Hoppa till Innehåll
Kontakta oss
Chatta nu Chatta offline
Få live-hjälp och chatta med en SAP-representant.
Kontakta oss
Skicka kommentarer, frågor eller feedback via e-post.

Digital business och transformation

I takt med att människor, företag och ”saker” i allt större utsträckning sammanlänkas i den digitala ekonomin så räcker dagens affärsmodeller inte längre till. Vad krävs för att bli ett intelligent, digitalt företag? Och vilka möjligheter följer med en ökad digitalisering? Inled din transformationsresa här med praktiska tips, bästa praxis och mycket mer.

Vilka är drivkrafterna bakom digital transformation?

Digital verksamhet baseras på en ny infrastruktur – pelarna bestående av mobil verksamhet, molnet, Big Data och analys – i samverkan med sakernas internet (IoT), fördelarna med maskininlärning och ny teknik som blockchain. Dessa revolutionerande teknologier ger företagen möjlighet att radikalt förändra sina affärsmodeller och ta fram nya produkter och tjänster. Läs mer om trenderna bakom digitaliseringen:

Transformerade kundföretag

Några branscher tar täten

Bankväsendet

Eftersom digitala avbrott ändrar vårt sätt att spara, låna och spendera så måste bankerna omforma sina affärsmodeller, elektroniska processer och personalpolicy. Utnyttja den senaste tekniken för att kunna erbjuda den kvalitet och de kundfokuserade produkter och tjänster du behöver för att lyckas.

Ladda ned faktabladet: Nå framgång med open banking

Läs mer om SAP för bankväsendet

Komprimera
Konsumentprodukter

I dagens kundstyrda ekonomi behöver konsumentvaruföretagen nya metoder för att möta marknadens krav och öka försäljningen. Vinnarna blir företag som kan utgå från realtidsinformation, förutse kundernas behov och erbjuda personliga upplevelser – både live och on demand.  

Läs rapporten: The consumer-driven digital economy

Läs mer om SAP för konsumentvarubranschen

Komprimera
Hälsa, vård och omsorg

Utforska några av de gränslösa möjligheter som den digitala världen medför för hälsa, vård och omsorg. Här finns allt från anslutningsteknik som sammanbinder kliniker, patienter och communities till ett nätverk av tjänster som hjälper kunderna att hålla sig friska.

Läs rapporten: A future in digital health

Läs mer om SAP för hälso- och sjukvård

Komprimera
Högteknologi

I en teknologisk värld kan mjukvara och kringliggande ekosystem utgöra en konkurrensfördel. Ny teknik kan ge dig ovärderlig information, insyn och kontroll över hela företaget så att du kan reagera på efterfrågan och anpassa dig till nya möjligheter direkt när de uppstår.   

Läs rapporten: High tech pioneers the digital economy

Läs mer om SAP för högteknologi

Komprimera
Tillverkningsindustri

Smarta maskiner och fabriker i kombination med uppkopplade, digitala affärsprocesser driver på transformationen inom tillverkningsindustrin. Vinnarna i denna växlande miljö kommer att kunna erbjuda kundfokuserade tjänster med riktad marknadsföring. Innovativa affärsmodeller och tjänster ökar intäkterna, kapar kostnaderna och optimerar tillväxten.

Läs rapporten: Digital manufacturing – powering the fourth industrial revolution

Läs mer om SAP för tillverkningsindustrin

Komprimera
Detaljhandel

Digitala kunder ändrar förutsättningarna för detaljhandeln och för att behålla dessa kunder måste även ditt företag anpassa sig. För att lyckas måste företagen bygga upp en integrerad omnikanalsorganisation som fokuserar på den digitala kundupplevelsen.

Läs rapporten: How to win in a digital world where technology is rewriting the rules of retail

Läs mer om SAP för detaljhandeln

Komprimera
Transport

Läs om innovativa transportstrategier, tekniker och lösningar som hjälper dig att lyckas trots växande förväntningar och ökad komplexitet. Upptäck realtidsprocesser som underlättar integrerad analys som ger aktuell information om det finansiella resultatet.

Läs rapporten: Transportation in the digital world – meeting the demand

Läs mer om SAP för transportbranschen

Komprimera

Varför ska du välja SAP som din innovationsparter?

SAP har branschexpertis som berör mer än 70 % av världens affärsprocesser och har därmed en unik position när det gäller att kunna utveckla din transformationsstrategi – utan att störa din dagliga verksamhet. Vårt vinnande recept? En stark digital kärna och ett lättanvänt system som har möjlighet att utvecklas:

  • SAP S/4HANA Cloud – nästa generationen ERP-system har stöd för verksamhetsoptimering, automatisering och sömlös teknikintegration utifrån din basverksamhet.

  • SAP Leonardo – vårt system med framtidssäkrad teknologi nås via molnet och förstärks av design thinking-tjänster för snabb prototyputveckling och anpassning.

De samverkar för att göra hela din verksamhet snabbare, smartare och sömlöst integrerad oavsett bransch eller företagets storlek.

Föregående

Innovation

Utnyttja den senaste teknologin för din verksamhet – allt från integrerad maskininlärning till IoT och blockchain. Skapa nya digitala affärsmodeller och intelligenta produkter och tjänster som är till glädje för kunderna och till nytta för de anställda.

Integrera

Utveckla din befintliga infrastruktur och dina processer med lättanvänd teknologi som smidigt kan kombineras med dina system och data från SAP och tredje part. Vi har också integrerat intelligenta funktioner i vår marknadsledande mjukvara och molnplattform för att underlätta innovation inom hela företaget.

Skalbarhet

Anslut till SAP via utökningsbara, modulära funktioner som gör det enkelt att skala upp och ge plats för de senaste innovationerna. Extrahera kunskap från ett omfattande universum av affärsdata och dra nytta av de nya digitala teknologierna i takt med att vi lägger till dem i SAP Leonardo.

Nästa
Läs frågeavsnittet med SAPs VD Bill McDermott
Läs frågeavsnittet med SAPs VD Bill McDermott för att se hans perspektiv
på digital transformation och framtiden.

Uppfyll målen för verksamhetsförändring

Digital transformation av verksamheten har gått från “vore trevligt att ha” till “måste ha”. Men det vimlar av utmaningar: Hur kan du digitalisera IT och interagera digitalt med dina kunder och hur kan du integrera de nya digitala tjänsterna med dina nuvarande produkter och lösningar? Var ska du börja?
Föregående

Onlinekurser

Oavsett om du just startat eller om du har ett etablerat företag kan våra kostnadsfria openSAP-kurser hjälpa dig att förstå de viktigaste trenderna och koncepten på din väg mot digitalisering så att du kan planera nästa steg. Utforska digital business design, sakernas internet, data science och mycket mer.

Transformation navigator

Redan SAP-kund? Snabba på transformeringsprocessen i ditt företag med SAP Transformation Navigator. På bara en timme hjälper navigeringsverktyget dig att skapa en produktkarta, ta fram ett värdebaserat business case och planera vägen framåt.
 
Nästa

Lär dig av experterna

Ta fram och implementera en lyckad e-handelsstrategi med hjälp av konsulttjänster som utnyttjar design thinking och bästa praxis för branschen. Du kan snabbt ta fram en prototyp, bygga upp ett business case, skapa blueprint och vägkartor och mycket mer.
 
 

Bästa praxis för digitala företag

Förstå och förbered dig för den effekt som digital omvandling har på dina anställda, företaget och IT-avdelningen och använd detta till din fördel. Låt bästa praxis leda vägen.
Föregående

Bimodal IT & det intelligenta företaget

En bimodal IT-hantering delar upp leveransen i två skilda lägen: Ett som fokuserar på att kärnprocesserna ska löpa smidigt och ett annat som fokuserar på den agila projekt- och mjukvaruleverans som krävs för innovation i dagens snabba digitala värld.

Hur API kan göra digitala företag agila

De företag som drar till sig de bästa och smartaste brukar lyckas bäst. Här kan application programming interfaces (API) hjälpa dig. Dessa koder fungerar som en bro mellan programmen så att utvecklare snabbt kan utveckla och integrera nya appar.

Nästa
Tillbaka till början