Preskoči na vsebino

Vodstvo SAP Slovenija

Vodstvo SAP-ja Slovenija

SAP sistemi, aplikacije in produkti za obdelavo podatkov d.o.o. je v Sloveniji od leta 1999 in je v lasti SAP SE iz Nemčije.

Marko Drev
Direktor, SAP Slovenija

Marko Drev je prevzel funkcijo generalnega direktorja SAP Slovenija s 1. januarjem 2021, poslovanje pa bo vodil iz Ljubljane.

Svojo kariero v SAP-ju je pričel leta 2016 kot vodja prodaje. V tem času je vodil poslovanje v več industrijah in vzpostavljal tesne odnose z več kot 40 strankami s poudarkom na področjih proizvodnje, javnih služb, farmacije in logistike.

Preden se je pridružil SAP-ju, je 9 let opravljal različne funkcije v podjetju Microsoft Slovenija, od vodje korporativnih strank, vodje poslovne skupine za strežnike in orodja, vodje ključnih partnerjev do vodje prodaje za srednje velika podjetja in začasnega direktorja SMSP za Slovenijo in Albanijo. Pred zaposlitvijo pri Microsoftu je delo opravljal v skupini Studio Moderna Group.

Marko Drev je diplomiral na Fakulteti za management Univerze na Primorskem ter pričakuje MBA in magisterij iz managementa na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Sodeloval je pri programu Young Professional, ki ga organizira Ameriška gospodarska zbornica Slovenije.

Tom Kindermans
Direktor, SAP CEE

Tom Kindermans je bil maja 2019 imenovan na položaj direktorja družbe SAP za regijo Srednje in Vzhodne Evrope s sedežem v Pragi. Odgovoren je za področje prodaje, operative in razvoj poslovanja na tržišču regije CEE, ki sestoji iz 11 organizacijskih enot družbe SAP (SAP Avstrija, SAP Bolgarija, SAP Hrvaška, SAP Češka republika, SAP Madžarska, SAP Poljska, SAP Romunija, SAP Slovaška, SAP Slovenija, SAP Ukrajina in SAP Zahodni Balkan), te pa pokrivajo delovanje v 16 državah. Srednja in Vzhodna Evropa je ena najhitreje rastočih regij v svetovnem merilu. Kindermanova glavna naloga je skrb za rast prihodkov in dobičkonosnosti ter osredotočenost na stranko. 

Preden se je ponovno pridružil družbi SAP je pet let delal v podjetju Ansys, vodilni družbi na področju simulacijske programske opreme.  Pri Ansysu je vodil regijo Azije, Pacifika in Japonske, s sedežem v Hongkongu, nato pa se je preselil nazaj v Evropo in prevzel vodenje regije Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike.  

V obdobju od leta 2005 do 2014 je Tom opravljal številne višje vodstvene funkcije v družbi SAP, zlasti na področju Azije in Pacifika.  Družbi SAP se je pridružil leta 2005 kot globalni vodja prodajnih poti in hitro napredoval na položaj podpredsednika za področje malih in srednje velikih podjetij v regiji EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika).  Leta 2009 se je preselil v Singapur in prevzel funkcijo podpredsednika za področje malih in srednje velikih podjetij v regiji Azije, Pacifika in Japonske.  V naslednjih letih je Kindermans opravljal različne višje vodstvene funkcije družbe SAP v regiji Azije in Pacifika.

Preden se je prvič pridružil družbi SAP je osem let delal pri Siemens Communications, kjer je opravljal različne vodstvene funkcije, nazadnje kot podpredsednik posrednih kanalov družbe. Še pred tem je šest let delal na različnih položajih na področju prodaje in trženja v družbi Canon, in sicer kot vodja, zadolžen za stranko, produktni vodja ter regionalni in nacionalni prodajni direktor.

Tom Kindermans tekoče govori francosko, nizozemsko, angleško in nemško. Diplomiral je na Katoliški univerzi v Leuvnu, Belgija, in sicer kombinirana smer tehnike in poslovne ekonomije.

Nazaj na vrh