Preskoči na vsebino

    SAP-jeva izjava o varovanju zasebnosti


    Datum začetka veljavnosti: 1. junij 2022

    Za ogled prejšnje različice te Izjave o varovanju zasebnosti kliknite tu.

    SAP-jeva izjava o varovanju zasebnosti

    Varovanje posameznikove zasebnosti je ključno za prihodnost poslovanja. S to izjavo o varovanju zasebnosti dokazujemo svojo zavezanost k varovanju posameznikovih podatkov in zasebnosti. To je povzetek našega ravnanja s podatki, s katerimi je mogoče neposredno ali posredno identificirati posameznika (osebni podatki). 

    Na koga se nanaša SAP v tej Izjavi o varovanju zasebnosti?

    Ta izjava o varovanju zasebnosti velja za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov:

    • v času osrednjega delovanja te spletne strani in drugih globalno vodenih SAP-jevih poslovnih dejavnosti, ki jih izvaja
      • SAP SE, Dietmar-Hopp-Allee 16, Walldorf 69190, Nemčija, če ste v državi članici EU ali EGP ali eni izmed držav Andora, Ferski otoki, Guernsey, Otok Man, Jersey, Švica ali Združeno kraljestvo, ali
      • SAP America Inc., 3809 West Chester Pike, Suite 200, Newtown Square, PA 19073, ZDA, če ste v katerikoli drugi državi, ali
      • specifični subjekt skupine SAP Group, kot je navedeno v Dodatnih posebnih pogojih za državo in regijo na koncu te izjave o varovanju zasebnosti,
    • v smislu predpogodbenega ali pogodbenega poslovnega razmerja z vami ali vašim delodajalcem lokalni subjekt skupine SAP Group,
    • v smislu obrazca za registracijo, ko specifični subjekt skupine SAP Group neposredno zbira osebne podatke za namen registracije za storitev ali dogodek in ima tako na tej strani za registracijo ali spletni strani vlogo upoštevnega upravljavca s sklicevanjem na to izjavo o varovanju zasebnosti.

    SAP SE, SAP America, Inc. in vsak upoštevni subjekt skupine SAP Group se v nadaljevanju (odvisno od primera) imenujejo "SAP".

     

    Ta izjava o varovanju zasebnosti ne velja za SAP-jeve internetne strani ali spletne storitve, ki navajajo lastne izjave o varovanju zasebnosti.

    Za katere namene SAP obdeluje vaše osebne podatke?

    Pri izvajanju poslovanja in upravljanju naše spletne prisotnosti ter drugih komunikacijskih kanalov SAP obdeluje osebne podatke oseb, s katerimi je v stiku, vključno s strankami, partnerji, dobavitelji, prodajalci, kandidati in drugimi osebami, s katerimi imamo stike.

     

    V vseh teh primerih sme SAP obdelovati osebne podatke za enega ali več naslednjih poslovnih namenov:

     

    Za spremljanje poslovnih razmerij s strankami, partnerji in drugimi

    SAP obdeluje osebne podatke, da lahko spremlja svoja poslovna razmerja s strankami, partnerji in drugimi uporabniki ter izpolnjuje predpogodbena in pogodbena poslovna razmerja. To lahko vključuje izpolnjevanje zahtev, obdelavo naročil, dobavo naročenih produktov ali storitev ali sodelovanje pri drugih ustreznih dejavnostih za vzpostavljanje, izpolnjevanje in ohranjanje poslovnih razmerij.

     

    Produkti in storitve lahko vključujejo katerikoli SAP-jev programski produkt na lokaciji ali v oblaku, spletne storitve, aplikacije, spletne forume, spletne seminarje in dogodke, netrženjska glasila, bele knjige, vadnice, usposabljanja ter druge ponudbe, kot so natečaji ali nagradne igre. Ko kupite ali nameravate kupiti produkte ali storitve od SAP-ja v imenu poslovnega kupca ali ste v poslovnem razmerju med SAP-jem in poslovnim kupcem ali partnerjem ("Oseba za stike pri stranki") kako drugače imenovani za osebo za stike, bo SAP uporabil vaše osebne podatke za ta namen. Natančneje, SAP sme vaše osebne podatke uporabiti, da potrdi odprtje vašega računa, upravlja izvajanja pogodbe, vam pošilja razkritja v skladu z zakonskimi zahtevami, obvestila o plačilih in druge podatke o naših produktih in storitvah. SAP se lahko odzove na zadevne poizvedbe, vam nudi potrebno podporo in obdeluje vaše povratne informacije.

     

    Ko vi ali vaši delodajalci uporabljate naše produkte ali storitve, lahko SAP stopi v stik z vami po pošti, elektronski pošti, v klepetu v živo, prek obrazcev za stike, po telefonu ali z uporabo drugih medijev, da obravnava vašo, uporabnikovo ali strankino vprašanje oziroma pritožbo ali da razišče sumljive transakcije. Telefonske klice ali seje klepeta sme SAP posneti, da lahko izboljša kakovost SAP-jevih storitev, o čemer vas mora v času klica ustrezno obvestiti in v skladu z veljavno zakonodajo pred začetkom snemanja pridobiti vaše soglasje.

     

    Zadovoljstvo strank – v okviru obstoječega poslovnega razmerja med vami ali vašim delodajalcem in SAP-jem SAP obdeluje vaše osebne podatke, kar nam pomaga razumeti vaše zadovoljstvo z delovanjem in kakovostjo naših produktov in storitev, da vam lahko ponudimo ustrezne informacije o naših najavah najnovejših produktov, posodobitvah ali nadgradnjah programske opreme, dogodkih, posebnih ponudbah in druge informacije o SAP-jevi programski opremi in storitvah, ki se za vas pomembne oziroma uporabne.

     

    Za razvoj produktov in storitev

    V obsegu, ki ga dovoljuje veljavna zakonodaja, sme SAP vaše osebne podatke obdelovati za namene notranjih raziskav, tehnoloških predstavitev in razvoja ter da si z njimi pomaga pri ustvarjanju, razvoju, upravljanju, dobavi, izboljšavah, nadgradnji ali razširitvah SAP-jevih produktov in storitev. SAP sme osebne podatke obdelovati, da ustvari anonimizirane podatkovne nize, ki jih lahko nato uporabi za izboljšanje SAP-jevih produktov in storitev.

     

    Za zagotavljanje skladnosti z zakonodajo in predpisi

    SAP obdeluje osebne podatke, da zagotavlja skladnost z zakonskimi obveznostmi.

     

    SAP obdeluje vaše osebne podatke za namene zagotavljanja ustrezne ravni tehnične in organizacijske varnosti SAP-jevih produktov, storitev, spletnih dogodkov, prostorov in lokacij. V ta namen SAP izvaja ustrezne ukrepe, potrebne za preverjanje in ohranjanje kakovosti in varnosti produktov ali storitev, ki so v lasti SAP-ja, jih izdeluje oziroma nudi SAP, so izdelani zanj ali pa jih SAP upravlja. To lahko zajema uporabo osebnih podatkov za zadostno identifikacijo in pooblaščanje imenovanih uporabnikov, notranji nadzor kakovosti z revizijami, analizami in raziskavami, razhroščevanje za odkrivanje in popravilo napak, ki ogrožajo obstoječo ali načrtovano varnost funkcije, računa in omrežja, podvajanje za preprečevanje izgube, odkrivanje varnostnih incidentov, zaščito pred zlonamernimi, varljivimi, goljufivimi ali nezakonitimi dejavnostmi ter za pregon odgovornih za take dejavnosti. Poleg tega lahko obdelujemo vaše ime, podobo in druge podatke, ki zadevajo stike ali skladnost, ob vašem obisku lokalne SAP-jeve izpostave ali laboratorija v smislu upravljanja dostopa in videonadzora, da se zagotovita varovanje in varnost naših lokacij in sredstev.

     

    Za SAP in njegove produkte, tehnologije in storitve veljajo zakoni različnih držav, ki urejajo izvoz, med drugim zakoni Evropske unije in njenih držav članic ter zakoni Združenih držav Amerike. Veljavna izvozna zakonodaja, trgovske sankcije in embargi, ki jih izdajo te države, zavezujejo SAP, da organizacijam, pravnim subjektom in drugim strankam, navedenim na seznamih sankcioniranih subjektov, ki jih izdajo organi državne uprave, prepreči dostop do določenih produktov, tehnologij in storitev prek SAP-jevih spletnih strani ali drugih dobavnih kanalov (npr. Seznam sankcioniranih subjektov Evropske unije, Seznami sankcioniranih subjektov ZDA, vključno s Seznamom zavrnjenih oseb (DPL) Urada ZDA za industrijo in varnost (BIS), Seznamom posebej označenih državljanov in blokiranih oseb (SDN-List) Urada za nadzor tujih sredstev (OFAC) ter Seznamom subjektov in sankcij Varnostnega sveta Združenih narodov, Urada za industrijo in varnost ameriškega ministrstva za pravosodje). SAP osebne podatke obdeluje v obsegu, potrebnem za zagotavljanje skladnosti s temi zakonskimi zahtevami. Natančneje, SAP osebne podatke obdeluje, da lahko izvaja samodejna preverjanja ustreznih seznamov sankcioniranih oseb, da redno ponavlja taka preverjanja ob posodobitvah seznamov sankcioniranih oseb ali ob uporabnikovih posodobitvah osebnih podatkov. V primeru morebitnega ujemanja SAP blokira dostop so SAP-jevih storitev in sistemov ter stopi v stik z uporabnikom, da preveri njegovo identiteto.

     

    SAP po potrebi uporabi osebne podatke za preprečevanje ali pregon kaznivih dejanj, kot so vse oblike kibernetskega kriminala, nezakonita uporaba naših produktov in storitev ali goljufija, da oceni SAP-jeve pravice ali brani SAP pred pravnimi zahtevki.

     

    Za izpolnjevanje pogojev, povezanih z zakonom o varstvu podatkov in zakonom o nelojalni konkurenci. Odvisno od države, v kateri zadevna družba SAP Group deluje, in ali ste podali izrecno soglasje za prejemanje poslovnih informacij ali pa ste jih odklonili, lahko SAP obdeluje osebne podatke, potrebne za izpolnjevanje vaših izbir za varstvo podatkov in zasebnosti za prejemanje takih informacij, in osebne podatke po potrebi za zagotavljanje skladnosti izmenjuje z drugimi subjekti skupine SAP Group.

     

    Za upravljanje SAP-jevih internetnih strani, spletnih ponudb ali drugih spletnih dogodkov

    SAP osebne podatke obdeluje, da vam lahko nudi SAP-jeve spletne strani, spletne ponudbe ali druge dogodke ter upravlja vašo uporabo navedenega.

     

    Ustvarjanje uporabniških profilov

    Nekatere spletne ponudbe, povezane s SAP-jevimi spletnimi stranmi, vključno s forumi, blogi in omrežji (npr. SAP-jeva skupnost), zahtevajo, da se registrirate in ustvarite uporabniški profil. Če imate uporabniški profil, lahko delite svoje osebne podatke z drugimi uporabniki, na primer ime, fotografijo, račune za družbene medije, poštni in elektronski naslov, telefonsko številko, osebna zanimanja, znanja ter osnovne podatke o vašem podjetju. Uporabniški profili se uporabljajo za prilagajanje interakcij med uporabniki (na primer s pošiljanjem sporočil ali funkcijo sledenja) in omogočajo SAP-ju, da s temi ponudbami spodbuja sodelovanje in kakovost komunikacij. V nastavitvah profila upoštevne spletne ponudbe lahko izberete informacije, ki jih želite deliti.

     

    Storitev identitete

    Uporabniški profil je lahko specifičen za posamezno SAP-jevo spletno ponudbo, vendar vam hkrati omogoča dostop do drugih SAP-jevih spletnih ponudb ali drugih subjektov skupine SAP Group. Sami lahko izberete, ali želite uporabiti katero izmed dodatnih spletnih ponudb. Če jo želite uporabiti, bo SAP dal vaše podatke na voljo taki spletni ponudbi, da vam omogoči začetni dostop. Če ne soglašate, da SAP ustvari take uporabniške profile, vam SAP ne bo mogel nuditi storitev, če je tako soglasje zakonsko zahtevano.

     

    Oblikovanje profilov dogodkov

    Če se prijavite na SAP-jev dogodek, seminar ali spletni seminar, lahko SAP deli osnovne podatke o udeležencu (vaše ime, podjetje in elektronski naslov) z drugimi udeleženci istega dogodka, seminarja ali spletnega seminarja, z namenom spodbujanja sodelovanja med udeleženci in izmenjave zamisli.

     

    Izboljšanje uporabniške izkušnje

    SAP obdeluje podatke, povezane z vašim obiskom naših spletnih ponudb, da lahko izboljša uporabniško izkušnjo, prepozna potrebe posameznikov in jim prilagodi način nudenja podatkov, ki jih iščejo. S tem namenom zbiramo podatke ne glede na to, ali se registrirate z uporabniškim profilom ali ne.

     

    Piškotki in podobna orodja

    SAP obdeluje osebne podatke o uporabnikih SAP-jevih spletnih strani in drugih spletnih ponudb in pri tem uporablja piškotke ali podobne tehnologije za namene, navedene v SAP-jevi Izjavi o piškotkih. Na povezavi "Nastavitve piškotkov" v nogi domače strani SAP.com lahko preberete več o tem in izberete svoje nastavite piškotkov.

     

     

    Za iskanje talentov

    SAP zbira in obdeluje osebne podatke usposobljenih posameznikov in oseb, ki se zanimajo za naše poklicne priložnosti, iz različnih virov. Prosilci in kandidati za delovna mesta se lahko prijavijo na portalu SAP Career Portal, ne glede na to, ali to storijo na lastno pobudo ali kot odgovor na našo oglasno objavo. SAP zbira osebne podatke na portalu Career Portal z namenom izvedbe postopkov prijav in izbire prosilcev. Več o tem, kako SAP zbira in obdeluje podatke prosilcev, preberite v Izjavi o varovanju zasebnosti, specifični za SAP Careers Portal.

     

    Za nudenje SAP-jevih produktov in storitev

    SAP zbira in obdeluje osebne podatke za namene prodaje in trženja. Naš cilj je, da vas obveščamo o prihajajočih dogodkih in SAP-jevih najnovejših produktih in storitvah. Če je mogoče, bomo stopili v stik z vami, da se pogovorimo o vašem zanimanju za SAP-jeve storitve in ponudbe.

     

    Prošnja za povratne informacije ter vprašalniki in ankete

    V obsegu, ki ga dovoljuje veljavna zakonodaja, vas lahko SAP prosi za povratne informacije za izboljšanje ustreznega gradiva, produkta ali storitve. SAP vas lahko povabi k sodelovanju pri vprašalnikih in anketah. Ti so običajno zasnovani tako, da vam za sodelovanje ni treba navesti podatkov, po katerih bi vas bilo mogoče identificirati kot udeleženca. Če kljub temu navedete svoje osebne podatke, jih bo SAP uporabil za namene, navedene v vprašalniku ali anketi, ali za izboljšanje svojih produktov in storitev.

     

    Da boste na tekočem

    V okviru obstoječega poslovnega razmerja med vami ali vašim delodajalcem in SAP-jem SAP obdeluje vaše osebne podatke, da vas lahko obvešča o SAP-jevih produktih ali storitvah, ki so podobni ali povezani s produkti in storitvami, ki ste jih vi ali vaš delodajalec že kupili ali uporabljali. SAP vas bo o takih novostih obveščal po elektronski pošti ali telefonu le v zakonsko dovoljenem obsegu ali če je SAP te podatke pridobil v okviru poslovnega razmerja. Pravico imate kadarkoli umakniti soglasje za SAP-jevo uporabo podatkov za te namene, tako da izberete to možnost umika na koncu vsakega trženjskega pristopa.

     

    Prilagojena vsebina

    SAP obdeluje podatke o vašem sodelovanju s SAP-jem na vseh svojih poslovnih področjih in v svojih ponudbah (če ste vi ali vaš delodajalec v preteklosti uporabljali ali trenutno uporabljate SAP-jeve produkte ali storitve, vaša udeležba pri SAP-jevih spletnih ponudbah, dogodkih, belih knjigah, brezplačnih preskusnih različicah ali glasilih teh uporaba naštetega), da vam zagotovi zahtevane produkte in storitve ter da izboljša osebno komunikacijo z vami. Ti podatki se lahko uporabljajo tudi za učinkovito vodenje SAP-jevega poslovanja, kar vključuje tudi: avtomatizacijo in združevanje podatkov za podporo analitičnim in statističnim opravilom, analitiko zmogljivosti in napovedovanja ter raziskovalno znanost o podatkih za podporo vaše uporabniške izkušnje in izpolnitev takih zahtev. V zakonsko dovoljenem obsegu sme SAP združevati in uporabljati take podatke zgoščeno, da nam pomaga razumeti vaša zanimanja in poslovne zahteve, razvijati naš poslovni vpogled in trženjske strategije ter ustvarjati, razvijati, nuditi in izboljševati našo osebno komunikacijo z vami. SAP jih sme uporabljati tudi za prikaz ustreznih vsebin na lastnih spletnih straneh ali spletnih straneh tretjih oseb.

     

    Oglaševalski ID-ji

    Ob vašem soglasju oziroma v zakonsko dovoljenem obsegu sme SAP ustvariti zgoščen uporabniški ID, ki ga ponudi družbenim omrežjem, ki jih uporabljajo tretje osebe, ali drugim spletnim ponudbam (kot je Twitter, LinkedIn, Facebook, Instagram ali Google). Ti podatki se nato primerjajo z bazo podatkov tretje osebe, da se omogoči prikaz ustreznejše SAP-jeve vsebine.

    Katere osebne podatke obdeluje SAP?

    SAP obdeluje več vrst osebnih podatkov o osebah, s katerimi smo v stiku pri poslovanju ali upravljanju različnih spletnih prisotnosti in drugih komunikacijskih kanalov.

     

    Glede na posamezni primer lahko to vključuje naslednje vrste osebnih podatkov:

     

    Podatki za stik

    SAP kot podatke za stik obdeluje naslednje kategorije osebnih podatkov: ime, priimek, elektronski naslov, poštni naslov/lokacijo (državo, regijo, kraj), telefonske številke in zgodovino vašega razmerja s SAP-jem.

     

    Osebni podatki, povezani s poslovnim razmerjem s SAP-jem

    V smislu vzpostavljenih poslovnih razmerij SAP obdeluje naslednje podatke poslovnega partnerja: ime podjetja, panogo, naziv vašega delovnega mesta in vlogo, oddelek in funkcijo ter zgodovino razmerja vašega podjetja s SAP-jem. Če navedete številko kreditne kartice ali bančne podatke za naročilo produktov ali storitev, bo SAP zbral te podatke za obdelavo vašega plačila za zahtevane produkte ali storitve.

     

    Osebni podatki, povezani s skladnostjo s predpisi

    Če tako zahteva zakonodaja ali predpis, sme SAP obdelovati kategorije podatkov, kot so rojstni datum, akademske kvalifikacije, izkaznice ali druge ID-številke, geolokacija, za poslovnega partnerja upoštevni podatki, npr. pomembni pravdni spori ali drugi pravni postopki, ter drugi podatki, pomembni za nadzor izvoza ali skladnost s carinskimi predpisi.

     

    Podatki, ki se generirajo ob vaši uporabi SAP-jevih spletnih strani in spletnih ponudb ali udeležbi na njih

     

    Podatki o uporabi

    SAP obdeluje določene podatke, povezane z uporabnikom, na primer podatke o vašem brskalniku, operacijskem sistemu ali vašem IP-naslovu, ko obiščete SAP-jevo spletno lastnino. Obdelujemo tudi podatke o vaši uporabi naših spletnih ponudb, kot so strani, ki jih obiščete, čas, ki ga porabite na strani, stran, ki vas je napotila na našo stran in povezave na naših straneh, ki jih izberete.

     

    Podatki za registracijo

    SAP sme obdelovati vaše podatke za stike, kot je navedeno zgoraj, in druge podatke, ki jih morda sporočite neposredno SAP-ju, če se registrirate za SAP-jeve dogodke ali druge spletne storitve.

     

    Podatki o udeležbi

    Ko se udeležite spletnih seminarjev, virtualnih seminarjev, dogodkov ali drugih SAP-jevih spletnih storitev, lahko SAP obdeluje vašo interakcijo z zadevno spletno storitvijo, da organizira dogodek, vključno s sejami, anketami, raziskavami ali drugimi interakcijami med SAP-jem in/ali njegovimi udeleženci. Odvisno od dogodka in glede na ustrezno obvestilo o udeležencih sme SAP zbirati zvočne in videoposnetke dogodka ali seje.

     

    Posebne kategorije osebnih podatkov

    V povezavi z registracijo za dogodek vas sme SAP vprašati o željah glede hrane ali podatkih o morebitni invalidnosti z namenim upoštevanja zdravstvenih potreb in dobrega počutja svojih gostov. Vsako zbiranje takih podatkov vedno temelji na soglasju udeležencev. Upoštevajte, da SAP v času dogodka morda ne bo imel možnosti ustreči vašim željam glede hrane, če mu ne sporočite ustreznih podatkov.

     

    Osebni podatki, prejeti med prijavo za delovno mesto pri SAP-ju

    SAP obdeluje osebne podatke posameznikov, ki se prijavijo za delovno mesto pri SAP-ju, kot je navedeno v izjavi o varovanju zasebnosti na portalu SAP Career Portal.

     

    Osebni podatki, ki jih prejmejo tretje osebe, vključno z javno dostopnimi viri

    SAP običajno zbira osebne podatke neposredno od oseb, na katere se podatki nanašajo. Če vi ali veljavna zakonodaja SAP-ju to dovoljuje, sme SAP pridobiti osebne podatke tudi od tretjih oseb. Te tretje osebe so lahko:

     

    vaš delodajalec v smislu poslov s SAP-jem in/ali skupino SAP Group,

     

    tretje osebe, ki ste jim naročili, da delijo vaše osebne podatke s SAP-jem,

     

    tretje osebe in javno dostopni viri, kot so poslovna omrežja ali informacijski posredniki.

     

    Ko zbiramo osebne podatke od tretjih oseb, vzpostavljeni notranji nadzori preverjajo, ali ima tretja oseba dovoljenje za deljenje teh podatkov s SAP-jem in ali jih sme SAP uporabljati v ta namen. SAP bo te osebne podatke obravnaval v skladu s to Izjavo o varovanju zasebnosti in z vsemi dodatnimi omejitvami tretje osebe, ki je SAP-ju dala na voljo te osebne podatke, oziroma veljavne nacionalne zakonodaje.

     

    Osebni podatki, potrebni za zadovoljstvo strank

    V zakonsko dovoljenem obsegu ali na podlagi vašega soglasja sme SAP združevati podatke, ki jih zbere neposredno ali posredno o posameznih uporabnikih, da zagotavlja popolnost in pravilnost podatkov in nam pomaga bolje prilagoditi našo interakcijo z vami in ugotoviti, kateri podatki najbolj ustrezajo vašim zanimanjem ali potrebam.

    Kako dolgo SAP obdeluje moje osebne podatke?

    SAP vaše osebne podatke obdeluje le, dokler je to potrebno:

    • da vam lahko da na voljo produkte in storitve, ki ste jih zahtevali vi ali vaš delodajalec;
    • da SAP izpolnjuje zakonske obveznosti glede hrambe osebnih podatkov, ki med drugim izhajajo na primer iz zadevne izvozne, finančne, davčne ali trgovinske zakonodaje;
    • za izpolnjevanje zakonitih poslovnih namenov, kot je nadalje opisano v tej Izjavi o varovanju zasebnosti, razen če ugovarjate SAP-jevi uporabi vaših osebnih podatkov za te namene;
    • dokler ne prekličete soglasja za obdelavo vaših osebnih podatkov, ki ste ga prej dali SAP-ju. Več o tem, kako lahko prekličete soglasje, najdete v smernicah v nadaljevanju v odstavku z naslovom "Kakšne so vaše pravice s področja varstva podatkov".

    SAP sme vaše podatke obdelovati za razvoj produktov in storitev, dokler je to potrebno ali dokler ni SAP obveščen, da se je vaše razmerje s SAP-jevo stranko spremenilo.

     

    SAP sme vaše osebne podatke hraniti dalj časa, če je to potrebno za zagotavljanje skladnosti z zakonskimi predpisi, da vaše osebne podatke obdeluje, ali če SAP potrebuje te osebne podatke za lastno oceno ali obrambo pred pravnimi zahtevki. SAP bo hranil vaše osebne podatke do konca ustreznega obdobja hrambe oziroma do poravnave ustreznih zahtevkov.

    Kdo so prejemniki vaših osebnih podatkov?

    Vaši osebni podatki se lahko posredujejo naslednjim vrstam tretjih oseb:

     

    Subjekti skupine SAP Group

    SAP prodaja svoje produkte in storitve svojim strankam le v okviru poslovnih razmerij, zato sme SAP vaše osebne podatke deliti z lokalnim subjektom skupine SAP Group za namene in v obsegu, potrebnem za upravljanje poslovnega razmerja. Tudi drugi subjekti skupine SAP Group lahko prejmejo vaše osebne podatke ali pridobijo dostop do njih, ko izvajajo storitve znotraj skupine ali v imenu družbe SAP SE in drugih subjektov skupine SAP Group ali ko se jim osebni podatki posredujejo na ustrezni zakonski podlagi. V teh primerih smejo ti subjekti osebne podatke obdelovati za enake namene in pod enakimi pogoji, kot so navedeni v tej Izjavi o varovanju zasebnosti. Veljavni seznam subjektov v skupini SAP Group je na voljo tukaj. Če želite izvedeti, kateri subjekt skupine SAP Group je odgovoren za poslovno razmerje z vami ali vašim delodajalcem, nam pišite na naslov webmaster[@]sap.com.

     

    Zunanji ponudniki storitev

    SAP sme za obdelavo osebnih podatkov v SAP-jevem imenu najeti zunanje ponudnike storitev, na primer za svetovalne ali druge storitve, nudenje spletne strani, izpolnjevanje in zagotavljanje SAP-jevih ponudb ali pošiljanje glasil. Ponudniki storitev lahko prejmejo osebne podatke ali dobijo dostop do njih, ko izvajajo storitve in predstavljajo prejemnike v smislu veljavnega zakona o varstvu podatkov, vključno s Splošno uredbo o varstvu podatkov.

     

    SAP-jevi partnerji

    SAP sme na podlagi vašega soglasja ali če je z vašo zahtevo drugače navedeno, vključno z namenom izpolnjevanja storitev, ki jih naročite, vaše osebne podatke deliti z določenimi partnerskimi podjetji, da vam zagotovi produkt ali storitev, ki ste jo naročili.

     

    Druge tretje osebe

    SAP sme vaše podatke za registracijo na podlagi vašega soglasja ali če je z vašo zahtevo drugače navedeno predati podjetjem, navedenim na strani za registracijo za SAP-jev seminar, spletni seminar ali dogodek. Ta podjetja lahko prejmejo vaše osebne podatke kot soorganizatorji ali pokrovitelji dogodka in vaše podatke za registracijo uporabijo za namene svoje udeležbe na dogodku. Neposredno vam bodo sporočili morebitne zakonsko zahtevane podatke o namenih obdelave vaših podatkov in vaših možnostih uveljavljanja pravic.

    Katere so vaše pravice s področja varstva podatkov?

    Pravica do dostopa, spreminjanja in izbrisa

    Od SAP-ja lahko kadarkoli zahtevate dostop do podatkov o tem, katere vaše osebne podatke SAP obdeluje, in popravek ali izbris takih osebnih podatkov. Vendar pa upoštevajte, da SAP sme izbrisati oziroma bo izbrisal vaše osebne podatke, le če ni zakonsko zavezan k hrambi takih podatkov oziroma nima prevladujoče pravice do njihove hrambe. Če od SAP-ja zahtevate, da vaše osebne podatke izbriše, morda ne boste več mogli uporabljati SAP-jevih storitev, ki zahtevajo SAP-jevo uporabo vaših osebnih podatkov.

     

    Pravica do SAP-jevega vračila osebnih podatkov

    Če SAP vaše osebne podatke uporablja na podlagi vašega soglasja ali za izvajanje pogodbe z vami, lahko od SAP-ja zahtevate kopijo osebnih podatkov, ki ste mu jih dali na voljo. V tem primeru pišite na naslov webmaster[@]sap.com in navedite podatke ali dejavnosti obdelave, na katere se vaš zahtevek nanaša, obliko, v kateri želite osebne podatke prejeti in ali želite, da se pošljejo vam ali drugemu prejemniku. SAP bo skrbno obravnaval vaš zahtevek in se z vami dogovoril, kako ga lahko najbolje izpolni.

     

    Pravica do omejitve

    Od SAP-ja lahko omejitev nadaljnje obdelave osebnih podatkov zahtevate v naslednjih primerih:

     

    če izjavite, da so vaši osebni podatki napačni, ob upoštevanju časa, ki ga SAP potrebuje, da preveri pravilnost zadevnih osebnih podatkov,

     

    če SAP nima zakonske podlage za obdelavo vaših osebnih podatkov in zahtevate, da SAP omeji nadaljnjo obdelavo vaših osebnih podatkov,

     

    če SAP vaših osebnih podatkov ne potrebuje več, vendar izjavite, da mora SAP hraniti te podatke, da se omogoči zahtevanje ali uveljavljanje zakonskih pravic ali obramba pred zahtevki tretjih oseb, ali

     

    če ugovarjate SAP-jevi obdelavi vaših osebnih podatkov na podlagi SAP-jevega zakonitega interesa (kot je nadalje določeno spodaj), ob upoštevanju časa, ki ga SAP potrebuje za ugotovitev, ali ima prevladujoči interes oziroma je pravno zavezan, da obdeluje vaše osebne podatke.

     

    Pravica do ugovora

    Če in v kakršnem obsegu SAP obdeluje vaše osebne podatke na podlagi SAP-jevega upravičenega interesa, predvsem če SAP izvaja svoj zakoniti interes za opravljanje neposrednega trženja ali za oblikovanje profila v zvezi z neposrednim trženjem, imate kadarkoli pravico do ugovora taki uporabi vaših osebnih podatkov. Če ugovarjate SAP-jevi obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, bo SAP nemudoma nehal obdelovati vaše osebne podatke za te namene. V vseh drugih primerih bo SAP pazljivo pregledal vaš ugovor in prenehal nadaljevati uporabo ustreznih informacij, če nima utemeljenega zakonitega razloga za nadaljnjo uporabo podatkov za uveljavitev in izvajanje pravnih zahtevkov ter obrambo pred njimi, kar ima lahko prednost pred vašim ugovorom.

     

    Pravica do preklica soglasja

    Če SAP vaše osebne podatke obdeluje na podlagi vašega soglasja, lahko svoje soglasje kadarkoli prekličete, tako da prekličete naročnino ali nas ustrezno obvestite o umiku. Če soglasje prekličete, SAP ne bo več obdeloval osebnih podatkov, za katere velja to soglasje, če to ni zakonsko zahtevano. Če mora SAP iz pravnih razlogov hraniti vaše osebne podatke, bo nadaljnja obdelava vaših osebnih podatkov omejena, osebni podatki pa bodo hranjeni le toliko časa, kot zahteva zakon. Vendar pa preklic soglasja ne vpliva na SAP-jevo preteklo obdelavo osebnih podatkov do takrat, ko ste svoje soglasje preklicali. Če je za vašo uporabo SAP-jeve ponudbe potrebno vaše predhodno soglasje, vam SAP po preklicu soglasja ne bo več mogel nuditi ustrezne storitve (ali storitev, če prekličete soglasje, da SAP uporablja vaš profil v storitvi SAP Identity Authentication Service za več svojih ponudb), ponudbe ali dogodka.

     

    Pravica do vložitve pritožbe

     Če menite, da SAP vaših osebnih podatkov ne obdeluje v skladu z zahtevami iz te Izjave o varovanju zasebnosti ali veljavnimi predpisi o varstvu podatkov, lahko v okviru veljavne zakonodaje kadarkoli vložite pritožbo pri lokalnem organu za varstvo podatkov, predvsem če ste v državi EGP, ali pri organu za varstvo podatkov države ali dežele, v kateri ima SAP sedež.

    Kako lahko uveljavljate svoje pravice do varstva podatkov?

    Vse zahtevke za uveljavljanje pravic pošljite na naslov webmaster@sap.com.

    Kako bo SAP preveril zahtevke za uveljavljanje pravic do varstva podatkov?

    AP bo sprejel ukrepe, da zagotovi, da bo z razumno stopnjo gotovosti preveril vašo identiteto, preden obdela pravico do varstva podatkov, ki jo želite uveljavljati.  SAP bo primerjal osebne podatke, ki jih navedete v vašem zahtevku za uveljavljanje pravic, z vašimi podatki, ki jih SAP že ima, če je to izvedljivo. To lahko vključuje primerjavo dveh ali več podatkovnih točk, ki jih navedete v vašem zahtevku, z dvema ali več podatkovnima točkama, ki jih SAP že ima. 

    SAP bo zavrnil obdelavo zahtevkov, ki so očitno neutemeljeni, pretirani, goljufivi, ki jih zastopajo tretje osebe brez zastopanja ustreznega organa ali ki jih lokalna zakonodaja kako drugače ne zahteva.

    Ali lahko uporabljam SAP-jeve produkte in storitve, če sem mladoletnik ali otrok?

    Na splošno SAP-jeve spletne strani in spletne storitve niso namenjene uporabnikom, mlajšim od 16 let oziroma mlajšim od ustrezne enakovredne minimalne starosti glede na ustrezno lokalno zakonodajo. Če ste mlajši od 16 let, se ne smete registrirati na tej spletni strani ali v spletnih storitvah oziroma jih uporabljati.

    Dodatna določila, specifična za državo in regijo

    Če za SAP veljajo zahteve po varovanju zasebnosti v EU, EGP ali drugih državah, kjer velja Splošna uredba o varstvu podatkov

     

    Kdo je upravljavčeva pooblaščena oseba za varstvo podatkov?

    S pooblaščeno osebo za varstvo podatkov skupine SAP Group lahko kadarkoli stopite v stik na naslovu privacy[@]sap.com.

     

    Kateri je upoštevni upravljavčev organ za varstvo podatkov?

    SAP-jev glavni nadzorni organ za varstvo podatkov je v Nemčiji, Landesbeauftragter für den Datenschutz und die Informationsfreiheit Baden-Württemberg, s katerim lahko stopite v stik na naslovu Lautenschlagerstraße 20, 70173 Stuttgart. Če ste v katerikoli drugi državi EU ali EGP, so podatki za stik z vašim nadzornim organom za varstvo podatkov na voljo tukaj.

     

    Katera zakonska dovoljenja ima SAP za obdelavo osebnih podatkov?

    SAP vaše osebne podatke obdeluje za zgoraj navedene poslovne namene na podlagi naslednjih zakonskih dovoljenj:

     

    Splošna opomba k SAP-jevi obdelavi vaših osebnih podatkov na podlagi vašega predhodnega soglasja

    SAP sme vaše osebne podatke obdelovati za specifične namene obdelave na podlagi vašega predhodnega soglasja.

     

    Splošna opomba k SAP-jevi obdelavi vaših osebnih podatkov na podlagi upravičenega poslovnega interesa

    Kjer se sklicujemo na 6.1 (f) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov in posledično SAP-jev upravičeni poslovni interes kot naše zakonsko dovoljenje za obdelavo vaših osebnih podatkov, SAP uveljavlja svoje upravičene poslovne interese:

     

    za učinkovito upravljanje in izvajanje poslovanja;

     

    za vzdrževanje in vodenje inteligentnih in trajnostnih poslovnih postopkov v skupinski strukturi, optimizirani za delitev dela ter v dobro zaposlenih, strank, partnerjev in delničarjev;

     

    za ohranjanje trajnostnih poslovnih razmerij s SAP-jevimi strankami in partnerji, vključno z vami (vse je natančneje določeno v nadaljevanju);

     

    da vam pri uporabi SAP-jevih spletnih storitev omogoči najboljšo mogočo uporabniško izkušnjo;

     

    da je skladen s čezmejno zakonodajo in predpisi ali

     

    da se brani pred pravnimi zahtevki.

     

    Verjamemo, da je naša želja po izpolnjevanju teh poslovnih namenov zakonita in je zato ne odtehtajo vaše osebne pravice in želje, da nas odvrnete od obdelave podatkov. V vseh teh primerih ustrezno vključimo v primerjavo:

     

    poslovni namen, ki ga SAP utemeljeno izpolnjuje v zadevnem primeru;

     

    kategorije, količino in občutljivost osebnih podatkov, ki se obvezno obdelujejo;

     

    raven zaščite vaših osebnih podatkov, zagotovljeno z našo splošno politiko, smernicami in postopki varstva podatkov;

     

    vaše pravice v zvezi s postopki obdelave podatkov.

     

    Če želite izvedeti več o tem pristopu, pišite na webmaster[@]sap.com.

     

    Spremljanje poslovnih razmerij s strankami, partnerji in drugimi

    Pri izvajanju poslovnih razmerij s strankami, partnerji in drugimi smejo SAP in lokalni subjekti skupine SAP Group osebne podatke obdelovati na podlagi:

     

    6.1 (b) člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, če je potrebno, za izpolnjevanje (pred)pogodbenih obveznosti do vas;

     

    6.1 (c) člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, če je potrebno, za izpolnjevanje zakonskih zahtev, ki veljajo za SAP;

     

    6.1 (f) člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, če se pogodba ali (pred)pogodbeno razmerje nanaša na podjetje ali drug pravni subjekt in če SAP vaše osebne podatke obdeluje kot Osebo za stik pri stranki, da izpolnjuje (pred)pogodbene obveznost do vašega delodajalca (zakoniti interes za učinkovito izvajanje ali vodenje SAP-jevega poslovanja);

     

    6.1 (f) člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, če je potrebno, za ohranjanje naših poslovnih razmerij z vami, zagotavljanje vašega zadovoljstva kot uporabnika ali predstavnika strank in da vas obveščamo o drugih SAP-jevih produktih in storitvah, kot je razvidno iz vaših zanimanj ali zahtev (zakoniti interes za vodenje trajnostnega poslovnega razmerja s SAP-jevimi strankami in partnerji); ali

     

    zakonskega dovoljenja na podlagi drugih nacionalnih predpisov, enakovrednih kateremukoli od zgoraj navedenih, če je ustrezno.

     

    Zagotavljanje skladnosti z zakonodajo in predpisi

    Pri zagotavljanju skladnosti z veljavno zakonodajo in predpisi smejo SAP in lokalni subjekti skupine SAP Group vaše Osebne podatke obdelovati na podlagi:

     

    6.1 (c) člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, če je potrebno, za izpolnjevanje zakonskih zahtev v skladu z zakonodajo Evropske unije ali države članice EU, ki velja za SAP;

     

    6.1 (f) člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, če je potrebno, za zagotavljanje skladnosti z za EU čezmejno zakonodajo in predpisi (zakoniti interes za zagotavljanje skladnosti s čezmejno zakonodajo in predpisi);

     

    ali enakovrednih členov iz drugih nacionalnih zakonov, če je ustrezno.

     

    Upravljanje SAP-jevih internetnih strani, spletnih ponudb ali drugih spletnih dogodkov

    Pri upravljanju spletnih strani, spletnih ponudb ali drugih spletnih dogodkov ("spletne storitve") in glede na zadevni namen upravljanja SAP ali lokalni subjekt skupine SAP Group obdeluje vaše osebne podatke na podlagi naslednjih zakonskih dovoljenj:

     

    6.1 (b) in (f) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov za zagotavljanje spletnih storitev in funkcij, ustvarjanje in upravljanje vašega spletnega računa, posodabljanje in zaščito storitve ter odpravljanje težav z njo, nudenje podpore, izboljševanje in razvoj spletne storitve, odgovarjanje na vaše zahteve in navodila ter njihovo izpolnjevanje (zakoniti interes za učinkovito izvajanje ali vodenje SAP-jevega poslovanja);

     

    6.1 (c) in (f) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov za upravljanje naših spletnih storitev in zagotavljanje njihove varnosti ter preprečevanje in odkrivanje varnostnih groženj, goljufij ali drugih kriminalnih ali zlonamernih dejavnosti ter kot je upravičeno potrebno za uveljavljanje pogojev spletnih storitev, za vzpostavitev ali ohranitev pravnega zahtevka ali obrambe, za preprečevanje goljufij ali drugih nezakonitih dejavnosti, vključno z napadi na naše informacijskotehnološke sisteme (zakoniti interes za učinkovito izvajanje ali vodenje SAP-jevega poslovanja ter ocenitev pravnih zahtevkov ali obrambo pred njimi)

     

    6.1 (a) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov, če vas moramo prositi za soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov;

     

    ali enakovrednih zakonskih dovoljenj iz drugih veljavnih nacionalnih zakonov, če je ustrezno.

     

    Piškotki in podobna orodja

    Pri sledenju in ocenjevanju vedenja uporabnikov pri uporabi naših spletnih storitev z uporabo piškotkov ali podobnih tehnologij SAP vaše osebne podatke obdeluje na podlagi naslednjih zakonskih dovoljenj:

     

    6.1 (a) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov, če vas moramo prositi za soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov;

     

    6.1 (b) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov, če je potrebno, za izpolnjevanje (pred)pogodbenih obveznosti do vas;

     

    6.1  (f) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov, če je potrebno za izpolnjevanje (pred)pogodbenih obveznosti do podjetja ali pravnega subjekta, ki ga zastopate kot oseba za stik pri stranki (zakoniti interes za učinkovito izvajanje ali vodenje SAP-jevega poslovanja);

     

    ali enakovredna zakonska dovoljenja iz drugih veljavnih nacionalnih zakonov, če je ustrezno.

     

    Zbiranje podatkov od tretjih oseb, vključno z javno dostopnimi viri

    Pri zbiranju vaših osebnih podatkov od tretjih oseb lahko zakonska podlaga za zbiranje za SAP ali lokalni subjekt skupine SAP Group temelji na naslednjem:

     

    6.1 (a) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov, če vas moramo mi ali tretja oseba, ki vaše osebne podatke pošlje SAP-ju, prositi za soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov;

     

    6.1 (b) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov, če je potrebno, za izpolnjevanje (pred)pogodbenih obveznosti do vas;

     

    6.1 (c) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov, če je potrebno, za izpolnjevanje zakonskih zahtev v skladu z zakonodajo Evropske unije ali države članice EU, ki velja za SAP;

     

    6.1 (f) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov, če je potrebno, za izpolnjevanje za EU čezmejne zakonodaje in predpisov (zakoniti interes za zagotavljanje skladnosti s čezmejno zakonodajo in predpisi) ali za ohranjanje naših poslovnih razmerij z vami, zagotavljanje vašega zadovoljstva kot uporabnika ali strankinega zastopnika ter da vas obveščamo o drugih SAP-jevih produktih in storitvah, kot je razvidno iz vaših zanimanj ali zahtev (zakoniti interes za ohranjanje trajnostnega poslovnega razmerja s SAP-jevimi strankami in partnerji);

     

    ·        ali enakovredna zakonska dovoljenja iz drugih veljavnih nacionalnih zakonov, če je ustrezno.

     

    Nudenje SAP-jevih produktov in storitev

    Pri sodelovanju v trženjskih dejavnostih SAP vaše osebne podatke obdeluje na podlagi naslednjih zakonskih dovoljenj:

     

    6.1 (a) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov, če je vaše soglasje za SAP-jevo obdelavo vaših podatkov za ta namen zakonsko zahtevano;

     

    6.1 (f) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov, če je potrebno, za izpolnjevanje (pred)pogodbenih obveznosti do podjetja ali drugega pravnega subjekta, ki ga zastopate kot oseba za stik pri stranki (zakoniti interes za učinkovito izvajanje ali vodenje SAP-jevega poslovanja), za ohranjanje naših poslovnih razmerij z vami ali vašim delodajalcem, za zagotavljanje vašega zadovoljstva kot uporabnika ali osebe za stik pri stranki, za preslikavo upoštevnih notranjih struktur skupine in za paket zadevnih poslovnih dejavnosti pri osrednjih virih znotraj skupine SAP Group, za zagotavljanje njihovega enotnega delovanja ter za obveščanje vas o drugih SAP-jevih produktih in storitvah, kot je razvidno iz vaših zanimanj ali zahtev, kar je lahko tudi kombinacija podatkov o vas iz drugih virov (oblikovanje profila) (zakoniti interes za ohranjanje in vodenje inteligentnih in trajnostnih poslovnih postopkov v skupinski strukturi, optimizirani za delitev dela in v dobro naših zaposlenih, strank, partnerjev in delničarjev ter za ohranjanje trajnostnega poslovnega razmerja s SAP-jevimi strankami in partnerji). SAP vam lahko te podatke pošlje na poštni naslov, da izvaja svoj zakoniti interes, tako da stopi v stik s strankami, potencialnimi in ciljnimi strankami z namenom oglaševanja naših produktov in storitev, na vaš elektronski naslov za izvajanje namena neposrednega trženja podobnih produktov ali storitev, če (i) smo vaš elektronski naslov prejeli v povezavi z nakupom naših produktov ali storitev, (ii) niste ugovarjali uporabi vašega elektronskega naslova za neposredno trženje in (iii) vas ob vsakem pristopu obvestimo, da lahko kadarkoli ugovarjate naši uporabi vašega elektronskega naslova za namene trženja, ter na druge elektronske načine (npr. po telefonu, MMS-u) v obsegu, ki ga dovoljuje veljavna zakonodaja, na splošno z izrecnim ali domnevnim soglasjem;

     

    ali enakovrednimi zakonskimi dovoljenji iz drugih veljavnih nacionalnih zakonov, če je ustrezno.

     

     

    Kako SAP upravičuje mednarodne prenose podatkov?

    Kot globalna skupina podjetij ima SAP izpostave skupine in uporablja zunanje ponudnike storitev tudi v državah zunaj Evropskega gospodarskega prostora ("EGP"). SAP sme vaše osebne podatke prenesti v države zunaj EGP kot del SAP-jevega mednarodnega poslovanja. Če osebne podatke prenesemo iz države v EU ali EGP v državo zunaj EGP in za to Evropska komisija ni izdala sklepa o ustreznosti, SAP uporabi standardna pogodbena določila EU, da za zaščito vaših osebnih podatkov od uvoznika podatkov s sklenitvijo pogodbe zahteva zagotovitev ravni varstva podatkov, skladne z ravnjo, ki velja v EGP. Če želite kopijo teh standardnih pogodbenih določil (okrnjeno, brez poslovnih ali nepomembnih informacij), pošljite zahtevo na naslov privacy[@]sap.com. Več informacij o mednarodni razsežnosti varstva podatkov lahko dobite pri Evropski komisiji tukaj.

     

    Če za SAP veljajo določene zahteve ZDA po varovanju zasebnosti, velja tudi naslednje:

    Zasebnost otrok v ZDA. SAP zavestno ne zbira osebnih podatkov otrok, mlajših od 13 let.  Če ste starš ali zastopnik in menite, da je SAP zbiral podatke o otroku, obvestite SAP, kot je opisano v tej Izjavi o varovanju zasebnosti.  SAP bo ustrezno ukrepal, da podatke čim prej izbriše.  Ker SAP-jeve spletne strani in spletne storitve niso namenjene uporabnikom, mlajšim od 16 let, in ker v skladu z zahtevami za razkritja iz CCPA SAP ne prodaja osebnih podatkov oseb, mlajših od 16 let.

     

    Če za SAP veljajo določene zahteve zvezne države Kalifornije v ZDA po varovanju zasebnosti, velja tudi naslednje:

    Prepoved sledenja. Vaš brskalnik vam morda omogoča, da nastavite možnost "Ne sledi". Če ni drugje navedeno drugače, naše spletne strani ne upoštevajo zahtev "Ne sledi". Vendar pa lahko zavrnete piškotke, tako da spremenite ustrezne nastavitve svojega spletnega brskalnika ali se sklicujete na našo Izjavo o piškotkih, če je na voljo. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku določenih spletnih strani shranijo v vaš računalnik in se uporabljajo za identifikacijo vašega računalnika. Če piškotkov ne sprejmete, morda ne boste mogli uporabljati nekaterih funkcij naše spletne strani. Ta spletna stran ne dovoli zbiranja podatkov tretjim osebam skozi čas in med spletnimi stranmi.

     

    Imate naslednje pravice:

     

    da zahtevate od SAP-ja dostop do svojih osebnih podatkov, ki jih SAP zbira, uporablja ali razkriva;

     

    da zahtevate, da SAP vaše osebne podatke izbriše;

     

    da zavrnete uporabo ali razkritje vaših občutljivih osebnih podatkov;

     

    do nediskriminatorne obravnave pri uveljavljanju vseh svojih pravic do varstva podatkov;

     

    če od SAP-ja zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov, morajo biti takšni podatki prenosni (če je to mogoče) in v pripravni obliki, ki posamezniku omogoča, da jih brez omejitev pošlje drugim prejemnikom.

     

    V skladu z zahtevami o razkritju iz kalifornijskega zakona o zasebnosti potrošnikov (California Consumer Privacy Act (CCPA)) SAP ne prodaja in ne bo prodajal vaših osebnih podatkov ali drugače dovolil uporabe vaših podatkov za kakršnokoli navzkrižno vedenjsko oglaševanje. V skladu s postopkom preverjanja, določenem v CCPA, SAP zahteva strožji postopek preverjanja za zahtevke za izbris ali za osebne podatke, ki veljajo za občutljive ali dragocene, da zmanjša škodo, ki bi jo lahko utrpeli zaradi nepooblaščenega dostopa do vaših osebnih podatkov ali njihovega izbrisa.   Če mora SAP od vas poleg podatkov, ki jih že ima, zahtevati dodatne podatke, jih bo SAP uporabil le za preverjanje vaše identitete, da boste lahko uveljavljali svoje pravice do varstva podatkov, oziroma za namene varnosti in preprečevanja goljufij.

     

    Poleg vzpostavitve stika s SAP-jem na naslovu webmaster[@]sap.com lahko svoje pravice uveljavljate tudi, kot sledi:

     

    Za oddajo zahteve lahko pokličete na brezplačno številko, ki jo najdete tukaj, ali kliknete "Omejitev uporabe mojih občutljivih osebnih podatkov" in nam podrobnosti sporočite po e-pošti. Za oddajo zahtevkov za uveljavljanje svojih pravic do varstva podatkov SAP-ju lahko določite tudi pooblaščenega referenta. Tak pooblaščeni referent mora biti registriran pri državnem sekretarju zvezne države Kalifornije in poslati dokazilo, da ste ga pooblastili, da deluje v vašem imenu.

     

    Če za SAP veljajo zahteve brazilskega splošnega zakona o varstvu podatkov (Brazilian General Data Protection Law ("LGPD")), velja tudi naslednje:

    SAP je imenoval Pooblaščeno osebo za varstvo podatkov za Brazilijo. Pisne poizvedbe, zahteve ali pritožbe za našo Pooblaščeno osebo za varstvo podatkov lahko naslovite na:

     

    Paulo Nittolo Costa

    E-naslov: webmaster[@]sap.com

    Naslov: Avenida das Nações Unidas 14171 - Marble Tower – 7th Floor - São Paulo-SP, Brazil 04794-000

     

    Če za SAP veljajo zahteve malezijskega zakona o varstvu osebnih podatkov (Malaysian Personal Data Protection Act ("PDPA")), je na voljo različica Malaysian Bahasa te izjave o varovanju zasebnosti.

     

    Če za SAP veljajo zahteve Filipinov po varovanju zasebnosti, velja tudi naslednje:

    Posamezniki na Filipinih lahko uveljavljajo svoje pravice, kot sledi:

    Lahko pokličete SAP ali oddate zahtevo na:

     

    webmaster[@]sap.com

    Telefon: +632 -8705-2500

    Naslov: SAP Philippines, Inc.

    Attn: Data Protection Officer

    27F Nac Tower, Taguig City 1632, Philippines

     

    Naslednja določila veljajo za prebivalce in državljane Filipinov:

     

    Lahko zahtevate odškodnino, ki jo pravnomočno dodelijo Državna komisija za zasebnost oziroma sodišča, če ste utrpeli škodo zaradi netočnih, nepopolnih, zastarelih, napačnih ali nezakonito pridobljenih osebnih podatkov oziroma zaradi njihove nepooblaščene uporabe, pri čemer so upoštevane morebitne kršitve vaših pravic in svoboščin kot osebe, na katero se podatki nanašajo;

     

    Če ste utrpeli kršitev zasebnosti ali kršitev varstva osebnih podatkov oziroma je na vas osebno vplivala kršitev zakona o zasebnosti podatkov, lahko podate pritožbo pri Državni komisiji za zasebnost.

     

    Vaše pravice do prenosljivosti. Vaši zakoniti dediči in nasledniki se lahko kadarkoli po vaši smrti ali v primeru vaše nezmožnosti ali nesposobnosti za uveljavljanje pravic sklicujejo na vaše pravice.

     

    Če za SAP veljajo zahteve singapurskega zakona o varstvu osebnih podatkov (Singapore's Personal data Protection Act ("PDPA")), velja tudi naslednje:

    SAP je imenoval Pooblaščeno osebo za varstvo podatkov za Singapur. Pisne poizvedbe, zahteve ali pritožbe za našo Pooblaščeno osebo za varstvo podatkov lahko naslovite na:

     

    Zadeva: [Attn.] Tina Bhatia, DPO (Singapore)

    E-naslov: webmaster[@]sap.com

    Naslov: Mapletree Business City, 30 Pasir Panjang Rd, Singapore 117440

    Stik: +65 6664 6868

     

    Če za SAP veljajo zahteve Zakona o varstvu osebnih podatkov iz leta 2013 za Južno Afriko (Protection of Personal Information Act, 2013 ("POPIA") in South Africa), velja tudi naslednje:

     

    "Osebni podatki", kot se uporabljajo v tej Izjavi o varovanju zasebnosti , so Osebni podatki v skladu z izrazom, opredeljenim v POPIA.

     

    "Vi" in "Vaš", kot se uporablja v tej Izjavi o varovanju zasebnosti, pomenita fizično ali pravno osebo v skladu z izrazom, kot se uporablja v POPIA.

     

    Za Systems Applications Products (Africa Region) Proprietary Limited & Systems Applications Products (South Africa) Proprietary Limited z registriranim naslovom 1 Woodmead Drive, Woodmead (SAP South Africa) velja južnoafriški zakon o varstvu osebnih podatkov, 2013, 4. člen iz 2013 (South Africa's Protection of Personal Information Act, 2013 (Act 4 of 2013)) in odgovorne stranke iz POPIA.

     

    Če kot posameznik ali pravna oseba menite, da je SAP South Africa kot odgovorna stranka vaše osebne podatke uporabil v nasprotju s POPIA, se zavežete, da boste najprej poskusili zadeve razrešiti s SAP South Africa.

     

    webmaster[@]sap.com

    Telefon: 011 325 6000

    Naslov: 1 Woodmead Drive, Woodmead, Johannesburg South Africa 2148

    Če niste zadovoljni s takim postopkom, imate pravico vložiti pritožbo pri Upravljavcu podatkov, pri čemer uporabite podatke za stik, navedene v nadaljevanju:

    JD House, 27 Stiemens Street, Braamfontein, Johannesburg, 2001, P.O. Box 31533, Braamfontein, Johannesburg, 2017

    E-naslov: complaints.IR[@]justice.gov.za

    Poizvedbe: inforeg[@]justice.gov.za

     

    Zahtevate lahko podrobnosti o vaših osebnih podatkih, ki jih hranimo, v skladu z zakonom o spodbujanju dostopa do podatkov 2 iz leta 2000 (Promotion of Access to Information Act 2 of 2000 ("PAIA")). Več o tem lahko preberete v priročniku SAP PAIA.

     

    Če za SAP veljajo zahteve v Turčiji po varovanju zasebnosti, velja tudi naslednje:

    Če SAP zbira osebne podatke med osrednjim delovanjem te spletne strani in drugih globalno upravljanih SAP-jevih poslovnih dejavnostih za prebivalce in državljane Turčije in na način, za katerega veljajo zahteve turškega zakona o varstvu osebnih podatkov #6698 (Law on the Protection of Personal Data #6698 ("LPDP") in Tukey), je vaš nadzornik podatkov: SAP Türkiye Yazilim Üretim ve Ticaret A.Ş, located in Emaar Square Ofis Kulesi, Libadiye Cd No:82-F D:Kat: 17-18, 34700 Ünalan/Üsküdar/İstanbul z MERSİS-številko: 744017604300017 in telefonsko številko: +90 216 330 03 00.

     

     

    Določila, specifična za Kitajsko, veljajo za državljane Ljudske republike Kitajske.

     

    Določila, specifična za Kolumbijo, veljajo za državljane Republike Kolumbije.

     

    Določila, specifična za Rusijo, veljajo za državljane Ruske federacije.

    Nazaj na vrh