Skip to Content
Kontakt oss

Kundeopplevelse og e-handelsløsninger

Gled kundene nå og i fremtiden – med vår CRM og e-handelsprogramvare.

Samle markedsføring, salg, e-handel og kundeservicesystemer sammen – med SAP-løsninger for små og mellomstore bedrifter. Skap sømløse opplevelser som engasjerer dagens flerkanalskunder. Og ta i bruk siste nytt innenfor teknologi – enten lokalt eller i skyen – og få oversikt, forutsi atferd og foreta raske justeringer av virksomheten til beste for kundene.

Se hva kundene våre sier

Styr kundeopplevelsen

Tilby en konsekvent og tilpasset kundeopplevelse i alle kanaler med våre løsninger for salg, kundeservice, markedsføring og e-handel.

SAP digital CRM

SAP Digital CRM samler salg, service og markedsføring i en komplett kundeengasjementsløsning for små og mellomstore bedrifter. Kom i gang på få minutter og få et personlig forhold til hvert eneste salg og servicehenvendelse. 

SAP Digital Consumer Insight

Få tilgang til anonymiserte mobile data som viser hvor mange kunder som passerer gjennom et gitt sted hver time – og hvor de kommer fra. Denne analysetjenesten for små og mellomstore forhandlere kan gi detaljert innsikt i kundedemografien. 

SAP Hybris Commerce, Edge-utgave

SAP Hybris Commerce, Edge-utgave består av kjernefunksjonene i vår markedsledende e-handelsprogramvare og er beregnet på SMB-er. Her er alle kommunikasjonskanaler til kunden på én plattform, bl.a. online, mobil, utsalgssted (POS) og mer. 

SAP Hybris Cloud for kunder

Med denne skybaserte CRM-porteføljen kan en skape en personlig forbindelse som driver kundeengasjementet på tvers av kanaler. Benytt deg av førsteklasses kontaktadministrasjon, kundeanalyse og mer. Selg smartere og lever en bedre tjeneste.

Hvordan tilfredsstille fremtidens forbruker

Previous

IDC-oversikt: Forbedre kundeopplevelsen

Hvordan kan små og mellomstore bedrifter opprettholde en konkurransefordel over sine større konkurrenter når det gjelder å levere tilpassede kundeopplevelser — selv nå som kundene engasjerer seg via mobilapper, sosiale medier og e-handel? Les mer om det i denne informasjonsoversikten fra IDC.

Kundeengasjement i den digitale tidsalder

Dagens kunder forventer i større grad enn tidligere tilpassede og sømløse kjøpsopplevelser – i alle kanaler. Få tips til hvordan salgs, service, markedsførings og e-handelsteam kan samarbeide om å tilfredsstille kundene på alle trinn i kjøpsprosessen. 

Farvel til stemmestyrt kundeservice

Dagene med stemmestyrt kundeservice er over. For å overleve må selskaper ikke bare ta i bruk de digitale kanalene som kundene forventer – de må også kunne tilby digitale tjenester tilknyttet alle andre kanaler.

Next

Se hva SAP Community sier

Previous

Er det mulig å sette et personlig preg i den digitale økonomien?

For å være relevante og opprettholde kontakten med kundene må selskaper tilpasse kundeopplevelsene til den enkelte kunde på tvers av alle kanaler.

Kundeopplevelse er den nye konkurransearenaen for selskaper

Selskaper må i stadig økende grad konkurrere på grunnlag av kundeopplevelsene de tilbyr.  Hvordan bør de gå frem?

Next

Finn en SAP-partner

SAP-partnere har en nøkkelrolle i å hjelpe organisasjoner av alle størrelser – blant alle industrier – til transformering og drift av bedriftene. De kan hjelpe deg å kjøpe, bygge, implementere, betjene og støtte SAP-løsningen som passer deg best. Finn en pålitelig partner å jobbe med i dag.

Back to top