Gå til innhold
Kvinne som går langs en gate og ser på telefonen

Hva er CRM i dag?

CRM står for Customer Relationship Management. Per definisjon dekker det alle måter du håndterer kunderelasjoner på, på tvers av salg, markedsføring, kundeservice og e‑handel. Med CRM-programvare kan du automatisere og integrere disse kunderettede aktivitetene. Bransjens beste systemer tilbyr også verktøy for kundeanalyse, persontilpasning, sosiale medier, samarbeid med mer.

Utforsk hvordan en moderne CRM-løsning ser ut i dag

Hva er nøkkelfunksjonene i CRM?

Dagens systemer for kunderelasjonsstyring inneholder grunnleggende CRM-funksjoner i tillegg til avanserte CRM-funksjoner som gir helt andre muligheter for kontaktsortering og -arkivering enn tidligere. Nå kan du effektivisere alle kunderettede prosesser – og styrke relasjonene ved å sette kunden i sentrum av salgs-, markedsførings-, handels- og serviceaktivitetene.

 

Du forventer at et CRM-system kan håndtere kontakter, leads og kundeinteraksjon. Du forventer også at det har analysefunksjoner, og du vil gjerne ha automatisering. Ja, du vil egentlig ha alt, og du vil selvfølgelig at det skal være fullt integrert. Vet du hva det beste er? Vårt har alt dette.

  • Kontaktadministrasjon: Lagre kundeinformasjonen på en sikker måte – inkludert navn, kontaktdetaljer, kontoer for sosiale medier og kommunikasjonspreferanser – i en sentral database som hele teamet har tilgang til i sanntid, hele døgnet.
  • Interaksjonsstyring: Spor all kontakt med kundene – inkludert e-poster, telefonsamtaler, innlegg på sosiale medier og chatteøkter – for å få full oversikt over hver kunde og levere en holistisk kundeopplevelse på tvers av alle kanaler.
  • Styring av leads: Identifiser, vurder og spor leads gjennom pipelinen – for å konvertere flere interessenter til kjøpere. Med CRM kan du integrere aktivitetene for genering av leads, styring av pipeline og lead-pleie.
  • Automatisering av workflow: Automatiser gjentakende, manuelle oppgaver som registrering av data i kontaktposter – og utnytt mulighetene i innebygd kunstig intelligens og maskinlæring for å tilby chatbotbaserte interaksjoner i sosiale medier og apper.
  • Kundeanalyse: Få riktig innsikt til rett tid med behovsbetinget CRM-rapportering og interaktive dashboards. Forutse hva kundene ønsker, persontilpass deres opplevelser og gjør det som er riktig i øyeblikket.
  • CRM-integrasjoner: Integrer CRM-systemet med bedriftens nettsted, e-post-, kalender- og andre plattformer, regnskaps- og faktureringsprogramvare, kundeundersøkelser, dokumentstyring og e-signaturer – slik at du kan gjøre alt på ett sted.
  • Sikker, mobil CRM: Alle CRM-funksjonene dine bør være tilgjengelige når som helst, hvor som helst, og fra alle enheter. I tillegg bør din skybaserte CRM hjelpe deg med å effektivisere sikkerhet, databeskyttelse og overholdelse av kravene i personvernforordningen.

Egenskaper og funksjoner i CRM

CRM for salg, markedsføring, service og e‑handel

Med én database og enhetlige prosesser kobler CRM alle kunderettede aktiviteter sammen, men den gir også hvert av teamene dine spesielle fordeler.

placeholder
Hva er salgs-CRM?

Med salgs-CRM har du alle mulighetene i din hule hånd. Selgerne dine kan knytte vellykkede forbindelser, automatisere lead-generering, persontilpasse salgsargumenter, gi nøyaktige tilbud, utnytte pipeline-CRM, samarbeide, opprette rapporter … alt.

placeholder
Hva er markedsførings-CRM?

Markedsførings-CRM gjør det uforutsigbare forutsigbart. Denne løsningen hjelper deg med å lære hva hver kunde liker og trenger, slik at du kan overraske dem med unike opplevelser. Samtidig, mens du briljerer, utføres automatisering av markedsføring i bakgrunnen slik at oppgavene blir fullført for deg.

placeholder
Hva er service-CRM?

Kunder forventer mer – og service-CRM leverer mer. Skap perfekte serviceøyeblikk som bygger lojalitet. Automatiser manuelle prosesser for å redusere feil under kundeservice og spar tid. Utnytt og bruk service-chatboter for å svare på vanlige kundespørsmål med mer.

placeholder
Hva er e-handels-CRM?

E-handels-CRM er et sett med CRM-verktøy som gir en forbedret handelsopplevelse i alle kanaler – kjøp og salg på mobil, på nettet og i fysiske butikker. Gjenkjenn kunder på tvers av kanaler, og gi verdifulle kunder spesiell oppmerksomhet.

placeholder

Utforsk CRM-løsninger

Gå lenger enn tradisjonell CRM-programvare for å skape kundeengasjement.

Mer i denne serien

Nyhetsbrev for SAP Insights

placeholder
Abonner i dag

Få nøkkelinnsikt ved å abonnere på nyhetsbrevet vårt.

Videre lesning

Tilbake til toppen