Naar inhoud gaan
Contact
Chat met mij Chat offline
Chat met een medewerker van SAP voor live hulp.
Contact
Commentaar, vragen of feedback? Stuur ons een e-mail.

Wat is het Internet of Things (IoT)? 

Definitie van het Internet of Things

Het Internet of Things is een netwerk van fysieke objecten, zoals auto's, machines, huishoudelijke apparaten en dergelijke, die gebruikmaken van sensoren en API's om verbinding te maken met, en data uit te wisselen via, het internet.
Previous Next
Afbeelding van een IoT-platform Internet of things

IoT-platforms en -architectuur

Cloudgebaseerde IoT-platforms en -architecturen maken verbinding met werkelijke en virtuele werelden. Hiermee kunnen bedrijven de connectiviteit en veiligheid van IoT-apparaten beheren, data van apparaten verzamelen, apparaten koppelen aan backendsystemen, de interoperabiliteit van IoT waarborgen en IoT-applicaties bouwen en uitvoeren. 

Afbeelding die big data in het IoT voorstelt

De data-explosie Internet of things IoT

Slimme apparaten genereren een enorme hoeveelheid IoT-data die realtime moet worden geanalyseerd en ingezet. Daarbij spelen predictive analytics en big data analytics een belangrijke rol. Ook machine learning wordt gebruikt om context toe te voegen aan data en acties te triggeren, zonder tussenkomst van mensen.

Internet of things -  IoT-technologie

Het Industrial Internet of Things (IIoT) en M2M

In de manufacturing heet IoT het Industrial Internet of Things (IIoT), ook wel bekend als Industrial Internet of Industry 4.0. Het IIoT maakt gebruik van M2M-technologie (Machine to Machine) om alles van monitoring en telemetrie op afstand tot voorspellend onderhoud te ondersteunen.

De meerwaarde van IoT

Previous Next

Pluk alle vruchten van het IoT

In deze bijlage bij het IoTNow magazine kunt u lezen hoe het Internet of Things-landschap volwassen wordt, waardoor bedrijven meerwaarde kunnen halen uit hun data en kunnen focussen op een uitbreiding van de toepassingen.

Inzichten in de toekomst van het Internet of Things

Wij vroegen 21 academici, ondernemers, ingenieurs en futuristen naar de toekomst van het IoT. Ontdek hoe zij denken over de ontwikkeling van slimme apparaten, de nieuwe customer journey, IoT-strategie en meer.

De feiten op een rij

20.4B

slimme apparaten zullen in 2020 verbonden zijn met het IoT.

Gartner

$11T

is de potentiële jaarlijkse economische impact van het IoT tegen 2025.

McKinsey

50%

van alle nieuwe bedrijfsmiddelen is in 2020 zelfvoorzienend.

IDC

Voordelen van het Internet of Things

Previous Next

Nieuwe bedrijfsmodellen en inkomsten

Automatische aanvulling van producten? Abonnementsservices? Apps? Het IoT ontwricht traditionele bedrijfsmodellen en creëert gigantische mogelijkheden voor bedrijven. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van nieuwe services op basis van realtime sensorgegevens en informatie.

Operationele efficiency

Een van de grootste voordelen van het IoT is de efficiency die daarmee kan worden bereikt. Veel bedrijven gebruiken het IoT om bedrijfs- en productieprocessen te automatiseren, processen op afstand te bewaken en aan te sturen, supply chains te optimaliseren en resources te behouden.

Productiviteit van personeel

Wearables en andere IoT-apparaten zorgen in veel marktsegmenten voor een veel hogere productiviteit en tevredenheid van het personeel. De technologie zorgt voor een betere besluitvorming, automatisering van routinewerk, snellere communicatie en nog veel meer.

Rijkere klantervaring

Van het integreren van customer care met daadwerkelijke productprestaties en -toepassingen tot het leveren van sterk gepersonaliseerde producten en services. Het IoT biedt vele manieren om de klantervaring te verbeteren, zowel in de digitale als in de fysieke wereld.

Gebruikscases van IoT in belangrijke sectoren

Het Internet of Things heeft een grote invloed in veel branches en beroepstakken. Deze drie sectoren lopen daarbij voorop:

Ontwikkel een succesvolle IoT-strategie

Vergroot uw kennis met een gratis IoT-cursus

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en trends op het gebied van IoT

Terug naar boven