Skip to Content

Noua comunitate SAP

  • Conectați-vă făcând click pe avatar (imaginea de profil)
  • Înregistrați-vă și creați-vă profilul (pentru utilizatorii noi)
  • Scrieți o postare pe blog
  • Adresați o întrebare
  • Căutați și urmăriți tag-uri
Aflați mai multe

Blog-urile comunității

Explorați lista noastră de bloguri pentru a găsi informații utile și inovatoare, opinii ale experților și idei mărețe – apoi implicați-vă în conversație.

Întrebări și răspunsuri

Secțiunea SAP Answers oferă o sursă puternică de cunoștințe oricărei persoane care are nevoie de un răspuns la o întrebare.

Despre noi

Previous

Reguli de participare

Toate regulile importante privind conduita în comunitatea SAP. Respectarea acestor reguli vă vor ajuta să vă bucurați din plin de beneficiile comunității SAP.

Imagine generală a reputației

Comunitatea SAP are un program de reputație bine definit, organizat, care încurajează contribuțiile la calitate și dezvoltarea experienței în SAP.

Suport privind comunitatea

Informații pentru cei care caută suport în timp ce navighează în comunitatea SAP. Oferă informații pe canalele de suport corespunzătoare.

Next
Previous

Înregistrarea și dezvoltarea profilului

Un ghid pentru înregistrare, crearea unui cont și întreținerea profilului dvs. în comunitatea SAP, inclusiv sfaturi privind modul de îmbunătățire a profilului.

Mentorii SAP

Aflați mai multe despre programul mentorilor SAP – un program global de reprezentare al celor mai influenți participanți ai comunității din ecosistemul SAP. Acești blogeri, consultanți și membri activi ai comunității mențin relevanța companiei SAP.

Cafenea

Cafeneaua comunității SAP este spațiul oficial în care puteți partaja și discuta orice subiect care vă trece prin minte. Alăturați-vă și dvs.!

Next

Grupurile de utilizatori SAP: utilizatori și formatori de opinie

Descoperiți grupurile de utilizatori SAP – organizații independente și non-profit, alcătuite din clienți și parteneri SAP. Aflați cum reușesc aceștia să
educe membrii comunității, să faciliteze implicarea clienților și să influențeze strategia SAP.

Membrul lunii

În fiecare lună, un membru al comunității SAP este recunoscut pentru partajarea cunoștințelor cu colegii, pentru oferirea ajutorului și preluarea unor sarcini suplimentare pentru a sprijini implicarea în comunitate. Ați putea fi chiar dvs. următorul?

Back to top