Skip to Content

Z našimi zavarovalniškimi programi so v ospredju stranke

S SAP-jevo programo opremo za zavarovalnice lahko danes izpolnite želje tesno povezanih strank v vseh kanalih, vključno z mobilnim. Naše rešitve vključujejo najnovejše tehnologije, s katerimi boste lahko optimizirali reševanje škodnih primerov, poenostavili upravljanje politik in proaktivno upravljali tveganje in skladnost. Hitro sledite razvoju produktov in uporabite vrhunski CRM za zavarovalnice, da spodbujate prodajne in tržne strategije.

Več o naši programski opremi za zavarovalnice

Oglejte si videoposnetek: Digitalno zavarovalništvo – prehod od varovanja pred tveganji do preprečevanja tveganj

Previous

SAP Claims Management

Več o tem, kako lahko s to prilagodljivo rešitvijo vodite naloge prilagajanja škodnih zahtevkov in upravljate spremembe v bazenu virov, da zmanjšate tveganje in hkrati poskrbite za zadovoljstvo strank.

Koliko ste osredotočeni na stranke?

11 %* ponudnikov finančnih storitev ima popoln pregled nad svojimi strankami in jim lahko ponudi enotno vsekanalno izkušnjo za vse produkte. Želite oceniti svojo konkurenčnost?

Next

Digitalno zavarovanje – od zaščite pred tveganjem do preprečevanja tveganja

Nove tehnologije povzročajo v panogi zavarovalnic temeljne spremembe. Poslovni modeli so na novo zasnovani, postopki so preoblikovani, zaposleni pa imajo na voljo podatke v dejanskem času in mobilne aplikacije. Ta strokovna zbirka raziskuje vpliv teh korenitih sprememb in kaj lahko zavarovalnice storijo, da izkoristijo digitalno zavarovanje.

Vaš načrt za digitalno zavarovanje

Kaj povzroča spremembe v zavarovalništvu? Kako lahko zavarovalnice izkoristijo tehnologije, ki preoblikujejo pravila? Več o tem v načrtu, kako postati digitalna zavarovalnica.

Postanite zavarovalnica prihodnosti

Oglejte si, kako digitalno gospodarstvo preoblikuje zavarovalništvo. Ta infografika prikazuje tudi nove načine pridobivanja prednosti in pet lastnosti, ki jih zavarovalnice potrebujejo za uspeh.  

Nove tehnologije za zavarovalništvo

Na konferenci SAPPHIRE NOW se vedno pojavi veliko novih zamisli in vpogledov v preobrazbeno moč tehnologije. Preberite več o rezultatu dveh izjemnih sej o zavarovalništvu.

Pripravite se na digitalno revolucijo

Ste pripravljeni na digitalno tehnologijo? Ta bela knjiga vam nudi številne vire za dober začetek. Več o tem, kako ustvariti osrednji digitalni okvir, preobraziti svoje poslovne modele, postopke in delovno silo ter veliko več.

Oglejte si pričevanja naših strank ...

Previous

Tehnološka preobrazba v globalnem zavarovalništvu

Na globalno zavarovalništvo so v zadnjem desetletju delovale izjemne tržne sile. Mednje spadajo vse širši in vse bolj zapleten regulativni nadzor, temeljite spremembe pričakovanj strank, hitra rast nastajajočih trgov in pojavljanje novih tehnologij.

Zavarovanje v času zaupnosti strank

Več o tem, kako zavarovalnice za življenjsko, premoženjsko in nezgodno zavarovanje izkoriščajo digitalne tehnologije, kot so analitika velikih količin podatkov in internet stvari, ter se približujejo pristopu, ki temelji na potrošnikih. Več podrobnosti preberite v Economist Intelligence Unit (EIU).

EIU: kako digitalna tehnologija vpliva na IT?

Podjetje Economist Intelligence Unit je povprašalo višje vodstvene delavce, odgovorne za finančne storitve, o digitalni tehnologiji in njenem vplivu na njihovo panogo. Njihovi odzivi in analiza podjetja EIU pojasnjujeta, kako IT spodbuja digitalno poslovanje v panogi.

Next

Sveži vidiki strokovnjakov na področju zavarovanja

Previous

Kako bo preobrazba spremenila zavarovalništvo

Digitalna preobrazba spreminja svet in tudi v zavarovalništvu se ne sme stati križem rok in se izogibati spremembam. Digitalna potrošniška izkušnja bo v prihodnosti najverjetneje občutno povečala donosnost zavarovalnic.

Zakaj bodo čez 20 let zavarovalnice večje in nevidne

Zapomnite si, kaj so zavarovalnice, saj se lahko zgodi, da bodo današnji otroci prva generacija, ki ne bo vedela, kaj je zavarovalnica. Pa ne zato, ker zavarovalnic ne bo več, ampak zato, ker bodo čez 20 let zelo drugačne.

Stranke zahtevajo od zavarovalnic preprostost, prilagojenost in izkušnje

Stranke zahtevajo preprost in brezhiben način za komunikacijo z izbrano zavarovalnico, pogosto dolgo pred prvim stikom z njo. Kako lahko današnje zavarovalnice zadovoljijo zahteve strank po hiperpovezljivosti in njim prilagojenih izkušnjah?

Next
Previous

Pripravite se na mobilne zavarovalnice

Več o tem, kako mobilne tehnologije ustvarjajo nove povezave med zavarovalnicami in zavarovanci. Ta infografika prikazuje, kako mobilne aplikacije in podatki zavarovalnicam omogočajo, da uporabnikom nudijo prilagojene storitve na zahtevo, ki zmanjšujejo tveganje in izgube. 

Preoblikovanje življenj z digitalnim zavarovanjem: zgodba podjetja Kirtland

Odkrijte, zakaj podjetje Kirtland meni, da mora biti zavarovalnica preprosta, povezana in učinkovita.

Next
Back to top