Skip to Content
Vodstvo SAP-ja Slovenija

SAP sistemi, aplikacije in produkti za obdelavo podatkov d.o.o. je v Sloveniji od leta 1999 in je v lasti SAP SE iz Nemčije.

Vodstvo SAP-ja Slovenija

SAP sistemi, aplikacije in produkti za obdelavo podatkov d.o.o. je v Sloveniji od leta 1999 in je v lasti SAP SE iz Nemčije.

Previous

Gregor Potočar
Direktor SAP SEE

Gregor Potočar je direktor SAP Slovenija od oktobra 2016. Maja 2018 je prevzel tudi vodenje SAP-jevih družb v celotni regiji Južne in Vzhodne Evrope. Poleg Slovenije pod njegovo taktirko sodijo še Hrvaška, Srbija, Bolgarija in Romunija. Bosna in Hercegovina, Makedonija, Črna Gora, Albanija in Moldavija. V SAP je prišel iz podjetja Microsoft Slovenija, kjer je od leta 2009 delal na različnih pozicijah, nazadnje kot direktor prodaje za mala, srednja podjetja in partnersko mrežo za slovenski in albanski trg. Pred tem je bil direktor prodaje in marketinga v razvojnem podjetju NiceLabel (Euro Plus), karierno pot pa je začel leta 1996 v SKB banki, kjer je sprva skrbel za prenovo osrednjega informacijskega sistema, kasneje je v podjetju nadaljeval v oddelku za trženje. Diplomiral  je na Fakulteti za podjetništvo in ekonomijo ter znanje nadgrajeval na poslovnih šolah kot so IEDC, Insead in druge. 

V 22 letih karierne poti je postal odlično podkovan strokovnjak za IT panogo ter izkušen menedžer v zelo zahtevnem in hitro spreminjajočem okolju. Na svoji poslovni poti je ustvaril številne poslovne uspehe, pri čemer mu posebno strast predstavlja razvoj produktivnih, učinkovitih in dobičkonosnih poslovnih procesov.

 

 

Simon Kaluža
Direktor SAP CEE
 

Simon Kaluža se je podjetju SAP pridružil leta 2010 kot generalni direktor za Slovenijo. Samo leto kasneje je prevzel vodenje organizacijske enote SAP Adriatic, ki je vključevala 6 držav, po enem letu pa se organizacijski enoti priključita še Bolgarija in Romunija. V letu 2013 prevzame vodenje celotne regije SAP CEE, ki jo sestavlja pet organizacijskih enot (SAP Poljska, SAP Češka, SAP Slovaška, SAP Madžarska, SAP Jugovzhodna Evropa) in podpira 14 držav.

Svojo poslovno pot je začel že v času študija z ustanovitvijo lastnega podjetja za razvoj programske opreme za poslovne rešitve. Leta 1996 se je pridružil HERMES SoftLab-u kot vodja razvojne ekipe. V času svoje kariere v podjetju Hermes Softlab je Simon deloval na različnih vodilnih položajih, leta 2005 pa je postal direktor IT storitev in rešitev. Po prevzemu Hermes Softlaba, je postal direktor prodaje in član izvršnega odbora Comtrade Group in na položaju ostal do leta 2009.Diplomiral je na Fakulteti za elektroniko in računalništvo, kjer je zaključil tudi magistrski študij.

Philipp Zielke
CFO CEE

Od prihoda na SAP leta 2004 je Philipp Zielke opravljal različne vodstvene položaje upravi Global Finance and Administration (GFA), trenutno pa nadzira finančne dejavnosti regije CEE,vključno z SAP-jem Slovenija.

Next
Back to top