Hoppa till Innehåll
En kvinna talar i sin mobiltelefon

Vad är CRM idag?

CRM står för Customer Relationship Management. CRM täcker alla sätt att hantera kundrelationer inom försäljning, marknadsföring, kundservice och e-handel. Med CRM-mjukvara kan du automatisera och integrera dessa kundorienterade aktiviteter. Du får de bästa CRM-systemen med verktyg för kundanalys, personanpassning, sociala medier, samverkan och mycket mer.

Se hur modern CRM ser ut idag

Vilka är de fem främsta fördelarna med CRM?

Ett CRM-system hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av kundkontakten. Även den minsta åtgärden kan öka kundlojaliteten och få lönsamheten att förbättras. Föreställ dig då vad de fem främsta CRM-fördelarna kan innebära för dig.

 1. Förbättrad kundupplevelse: Ge medarbetare på kontaktcenter och servicetekniker en helhetsbild av kunderna så att de kan erbjuda personliga upplevelser och lösa problem snabbt.
 2. Ökad kundlojalitet: Övertyga kunderna med personlig och lojalitetsbyggande service. Kör realtidsanalys för att identifiera de bästa erbjudandena vid rätt tidpunkt och via den optimala kanalen.
 3. Ökade intäkter: Öka din pipelines transparens och sälj mer med hjälp av integrerade verktyg för säljstöd, lead management, prognoser, merförsäljning, e-handel med mera.
 4. Ökad processeffektivitet: Hjälp dina försäljnings-, marknadsförings- och serviceteam att göra mer med mindre ansträngning genom att dra nytta av automatiska processer och schemalagd uppföljning.
 5. Arbeta smartare tillsammans: Dela information mellan team, avdelningar och interna och externa intressenter med företagsövergripande CRM, för bättre service oavsett beröringspunkt.

De fem främsta fördelarna med CRM

Vilka är huvudfunktionerna i CRM?

Dagens CRM-system innehåller både grundläggande CRM-funktioner och funktioner som är betydligt mer avancerade än tidigare sorterings- och arkiveringssystem. Nu kan du göra alla dina kundriktade processer enhetliga och stärka relationerna genom att sätta kunden i centrum för alla aktiviteter inom försäljning, marknadsföring och service.

 

Du förväntar dig att ett CRM-system ska kunna hantera kontaktpersoner, leads och kundkontakter. Du förväntar dig också analysfunktioner, och automatisering vore jättebra. Du vill helt enkelt ha allt som ett CRM-system bör kunna erbjuda. Och självklart ska allt vara helt integrerat. Och vet du vad? Det finns redan.

 • Kontaktadministration: Säker lagring av kundinformation, inklusive namn, kontaktuppgifter, sociala medier och föredraget kommunikationssätt, i en central databas som hela teamet har tillgång till i realtid dygnet runt.
 • Interaktionshantering: Håll koll på alla kundkontakter, inklusive e-post, telefonsamtal, inlägg i sociala medier och chattsessioner, för att få en enhetlig bild över varje kund så att du kan erbjuda en konsekvent upplevelse oavsett kanal.
 • Leadhantering: Identifiera, värdera och spåra leads genom din pipeline för att kunna omvandla fler potentiella kunder till köpare. Med CRM kan du integrera aktiviteter för leadgenerering, pipelinehantering och lead nurturing.
 • Workflow-automatisering: Automatisera repetitiva, manuella uppgifter som registrering av kontaktuppgifter och dra nytta av integrerad AI och maskininlärning för att erbjuda chattrobotbaserad interaktion i sociala medier och meddelandeappar.
 • Kundanalys: Ta fram rätt insikter vid rätt tidpunkt med CRM-rapportering på begäran och interaktiva instrumentpaneler. Förutse vad kunderna vill ha, personanpassa deras upplevelser och vidta rätt åtgärder för just denna situation.
 • CRM-integrering: Integrera ditt CRM-system med webbplats, e-post och kalenderplattformar, mjukvara för redovisning och fakturering, kundenkäter, dokumenthantering och e-signaturer – så att du kan göra allt på ett och samma ställe.
 • Säker, mobil CRM: Alla dina CRM-funktioner ska vara tillgängliga när som helst, var som helst, från alla enheter. Dessutom bör din molnlösning hjälpa dig att effektivisera kraven på säkerhet, dataintegritet och GDPR-efterlevnad.

CRM för försäljning, marknadsföring, service och e-handel

Med en enda databas och enhetliga processer sammanlänkar CRM alla dina kundorienterade aktiviteter. Men det finns också särskilda fördelar för vart och ett av dina team.

placeholder
Vad är CRM för försäljning?

Med CRM för försäljning har du affärsmöjligheterna inom räckhåll. Dina säljare kan ta kontakt, automatisera leadgenerering, personanpassa försäljningsidéer, ge korrekta offerter, utnyttja pipeline-CRM, samverka, skapa rapporter … ja, allt.

placeholder
Vad är CRM för marknadsföring?

CRM för marknadsföring gör det möjligt att förutsäga det oförutsägbara. Lär känna varje kunds önskemål och behov så att du kan överraska dem med unika upplevelser. Uppgifter utförs automatiskt i bakgrunden så att du kan ta plats i rampljuset.

placeholder
Vad är CRM för service?

Kunderna förväntar sig mer och CRM för service levererar mer. Ge bästa möjliga service som skapar lojalitet. Automatisera manuella processer för att spara tid och minska risken för fel. Låt chattrobotar svara på vanliga frågor och mycket mer.

placeholder
Vad är CRM för e-handel?

CRM för e-handelär en uppsättning CRM-verktyg som ger en omnikanalsupplevelse för mobila lösningar, online-handel och fysiska butiker. Hitta kunder i olika kanaler och ta särskilt väl hand om de värdefullaste kunderna.

placeholder

Utforska CRM-lösningar

Ta steget längre än traditionell CRM-mjukvara för att öka kundernas engagemang.

Mer i samma serie

SAP Insights nyhetsbrev

placeholder
Prenumerera idag

Få viktiga insikter genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Läs mer

Tillbaka till början