Hoppa till Innehåll
Kontakta oss
Chatta nu Chatta offline
Få live-hjälp och chatta med en SAP-representant.
Kontakta oss
Skicka kommentarer, frågor eller feedback via e-post.

Molntjänster från SAP

SAP är ett molnbaserat företag som drivs av SAP HANA in-memory-teknologi. Vi har 110 miljoner molnkunder och 41 högteknologiska datacentraler runtom i världen. Vi erbjuder molnappar (SaaS) för alla företagstyper, en marknadsledande molnplattform (PaaS) och flexibel, kundanpassad infrastruktur (IaaS). Hos oss får du tillgång till tillförlitlig molnsäkerhet och lagringstjänster, och väljer själv mellan en offentlig, privat eller kombinerad molnmiljö.

Vad är molntjänster?

Enkelt uttryckt innebär molntjänster möjligheten för användare att komma åt data, program och tjänster via internet. I och med molnet behövs inte längre dyrbar hårdvara som hårddiskar och servrar, och användare har möjlighet att arbeta var de vill. Mer än 90 % av alla företag använder redan molntjänster i någon form av offentlig, privat eller kombinerad molnmiljö. De största fördelarna med molntjänster är:

  • Flexibilitet: Det är enkelt att utvidga eller skära ner på systemen efter behov
  • Lönsamhet: Du betalar bara för det du använder och kan dra ner på kostnaderna för hårdvara och IT
  • Tillgänglighet: Molnåtkomst 24 timmar om dygnet, var du än befinner dig, oavsett enhet
  • Enkelhet: IT-avdelningen får tid till annat än att hantera servrar och uppdatera mjukvara

Mjukvara i molnet har flera klara fördelar som hjälper dig att sticka ut i konkurrensen.

De tre främsta skälen att flytta till molnet:  

  • Snabbare implementering och lägre startkostnad
  • Påskynda innovationscyklerna med problemfria och mer frekventa uppdateringar
  • Dra nytta av den fria skalbarheten och den dynamiska kapaciteten för att öka flexibiliteten och konkurrera med storföretagen

Nya SAP Trust Center

Förtroende, säkerhet och regelefterlevnad i molnet – det är vårt löfte till dig.

Molntjänster

Molntjänsterna är indelade i tre huvudgrupper: software-as-a-service (SaaS), platform-as-a-service (PaaS) och infrastructure-as-a-service (IaaS).

Vad är SaaS?

SaaS – software-as-a-service – är ett sätt att erbjuda applikationer över internet. Kunder har åtkomst till SaaS-applikationer direkt i webbläsaren, vilket innebär att de slipper köpa, installera, underhålla och uppdatera både hård- och mjukvara. SaaS-leverantören tar hand om allting och kunden har alltid tillgång till den senaste versionen av applikationen.

Våra SaaS-produkter:

Vad är PaaS?

Platform-as-a-service (PaaS) tillhandahåller molnbaserade plattformar och verktyg som hjälper utvecklare att skapa och lansera nya molnapplikationer. Användaren har åtkomst till PaaS från sin webbläsare, utan att behöva köpa eller underhålla den underliggande hård- eller mjukvaran. Med PaaS kan utvecklaren i stället välja och vraka mellan relevanta funktioner på prenumerationsbasis.

Läs mer om SAP Cloud Platform

Vad är IaaS?

Infrastructure-as-a-service (IaaS) låter företag ”hyra” resurser som servrar, nätverk, minnesplats och operativsystem, och betala beroende på användning. IaaS-leverantören står för infrastrukturen och hanterar sådant som systemunderhåll och säkerhetskopiering, så att kunden inte behöver köpa hårdvara eller anställa egna tekniker.

Offentligt, privat eller kombinerat moln?

Läs mer om de olika molnmiljöerna: Offentlig, privat och kombinerad, och ta reda på vilken av dem som passar ditt företag bäst.

Föregående

Offentligt moln

I ett offentligt moln levereras tjänster via ett nätverk som är öppet för allmänheten. Offentliga moln är effektiva och prisvärda, och har ofta många gäster – vilket innebär att leverantören kör din tjänst i en delad miljö.

Privat moln

I ett privat moln hålls tjänster inom ett privat nätverk som skyddas av brandväggar. Du kan skapa privata moln i företagets egen datacentral, eller vända dig till en extern leverantör som sköter molnet. Privata moln är det säkraste alternativet med mest kontroll.

Kombinationsmoln

Hybridmoln inkluderar både molnlösningar och on-premise – ofta från flera olika leverantörer. Kombinationen ger stor valfrihet, där du själv väljer vilka delar av verksamheten som bäst hanteras i en privat respektive offentlig molnmiljö eller lokalt.

Nästa

Enklare integrering av moln- och hybridlösningar

Molnintegreringsscenarier:

Företag som digitaliserar sin verksamhet kan dra nytta av de bästa molnlösningarna och SAP-lösningarna för att skapa en plattform för innovation och processautomatisering. Med avancerade integreringsalternativ och inbyggd integration från SAP kan du koppla ihop din kärnstruktur med annan SAP-mjukvara och tredjepartslösningar.

Se rekommenderade integreringsscenarier för följande SAP-produkter:

En ny väg in i molnet

Vi arbetar tillsammans med betrodda partner för att leverera SAP-lösningar i en privat, förvaltad molnmiljö. Vår modell med användarprenumerationer omfattar hårdvara, mjukvara och support från våra samarbetspartner – allt för att hjälpa ditt företag att börja jobba effektivt i molnet och sänka dina kostnader för IT.

Sikta högt: molntjänster från SAP

Det finns många anledningar att välja SAP som ditt företags molnleverantör. Här tar vi upp tre av dem: Affärsnätverk, samverkan och hypermodern IT-säkerhet.

Föregående

Samverkan i molnet

Samarbetsverktygen i molnet gör det enkelt för människor att mötas virtuellt och dela information i realtid. Läs mer om SAP Jam-lösningar, och få reda på hur de underlättar samverkan mellan anställda, kunder och partnerföretag.

Molnsäkerhet:
Ett steg längre

På SAP arbetar vi stenhårt med säkerheten så att du inte ska behöva göra det. Läs mer om hur vi håller oss uppdaterade om de senaste hoten och bygger in säkerhetsaspekter i varje del av våra molnlösningar för att ge dig en säker, men samtidigt helt tillgänglig miljö.  

Nästa

Hör vad våra kunder säger

Följ med på resan till molnet med SAP Digital Business Services

SAP Digital Business Services baseras på över 40 års erfarenhet av att jobba med världens mest framåttänkande organisationer och har ett stabilt partnerekosystem. Följ med på vägen mot innovation och digital omvandling så att du kan framtidssäkra era viktiga affärsprocesser.

Det går smidigt och snabbt att implementera den senaste tekniken och mjukvaran från SAP – oavsett om det sker i stationära system, molnet eller båda två. För att ditt företags behov ska kunna omsättas i det nya IT-landskapet krävs det kunnande och expertis. Våra tjänster är utformade i nära samband med våra tekniska lösningar och våra medarbetare använder sig av väl beprövade metoder och praxis för att säkerställa att övergången sker på bästa sätt.

Föregående

Minska osäkerhets- och riskfaktorer med gemensamt utformad mjukvara och implementeringstjänster

Snabbare implementering med SAPs bästa praxis

Säkerställ att data överförs och integreras smidigt mellan stationära system och molnlösningar

Nästa

Läs mer om de hetaste
frågorna på molnfronten

Föregående
Nästa
*Alla implementeringsresultat tillhandahålls endast i informationssyfte. Resultaten är baserade på verkliga SAP-kunders erfarenheter, men givna exempel är inga åtaganden eller garantier från vare sig SAP:s eller SAP-partners sida. Faktiska prissättningar, kostnader och implementeringsresultat kan variera beroende på kundspecifika krav och behov. De enda garantier som gäller för SAP:s produkter och tjänster är de som omfattas av de eventuella garantiförbindelser som medföljer dessa produkter och tjänster. Ingenting i detta material ska uppfattas som någon form av ytterligare garanti.
Tillbaka till början