Hoppa till Innehåll
Kontakta oss
Chatta nu Chatta offline
Få live-hjälp och chatta med en SAP-representant.
Kontakta oss
Skicka kommentarer, frågor eller feedback via e-post.

Bli en SAP-partner

Branschledande lösningar? Ja. Partnerprogram i världsklass? Ja. Flexibiliteten att bygga något som passar dig? Ja. Det finns verkligen alla anledningar att bli SAP-partner. SAPs affärsidé bygger på att hjälpa företag att arbeta smidigt varje dag och varför skulle inte våra samarbetspartners vilja göra samma sak? SAP PartnerEdge-programmet ger ditt företag de verktyg, resurser och fördelar du behöver för att bygga upp en lönsam SAP-verksamhet. Redo att bli en del av THE cloud company powered by SAP HANA? Ja!

Oavsett om du vill utveckla, sälja, serva eller drifta SAP finns det utrymme för dina kunskaper inom vårt partnersystem.

 • Visa vägen – Arbeta med marknadens ledande leverantör av ERP-mjukvara och hjälp andra företag att
  förenkla sin struktur, bli mer innovativa och konkurrenskraftiga.
 • Prisbelönt partnerprogram – Gå med i ett program som ger din organisation alla verktyg ni behöver för att växa till en framgångsrik SAP-partner.
 • Nya framtidsutsikter – Få tillgång till SAPs kraftfulla lösningar: applikationer, analysverktyg, databaser, mobila system, moln- och plattformsteknik.
 • Stötta dina kunder – Erbjud mjukvara i platsinstallationer, on-demand-lösningar och mobila enheter.
 • Stora vinster – Optimera dina möjligheter och maximera intäkterna med utökad kundbas.

Läs mer om de olika sätten ditt företag kan samarbeta med SAP och se om du är redo att gå med direkt eller föredrar att testköra något av våra partneralternativ först. Oavsett om du är intresserad av att utveckla, sälja, underhålla eller drifta SAPs lösningar har vi strategier för att på bästa sätt integrera samarbetet i ditt företags affärsmål och kunskapsområden.

SAP PartnerEdge

Oavsett om du vill utveckla, sälja, underhålla eller köra SAPs lösningar är det prisbelönta SAP PartnerEdge-programmet utformat för att ge maximal utdelning och tillväxt för ditt företag. För potentiella partnerföretag som uppfyller minimikraven är det enkelt att gå med: skriv bara på vårt medlemsavtal, betala årsavgiften och börja dra nytta av fördelarna som snabbt överväger den första investeringskostnaden.

 • Ett heltäckande program – Till skillnad från många andra leverantörsprogram erbjuder SAP PartnerEdge flexibla samarbetsmodeller som anpassas efter hur ditt företag fungerar och interagerar med sina kunder. Välj en eller flera samarbetsmodeller och få ett standardiserat avgiftssystem, samordnade avdrag och rabatter, förenklade avtal och minskad administration.
 • Ta poäng – Få värdepoäng för ditt företags resultat och kompetens, och accelerationspoäng för strategiska satsningar på viktiga områden eller lösningar. Se hur mycket ditt företag bidrar med uppdelat på de olika samarbetsmodellerna. Intjänade poäng avgör företagets nivå i programmet. Ju högre nivå, desto större fördelar.
 • Hjälp när du behöver det – Med partnerprogrammet har du alltid tillgång till SAPs experter: kontoansvariga, egna partnerrådgivare, lokala marknadsföringschefer och medlemmarna i våra partnerforum. Oavsett om du behöver hjälp med tekniken, marknadsföringsfrågor, support eller vill ha tips om hur du kan ta ditt företag till nästa nivå finns vi där för dig. Vi ser till att du kommer i kontakt med rätt personer för bästa resultat.
 • Egen partnerportal – På SAPPartnerEdge.com hittar du allt du behöver för att driva, utöka och stärka din verksamhet. Den särskilda partnerwebbplatsen ger dig tillgång till nyckelfärdiga verktyg, e-kurser, resurser, Best Practice-material och relevant rollbaserad information. På SAPPartnerEdge.com hittar du enkelt det du behöver så att du kan fortsätta jobba!
 • Stick ut från mängden – Marknadsför ditt företag med särskilda SAP Partner-logotyper, beroende på programnivå. Visa upp ditt företags samverkan med ett av världens starkaste varumärken. Företag med ytterligare specialisering kan använda särskilda SAP Recognized Expertise-logotyper för att utmärka sig ännu tydligare.
   

SAP PartnerEdge Open Ecosystem

Vill du utforska dina möjligheter som potentiell partner och testköra programmet innan du går med? SAP har sänkt flera av spärrarna för att göra det ekonomiska åtagandet mindre än vad som ofta är fallet när du ingår nya leverantörsavtal. SAP PartnerEdge Open Ecosystem är den perfekta språngbrädan för bygga upp och utveckla framgångsrika SAP-samarbeten.

 • Gratis, snabbt och enkelt – Att gå med i någon av samarbetsmodellerna i SAP PartnerEdge Open Ecosystem medför ingen programavgift och inträdeskraven är mycket låga. Förenklade e-avtal med 24 timmars handläggningstid innebär att du kommer igång direkt.
 • Utforska dina möjligheter – SAP Open Ecosystem Basic ger dig begränsad tillgång till den helt säkra SAP PartnerEdge-webbplatsen där du enkelt utforskar vilka möjligheter som finns tillgängliga och kan utvärdera om du vill gå med i SAPs partnerprogram.
 • Välj mellan fyra olika samarbetsmodeller* – Oavsett om du vill utveckla, sälja, underhålla eller köra SAPs lösningar har vi samarbetsmodellen som passar ditt företags affärsmål och expertis.
 • Tillgång till verktyg och resurser – Du får tillgång till viktiga resurser och relevanta kurser för din SAP PartnerEdge Open Ecosystem-samarbetsmodell så att du på bästa sätt kan utvärdera och utforska dina möjligheter.
 • Utbildning som räknas – Eftersom samarbetsmodellerna i SAP PartnerEdge Open Ecosystem återspeglar modellerna Utveckla, Bygg, Sälj, Underhåll och Kör i det fullskaliga SAP PartnerEdge-programmet, räknas alla utbildningskurser du genomgår under provfasen till din fördel när du sedan bestämmer dig för att gå med på riktigt.
 • Gå med när du är redo – När du väl har gått igenom och utvärderat samarbetsmodellen i SAP PartnerEdge Open Ecosystem är det enkelt att gå vidare till fullskaligt medlemskap. Skriv på det nya avtalet, visa att ditt företag uppfyller inträdeskraven och betala eventuella avgifter så får du tillgång till alla resurser och fördelar med SAP PartnerEdge.

Vi på SAP förstår att samarbete är något flexibelt och dynamiskt. Därför är SAP PartnerEdge-programmet utformat för att kunna växa och det anpassas efter ditt företags utveckling. Vi erbjuder fyra enkla samarbetsmodeller:

 • Utveckla lösningar – För partnerföretag som designar, utvecklar och bygger applikationer, mjukvara, hårdvara och integrerade lösningar baserade på SAPs plattformar och teknik. Detta är det vanligaste alternativet för ISV-företag, utvecklare och dig som vill integrera SAP-teknik med egna lösningar via OEM-samarbete.
 • Sälj lösningar – För dig som är återförsäljare av SAPs lokala eller molnbaserade lösningar. Ditt företag sköter normalt hela kundprocessen, inklusive efterfrågan, försäljning och implementering. Företaget har även behörighet att erbjuda underhåll och supporttjänster efter att särskilda krav har uppfyllts. Den här modellen omfattar till exempel VAR-partners och återförsäljare.
 • Service-lösningar – För partnerföretag som erbjuder konsult- och implementeringstjänster genom att hjälpa kunder med utveckling, design, implementering och integrering av SAPs lösningar.
 • Drifta lösningar – Många kunder använder i allt mindre grad lokala IT-installationer och vänder sig i stället till värdlösningar som drivs av tredje part. Den här modellen är idealisk för företag som hanterar och kör SAPs mjukvara och tjänster i offentliga eller privata moln för kundernas räkning.

Samarbetsmodellerna kombineras med förenklade avtal, standardiserade programavgifter och rabatter (med ytterligare samarbetsmodeller), ett poängsystem där du premieras utifrån företagets helhetsmedverkan och långtgående fördelar ju högre upp i SAP PartnerEdge-strukturen du kommer.

 

Hitta rätt ansökningsformulär för ditt företag

Börja gärna med att gå igenom informationen om partneralternativen Utveckla, Sälj, Underhåll och Drifta längre ner på sidan. Om du fortfarande är osäker på vilken modell som bäst passar ditt företag, eller vill gå vidare med en gång, hjälper vi dig i några få snabba steg.

 1. Klicka på länken Ansök nu nedan.
 2. Svara på några enkla frågor så hjälper vi dig vidare till rätt ansökningsformulär.
 3. Fyll i och skicka ansökan

Kom igång direkt och ta första steget mot att samarbeta med molnföretaget framför andra, drivet av SAP HANA

Om SAPs ekosystem för partnerföretag

Utveckla lösningar

Bli starkare genom partnersamarbete. Utforma, utveckla och marknadsför dina mjukvarulösningar med SAP vid din sida. Ett enkelt partnerprogram för applikationsföretag och oberoende programleverantörer – från nystartade företag till de som platsar på Fortune 100-listan – för att ta fram och integrera lösningar baserade på SAPs lösningar och plattformar. 

 

Utveckla bättre med SAP PartnerEdge – Build

Gör som över 5 000 av våra partners och utveckla egna mjukvarulösningar baserade på SAPs teknik. Utvidga ditt företags potentiella marknad med 380 000 SAP-kunder. 

Sälj SAP-lösningar

Den här samarbetsmodellen är utformad för partnerföretag som säljer SAPs lösningar. Ofta sköter ditt företag hela kundprocessen, från efterfrågan och försäljning till implementering. Du har även behörighet att erbjuda service och supporttjänster efter att särskilda krav har uppfyllts. Modellen omfattar till exempel värdeskapande säljpartners (VAR) och återförsäljare.

Få tillgång till vårt marknadsledande lösningsutbud samtidigt som dina kunder drar nytta av fördelarna med en lokal samarbetspartner som känner till deras specifika branschbehov. SAP erbjuder dig två sätt att gå med i partner-ekosystemet som säljföretag:

 • SAP PartnerEdge: Sälj – Det här är den optimala modellen för värdeskapande återförsäljare (VAR). VAR-företag gör mer än att bara sälja – de bygger, marknadsför, servar och implementerar våra lösningar för små och medelstora företag i en rad olika branscher. Med det här alternativet får du tillgång till hela SAPs lösningsutbud, ett nivåbaserat partnerprogram med tillhörande fördelar och ett poängsystem som belönar inte bara affärsresultat, utan även kompetensutveckling och strategiskt arbete. Programmet har en årsavgift och för att gå med måste ditt företag uppfylla vissa initiala och löpande krav för att få börja och sedan fortsätta sälja SAPs lösningar.
 • SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Sälj – Ett smart sätt att inleda ditt företags säljsamarbete med SAP.  När du går med får du möjlighet att sälja, serva och marknadsföra SAP-godkända produkter via vår distributionskanal. Det kostar ingenting att gå med, men vi kräver att en del av din försäljnings- och förberedande försäljningspersonal genomgår vår kostnadsfria utbildning innan de kan börja sälja.

Klicka på fliken ”Krav och fördelar” ovan och läs mer om skillnaderna mellan SAP PartnerEdge: Sälj och SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Sälj innan du ansöker om att gå med i partnerprogrammet. 
 

Ingångskrav

Det finns två sätt att gå med i SAPs partnerprogram som återförsäljare. Du kan antingen arbeta direkt med SAP och få tillgång till hela utbudet av fördelar och lösningar som fullskalig SAP PartnerEdge: Sälj-partner. Det andra alternativet är SAP Partner Edge Open Ecosystem: Sälj-modellen där du arbetar med våra distributörer och har tillgång till en mindre del av lösningsutbudet. I SAP PartnerEdge Open Ecosystem är kraven för att gå med och fortsätta delta lägre än för det fullskaliga SAP PartnerEdge-programmet, vilket även återspeglas i mängden fördelar och de potentiella tillväxtmöjligheterna.

Krav SAP PartnerEdge: Sälj                                                              
SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Sälj
Grundavgift Ja (cirka €2 000/år) Nej
Avgift för säljmodellen Ja (cirka €1 700/år) Nej
Affärsplan Ja Nej
Personal med försäljnings-/förberedande försäljningsutbildning Ja* Ja*
Personal med marknadsföringsutbildning Ja Nej
Personal med supportutbildning Ja (krävs ej om återförsäljning av SAP-hanterad support) Nej

* Alla lösningar kräver inte utbildning, men vi rekommenderar det.

 

Viktiga fördelar

Listan visar bara några av programmets fördelar – den är främst avsedd att användas för jämförelser mellan ett fullskaligt SAP PartnerEdge: Sälj-avtal och SAP Open Ecosystem-alternativet.

Fördel SAP PartnerEdge: Sälj                                                  
SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Sälj
Primärt samarbete med SAP  Ja Nej
Primärt samarbete med SAP-distributör Nej Ja
Tillgång till rollbaserade verktyg och resurser via www.SAPPartnerEdge.com Ja Ja
Kostnadsfri rollbaserad online-utbildning Ja Ja
Egen SAP Partner Service Advisor Ja Nej
Värdepoäng Ja Nej
Programnivåer med tillhörande fördelar Ja Nej
Finansiering för marknadsutveckling Ja (endast guldnivå) Nej
Kvalificerade leads från SAP Ja Nej
Skilj ut dig från mängden med SAP Recognized Expertise-programmet Ja Nej
Användning av SAP Partner-logotyp Ja Nej
Användning av SAP Partner-logotyp för guld- eller silvernivå Ja (beroende på nivå) Nej
Post i SAP Digital Properties Ja Nej
Möjlighet att delta på SAP-mässor och events Ja Nej
Föregående

SAP PartnerEdge: Sälj

Passar värdeskapande återförsäljare intresserade av att sälja, implementera och ge support för lösningar till små och medelstora företag inom olika branscher. Gå med som partner på silvernivå och få ytterligare fördelar i takt med att ditt företag växer och når högre nivåer i programmet. Programavgift, ingångskrav och löpande krav för medlemskap.

SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Sälj

Arbeta ihop med en av SAPs distributörer för återförsäljning av några av våra starkaste produkter. Det här är ett bra sätt att bygga upp ditt säljsamarbete med SAP och den perfekta språngbrädan för att bli fullskalig SAP PartnerEdge-medlem när ditt företag är redo. Att gå med är enkelt och kostnadsfritt – allt som behövs är att din säljpersonal genomgår vår korta utbildning.

Nästa

Service SAP-lösningar

Den här samarbetsmodellen är utformad för partnerföretag som tillhandahåller konsult- och implementeringstjänster där man hjälper kunder att utforma, utveckla, använda och integrera SAPs lösningar.

Service-tjänster är en kritisk komponent i varje SAP-lösning. Våra samarbetspartners spelar en viktig roll när det gäller att hjälpa kunderna med sådant som utformning, implementering och integrering. Det är partnerföretag som ditt som hjälper våra kunder att använda SAPs lösningar för att de ska kunna arbeta så smidigt som möjligt. När du väl har hjälpt kunderna att börja använda lösningen i sin verksamhet, är det även du som ser till att lösningen fungerar och växer i takt med dem. 

 • SAP PartnerEdge: Service – Det här är det perfekta valet för etablerade och välbeprövade servicekonsulter och systemintegreringsföretag. Vårt nivåbaserade partnerprogram erbjuder fördelar beroende på medlemsnivå och ett poängsystem som belönar såväl affärsresultat som kompetensutveckling och strategiskt arbete. Du har även möjlighet att utmärka dig på marknaden genom någon av våra SAP Recognized Expertise-nomineringar. För att få behörighet att arbeta med service-tjänster för SAPs lösningar krävs att man betalar programavgiften, samt uppfyller våra ingångsvilkor och löpande krav.
 • SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Service – Det smarta alternativet för mindre konsultföretag och organisationer som vill påbörja ett samarbete med SAP utan den avgift och de förpliktelser som ett fullskaligt medlemskap i SAP PartnerEdge: Service på silvernivå innebär. Du får fortfarande tillgång till all relevant information och de utbildningar och verktyg du behöver för att utforska partnerprogrammets möjligheter, utveckla samarbetet och positionera ditt företag som SAP-tjänsteleverantör. Det kostar ingenting att gå med och efter att en del av din konsultpersonal har genomgått vår obligatoriska utbildning är företaget redo att börja arbeta direkt med kunderna.

Klicka på fliken ”Krav och fördelar” ovan och läs mer om skillnaderna mellan SAP PartnerEdge: Service och SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Underhåll innan du ansöker om att gå med i partnerprogrammet.

Ingångskrav

Det finns två sätt att gå med i SAPs partnerprogram som en service-partner. Det första är att betala avgiften och uppfylla relevanta ingångs- och löpande krav för fullskaligt medlemskap i SAP PartnerEdge: Service. Du får då tillgång till hela utbudet av programfördelar. Det andra alternativet är att gå med i det kostnadsfria SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Service. Här har du möjlighet att utforska och bygga upp samarbetet för att kunna erbjuda rådgivning och implementeringstjänster till SAP-kunder. Nedan hittar du en jämförelse mellan de två samarbetsmodellernas olika krav och fördelar:

Krav SAP PartnerEdge: Service                     SAP Open Ecosystem: Service
Det perfekta valet för Etablerade servicekonsulter och systemintegreringsföretag  Mindre konsultföretag som vill växa och utveckla sitt samarbete med SAP
Grundavgift Ja (cirka €2 000/år) Nej
Avgift för service-modellen Ja (cirka €1 700/år) Nej
Affärsplan Ja Nej
Personal med konsultutbildning Ja Ja
Hantera din profil i vårt onlinesystem Ja Nej

Viktiga fördelar

Listan visar bara några av programmets fördelar – den är främst avsedd att användas för jämförelser mellan ett fullskaligt SAP PartnerEdge: Service-avtal och SAP PartnerEdge Open Ecosystem-alternativet.

Fördel SAP PartnerEdge: Service SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Service
Primärt samarbete med SAP  Ja Nej
Tillgång till rollbaserade verktyg och resurser via www.SAPPartnerEdge.com Ja Ja
Kostnadsfri rollbaserad online-utbildning Ja Ja
Egen SAP Partner Service Advisor Ja Nej
Värdepoäng Ja Nej
Programnivåer med tillhörande fördelar Ja Nej
Skilj ut dig från mängden med SAP Recognized Expertise-programmet Ja Nej
Användning av SAP Partner-logotyp Nej Ja
Användning av SAP Partner-logotyp för guld- eller silvernivå Ja (beroende på nivå) Nej
Värdbaserade SAP-testsystem Ja (separat avtal) Nej
Post i SAP Digital Properties Ja Nej
Möjlighet att delta på SAP-mässor och events Ja
Nej
Föregående

SAP PartnerEdge: Service

Det perfekta valet för etablerade servicekonsulter och systemintegreringsföretag som är intresserade av att utforma, implementera och integrera SAPs lösningar. Gå med som partner på silvernivå och få ytterligare fördelar i takt med att ditt företag växer och når högre nivåer i programmet. Programavgift, ingångskrav och löpande krav för medlemskap. (Se särskild länk för företag som erbjuder språk- och översättningstjänster nedan).

Ansök nu (Service)
Ansök nu (Språk och översättning)

SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Service

En perfekt språngbräda för mindre konsultföretag och organisationer som vill utveckla sitt samarbete med SAP, för att på sikt bli fullskaliga SAP PartnerEdge: Service-medlemmar. Du får fortfarande tillgång till all relevant information och de utbildningar och verktyg du behöver för att utforska partnerprogrammets möjligheter, utveckla samarbetet och positionera ditt företag som SAP-tjänsteleverantör. Det kostar ingenting att gå med och efter en kort, obligatorisk utbildning är du redo att börja arbeta direkt med kunderna.

Nästa

Drifta SAP-lösningar

Den här samarbetsmodellen är utformad för partnerföretag som tillhandahåller privata eller offentliga molntjänster baserade på SAPs lösningar. Möjligheterna som molntekniken och olika outsourcing-modeller representerar växer snabbt i takt med att kunder av alla de storlekar och i alla möjliga branscher i allt högre grad kräver externt hanterade IT-lösningar för att kunna koncentrera sig på sina kärnverksamheter.  

Ge dina kunder mer genom att erbjuda heltäckande tjänster som hjälper dem att spara pengar och driva sin företag mer effektivt. Bli SAP-partner och upptäck nya lönsamma intäktsmöjligheter genom att tillhandahålla värddrivna moln och outsourcing-tjänster till den största kundbasen på marknaden för affärsmjukvara.

SAP PartnerEdge: Drifta

Samarbetsmodellen SAP PartnerEdge: Drifta är mer än bara ett sätt att skapa och bygga egna offentliga och privata molntjänster för SAP-lösningar – du får även tillgång till vårt prisbelönta partnerprograms många fördelar. Modellen är utformad för partnerföretag som vill erbjuda ett heltäckande, integrerat utbud av specifika tjänster som baserats på SAPs lösningar, förbättrats med egen IP och körs i offentliga eller privata moln. Du tilldelas en egen partnerrådgivare som hjälper ditt företag att optimera SAP-samarbetet, ingår i ett poängsystem med belöningar baserat på resultat och engagemang, får attraktiva fördelar i takt med att du når högre nivåer i programmet och har tillgång till kostnadsfria utbildningar och verktyg som är utformade för att ge maximal framgång. När du väl har gått med kan du även lägga till någon av våra ytterligare licensieringsalternativ:

 • Licensiering för partnerhanterade moln*– Den snabba tillväxten på marknaden för privata moln för med sig oöverträffade möjligheter för SAP-partners som tillhandahåller detta affärsalternativ. Hjälp dina kunder att utnyttja fördelarna med partnerhanterade moln – i form av ökad flexibilitet, snabba omsättningstider och pay-as-you-go-alternativ – tillsammans med affärslösningar från SAP. Partnerhanterat moln-alternativet ger dig tillgång till allt du behöver för att bygga, lansera och utveckla verksamheten för privata moln.
 • Outsourcing av affärsprocesser* – Hjälp dina kunder att möta sina utmaningar med nya, innovativa funktioner baserade på SAPs mjukvara via en offentlig molninfrastruktur med SAP som värd. Få det bästa av två världar: oöverträffade SAP-funktioner i kombination med din lokala expertis och unika branschkunskaper.

Oavsett om du väljer att skapa en egen verksamhet för SAP-lösningar i privata eller offentliga moln med SAP PartnerEdge: Drifta-modellen för partnerhanterade moln, eller väljer att certifiera dina outsourcing- och drifttjänster, är möjligheterna för företag som ditt enorma. Vi på SAP kan inte ensamma uppfylla eller ens förstå alla enskilda kunders behov och affärsförhållanden. Det är där ditt företags unika kompetens kommer in i bilden.


*  Företag som är intresserade av licensiering för partnerhanterade moln och outsourcing av affärsprocesser rekommenderas att gå med i SAP PartnerEdge: Drifta-modellen för att få full tillgång till verktyg och resurser som hjälper dig att skapa ett framgångsrikt SAP-samarbete.

SAP PartnerEdge: Drifta

Om du vill ta tillvara på molnteknikens enorma möjligheter genom att hantera och drifta SAPs branschledande lösningar för dina kunder i antingen offentliga eller privata moln OCH få tillgång till alla fördelarna i SAP-programmet så rekommenderar vi SAP PartnerEdge: Drift-modellen. Din särskilda partnerrådgivare hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av samarbetet, du får tillgång till kostnadsfria kurser och verktyg för bästa resultat, får hjälp med finansiering för att skapa kanaler och intäkter, deltar i ett poängsystem där du belönas för företagets engagemang och får tillgång till fler fördelar ju högre upp i programmet du kommer.

Ingångskrav

För att få tillgång till alla fördelarna med SAP PartnerEdge: Driftning måste ditt företag uppfylla våra ingångskrav. När det väl är klart är det enkelt att gå med: du skriver bara på medlemsavtalet, betalar årsavgiften och kan sedan börja dra nytta av fördelarna som snabbt överstiger den första investeringskostnaden.

Krav SAP PartnerEdge: Drifta                 
Grundavgift Ja (cirka €2 000/år)
Avgift för samarbetsmodellen Ja (cirka €1 700/år)
Affärsplan Ja
Personal med supportutbildning Ja
Supportbehörighet + PCOE-certifiering Ja

Viktiga fördelar

Följande lista visar några av fördelarna för partnerföretag som deltar i samarbetsmodellen SAP PartnerEdge: Drifta.

Fördel SAP PartnerEdge: Drifta                 
Primärt samarbete med SAP
Ja
Tillgång till rollbaserade verktyg och resurser via www.SAPPartnerEdge.com
Ja  
Kostnadsfri rollbaserad online-utbildning
Ja
Egen SAP Partner-servicerådgivare
Ja
Värdepoäng
Ja
Programnivåer med tillhörande fördelar
Ja
Finansiering för marknadsutveckling Ja
Skilj ut dig från mängden med SAP Recognized Expertise-programmet Ja
Användning av SAP Partner-logotyp för guld- eller silvernivå
Ja (beroende på nivå) 
Post i SAP Digital Properties  Ja
Möjlighet att delta på SAP-mässor och events Ja

Partnerhanterat moln

Bygg upp en framgångsrik verksamhet med privata moln

Molntekniken är här för att stanna och allt fler kunder kräver helhetslösningar som tjänster för IT så att de kan koncentrera sig på att utveckla och driva sina kärnverksamheter. Hör Roger Quinlan, global chef för SAP och ansvarig för området Partnerhanterade moln, berätta om fördelarna med partnerhanterade moln och hur våra partnerföretag kan börja växa snabbare redan i dag.

Se videoklippet

Licensieringen för partnerhanterade moln ger dig möjlighet att tillhandahålla helt integrerade mjukvarulösningar från SAP för kritiska affärsprocesser inom ramen för ditt molnbaserade utbud eller via någon av SAPs molnbaserade lösningar, t.ex. SAP SuccessFactors eller SAP Hybris.

 • Ta bort kostnadsspärren – Kunderna betalar en månads- eller kvartalsavgift per användare för mjukvara, hårdvara, service och support – allt tillhandahållet av ditt företag och till fler kunder än du trodde var möjligt.
 • Helhetsupplevelse – Tillhandahåll allt från lanseringstjänster, applikationer och infrastrukturhantering till löpande underhåll och support, samt mjukvaruuppdateringar som låter dina kunder dra nytta av det senaste i teknikväg till lägsta möjliga kostnad och resursåtgång.
 • Långsiktiga kundrelationer – Bli en rådgivare kunderna litar på genom att hjälpa dem anpassa både mjukvara och tjänster i takt med att deras företag växer och utvecklas. Samarbeta med andra SAP-partnerföretag som bygger tilläggslösningar för utökade möjligheter att uppfylla olika branschers och företags unika behov.

Partnerföretag som vill bli licensierade för partnerhanterade moln rekommenderas också att gå med i SAP PartnerEdge: Drifta för att få tillgång till alla relevanta fördelar och verktyg.

IDC-informationblad: Partnerhanterade moln: Möjligheter och bästa praxis för SAP-partners  

IDC-informationsbild: Tillväxtmöjligheter för SAP-partners med partnerhanterade moln  

Läs broschyren: Arbeta snabbare och mer flexibelt med partnerhanterade moln

 

Lösningar för alla branscher

Översikt
Oavsett om du arbetar med branschspecifika lösningar eller tillhandahåller tjänster för olika områden har dina kunder en sak gemensamt – de vill lägga mindre tid på att bygga och hantera IT-system och mer tid på att skapa bra produkter och tjänster för sina slutanvändare. Med partnerhanterade moln hjälper du dina kunder att fokusera på kärnverksamheten, snarare än IT-administration.
 
Skiftet från analoga till digitala system märks i alla branscher, och många letar efter ett sätt att hantera den nya dynamiken med snabbt växlande affärsmodeller, kundbehov och konsumentbeteenden. Denna nya branschdynamik gör det svårt för många företag att ha råd med komplexa IT-system och långa behandlingstider. För att de ska fortsätta vara lönsamma och konkurrenskraftiga krävs en flexibel IT-infrastruktur med stöd för bra branschpraxis.
 
Det är just detta som är anledningen till att så många väljer partnerhanterade moln: prenumerationsbaserade lösningar som driftas i molnet och drivs av certifierade, tillförlitliga SAP-partners. Med den här modellen får dina kunder tillgång till kraftfulla branschlösningar från SAP i kombination med molnets alla fördelar vad gäller hastighet, flexibilitet, säkerhet och lönsamhet.
Komprimera
Fördelar

När man sammanför styrkan i SAPs branschanpassade lösningar med moln som drivs av certifierade SAP-partners får man en rad oöverträffade kundfördelar:

 • Snabbare avkastning med färdigpackade tjänster för branschspecifika lösningar
 • Möjlighet att spara pengar med pay-as-you-go-alternativ
 • Ökad innovationsförmåga och snabba reaktionstider vid nya marknadsmöjligheter med en flexibel, molnbaserad IT-infrastruktur
 • Lägre IT-kostnader, med tillgång till erfarna SAP-experters
Komprimera
Branscher
Automotive Chemicals High-Tech
Professional Services Telecom Aerospace and Defense
Banking Utilities Wholesale
Public Sector Retail Higher Education and Research
Industrial Machinery and Components Insurance Life Sciences
Manufacturing 360 Media Mill Products
Mining Transportation Travel and Leisure
Oil and Gas Consumer Products Engineering, Construction and Operations
Heathcare    
Komprimera

Outsourcing av IT-tjänster blir allt vanligare hos SAP-kunder som vill säkerställa att deras SAP-lösningar och miljöer håller hög kvalitet, är hållbara och kostnadseffektiva. Som SAP-partner för outsourcingtjänster kan du tillhandahålla tjänster för en rad olika SAP-produkter, som till exempel:

 • Hosting-tjänster – Partnerföretaget driver och underhåller SAPs applikationer och tillhandahåller kompletta värdpaket anpassade efter kundens SAP-produkter. Omfattande kunskaper om och erfarenhet av teknisk SAP-administration krävs.
 • App-tjänster – Partnerföretaget tillhandahåller underhåll, daglig drift och löpande support för SAPs företagsappar. Detta kan i nuläget tillämpas för SAP Business Suite och SAP S/4HANA.
 • SAP HANA-tjänster – Partnerföretaget certifieras av SAP för sin förmåga att leverera drifttjänster för lösningar som drivs via SAP HANA-plattformen med minnesbaserad databehandling och hög driftstandard.
 • Moln- och infrastrukturtjänster – Partnerföretaget tillhandahåller infrastruktur- och molntjänster skräddarsydda för SAP-kunder. I de molntjänster som tillhandahålls av SAPs certifierade leverantörer ingår bland annat on-demand-infrastruktur och -tjänster för SAP-produkter. Inga SAP-drifttjänster ingår i infrastrukturtjänsterna.
 • Outsourcing för affärsprocesser – Partnerföretaget tillhandahåller ett komplett utbud av outsourcing-tjänster för affärsprocesser, baserat på SAPs företagsappar.

Genom att erbjuda en eller flera av tjänsterna ovan deltar du i den globala trenden mot större outsourcing av SAPs produkter. Det innebär stora och växande möjligheter för ditt företag.

Hitta SAP-partners för outsourcing

Tjänstecertifieringar som höjer ditt företag

Certifierade SAP-partners som erbjuder outsourcing-tjänster känns igen som tillförlitliga leverantörer av drifttjänster för SAPs lösningar och miljöer.

 • Ett erkännande att räkna med – Certifieringarna hjälper SAPs kunder att identifiera serviceleverantörer som uppfyller deras krav på kvalitet, omfång och lokalisering.
 • Ökad synlighet – SAP hjälper dig att synas på marknaden och ökar dina möjligheter till nya kundgrupper och intäkter.
 • Certifieringar anpassade efter ditt företag – SAP erbjuder flera olika certifieringsalternativ för olika branscher och behov. SAPs experter rekommenderar en eller flera certifieringar beroende på vilka tjänster ditt företag tillhandahåller.
 • Utmärk dig på marknaden – Efter avslutad bedömning får partnerföretaget SAPs certifiering och kan sedan använda motsvarande certifieringsmärke i två år.

För att säkerställa att de höga kraven för hantering av SAPs lösningar uppfylls, måste certifierade leverantörer vartannat år genomgå noggranna bedömningar av sin leverans- och supportkapacitet. Ditt företag kan antingen certifieras lokalt eller globalt.

Läs handledningen för att certifiera ditt företag

Föregående

SAP PartnerEdge: Drifta

Bygg upp en verksamhet som tillhandahåller SAPs lösningar i offentliga eller privata moln, med ett integrerat utbud av specifika tjänster i kombination med ditt företags IP. Samtidigt drar du nytta av fördelarna med vårt prisbelönta SAP PartnerEdge-program, utformat för att ge dig bästa möjliga resultat. Gå med som partner på silvernivå och få ytterligare fördelar i takt med att ditt företag växer och når högre nivåer i programmet. Programavgift, uppfyllande av ingångskrav och löpande krav gäller för medlemskap.

Partnerhanterat moln

Den snabba tillväxten på marknaden för privata moln för med sig oöverträffade möjligheter för SAP-partners som tillhandahåller detta affärsalternativ. Hjälp dina kunder att utnyttja fördelarna med partnerhanterade moln – i form av ökad flexibilitet, snabba implementeringar och pay-as-you-go-alternativ – tillsammans med affärslösningar från SAP. Partnerhanterat moln-alternativet ger dig tillgång till allt du behöver för att bygga, lansera och utveckla verksamheten för privata moln.

SAP-partner för outsourcingtjänster

Bli certifierad SAP-partner och ta del av en växande marknad där kunderna kräver kvalitativa, hållbara och kostnadseffektiva outsourcing-tjänster och support. Som outsourcing-partner till SAP certifieras ditt företags leverans- och supportkapacitet antingen lokalt eller globalt.

Nästa
Tillbaka till början