Preskoči na vsebino
Kontaktirajte nas
Kontaktirajte nas
Pišite nam email z vprašanji, komentarji in povratnimi informacijami.

Oblak

SAP-jevo računalništvo v oblaku

SAP je podjetje v oblaku, ki ga poganja tehnologija SAP HANA v pomnilniku. Imamo 110 milijonov naročnikov v oblaku in 41 najsodobnejših podatkovnih središč po vsem svetu. Nudimo programsko opremo v oblaku (SaaS) za vsa poslovna področja, vodilno platformo v oblaku (PaaS) in prilagodljivo infrastrukturo na zahtevo (IaaS). Zanesete se lahko na varnost v oblaku in naše storitve gostovanja ter izbirate med javno, zasebno ali hibridno infrastrukturo v oblaku.

Kaj pomeni računalništvo v oblaku?

Preprosto povedano omogoča računalništvo v oblaku uporabnikom dostop do podatkov, aplikacij in storitev prek spleta. Za oblak ne potrebujete drage strojne opreme, kot so trdi diski in strežniki, uporabniki pa imajo možnost, da delajo od koderkoli. Več kot 90 % podjetij že uporablja tehnologijo v oblaku v javni, zasebni ali hibridni infrastrukturi v oblaku. Glavne prednosti oblaka:

  • Prilagodljivost: povečajte ali zmanjšajte obseg storitev in se hitro prilagodite svojim računalniškim zahtevam.
  • Cenovna dostopnost: plačajte le to, kar potrebujete in zmanjšajte stroške za strojno opremo in IT.
  • Razpoložljivost: pridobite neprekinjeni dostop do sistema v oblaku od koderkoli in z vsako napravo.
  • Preprostost: vašemu IT-oddelku ne bo treba skrbeti za strežnike in posodabljati programske opreme.

Programska oprema v oblaku ponuja vrsto različnih prednosti s katerimi lahko povečate svojo konkurenčno prednost.

Trije glavni razlogi, da začnete poslovati v oblaku:  

  • Uporabite ga za hitrejši razvoj, z manj vnaprejšnjih stroškov.
  • Brez težav pospešite uvajanje novosti, pogostejše posodobitve.
  • Kadarkoli povečajte nadgradljivost in dinamično zmogljivost, da izboljšate prilagodljivost in postanete konkurenčni velikim podjetjem.

SAP Trust Center

Zaupanje, varnost in skladnost v oblaku – to je obljuba, ki vam jo dajemo. Pridobite preprost dostop do vseh SAP-jevih vsebin v oblaku, povezanih z zaupanjem, vključno s svojim stanjem storitev v oblaku po meri.

Oblak kot storitev

Računalništvo v oblaku se deli na tri obširne kategorije storitev: programska oprema kot storitev (SaaS), platforma kot storitev (PaaS) in infrastruktura kot storitev (IaaS).

Kaj pomeni SaaS?

SaaS – programska oprema kot storitev – je način dobave aplikacij prek spleta. Stranke lahko do SaaS aplikacij dostopajo neposredno s spletnim brskalnikom, kar pomeni, da ne rabijo kupiti, namestiti, vzdrževati ali posodabljati strojne ali programske opreme. SaaS-ponudnik poskrbi za vse in stranka ima zmeraj najnovejšo različico aplikacije.

Raziščite naše SaaS-produkte:

Kaj pomeni PaaS?

Platforma kot storitev (PaaS) nudi razvijalcem platformo in orodja v oblaku, s katerimi lahko ustvarjajo in postavljajo aplikacije v oblaku. Uporabniki dostopajo do PaaS-a iz spletnega brskalnika, zato jim ni treba kupiti in vzdrževati ustrezne strojne in programske opreme. S PaaS-om lahko razvijalci izberejo funkcije, ki jih želijo, na podlagi naročnine.

Več o SAP Cloud Platform

Kaj pomeni IaaS?

Infrastruktura kot storitev (IaaS) omogoča podjetjem, da »najamejo« računalniške vire, kot so strežniki, omrežja, shramba podatkov in operacijski sistemi s plačilom glede na uporabo. Ponudniki IaaS gostijo infrastrukturo in poskrbijo za naloge, kot so vzdrževanje sistema in varnostno kopiranje, da strankam ni treba kupiti strojne opreme in zaposliti strokovnjakov za delo s temi sistemi.

Javni, zasebni ali hibridni oblak?

Več o treh modelih uporabe oblaka; o javnem, zasebnem in hibridnem oblaku ter kateri je najbolj primeren za vaše podjetje.

Nazaj

Javni oblak

Pri javnem oblaku stranka prejme storitve po omrežju, ki je odprto za javno uporabo. Javni oblaki so učinkoviti in ugodni ter pogosto vključujejo več naročnikov, kar pomeni, da se vaša storitev izvaja v okolju v skupni rabi.

Zasebni oblak

Pri zasebnem oblaku se storitve vzdržujejo na zasebnem omrežju, ki ga varuje požarni zid. Zasebni oblak lahko ustvarite z lastnim podatkovnim središčem ali pa se naročite na zasebni oblak, ki ga gosti ponudnik. Zasebni oblaki nudijo najboljšo varnost in največ nadzora.

Hibridni oblak

Hibridni oblak sestavljata dva oblaka ali več (javnih ali zasebnih) – ki jih pogosto ponuja več različnih ponudnikov. Hibridni oblaki omogočajo raznolikost, zato lahko izberete, kateri vidik svojega poslovanja boste vključili v hibridno infrastrukturo, ki je ustvarjena na lokaciji in v oblaku.

Naprej

Poenostavite integracijo oblaka ali hibridnega oblaka

Scenariji integracije oblaka:

Z digitalizacijo poslovanja lahko podjetja z najboljšimi rešitvami iz oblaka s SAP-jevimi rešitvami ustanovijo platformo za inovacije in avtomatizirajo poslovni proces. Z naprednimi možnostmi integracije in vgrajeno SAP-jevo integracijo lahko povežete glavno zbirko z drugimi SAP-jevimi in zunanjimi rešitvami v oblaku.

Oglejte si SAP-jev načrt za integracijo oblaka, ki ponuja informacije o sedanjih in načrtovanih novostih ter povzetek prihodnje usmeritve za portfelj rešitev v oblaku.

Raziščite scenarije najboljših praks za integracijo za naslednje SAP-jeve produkte: 

Nova pot do uporabe oblaka

Sodelujemo z zanesljivimi partnerji, ki nudijo SAP-jeve rešitve v zasebnem in upravljanem okolju v oblaku. Model naročnine na uporabnika vključuje strojno in programsko opremo ter podporo, ki jo nudijo naši partnerji, za hitro uporabo oblaka in zmanjšanje stroškov ter dela oddelka IT.

Neomejene možnosti: SAP-jeva tehnologija računalništva v oblaku

Obstaja veliko razlogov, zakaj izbrati SAP za svojega ponudnika storitev v oblaku. Preberite več predvsem o teh treh razlogih: poslovna omrežja, sodelovanje in vrhunska IT-varnost.

Nazaj

Moč poslovnih omrežij

Podjetje IDC meni, da so poslovna omrežja, ki temeljijo na oblaku, naslednji val novosti. Več o tem, kako uporabljajo različne tehnologije, kot so mobilne tehnologije, analitika in internet stvari, ter zagotavljajo izjemne izboljšave uspešnosti.

Povezovanje ljudi v oblaku

Z orodji za sodelovanje v oblaku se lahko ljudje srečajo v virtualnem okolju in delijo informacije v dejanskem času. Več o rešitvi SAP Jam ter kako spodbuditi sodelovanje med zaposlenimi, strankami in partnerji.

Cloud Security Platform

Preberite več o našem celovitem pristopu k varnosti, ki je zasnovan na natančno oblikovanih ukrepih, ki zajamejo različne vidike in zagotavljajo, da je rešitev v oblaku ena od najvarnejših za uporabo v panogi.

Naprej

Oglejte si zgodbe naših strank

Potujte do oblaka s SAP Digital Business Services

Storitve SAP Digital Business Services, ki temeljijo na več kot 40 letih izkušenj s sodelovanjem z najbolj naprednimi organizacijami na svetu v stabilnem partnerskem ekosistemu, vas lahko vodijo na poti do inovacij in digitalne preobrazbe ter hkrati poskrbijo za brezhibno delovanje ključnih poslovnih procesov.

Hitro in nemoteno implementirajte nove SAP-jeve tehnologije in aplikacije, ne glede na to, ali poteka scenarij postavitve v oblaku ali na lokaciji ali kot kombinacija obojega. Ključnega pomena je, da imate pravo strokovno znanje, da pretvorite svoje poslovne potrebe v jasen načrt za spremembo vaše IT-infrastrukture. Naše storitve so sooblikovane z rešitvami, naši strokovnjaki pa uporabljajo preverjene metodologije in najboljše prakse, da vam zagotovijo uspešno postavitev.

Nazaj

Zmanjšajte negotovost in tveganje s sooblikovano programsko opremo in storitvami implementacije

Pospešite implementacijo s SAP-jevimi izjemnimi najboljšimi praksami

Poskrbite za pomembno integracijo in selitev podatkov med lokacijo ter rešitvijo v oblaku.

Naprej

Več o najpomembnejših temah računalništva v oblaku

Nazaj
Naprej
*All implementation results are for informational purposes only and the examples provided while based on actual SAP customers’ experiences do not represent commitments or guarantees by SAP and/or its partners. Actual pricing, costs, and implementation results may vary, based on customer-specific requirements and needs. The only warranties for SAP products and services are those that are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services, if any. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty.
Nazaj na vrh