Skip to Content
Contact

Het Internet of Things (IoT). Wat is dat?

De definitie van Internet of Things: het enorme netwerk van apparaten die verbonden zijn met internet, zoals smartphones, tablets en vrijwel alles dat voorzien is van een sensor, bijvoorbeeld auto's, machines in fabrieken, straalmotoren, olieboorinstallaties, draagbare apparatuur enzovoort. Deze 'dingen' verzamelen data en wisselen deze uit.
 
IoT en de M2M-technologie (machine-to-machine) die erachter zit, zorgen voor een nieuwe vorm van transparantie in vrijwel elke branche: de 'supertransparantie'. Stelt u zich voor: nuts- en telecombedrijven die storingen kunnen voorspellen en voorkomen, luchtvaartmaatschappijen die op afstand de prestatie van hun vliegtuigen kunnen monitoren en optimaliseren, en zorginstellingen die behandelingen kunnen baseren op realtime genoomanalyse. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor het bedrijfsleven.
Previous

Het Industrial Internet of Things (IIoT)

Het IIoT oftewel het industriële internet levert ongeëvenaarde inzichten en efficiency op voor de maakindustrie. Dankzij geautomatiseerd leren, M2M-communicatie, sensorgegevens en automatiseringstechnologieën ontstaan slimme, autonome machines en gekoppelde fabrieken.

Wat is het Internet of Everything (IoE)?

Het Internet of Everything brengt slimme koppelingen tot stand tussen dingen, apparaten, mensen, processen en gegevens. IoE-systemen zetten sensorgegevens om in betekenisvolle informatie en voorzien in een veilige en bruikbare infrastructuur waarmee nuttige informatie binnen het zakelijke ecosysteem kan worden gedeeld.
Next

Zes dingen die u moet weten wanneer u een IoT-strategie inricht

Elke nieuwe mogelijkheid brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Hier volgen een aantal van de cruciale zaken waarin u moet voorzien om deze uitdagingen aan te kunnen en om maximaal te kunnen profiteren van de mogelijkheden die het IoT biedt.
IoT-beveiliging
Nu bedrijven over de traditionele IT-grenzen heen gegevens verzamelen, zijn maatregelen om het IoT te beveiligen van cruciaal belang. Zo moet het bijvoorbeeld mogelijk zijn om apparaten te beveiligen en bewaken, gevoelige gegevens te coderen en risicopreventie in systemen in te bouwen.
Collapse
Streaming data
IoT-applicaties verzamelen meer gegevens dan traditionele batchverwerkingsprocessen aan kunnen. Het is dan ook van cruciaal belang dat er continu gegevens kunnen worden gestreamd, zodat realtime bedrijfsprocessen op een betrouwbare manier kunnen worden gevoed en de benodigde inzichten op tijd beschikbaar zijn.
Collapse
IoT-platform
Een IoT-platform maakt het mogelijk IoT- en M2M-applicaties te ontwikkelen, implementeren en beheren. Automatiseer processen en netwerkverbindingen, bewaar en beheer sensorgegevens, koppel en bestuur apparaten en analyseer gegevens.
Collapse
IoT-applicaties
IoT-applicaties van de volgende generatie moeten in staat zijn enorme hoeveelheden informatie vast te leggen, te verzamelen, te interpreteren en als basis voor acties te gebruiken. Op die manier kunnen connectiviteitslacunes worden gedetecteerd, kunnen storingen worden aangepakt en kan er in specifieke bedrijfs- en branchebehoeften worden voorzien.
Collapse
IoT-cloud
IoT-cloudoplossingen bieden op een betaalbare manier toegang tot snelle gegevensnetwerken en vergroten de reikwijdte en de bruikbaarheid van IoT-applicaties zo aanzienlijk. Bovendien voorzien ze in gegevensopslag, -verwerking en -analyse en in apparaatbeheer op afstand.
Collapse
IoT-gegevens
Beheermethodologieën voor IoT-gegevens zorgen ervoor dat u de juiste gegevens op het juiste moment kunt verzamelen, zelfs als de verbinding verbroken wordt. Vertrouw op in-memory systemen bij de verwerking van de enorme hoeveelheden gegevens die door duizenden apparaten worden geproduceerd.
Collapse
Previous

IoT-oplossingen

Kom meer te weten over ons IoT-platform met services zoals telematica en predictive analytics, en blader door ons volledige portfolio met IoT-toepassingen.

IoT Consulting Services

Ons team kan u helpen een IoT-roadmap op te stellen, de juiste IoT-applicaties en -architectuur voor uw bedrijf in te richten en de compatibiliteit te waarborgen, om maar een paar voorbeelden te noemen.
Next

Zie IoT-technologie in actie

IoT: een verhaal van vier branches

Ontdek in deze whitepaper van IDC hoe het IoT vier branches transformeert: door het Internet of Everything (IoE) te worden in de zorg en door de productie van consumentengoederen, de stuksproductie en de detailhandel ingrijpend te veranderen.

Back to top