Skip to Content
Vodstvo SAP-ja Slovenija

SAP sistemi, aplikacije in produkti za obdelavo podatkov d.o.o. je v Sloveniji od leta 1999 in je v lasti SAP SE iz Nemčije.

Vodstvo SAP-ja Slovenija

SAP sistemi, aplikacije in produkti za obdelavo podatkov d.o.o. je v Sloveniji od leta 1999 in je v lasti SAP SE iz Nemčije.

Previous

Gregor Potočar
Direktor SAP Slovenija d.o.o.

Gregor Potočar, direktor SAP Slovenija od oktobra 2016, je v SAP prišel iz podjetja Microsoft Slovenija, kjer je od leta 2013 delal kot direktor prodaje za mala, srednja podjetja in partnersko mrežo, odgovoren za slovenski in albanski trg. Pred tem je bil vodja svetovne partnerske mreže NiceLabel (2007 - 2009) in strokovnjak za trženje v banki SKB – Societe Generale Group (2000 - 2004). Diplomiral je na Fakulteti za podjetništvo in ekonomijo ter znanje nadgradil še na IEDC – Poslovni šoli Bled, kjer se je leta 2012 udeležil mednarodne poletne šole 'Management za mlade managerje' (Young Managers
Program).

Za seboj ima že 20 let delovanja in je odlično podkovan strokovnjak za IT panogo in izkušen vodja prodajnih ter marketinških oddelkov. V dosedanji karieri je zabeležil številne prodajne uspehe, osredotočen pa je na razvoj produktivnih, učinkovitih in dobičkonosnih poslovnih procesov.

 

 

Simon Kaluža
Direktor SAP CEE
 

Simon Kaluža se je podjetju SAP pridružil leta 2010 kot generalni direktor za Slovenijo. Samo leto kasneje je prevzel vodenje organizacijske enote SAP Adriatic, ki je vključevala 6 držav, po enem letu pa se organizacijski enoti priključita še Bolgarija in Romunija. V letu 2013 prevzame vodenje celotne regije SAP CEE, ki jo sestavlja pet organizacijskih enot (SAP Poljska, SAP Češka, SAP Slovaška, SAP Madžarska, SAP Jugovzhodna Evropa) in podpira 14 držav.

Svojo poslovno pot je začel že v času študija z ustanovitvijo lastnega podjetja za razvoj programske opreme za poslovne rešitve. Leta 1996 se je pridružil HERMES SoftLab-u kot vodja razvojne ekipe. V času svoje kariere v podjetju Hermes Softlab je Simon deloval na različnih vodilnih položajih, leta 2005 pa je postal direktor IT storitev in rešitev. Po prevzemu Hermes Softlaba, je postal direktor prodaje in član izvršnega odbora Comtrade Group in na položaju ostal do leta 2009.Diplomiral je na Fakulteti za elektroniko in računalništvo, kjer je zaključil tudi magistrski študij.

Philipp Zielke
CFO CEE

Od prihoda na SAP leta 2004 je Philipp Zielke opravljal različne vodstvene položaje upravi Global Finance and Administration (GFA), trenutno pa nadzira finančne dejavnosti regije CEE,vključno z SAP-jem Slovenija.

Next
Back to top