Preskoči na vsebino
Kontaktirajte nas
Kontaktirajte nas
Pišite nam email z vprašanji, komentarji in povratnimi informacijami.

Vodstvo SAP-ja Slovenija

SAP sistemi, aplikacije in produkti za obdelavo podatkov d.o.o. je v Sloveniji od leta 1999 in je v lasti SAP SE iz Nemčije.

Gregor Potočar
Direktor,
SAP SEE

Gregor Potočar je direktor SAP Slovenija od oktobra 2016. Maja 2018 je prevzel tudi vodenje SAP-jevih družb v celotni regiji Južne in Vzhodne Evrope. Poleg Slovenije pod njegovo taktirko sodijo še Hrvaška, Srbija, Bolgarija in Romunija. Bosna in Hercegovina, Makedonija, Črna Gora, Albanija in Moldavija. V SAP je prišel iz podjetja Microsoft Slovenija, kjer je od leta 2009 delal na različnih pozicijah, nazadnje kot direktor prodaje za mala, srednja podjetja in partnersko mrežo za slovenski in albanski trg. Pred tem je bil direktor prodaje in marketinga v razvojnem podjetju NiceLabel (Euro Plus), karierno pot pa je začel leta 1996 v SKB banki, kjer je sprva skrbel za prenovo osrednjega informacijskega sistema, kasneje je v podjetju nadaljeval v oddelku za trženje. Diplomiral  je na Fakulteti za podjetništvo in ekonomijo ter znanje nadgrajeval na poslovnih šolah kot so IEDC, Insead in druge. 

V 22 letih karierne poti je postal odlično podkovan strokovnjak za IT panogo ter izkušen menedžer v zelo zahtevnem in hitro spreminjajočem okolju. Na svoji poslovni poti je ustvaril številne poslovne uspehe, pri čemer mu posebno strast predstavlja razvoj produktivnih, učinkovitih in dobičkonosnih poslovnih procesov.

Tom Kindermans
Direktor,
SAP CEE

Tom Kindermans je bil maja 2019 imenovan na položaj direktorja družbe SAP za regijo Srednje in Vzhodne Evrope s sedežem v Pragi. Odgovoren je za področje prodaje, operative in razvoj poslovanja na tržišču regije CEE, ki sestoji iz 11 organizacijskih enot družbe SAP (SAP Avstrija, SAP Bolgarija, SAP Hrvaška, SAP Češka republika, SAP Madžarska, SAP Poljska, SAP Romunija, SAP Slovaška, SAP Slovenija, SAP Ukrajina in SAP Zahodni Balkan), te pa pokrivajo delovanje v 16 državah. Srednja in Vzhodna Evropa je ena najhitreje rastočih regij v svetovnem merilu. Kindermanova glavna naloga je skrb za rast prihodkov in dobičkonosnosti ter osredotočenost na stranko. 

Preden se je ponovno pridružil družbi SAP je pet let delal v podjetju Ansys, vodilni družbi na področju simulacijske programske opreme.  Pri Ansysu je vodil regijo Azije, Pacifika in Japonske, s sedežem v Hongkongu, nato pa se je preselil nazaj v Evropo in prevzel vodenje regije Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike.  

V obdobju od leta 2005 do 2014 je Tom opravljal številne višje vodstvene funkcije v družbi SAP, zlasti na področju Azije in Pacifika.  Družbi SAP se je pridružil leta 2005 kot globalni vodja prodajnih poti in hitro napredoval na položaj podpredsednika za področje malih in srednje velikih podjetij v regiji EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika).  Leta 2009 se je preselil v Singapur in prevzel funkcijo podpredsednika za področje malih in srednje velikih podjetij v regiji Azije, Pacifika in Japonske.  V naslednjih letih je Kindermans opravljal različne višje vodstvene funkcije družbe SAP v regiji Azije in Pacifika.

Preden se je prvič pridružil družbi SAP je osem let delal pri Siemens Communications, kjer je opravljal različne vodstvene funkcije, nazadnje kot podpredsednik posrednih kanalov družbe. Še pred tem je šest let delal na različnih položajih na področju prodaje in trženja v družbi Canon, in sicer kot vodja, zadolžen za stranko, produktni vodja ter regionalni in nacionalni prodajni direktor.

Tom Kindermans tekoče govori francosko, nizozemsko, angleško in nemško. Diplomiral je na Katoliški univerzi v Leuvnu, Belgija, in sicer kombinirana smer tehnike in poslovne ekonomije.

Philipp Zielke
CFO,
SAP CEE

Od prihoda na SAP leta 2004 je Philipp Zielke opravljal različne vodstvene položaje upravi Global Finance and Administration (GFA), trenutno pa nadzira finančne dejavnosti regije CEE,vključno z SAP-jem Slovenija.

Nazaj na vrh