Gå til innhold
Person som ser på ERP-data

Hva er Cloud ERP?

 

Denne websiden er maskinoversatt for å hjelpe deg. SAP kan ikke garantere at maskinoversettelsen er riktig eller fullstendig oversatt. Den opprinnelige engelske nettsiden finner du ved å bruke verdenskartet i øvre høyre hjørne av denne siden.

Begrepet foretaksressursplanlegging (ERP) ble introdusert på 1990-tallet for å beskrive programvare som bidrar til å administrere og automatisere ende-til-ende-forretningsprosesser i hele et foretak – fra økonomi og regnskap til salg og produksjon. I de tidlige dagene ble ERP-systemer implementert på stedet: på klientens egne servere, i sine egne datasentre. Men på 2000-tallet ble sky-ERP introdusert – og det endret alt.

Hva er Cloud ERP-programvaren?

Cloud ERP er ressursplanleggingsprogramvare for foretak som er tilgjengelig via Internett. Ettersom IT-ryggraden eller "hjernen" i en bedrift, sørger Cloud ERP-programvaren for avansert funksjonalitet for alle kjerneprosesser i en organisasjon.

 

Driftet på leverandørens skybasert databehandlingsplattform leveres vanligvis Cloud ERP "som en tjeneste" (software-as-a-service eller SaaS ERP). Kundene eier ikke programvaren, men leier den i stedet på en årlig eller månedlig abonnementsbasis. Det er ingen oppgraderte maskinvarekostnader – og leverandøren tar seg av applikasjonsvedlikehold, oppgraderinger og innovasjoner, datalagring og sikkerhet. 

placeholder

Cloud ERP-produktskjermbilde som viser et dashboard med tilgjengelige ressurser på et prosjekt

Cloud ERP vs. on-premise ERP

Cloud ERP eller SaaS ERP driftes på leverandørens skyplattform og administreres av IT-teamet. On-premise ERP er derimot installert på egen maskinvare og servere og administreres av IT-teamet eller en partner.

 

Bedrifter omfavner i økende grad skyen når den kommer til ERP-implementeringsalternativer. I en nylig undersøkelse valgte 63 % av bedriftene Cloud ERP-programvare over lokal ERP.  

Hvorfor velge et skybasert ERP-system?

Cloud ERP og dens avanserte funksjoner og fleksibilitet gjør det til en viktig ingrediens for suksess i den digitale alderen. Historisk sett har ERP-systemer levert enorm verdi til organisasjoner, noe som hjelper dem med å øke produktiviteten og få innsikt. Men med digitalisering hele verden – og konkurransen – har forandret seg. On-premise-ERP-systemer kan ganske enkelt ikke holde tritt. De er vanskelige å tilpasse seg permanente endringer. Utviklet for et enklere landskap, klarer ikke de fleste eldre ERP-systemene å levere hastigheten, fleksibiliteten og innsikten som firmaene må operere på på nye, mer smidige måter.

 

I dag forventer kundene raskere levering av produkter og tjenester, non-stop produkt- og serviceforbedringer, større pålitelighet og lavere kostnader. Bedrifter må ofte se utover veggene sine for å sikre den beste verdien for kundene. De arbeider praktisk talt med en lang rekke partnere - for produksjon, produktdistribusjon, salgsstyring, service, support og til og med sentrale forretningsprosesser. De trenger derfor programvare som ikke bare hjelper dem med å håndtere stadig mer komplekse interne prosesser, men som også hjelper dem med å administrere forretningsnettverk over hele verden. Dette er umulig uten Cloud ERP. 

Oppdag fordelene med et Cloud ERP-system.

Viktigheten av Cloud ERP for mellomstore bedrifter

ERP er sentralt i alle områder i en mellomstor bedrift. Et godt Cloud ERP-system vil automatisere prosesser på en intelligent måte, gi innsikt ved hjelp av AI og maskinlæring, hjelpe bedrifter med å utvikle forretningsmodeller og så mye mer. 

 

I tillegg til disse fordelene er det tre hovedårsaker til at så mange mellomstore bedrifter vender seg til skybasert ERP:

  1. Forbedret smidighet: Agilitet er spesielt viktig for mellomstore bedrifter med vekstpotensial. Disse bedriftene er ofte spesialister innen sine bransjer, og arbeider med vertikale tjenester som for eksempel profesjonelle tjenester. De har dype kunderelasjoner. For å vokse raskt, må de ta tak i muligheter – legge til nye lokaliseringer, introdusere nye produkter og tjenester, gjøre anskaffelser eller svare på mislykket konkurrent.

    Et gammelt system som ikke er fleksibelt og lett utvidbart, vil begrense veksten fordi det ikke kan gi informasjon som er nødvendig for beslutninger raskt nok. Hvis et firma er avhengig av uavhengige rapporteringssystemer, som bruker midlertidige løsninger og Excel-regneark for å overvinne manglende integrasjon, er det vanskelig for avdelinger å dele informasjon og jobbe sammen for å oppfylle felles, tidssensitive mål. 

  2. Synlighet i kontantstrøm: I mellomstore bedrifter har toppledelsen en tendens til å være svært kostnadsbevisst. Livblodet fra mellomstore bedrifter er kontantstrøm – og forbedring av fortjenestemarginen er ofte en topp-prioritet. Balansereserver for bygninger - og vekst – krever et omhyggelig øye med omløpsmidler, driftskostnader og investeringer. Og ingen av disse kan gjøres i en silo. Cloud ERP integrerer regnskapsprosesser med forretningstransaksjoner, både internt og eksternt, så absolutt alt kan regnskapsføres med nøyaktighet. 

    Selv om alle mellomstore bedrifter har en type regnskapssystem, mislykkes mange av disse systemene i å levere umiddelbar kontantstrøm og viktig informasjon om lønnsomhet. De oppfyller ofte ikke de nåværende behovene til forretningsvirksomheten eller integrerer med andre systemer. 

  3. Brukervennlighet ved applikasjonsintegrasjon: Mellomstore bedrifter har vanligvis vært raske til å ta i bruk punktløsninger for spesifikke driftsbehov, for eksempel callsenterprogramvare eller felttjenestesystemer – men langsomt å endre backbone ERP. Hvis du legger til disse "bolt-på-på"-løsningene, er det imidlertid lagt til stor utgifts- og kompleksitet fordi disse verktøyene ikke enkelt kobler seg til ERP-systemet. Nå er moderne Cloud ERP i ferd med å endre alt det – og får mer og mer voksende bedrifter til å reevaluere ERP-valget. Firmaer velger i økende grad enkel integrasjon, skalerbarhet og smidighet som leveres med Cloud ERP.
placeholder

Mer om fordelene med ERP

Utforsk de 10 beste fordelene ved en skybasert ERP.

Er SaaS ERP sikker?

Med alle nyheter om brudd på data og virus er det gyldig å spørre om Cloud ERP er sikker. Det er ikke mulig å bryte ned i noe system, men graden av sikkerhet som systemet har avhengig av hvordan det er distribuert, og hvem som administrerer den.

 

Her er noen viktige punkt å vurdere:

  • Datatyveri: Dette er en av de varmeste emnene i nyhetene der store bedrifter har fått sine datafiler stjålet og kundenes private informasjon kompromittert. Det er imidlertid mer vanlig å se nærmere på detaljene i datainnbruddet, men det er mer vanlig å finne ut at dataene er lagret i selskapets lokaler, ikke i skyen.
  • Tap av data: Å miste hele filer er en forferdelig ting, men det kan skje med naturkatastrofer, når data utilsiktet slettes, eller når et system krasjer. Det eneste som kan gjenopprette dataene dine, er å sikkerhetskopiere dem regelmessig og ofte. Med Cloud ERP har infrastrukturleverandørene regelmessige og overflødige sikkerhetskopier utenfor anlegget. Når du mister data, kan de enkelt gjenopprettes for å få systemet tilbake og kjøre raskt.
  • Sikkerhet: Det er svært viktig å ha riktig ERP-sikkerhet. Mellomstore bedrifter har vanligvis et begrenset IT-personale, og som personalet vanligvis tar seg av infrastrukturen, systemoppdateringene og brukerproblemene. Svært få mellomstore bedrifter har IT-ansatte på heltid. Med en reparerbar Cloud ERP-leverandør har mellomstore bedrifter automatisk heltids eksperter på profesjonell sikkerhet på telefon 24×7 for å sikre at alle sikkerhetsoppdateringer og prosedyrer vedlikeholdes. 

Med tanke på dette presenterer Cloud ERP et sikrere alternativ enn on-premise-distribusjon for mellomstore bedrifter.

placeholder

ERP-produktskjermbilde som viser hvordan buffernivåer skal håndteres

Kom i gang med et skybasert ERP-system

Cloud ERP er en velprøvd, moden løsning som brukes i dag av tusenvis av bedrifter over hele verden (sannsynligvis av mange av konkurrentene dine).

 

Virksomheter som velger Cloud ERP, kan spore transformasjonsinnsatsen raskt ved å ha umiddelbar, løpende tilgang til verktøyene som kan øke endringen og fleksibiliteten og kraften til å utnytte dem etter hvert som det oppstår muligheter. 

 

For bedrifter i vekst er overgangen til sky et uunngåelig skritt i å ta bedriftene sine til neste nivå. Belønningene med raskere prosesser, bedre informasjon og rask avkastning på investert kapital kan verifiseres av analyserapporter (fra Gartner, Aberdeen, Forrester og andre) og gjennom suksesshistorier fra kunder i bransjer som din.

placeholder

Utforsk en virkelig moderne sky-ERP

Få en rask database, innebygd AI og UX på forbruksnivå.

Mer i denne serien

Nyhetsbrev for SAP Insights

placeholder
Abonner i dag

Få nøkkelinnsikt ved å abonnere på nyhetsbrevet vårt.

Videre lesing

Tilbake til toppen