naše ponude u Cloud-u – kako bismo obezbedili bezbedno, a ipak izuzetno pristupačno okruženje.  

Sledeće

Pogledajte šta kažu naši korisnici...

SAP Cloud Digital Business Services

Sa više od 40 godina iskustva u radu sa najnaprednijim organizacijama na svetu i robusnog ekosistema partnera, SAP Digital Business Services rešenje može da vas usmerava na putu ka inovaciji i digitalnoj transformaciji, osiguravajući ključne poslovne procese.

Brzo i precizno implementirajte nove SAP tehnologije i aplikacije - bez obzira na to da li je scenario implementacije On-premise, Cloud i Hybrid verzija. U ovom slučaju je ključno posedovati stručnost za pretvaranje vaših poslovnih potreba u jasnu mapu za transformaciju vašeg IT sistema. Naše usluge su dizajnirane sa samim rešenjima, a naši stručnjaci koriste dokazane metodologije i jedinstveno iskustvo kako bi osigurali uspešnu implementaciju.

Prethodno

Smanjite neizvesnost i rizik uz pomoć zajednički dizajniranog softvera i usluga implementacije.

Uz pomoć SAP iskusnih stručnjaka ubrzajte implementaciju.

Osigurajte kritičnu integraciju i migraciju podataka između on-premise i Cloud verzije rešenja.

Sledeće

Istražite najaktuelnije teme u vezi sa Cloud Computing

Prethodno
Sledeće
*All implementation results are for informational purposes only and the examples provided while based on actual SAP customers’ experiences do not represent commitments or guarantees by SAP and/or its partners. Actual pricing, costs, and implementation results may vary, based on customer-specific requirements and needs. The only warranties for SAP products and services are those that are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services, if any. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty.
Nazad na vrh