Preskoči na vsebino
Kontaktirajte nas
Kontaktirajte nas
Pišite nam email z vprašanji, komentarji in povratnimi informacijami.
Vodstvo SAP-ja Slovenija

SAP sistemi, aplikacije in produkti za obdelavo podatkov d.o.o. je v Sloveniji od leta 1999 in je v lasti SAP SE iz Nemčije.

Vodstvo SAP-ja Slovenija

SAP sistemi, aplikacije in produkti za obdelavo podatkov d.o.o. je v Sloveniji od leta 1999 in je v lasti SAP SE iz Nemčije.

Nazaj

Gregor Potočar
Direktor SAP SEE

Gregor Potočar je direktor SAP Slovenija od oktobra 2016. Maja 2018 je prevzel tudi vodenje SAP-jevih družb v celotni regiji Južne in Vzhodne Evrope. Poleg Slovenije pod njegovo taktirko sodijo še Hrvaška, Srbija, Bolgarija in Romunija. Bosna in Hercegovina, Makedonija, Črna Gora, Albanija in Moldavija. V SAP je prišel iz podjetja Microsoft Slovenija, kjer je od leta 2009 delal na različnih pozicijah, nazadnje kot direktor prodaje za mala, srednja podjetja in partnersko mrežo za slovenski in albanski trg. Pred tem je bil direktor prodaje in marketinga v razvojnem podjetju NiceLabel (Euro Plus), karierno pot pa je začel leta 1996 v SKB banki, kjer je sprva skrbel za prenovo osrednjega informacijskega sistema, kasneje je v podjetju nadaljeval v oddelku za trženje. Diplomiral  je na Fakulteti za podjetništvo in ekonomijo ter znanje nadgrajeval na poslovnih šolah kot so IEDC, Insead in druge. 

V 22 letih karierne poti je postal odlično podkovan strokovnjak za IT panogo ter izkušen menedžer v zelo zahtevnem in hitro spreminjajočem okolju. Na svoji poslovni poti je ustvaril številne poslovne uspehe, pri čemer mu posebno strast predstavlja razvoj produktivnih, učinkovitih in dobičkonosnih poslovnih procesov.

 

 

Rudi Richter
Direktor SAP CEE
 
Rudi Richter v podjetju SAP opravlja funkcijo direktorja za regijo Srednje in Vzhodne Evrope. Odgovoren je za prodajo, proizvodnjo in razvoj poslovanja na tržišču regije CEE, ki sestoji iz 11 organizacijskih enot SAP (SAP Avstrija, SAP Bolgarija, SAP Hrvaška, SAP Češka, SAP Madžarska, SAP Poljska, SAP Romunija, SAP Slovaška, SAP Slovenija, SAP Ukrajina, SAP Zahodni Balkan), te pa pokrivajo delovanje v 16 državah. 

Richter se je na vodstvenem položaju uveljavil kot direktor SAP Avstrija in skrbel, da so podjetja kar najbolje izkoristila prednosti tehnoloških inovacij. 

Odkar se je leta 2005 pridružil podjetju SAP, se je preizkusil na različnih delovnih mestih po celem svetu. Svojo pot v podjetju je začel kot direktor prodaje za javni sektor, pozneje pa je bil odgovoren za strateške industrijske panoge v regiji EMEA (Evropa, Bližnji Vzhod in Afrika) in za področje trajnostnega razvoja. Vodil je še področje rešitev v oblaku v regiji EMEA, organiziral področje prodaje  in vodil prodajo za SAP Hybris v regiji EMEA.

Podjetju SAP se je pridružil po desetletju izkušenj na mednarodnih funkcijah v korporaciji Hewlett-Packard. Rudi Richter ima magisterij iz poslovne informatike na Dunajski Univerzi. 

Philipp Zielke
CFO CEE

Od prihoda na SAP leta 2004 je Philipp Zielke opravljal različne vodstvene položaje upravi Global Finance and Administration (GFA), trenutno pa nadzira finančne dejavnosti regije CEE,vključno z SAP-jem Slovenija.

Naprej
Nazaj na vrh