Gå til innhold
Man. som bruker ERP-programvare

Hva er ERP?

Enterprise Resource Planning (ERP) er et programvaresystem som hjelper deg med å drive hele virksomheten, og som støtter automatisering og prosesser i økonomi, personaladministrasjon, produksjon, forsyningskjede, tjenester, anskaffelse med mer.

 

Denne websiden er maskinoversatt for å hjelpe deg. SAP kan ikke garantere at maskinoversettelsen er riktig eller fullstendig oversatt. Den opprinnelige engelske nettsiden finner du ved å bruke verdenskartet i øvre høyre hjørne av denne siden.

ERP-definisjon i detalj

ERP står for ressursplanlegging for bedriften, men hva betyr ERP? Den enkleste måten å definere ERP på er å tenke på alle de sentrale forretningsprosessene som kreves for å kjøre et foretak: økonomi, HR, produksjon, forsyningskjede, tjenester, anskaffelse og andre. På det mest grunnleggende nivået bidrar ERP til effektiv styring av alle disse prosessene i et integrert system. Det omtales ofte som organisasjonens opptegnelsessystem.


Dagens ERP-systemer er alt annet enn grunnleggende og har liten likhet med ERP for flere tiår siden. De leveres nå via skyen og bruker de nyeste teknologiene – for eksempel kunstig intelligens (AI) og maskinlæring – for å gi intelligent automatisering, større effektivitet og umiddelbar innsikt i hele bedriften. Moderne nettskybasert ERP-programvare kobler også interne operasjoner med forretningspartnere og nettverk rundt om i verden, noe som gir bedrifter samarbeid, smidighet og hastighet de trenger for å være konkurransedyktige i dag.

Hva er ERP? Hent alle detaljene i denne videoen.

Hvorfor er ERP viktig?

Noen ganger beskrevet som "et foretaks sentralnervesystem", sørger et ERP-programvaresystem for automatisering, integrasjon og intelligens som er avgjørende for å kunne drive alle daglige forretningsoperasjoner på en effektiv måte. De fleste eller alle dataene i en organisasjon bør befinne seg i ERP-systemet for å kunne tilby en sentral datapool i hele bedriften.

 

Økonomi krever et ERP-system for raskt å lukke bøkene. Salg trenger ERP for å administrere alle kundeordrer. Logistikk er avhengig av god ERP-programvare for å levere riktige produkter og tjenester til kunder i tide. Leverandørreskontro trenger ERP for å betale leverandører riktig og til rett tid. Ledelsen trenger umiddelbar innsyn i selskapets ytelse for å kunne ta beslutninger til rett tid. Banker og aksjonærer krever nøyaktige regnskapsposter, så de teller for pålitelige data og analyser som er gjort mulig av ERP-systemet.

 

Viktigheten av ERP-programvaren for bedrifter er illustrert av den økende bruksfrekvensen. Ifølge G2 er det globale ERP-programvaremarkedet anslått å nå 78,40 milliarder USD innen 2026, og vokser på en CAGR på 10,2 prosent fra 2019 til 2026."

Finn ut hvorfor et ERP-system er så viktig.

Seks viktige fordeler for ERP

Et godt ERP-system gir mange fordeler – noe som kan variere avhengig av hvordan systemet distribueres. Fordelene med Cloud ERP er for eksempel forskjellige fra on-premise. Det er seks store fordeler som gjelder for alle moderne ERP-løsninger:

Diagram over ERP-fordeler
 1. Høyere produktivitet: Effektiviser og automatiser sentrale forretningsprosesser for å hjelpe alle i organisasjonen med å gjøre mer med færre ressurser.
 2. Dypere innsikt: Eliminer informasjonssiloer, få en enkelt sannhetskilde og få raske svar på mission-kritiske forretningsspørsmål.
 3. Akselerert rapportering: Raskere forretningsrapportering og regnskapsavleggelse og enkelt dele resultater. Innvirkning på innsikt og forbedre ytelsen i sanntid.
 4. Lavere risiko: Maksimere forretningssynlighet og -kontroll, sikre overholdelse av lovbestemte krav og forutse og forhindre risiko.
 5. Forenkle IT: Ved å bruke integrerte ERP-applikasjoner som deler en database, kan du forenkle IT og gi alle en enklere måte å arbeide på.
 6. Forbedret smidighet: Med effektiv drift og tilgang til sanntidsdata kan du raskt identifisere og reagere på nye salgsmuligheter.

ERP-eksempler i ulike bransjer

Bedrifter i hver bransje - fra bilindustri til engroshandel - trenger nøyaktig informasjon i sanntid og effektive forretningsprosesser for å konkurrere og vokse. Ulike bransjer er avhengig av ERP-programvaren av ganske ulike årsaker. Her kommer bare et par eksempler:

 • Forsyningsindustrien må hele tiden gjennomgå sine aktiva, ikke bare for å dekke etterspørselen etter fremtidige tjenester, men også for å erstatte aldrende eiendeler. Uten ERP ville det være vanskelig å prioritere disse store anleggsinvesteringene, og det ville være vanskelig å utvise feil. ERP bidrar også til å løse et annet problem med det kritiske forsyningsselskapet: prognostisering av reservedeler. Å ikke ha de riktige delene i løpet av et brudd kan skape et betydelig problem med kundeservice. På den annen side, som har for mange reservedeler, betyr for høye kostnader og utdatert beholdning.
 • For grossister, importører, direktelevering og 3PL/4PL-foretak er levering til rett tid viktig. Alle disse organisasjonene ønsker å redusere distribusjonskostnadene, øke omløpshastigheten og redusere tiden fra ordre til betaling. For å nå disse målene trenger de integrasjon av beholdningsstyrings-, innkjøps- og logistikkfunksjonalitet samt automatiserte prosesser som er tilpasset deres behov.
 • Alle produsenter av diskret, batch- og kontinuerlig prosess er avhengige av ERP- og forsyningskjedesystemer for å oppfylle produktkvalitetsmål, administrere anleggsutnyttelse, kontrollere overtidskostnader, håndtere kundereturer med mer. Produsenter kan også få ende-til-ende-beholdningskontroll ved å overvåke lagerbevegelser, presisere topp og underprestere produkter og administrere anskaffelse på en mer effektiv måte.
 • Servicebedrifter – inkludert regnskap, avgift, konstruksjon, IT, juridiske tjenester og andre profesjonstjenestebedrifter – krever kraftig, mobil ERP-teknologi i sanntid for å balansere serviceleveringsforpliktelser med økonomisk helse. Nøkkel til profesjonell servicesuksess er muligheten til å holde seg på tidsplanen under administrasjon av prosjektlønnsomhet, ressursutnyttelse, inntektsføring, gjentakende inntektsmål og vekstmuligheter.
 • Handel har gjennomgått en betydelig transformasjon nå at e-handel har slått seg sammen med andre salgskanaler samt mur- og mørtelvirksomhet. Muligheten til å gi selvbetjeningsalternativer for identifisering, konfigurering, innkjøp og forsendelse av produkter er avhengig av integrerte data. Et moderne ERP hjelper også detaljister med å redusere avviklingene av handlekurven, forbedre konverteringer av nettsteder, øke gjennomsnittlig ordreverdi og øke kundens livstidsverdi.

Hvordan fungerer ERP-systemer?

Et ERP-system, også kalt en ERP-pakke, består av integrerte moduler eller forretningsapplikasjoner som snakker med hverandre og deler en felles database.

 

Hver ERP-modul fokuserer vanligvis på ett forretningsområde, men de arbeider sammen med de samme dataene for å oppfylle bedriftens behov. Økonomi, regnskap, personaladministrasjon, salg, anskaffelse, logistikk og forsyningskjede er populære utgangspunkt. Firmaer kan velge ønsket modul, og du kan legge til på og skalere etter behov.

 

ERP-systemer støtter også bransjespesifikke krav, enten som en del av systemets kjernefunksjonalitet eller gjennom applikasjonsutvidelser som sømløst integreres med programserien.

 

ERP-programvare kan kjøpes med en nettskyabonnementsmodell (software-as-a-service) eller en lisensmodell (on premise).

placeholder

ERP-programvaresystemet som vises her, illustrerer brukstilfeller for ressursplanlegging i bedriften for fastsetting av forsyningskilde og anskaffelse samt salg. Typiske ERP-moduler tar også for seg økonomi, produksjon og forsyningskjede, blant andre applikasjoner.

Felles ERP-moduler

Ressursplanleggingssystemer for foretak omfatter en rekke ulike moduler. Hver ERP-modul støtter bestemte forretningsprosesser, for eksempel økonomi, anskaffelse eller produksjon, og gir medarbeidere i denne avdelingen informasjon om hvilke transaksjoner de trenger. Hver modul kobler seg til ERP-systemet, som leverer én enkelt sannhetskilde og nøyaktige, delte data på tvers av avdelinger.

Diagram som viser elementene i det som er en ERP

Komponenter i et ressursplanleggingssystem for foretak

 

De mest brukte ERP-modulene omfatter:

 1. Finans: Finans- og regnskapsmodulen er ryggraden i de fleste ERP-systemene. I tillegg til å administrere hovedboken og automatisere finansielle nøkkeloppgaver, hjelper den virksomheter med å spore leverandørreskontro (LR) og kundereskontro, avslutte bøkene på en effektiv måte, generere finansrapporter, overholde standarder for inntektsføring, redusere finansiell risiko med mer.
 2. Human Resources Management: De fleste ERP-systemer inkluderer en HR-modul som gir kjernefunksjoner som tid og fremmøte og lønnsavregning. Add-ons, eller til og med hele Human Capital Management-suiter (HCM), kan koble til ERP og levere mer robust HR-funksjonalitet – alt fra personalanalyser til medarbeideropplevelsesstyring.
 3. Fastsetting av forsyningskilde og anskaffelse: Modulen for fastsetting av forsyningskilde og anskaffelse hjelper virksomheter med å anskaffe materialene og tjenestene de trenger for å produsere varene – eller artiklene de vil videresende. Modulen sentraliserer og automatiserer innkjøp, inkludert anbudsforespørsler, kontraktoppretting og godkjenninger. Det kan minimere underkjøp og overkjøp, forbedre leverandørforhandlinger med AI-drevne analyser og til og med sømløst koble til kjøpernettverk.
 4. Salg: Salgsmodulen overvåker kommunikasjon med interessenter og kunder, og hjelper til med å bruke datastyrt innsikt til å øke salgs- og målleads med de riktige salgsmulighetene og oppsalgsmulighetene. Den inkluderer funksjonalitet for ordrebehandlingsprosessen, inkludert ordreadministrasjon, kontrakter, fakturering, salgsresultatstyring og salgsstøtte.
 5. Produksjon: Produksjonsmodulen er en nøkkelplanleggings- og utføringskomponent i ERP-programvaren. Den hjelper bedrifter med å forenkle komplekse produksjonsprosesser og sikre at produksjonen er i tråd med behovet. Denne modulen inkluderer vanligvis funksjonalitet for materialbehovsplanlegging (MRP), produksjonsplanlegging, produksjonsutføring, kvalitetsstyring med mer.
 6. Logistikk og forsyningskjedestyring: En annen nøkkelkomponent i ERP-systemer, forsyningskjedemodulen sporer varebevegelser og forsyninger gjennom hele en organisasjons forsyningskjede. Modulen inneholder verktøy for beholdningsstyring i sanntid, lageroperasjoner, transport og logistikk, og kan bidra til å øke synligheten og fleksibiliteten i forsyningskjeden.
 7. Service: I et ERP-system hjelper servicemodulen bedrifter med å levere de pålitelige, persontilpassede servicekundene til å forvente. Modulen kan omfatte verktøy for verkstedsreparasjoner, reservedeler, serviceadministrasjon og tjenestebaserte inntektsstrømmer. Den gir også analyser for å hjelpe servicerepresentanter og teknikere med å løse kundeproblemer raskt og forbedre lojaliteten.
 8. FoU og konstruksjon: Feature-rike ERP-systemer omfatter en FoU og en konstruksjonsmodul. Denne modulen inneholder verktøy for produktdesign og utvikling, styring av produktlivssyklus (PLM), produktkonformitet og mer, slik at foretak raskt og kostnadseffektivt kan opprette nye innovasjoner.
 9. Enterprise Asset Management: Robuste ERP-systemer kan omfatte en EAM-modul – som hjelper anleggsintensive bedrifter med å minimere nedetiden og holde maskinene og utstyret i ferd med å kjøre høyt. Denne modulen inkluderer funksjonalitet for prognosevedlikehold, planlegging, anleggsoperasjoner og planlegging, miljø, helse og sikkerhet (EHS) med mer.

  Typer ERP-utrulling

  Moderne ERP-systemer kan distribueres på flere måter: i en offentlig eller privat nettsky, på stedet, eller i ulike hybridscenarioer som kombinerer miljøer. Her er noen av fordelene på høyt nivå for hver for å hjelpe deg med å identifisere ERP-utrullingsalternativet som gir mest mening for virksomheten.

  Diagram over alternativer for ERP-utrulling

  Typer ERP-utrulling

   

  Cloud ERP

  Med Cloud ERP driftes programvaren i skyen og leveres via Internett som en tjeneste du abonnerer på. Programvareleverandøren tar seg vanligvis av regelmessig vedlikehold, oppdateringer og sikkerhet på dine vegne. I dag er Cloud ERP den mest populære utrullingsmetoden av mange årsaker – inkludert lavere kostnader på forskudd, større skalerbarhet og smidighet, enklere integrasjon og mye mer.

   

  On-premise ERP

  Dette er den tradisjonelle modellen for distribusjon av programvare der du kontrollerer alt. ERP-programvaren installeres vanligvis i datasenteret på ønskede steder. Installasjon og vedlikehold av maskinvare og programvare er personalets ansvar.

   

  Mange bedrifter moderniserer og oppgraderer ERP-systemene sine til Cloud-implementeringer. Dette krever nøye planlegging av ERP-oppgraderingen i tillegg til en tankefull prosess for å evaluere alternativer for ERP-programvare og -implementering.

   

  Hybrid-ERP

  For bedrifter som ønsker en blanding av begge for å oppfylle forretningskravene, finnes hybridskyen ERP-modell. Det er her noen av ERP-applikasjonene og dataene vil være i skyen og noe på stedet. Noen ganger omtales dette som todelt ERP.

  placeholder

  ERP for økonomi kan hjelpe deg med å administrere dine daglige regnskapsavslutningsprosesser og regnskapsavslutningsprosesser på en sikker måte, uavhengig av hvordan du distribuerer.

  ERP-integrering

  Dagens ERP-systemer har en enorm rekke forretningsfunksjoner, men de må fortsatt koble til og synkronisere med andre applikasjoner og datakilder – for eksempel CRM og HCM-programvare, e-handelsplattformer, bransjespesifikke løsninger og til og med andre ERP-er. Med ERP-integrasjon kan bedrifter få en enhetlig oversikt over informasjon fra ulike systemer, øke forretningsprosesseffektiviteten, forbedre kundeopplevelsene og legge til rette for samarbeid på tvers av team og forretningspartnere.

   

  Moderne ERP-systemer er åpne og fleksible – og kan enkelt integreres med en lang rekke programvareprodukter ved hjelp av konnektorer eller tilpassede adaptere, for eksempel programmeringsgrensesnitt for applikasjoner (API-er). Andre metoder for ERP-integrasjon er ESB (foretakstjenestebuss) og iPaaS (integrering platform-as-a-service). iPaaS, som tilbyr en skybasert tilnærming, er et veldig populært alternativ for moderne bedrifter. iPaaS-plattformer kan raskt synkronisere on-premise eller skybasert ERP med SaaS-applikasjoner fra samme leverandør eller tredjeparter. De krever vanligvis Little-to-no-koding, de er fleksible og relativt billige, og de tilbyr en hel vert for andre bruksområder – for eksempel automatisk API-generering, integrasjon av maskinlæringsdata, IoT-nettverksintegrasjon (Internet of Things), forhåndsbygget innhold med mer.

  De totale kostnadene for ERP

  Kostnaden for ERP avhenger av programvareleverandøren, de valgte modulene og utrullingsmetoden. Generelt har skybasert ERP lavere kostnader enn on-premise ERP fordi det ikke er noen maskinvare som må kjøpes – og ingen dyre interne IT-eksperter som må ansettes. Leverandøren behandler vedlikeholdet og belaster kunden en årlig eller månedlig abonnementsavgift, vanligvis basert på antall brukere.

   

  Ved beregning av avkastningen på investert kapital (ROI) og totale eierkostnader (TCO) for en ny ERP-implementering, er de opprinnelige og pågående personalkostnadene like viktige som programvareutvalg og utrullingskostnader. Med sky- og hybridalternativer må nye faktorer evalueres. Programvarevedlikehold, fasiliteter, datakapasitet, nedetid, gjenoppretting, sikkerhet, personvern og IT-personalkostnader er for eksempel alle viktige hensyn. Som nevnt reduserer skyalternativene både kapital- og driftskostnader betraktelig – slik at både ROI og TCO forbedres.

  ERP-historikk: Den raske ERP-utviklingen

  Datamaskinerte forretningsprogrammer ble født i regnskaps- og finansverdenen i 1960-årenes bruk av stormaskiner. Disse banebrytende applikasjonene var raskere og mer nøyaktige enn manuelle prosesser – men var dyre, begrenset i funksjonalitet og fortsatt langsomme. Før lang tid har disse applikasjonene utviklet dedikerte, frittstående løsninger, for eksempel salgsordrebehandling og planlegging av produksjonskrav (MRP).

   

  I midten av 1980 var konkurransen i produksjonssektoren eksploderende og nytt verktøy ble nødvendig. Ny MRP II-programvare integrert regnskaps- og økonomi-, salgs-, innkjøps-, lager- og produksjonsplanlegging – levering av produsenten med et integrert system.

   

  Mot slutten av 1990-sesongen ble ERP introdusert. ERP omformet teknologisektoren ved å betjene et bredere utvalg bransjer og ved å kombinere MRP II, Human Resources, prosjektregnskap og sluttbrukerrapportering.

   

  I løpet av det 21. århundre har raskere Internett-hastigheter og nye utviklingsverktøy igjen revolusjonert ERP-suiter. Introduksjonen av nettleserbasert programvare banet vei for Cloud ERP-programvare, et gjennombrudd som har utvidet både rekkevidde og funksjonalitet for ERP-løsninger.

   

  I dag – i tiden med digital transformasjon – drar moderne ERP-systemer stadig mer nytte av nye intelligente teknologier som AI, maskinlæring, robotprosessautomatisering (RPA), IoT, naturlig språkbehandling (NLP) og in-memory-databaser. De gir virksomheter muligheten til å kjøre enda mer effektive prosesser, utnytte oppdatert innsikt fra både transaksjonsdata og ustrukturerte data, og vil til slutt være konkurransedyktige i en periode med enestående endringer.

  Diagram som viser ERP-historikken

  Fremtid for ERP

  Digital transformasjon er raskere – og ERP er i kjernen. Etter hvert som foretakene tar i bruk digital teknologi i alle deler av virksomheten, er de i utgangspunktet i ferd med å endre måten de driver sin virksomhet på.

   

  Ifølge Gartner er en av de sentrale digitale forretningsakseleratorene å "forvise drager" – med andre ord eliminere enhver negativ kraft som forsinker virksomheten, inkludert utdaterte prosesser og systemer. Det er derfor ikke overraskende at bedrifter allerede krever mer robuste ERP-systemer.

   

  Følgende er tre store trender som bygger på momentet vi ser i dag:

   

  1. Cloud, Cloud, Cloud, Cloud: Preference for Cloud ERP vil fortsette å intensivere ettersom flere og flere bedrifter oppdager fordelene – inkludert “hvor som helst”-tilgang, reduserte kostnader for maskinvare og teknisk støtte, større sikkerhet og integrasjon med andre systemer, for å nevne bare noen få. Ifølge Panorama Research i deres ERP-rapport fra 2020, "Mer enn halvparten av organisasjonene velger skyprogramvare (63 %) i stedet for lokal programvare (37 %)." Etter hvert som virksomhetens hastighet fortsetter å akselerere, blir skyen enda viktigere.
  2. Vertikal integrasjon: Kampbutikken mellom de beste raseløsningene og integrert ERP er offisielt over. Fra nå av tror vi at bedrifter vil kreve det beste fra begge verdener – et fullt integrert ERP-system med vertikale utvidelser. Dette gjør at firmaer kan få den spesifikke funksjonaliteten de trenger, uten smertefulle integrasjonsproblemer eller data låst i informasjonssiloer. Vi ser også skiftet til stadig større fleksibilitet, ettersom forretningsprosessene er skreddersydd til individuelle foretaksbehov.
  3. Brukerpersontilpasning: Bemann, kunder og leverandører ønsker alt innhold og funksjoner som samsvarer med deres spesifikke behov eller interesser, og gjør dem mer produktive. De skiftende demografiene til arbeidsstokken, særlig i industrier som produksjon, driver også interesse for lavkodede, ingen kodeplattformer. Disse plattformene gjør det mulig for brukere å få den ønskede opplevelsen, i stedet for å måtte tilpasse seg programvaren. Brukere kan også forvente egendefinerte dashboards, AI-drevet søk, persontilpasset chat og persontilpassede workflower på tvers av enheter.

   

  Utforsk flere ERP-teknologitrender – og lær hvordan du systematisk kan evaluere alternativene dine, unngå fall og komme i gang med de riktige innovasjonene for bedriften.

  Se hvordan dagens ERP bruker digitale assistenter for å fokusere på hva som er viktig: AI og maskinlæring for å automatisere prosesser og prediksjonsanalyser for å støtte beslutningstaking i sanntid.

  10 ting å se etter i et ERP-system

  Et hvilket som helst moderne ERP-system vil ha en lang liste over funksjoner basert på bransjen de betjener, og modulene de tilbyr. Det er imidlertid ti grunnleggende egenskaper som alle systemer for forvaltning av foretaksressurser bør ha:

   

  1. En felles database: Sentralisert informasjon og enkeltversjon av sannheten, noe som gir konsistente, delte data og en tverrfunksjonell visning av firmaet.
  2. Innebygde analyser: Innebygd analyse, selvbetjent BI, rapportering og konformitetsverktøy som kan levere intelligent innsikt for alle områder av virksomheten.
  3. Datavisualisering: Visuell presentasjon av nøkkelinformasjon med dashboards, KPI-er og punkt-og-klikk-analyser som bidrar til rask og informert beslutningstaking.
  4. Automatisering. Automatisering av repetitive oppgaver i tillegg til avansert RPA drevet av AI og maskinlæring.
  5. Konsistent UI/UX: Det samme visuelle utseendet på tvers av moduler – i tillegg til verktøy for brukervennlig konfigurasjon og persontilpasning for prosesser, brukere (inkludert kunder og leverandører), forretningsenheter, lokaliseringer og produktlinjer.
  6. Integrasjon: Sømløs integrasjon av forretningsprosesser og workflower – i tillegg til åpen og enkel integrasjon med andre programvareløsninger og datakilder, inkludert fra tredjeparter.
  7. Nye teknologier: Støtte for AI og maskinlæring, digitale assistenter, IoT, RPA, sikkerhet og personvern, og mobil.
  8. Teknologiplattform: En rask, velprøvd og stabil teknologistabell for denne langsiktige investeringen – herunder en lavkode-/ikke-kode-plattform, iPaaS, datahåndtering og mer.
  9. Flernasjonal støtte: Inkluderer språk, valutaer og lokal forretningspraksis og -forskrifter – i tillegg til teknisk støtte for skytjenester, opplæring, brukerstøtte og implementering.
  10. Valg av distribusjon: Cloud, on-premise eller hybrid.
  placeholder

  Prøv en moderne sky-ERP
   

  Se fordelene med et intelligent ERP-system først – prøv SAP S/4HANA Cloud.

  ERP i hvilken som helst størrelse: Hva er alternativene mine?

  ERP er ikke bare for globale foretak. ERP-løsninger er designet for bedrifter i alle størrelser – små, mellomstore og store. Du kan også få bransje- og foretaksspesifikke funksjoner som dekker unike forretningsbehov. Uavhengig av forretningssektoren og størrelsen din vil du planlegge ERP-implementeringsprosjektet nøye etter beste praksis.

   

  Små bedrifter ERP

  ERP-programvaren for små bedrifter kan hjelpe deg med å gå utover regneark og effektivt administrere alle aspekter av det voksende foretaket – fra salgs- og kunderelasjoner til økonomi og drift. ERP-verktøyene for små bedrifter er vanligvis i skyen, raskt installert og utviklet for å vokse med deg.

   

  Mellommarked ERP

  I dag drar ERP-programvaren til mellomstore bedrifter og datterselskaper nytte av innebygd analyse, hurtigdistribusjon og beste praksis for dusinvis av ulike forretningsprosesser – økonomi, HR, forsyningskjedestyring og mer. Mellomstore ERP-verktøy hjelper bedrifter med å skalere og konkurrere, selv med begrensede ressurser. Modulære, skybaserte ERP-foretakssystemer er også et populært valg for mellomstore bedrifter med komplekse prosesser eller planer for rask vekst.

   

  Enterprise ERP

  Store bedrifter med globale operasjoner eller datterselskaper trenger en robust, markedsledende ERP-system med innebygd AI, maskinlæring og analyse – og intelligent automatisering for å transformere forretningsmodeller og prosesser. ERP-systemer kan distribueres på stedet, i skyen eller i et hybridscenario avhengig av forretningsbehov. De kan integrere med eksisterende databaser, eller ideelt sett, kjøre på nyere, kraftige in-memory-databaser.

   

  Mange bedrifter moderniserer og oppgraderer ERP-systemene sine til Cloud-implementeringer. Dette krever nøye planlegging av ERP-oppgraderingen, samt en ERP-evaluering og gjennomgang av implementeringsalternativene.

  Hør hvordan NBA støtter veksten i foretaket og jevner gjennom SAP S/4HANA Cloud.

  placeholder

  Utforsk ERP-programvare

  Uansett hvilken størrelse du har, har SAP en ERP-løsning for forretningsbehovene dine.

  Mer i denne serien

  Ofte stilte spørsmål fra ERP

  Et ERP-programvaresystem er et sett med integrerte applikasjoner eller moduler for administrasjon av firmaets sentrale forretningsprosesser – inkludert økonomi og regnskap, forsyningskjede, HR, anskaffelse, salg, beholdningsstyring og mer. ERP-moduler er integrert i ett komplett system, og deler en felles database for å effektivisere prosesser og informasjon i hele foretaket. Bedrifter kan utvide omfanget av ERP etter hvert som de vokser.

  Cloud ERP er utrulling av ERP i skyen i stedet for on-premise. Skyen gir et ideelt miljø for ERP ettersom den er en tilgjengelig, pålitelig, sikker og svært skalerbar plattform for konfesjonskritisk programvare. Den virkelige ERP-programvaren i skyen er utviklet spesielt for skydistribusjon og utnytter nettskymiljøet fullt ut. Lær mer om utrullingsalternativer for Cloud ERP og ERP.

  I regnskapet står akronymet ERP for ressursplanlegging for bedriften – som er en type programvare for forretningsadministrasjon. ERP-finansmoduler tilbyr mange av de samme funksjonene som regnskapsprogramvare, for eksempel verktøy for kunde- og leverandørreskontro, hovedbok, utgiftsadministrasjon, rapportering og analyse med mer. I tillegg til finans omfatter ERP moduler for ulike bransjer, for eksempel forsyningskjede og HR, og integrerer alt sammen i ett system.

  De fleste bedrifter begynner å bruke en rekke enkle, frittstående verktøy til å administrere ulike forretningsprosesser, for eksempel regneark i QuickBooks eller Excel. Her er fem tegn du har vokst frem, og du trenger et moderne ERP-system.

  1. Du bruker mer tid på daglige aktiviteter. Hvis det tar lengre tid å administrere nøkkelaktiviteter, for eksempel avslutning av bøkene, kan det være for mange ulike applikasjoner å legge skylden på. ERP-programvaren integrerer løsninger og data i ett system med et felles grensesnitt, noe som gjør det enklere for forretningsenheter å kommunisere og gjøre jobbene sine effektivt.
  2. Du har mange ubesvarte forretningsspørsmål. Kan du enkelt svare på viktige spørsmål om virksomheten, for eksempel inntekt per produktlinje eller antall returer? Hvis ikke, kan atskilte systemer og mangel på tilgang til målinger og KPI-er holde deg tilbake. Ressursplanleggingsprogramvare for foretak er utviklet for å takle disse utfordringene.
  3. Du har løpende forretningsprosesser. Er det områder der prosessene dine kommer bort fra deg? Kanskje det er vanskeligere for deg å styre beholdningen, tilfredsstille kundene eller holde kostnadene på kontroll. I så fall kan det hende at forretningsprosessene dine må omstruktureres for å ta hensyn til vekst eller endring i prioriteringer – en naturlig tilpasning til ERP-programvaren.
  4. Du har manuelle prosesser med flere datasett. Er de fleste avdelingene som bruker sine egne applikasjoner og prosesser for å få ting gjort? Hvis dette er tilfelle, kan du bruke for mye tid på duplisert dataregistrering. Når informasjon ikke kan flyte mellom systemer, tar rapporteringen lengre tid, feil skjer ofte og beslutningstakingen hindres.
  5. Du mangler på muligheter som beveger seg raskt. Har du brukt så mye tid på å drive virksomheten din, at du ikke kan forfølge spennende nye muligheter? Nyere ERP-systemer inkluderer avanserte, intelligente funksjoner, for eksempel maskinlæring og prediksjonsanalyse, som gjør det enklere å identifisere og aktivere lønnsomme nye kontrollerte virksomheter.

  Nyhetsbrev for SAP Insights

  placeholder
  Abonner i dag

  Få nøkkelinnsikt ved å abonnere på nyhetsbrevet vårt.

  Videre lesing

  Tilbake til toppen