Naar inhoud gaan
Contact
Chat met mij Chat offline
Chat met een medewerker van SAP voor live hulp.
Contact
Commentaar, vragen of feedback? Stuur ons een e-mail.

Wat is het Internet of Things (IoT)? 

Hoe ziet de toekomst van het Internet of Things eruit?

Wat zijn de voordelen van het Internet of Things?

Er zijn veel voordelen van IoT. De belangrijkste voordelen zijn operationele efficiency, een verbeterde klantervaring en productiviteit van personeel vergroot. Dit leidt tot ontwrichting van traditionele bedrijfsmodellen en opent de weg voor nieuwe mogelijkheden in organisaties.


Previous Next

Nieuwe bedrijfsmodellen en inkomsten

Automatische aanvulling van producten? Abonnementsservices? Apps? Het IoT ontwricht traditionele bedrijfsmodellen en creëert gigantische mogelijkheden voor bedrijven. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van nieuwe services op basis van realtime sensorgegevens en informatie.

Operationele efficiency

Een van de grootste voordelen van het IoT is de efficiency die daarmee kan worden bereikt. Veel bedrijven gebruiken het IoT om bedrijfs- en productieprocessen te automatiseren, processen op afstand te bewaken en aan te sturen, supply chains te optimaliseren en resources te behouden.

Productiviteit van personeel

Wearables en andere IoT-apparaten zorgen in veel marktsegmenten voor een veel hogere productiviteit en tevredenheid van het personeel. De technologie zorgt voor een betere besluitvorming, automatisering van routinewerk, snellere communicatie en nog veel meer.

Rijkere klantervaring

Van het integreren van customer care met daadwerkelijke productprestaties en -toepassingen tot het leveren van sterk gepersonaliseerde producten en services. Het IoT biedt vele manieren om de klantervaring te verbeteren, zowel in de digitale als in de fysieke wereld.

Gebruikscases van IoT in belangrijke sectoren

Het Internet of Things heeft een grote invloed in veel branches en beroepstakken. Deze drie sectoren lopen daarbij voorop:

Vergroot uw kennis met een gratis IoT-cursus

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en trends op het gebied van Internet of Things

Terug naar boven