Naar inhoud gaan
Contact
Chat met mij Chat offline
Chat met een medewerker van SAP voor live hulp.
Contact
Commentaar, vragen of feedback? Stuur ons een e-mail.

Wat is cloud computing?

Wat zijn de voordelen van cloudcomputing?

Previous Next

Elasticiteit

Schaal omhoog of omlaag om te voldoen aan de fluctuerende werkbelasting

Betaalbaarheid

Betaal alleen voor wat u gebruikt en minimaliseer hardware- en IT-kosten

Beschikbaarheid

24/7 toegang tot het cloudsysteem, vanaf elk apparaat, waar dan ook

Beveiliging

Verbeter compliance, beveilig data en beperk risico's met continue beveiligingsupdates

Innovatie

Implementeer snel nieuwe technologieën om sneller te innoveren terwijl u het werk van IT vereenvoudigt

Flexibiliteit

Stel in en reageer snel op veranderende marktomstandigheden en bedrijfsbehoeften

Typen cloudcomputingservices

Cloudcomputing is onderverdeeld in drie hoofdservicecategorieën: SaaS, PaaS en IaaS. Sommige aanbieders combineren deze diensten, en anderen bieden ze onafhankelijk van elkaar.
Previous Next
Afbeelding van cloudcomputing software die via SaaS wordt geleverd

Wat is SaaS?

Met SaaS (software-as-a-service) wordt software gehost op een externe server en kunnen klanten overal toegang krijgen via een webbrowser of API. De SaaS-provider zorgt voor back-ups, onderhoud en updates.

Illustratie van cloudcomputing softwareplatform

Wat is PaaS?

Platform-as-a-service (PaaS) is een cloudgebaseerde ontwikkelingsomgeving voor applicaties die ontwikkelaars alles biedt om apps te bouwen en implementeren. Met PaaS kiezen ontwikkelaars de functies en cloudservices die zij willen, op abonnementsbasis of op basis van werkelijk gebruik.

Afbeelding van bestanden in een cloudcomputing cloud

Wat is IaaS?

Met infrastructure-as-a-service (IaaS) 'huren' bedrijven computingresources. Ze betalen dan op basis van hun daadwerkelijke gebruik voor servers, netwerken, opslag- en besturingssystemen. De infrastructuur schaalt mee, en klanten hoeven niet in de hardware te investeren.

IaaS, PaaS of SaaS?

Vergelijk SaaS, PaaS en IaaS en ontdek wat u van elk “as-a-service”-model kunt verwachten. De meeste bedrijven gebruiken nu een mix van de drie opties, en de grenzen ertussen vervagen soms.
Prijsopties

+
SaaS
PaaS
IaaS
Wie gebruikt het Zakelijke gebruikers Ontwikkelaars Systeembeheerders
Wat u krijgt Software Ontwikkelingsplatform Computingresources
Doel Bedrijfstaken uitvoeren Applicaties bouwen en implementeren Online toegang tot opslag, netwerken, servers en andere infrastructuur
Aanbieder beheert Applicaties, data, runtime, middleware, O/S, virtualisatie, servers, opslag, netwerken Runtime, middleware, O/S, virtualisatie, servers, opslag, netwerken Virtualisatie, servers, opslag, netwerken
Klant beheert N.v.t. – de aanbieder beheert alles Apps, data Apps, data, runtime, middleware, O/S

Soorten cloudimplementaties

Er zijn drie verschillende soorten cloudimplementaties: public, private en hybride. Veel bedrijven kiezen meer dan één benadering en zetten een multicloudomgeving op.
Previous Next
Public cloudcomputing

Public cloud implementatie van cloudcomputing

Met een public cloud worden services aan klanten geleverd via een netwerk dat open is voor publiek gebruik. Public clouds zijn efficiënt en betaalbaar, en vaak multitenant; de provider voert uw service uit in een gedeelde omgeving.
Private cloud implementatie van cloudcomputing

Private cloud

Met een private cloud worden services onderhouden op een eigen, afgesloten netwerk dat door een firewall wordt beveiligd. U bouwt een private cloud binnen uw eigen datacenter. Of u abonneert op een datacenter dat wordt gehost door een leverancier. Private clouds bieden de beste beveiliging en controle.
Hybride cloudcomputing

Hybride cloud implementatie van cloudcomputing

Een hybride cloud is een combinatie van public cloud, private cloud en on-premise infrastructuur. Hybride clouds laten u gevoelige informatie opslaan in een traditioneel datacenter of private cloud, terwijl u gebruikmaakt van de resources van een public cloud.

Public cloud, private cloud of hybride cloud?

Vergelijk de drie verschillende soorten cloudimplementaties om te ontdekken wat het beste zou werken voor uw bedrijf.
Prijsopties

+
Public cloud
Private cloud
Hybride cloud
Omgeving Openbaar gedeelde computingresources Private computingresources Mix van openbare en private resources
Automatisch schalen Hoog Kan beperkt zijn Hoog
Beveiliging Goed, maar hangt af van de beveiliging van de aanbieder Meest veilig: alle data wordt opgeslagen in het private datacenter Zeer veilig: gevoelige data wordt opgeslagen in het private datacenter
Betrouwbaarheid Gemiddeld: afhankelijk van internetverbinding en beschikbaarheid van aanbieders Hoog: alle apparatuur on-premise of gehost door dedicated private cloudaanbieder Gemiddeld tot groot: enige afhankelijkheid van de aanbieder
Kosten Laag: betaling op basis van werkelijk gebruik, on-premise opslag en infrastructuur niet nodig Matig tot hoog: kan on-premise resources vereisen, zoals een datacenter, elektriciteit en IT-medewerkers Matig: mix van betaling naar werkelijk gebruik en on-premise resources
Voor wie is het? Bedrijven die gebruik willen maken van de nieuwste SaaS-apps en elastische IaaS, terwijl de kosten laag blijven Overheidsinstanties, zorgaanbieders, banken en alle andere bedrijven die veel gevoelige data verwerken Bedrijven die kritieke apps en data privé willen beheren maar ook gebruik willen maken van public cloudservices

Blijf bouwen aan uw cloudexpertise

Ontdek nieuwe perspectieven van experts op het gebied van cloud computing

Terug naar boven