Skip to Content

Oblak

SAP-jevo računalništvo v oblaku

SAP je podjetje v oblaku, ki ga poganja tehnologija SAP HANA v pomnilniku. Imamo 110 milijonov naročnikov v oblaku in 41 najsodobnejših podatkovnih središč po vsem svetu. Nudimo programsko opremo v oblaku (SaaS) za vsa poslovna področja, vodilno platformo v oblaku (PaaS) in prilagodljivo infrastrukturo na zahtevo (IaaS). Zanesete se lahko na varnost v oblaku in naše storitve gostovanja ter izbirate med javno, zasebno ali hibridno infrastrukturo v oblaku.

Kaj pomeni računalništvo v oblaku?

Preprosto povedano omogoča računalništvo v oblaku uporabnikom dostop do podatkov, aplikacij in storitev prek spleta. Za oblak ne potrebujete drage strojne opreme, kot so trdi diski in strežniki, uporabniki pa imajo možnost, da delajo od koderkoli. Več kot 90 % podjetij že uporablja tehnologijo v oblaku v javni, zasebni ali hibridni infrastrukturi v oblaku. Glavne prednosti oblaka:

  • Prilagodljivost: povečajte ali zmanjšajte obseg storitev in se hitro prilagodite svojim računalniškim zahtevam
  • Cenovna dostopnost: plačajte le to, kar potrebujete, in zmanjšajte stroške za strojno opremo in IT
  • Razpoložljivost: pridobite neprekinjeni dostop do sistema v oblaku od koderkoli in z vsako napravo
  • Preprostost: vašemu IT-oddelku ne bo treba skrbeti za strežnike in posodabljati programske opreme

Oblak kot storitev

Računalništvo v oblaku se deli na tri obširne kategorije storitev: programska oprema kot storitev (SaaS), platforma kot storitev (PaaS) in infrastruktura kot storitev (IaaS).

Kaj pomeni SaaS?

SaaS – programska oprema kot storitev – je način dobave aplikacij prek spleta. Stranke lahko do SaaS aplikacij dostopajo neposredno s spletnim brskalnikom, kar pomeni, da ne rabijo kupiti, namestiti, vzdrževati ali posodabljati strojne ali programske opreme. SaaS-ponudnik poskrbi za vse in stranka ima zmeraj najnovejšo različico aplikacije.

Raziščite naše SaaS-produkte:

Kaj pomeni PaaS?

Platforma kot storitev (PaaS) nudi razvijalcem platformo in orodja v oblaku, s katerimi lahko ustvarjajo in postavljajo aplikacije v oblaku. Uporabniki dostopajo do PaaS-a iz spletnega brskalnika, zato jim ni treba kupiti in vzdrževati ustrezne strojne in programske opreme. S PaaS-om lahko razvijalci izberejo funkcije, ki jih želijo, na podlagi naročnine.

Več o SAP Cloud Platform

Kaj pomeni IaaS?

Infrastruktura kot storitev (IaaS) omogoča podjetjem, da »najamejo« računalniške vire, kot so strežniki, omrežja, shramba podatkov in operacijski sistemi s plačilom glede na uporabo. Ponudniki IaaS gostijo infrastrukturo in poskrbijo za naloge, kot so vzdrževanje sistema in varnostno kopiranje, da strankam ni treba kupiti strojne opreme in zaposliti strokovnjakov za delo s temi sistemi.

Več o SAP HANA Enterprise Cloud

Javni, zasebni ali hibridni oblak?

Več o treh modelih uporabe oblaka; o javnem, zasebnem in hibridnem oblaku ter kateri je najbolj primeren za vaše podjetje.

Previous

Javni oblak

Pri javnem oblaku stranka prejme storitve po omrežju, ki je odprto za javno uporabo. Javni oblaki so učinkoviti in ugodni ter pogosto vključujejo več naročnikov, kar pomeni, da se vaša storitev izvaja v okolju v skupni rabi.

Zasebni oblak

Pri zasebnem oblaku se storitve vzdržujejo na zasebnem omrežju, ki ga varuje požarni zid. Zasebni oblak lahko ustvarite z lastnim podatkovnim središčem ali pa se naročite na zasebni oblak, ki ga gosti ponudnik. Zasebni oblaki nudijo najboljšo varnost in največ nadzora.

Hibridni oblak

Hibridni oblak vključuje rešitve v oblaku in na lokaciji – pogosto od različnih ponudnikov. Hibridni oblaki nudijo raznovrstnost, zato se lahko odločite, za katere poslovne vidike je bolje, da so v javnem ali zasebnem oblaku, in za katere, da so na lokaciji.

Next

Poenostavite integracijo oblaka ali hibridnega oblaka

Scenariji integracije oblaka:

Z digitalizacijo poslovanja lahko podjetja z najboljšimi rešitvami iz oblaka s SAP-jevimi rešitvami ustanovijo platformo za inovacije in avtomatizirajo poslovni proces. Z naprednimi možnostmi integracije in vgrajeno SAP-jevo integracijo lahko povežete glavno zbirko z drugimi SAP-jevimi in zunanjimi rešitvami v oblaku.

Raziščite scenarije najboljših praks za integracijo za naslednje SAP-jeve produkte:

Nova pot do uporabe oblaka

Sodelujemo z zanesljivimi partnerji, ki nudijo SAP-jeve rešitve v zasebnem in upravljanem okolju v oblaku. Model naročnine na uporabnika vključuje strojno in programsko opremo ter podporo, ki jo nudijo naši partnerji, za hitro uporabo oblaka in zmanjšanje stroškov ter dela oddelka IT.

Neomejene možnosti: SAP-jeva tehnologija računalništva v oblaku

Obstaja veliko razlogov, zakaj izbrati SAP za svojega ponudnika storitev v oblaku. Preberite več predvsem o teh treh razlogih: poslovna omrežja, sodelovanje in vrhunska IT-varnost.

Previous

Moč poslovnih omrežij

Podjetje IDC meni, da so poslovna omrežja, ki temeljijo na oblaku, naslednji val novosti. Več o tem, kako uporabljajo različne tehnologije, kot so mobilne tehnologije, analitika in internet stvari, ter zagotavljajo izjemne izboljšave uspešnosti.

Povezovanje ljudi v oblaku

Z orodji za sodelovanje v oblaku se lahko ljudje srečajo v virtualnem okolju in delijo informacije v dejanskem času. Več o rešitvi SAP Jam ter kako spodbuditi sodelovanje med zaposlenimi, strankami in partnerji.

Varnost v oblaku:
dvignimo se nad povprečje

Pri SAP-ju se nenehno osredotočamo na varnost v oblaku, zato da vam ni treba skrbeti za to. Več o tem, kako zmeraj ostati korak pred najnovejšimi grožnjami in kako zagotoviti varnost na vsakem koraku vaše ponudbe v oblaku, da lahko zagotovite varno in hkrati preprosto dostopno okolje.  

Next

Oglejte si pričevanja naših strank ...

Potujte do oblaka s SAP Digital Business Services

Rešitve SAP Digital Business Services, ki temeljijo na več kot 40 letih izkušenj s sodelovanjem z najbolj naprednimi organizacijami na svetu v stabilnem partnerskem ekosistemu, vas lahko vodijo na poti do inovacij in digitalne transformacije, hkrati pa varujejo ključne poslovne procese.

Hitro in nemoteno implementirajte nove SAP-jeve tehnologije in aplikacije, ne glede na to, ali poteka scenarij postavitve v oblaku ali na lokaciji ali kot kombinacija obojega. Ključnega pomena je, da imate pravo strokovno znanje, da pretvorite svoje poslovne potrebe v jasen načrt za spremembo vaše IT-infrastrukture. Naše storitve so sooblikovane z rešitvami, naši strokovnjaki pa uporabljajo preverjene metodologije in najboljše prakse, da vam zagotovijo uspešno postavitev.

Previous

Zmanjšajte negotovost in tveganje s sooblikovano programsko opremo in storitvami implementacije

Pospešite implementacijo s SAP-jevimi izjemnimi najboljšimi praksami

Poskrbite za pomembno integracijo in selitev podatkov med lokacijo ter rešitvijo v oblaku.

Next

Več o najpomembnejših temah računalništva v oblaku

Previous
Next
Back to top