Skip to Content
Contact

SAP Leonardo investeert 2 miljard in IoT

SAP introduceert het IoT-portfolio waarmee u al uw "dingen": apparaten, sensoren, mensen, processen, back-endsystemen, supply chains en klanten met elkaar verbindt. Profiteer ook van ons jumpstartprogramma waarmee u al uw IoT-initiatieven snel lanceert.

Het Internet of Things (IoT). Wat is dat?

De definitie: het enorme netwerk dat wordt gevormd door alle apparaten die op het internet zijn aangesloten, zoals smartphones, tablets en vrijwel alles dat van een sensor is voorzien, zoals machines in fabrieken, straalmotoren, olieboorinstallaties, wearable devices, enzovoort. Deze "dingen" verzamelen gegevens en wisselen ze uit.

Het IoT en de machine-to-machine (M2M)-technologie erachter voorzien vrijwel elke branche van een soort "supertransparantie". Stel je een wereld voor waarin nuts- en telecombedrijven storingen voorspellen en voorkomen, luchtvaartmaatschappijen de prestaties van vliegtuigen op afstand bewaken en optimaliseren en zorginstellingen hun behandeling baseren op realtime genoomanalyses. De zakelijke mogelijkheden zijn eindeloos.  

Bekijk de overzichtsvideo

 

Previous

Het Industrial Internet of Things (IIoT)

Het IIoT oftewel het industriële internet levert ongeëvenaarde inzichten en efficiency op voor de maakindustrie. Dankzij geautomatiseerd leren, M2M-communicatie, sensorgegevens en automatiseringstechnologieën ontstaan slimme, autonome machines en gekoppelde fabrieken.

Wat is het Internet of Everything (IoE)?

Het Internet of Everything brengt slimme koppelingen tot stand tussen dingen, apparaten, mensen, processen en gegevens. IoE-systemen zetten sensorgegevens om in betekenisvolle informatie en voorzien in een veilige en bruikbare infrastructuur waarmee nuttige informatie binnen het zakelijke ecosysteem kan worden gedeeld.
Next

Zes dingen die u moet weten wanneer u een IoT-strategie inricht

Elke nieuwe mogelijkheid brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Hier volgen een aantal van de cruciale zaken waarin u moet voorzien om deze uitdagingen aan te kunnen en om maximaal te kunnen profiteren van de mogelijkheden die het IoT biedt.
IoT-beveiliging
Nu bedrijven over de traditionele IT-grenzen heen gegevens verzamelen, zijn maatregelen om het IoT te beveiligen van cruciaal belang. Zo moet het bijvoorbeeld mogelijk zijn om apparaten te beveiligen en bewaken, gevoelige gegevens te coderen en risicopreventie in systemen in te bouwen.
Collapse
Streaming data
IoT-applicaties verzamelen meer gegevens dan traditionele batchverwerkingsprocessen aan kunnen. Het is dan ook van cruciaal belang dat er continu gegevens kunnen worden gestreamd, zodat realtime bedrijfsprocessen op een betrouwbare manier kunnen worden gevoed en de benodigde inzichten op tijd beschikbaar zijn.
Collapse
IoT-platform
Een IoT-platform maakt het mogelijk IoT- en M2M-applicaties te ontwikkelen, implementeren en beheren. Automatiseer processen en netwerkverbindingen, bewaar en beheer sensorgegevens, koppel en bestuur apparaten en analyseer gegevens.
Collapse
IoT-applicaties
IoT-applicaties van de volgende generatie moeten in staat zijn enorme hoeveelheden informatie vast te leggen, te verzamelen, te interpreteren en als basis voor acties te gebruiken. Op die manier kunnen connectiviteitslacunes worden gedetecteerd, kunnen storingen worden aangepakt en kan er in specifieke bedrijfs- en branchebehoeften worden voorzien.
Collapse
IoT-cloud
IoT-cloudoplossingen bieden op een betaalbare manier toegang tot snelle gegevensnetwerken en vergroten de reikwijdte en de bruikbaarheid van IoT-applicaties zo aanzienlijk. Bovendien voorzien ze in gegevensopslag, -verwerking en -analyse en in apparaatbeheer op afstand.
Collapse
IoT-gegevens
Beheermethodologieën voor IoT-gegevens zorgen ervoor dat u de juiste gegevens op het juiste moment kunt verzamelen, zelfs als de verbinding verbroken wordt. Vertrouw op in-memory systemen bij de verwerking van de enorme hoeveelheden gegevens die door duizenden apparaten worden geproduceerd.
Collapse

Bekijken de klantverhalen

Trends in IoT-technologie

Previous

SAP Leonardo: IoT use cases 

SAP Leonardo helpt bedrijven niet alleen om hun processen te digitaliseren maar ondersteunt bedrijven ook in het implementeren van nieuwe businessmodellen en het genereren van nieuwe inkomstenbronnen. Ontdek hoe klanten zoals de Hamburg Port Authority, Piaggio en de stad Buenos Aires voordeel halen uit deze innovatieve IoT-applicaties.

Hoogste tijd voor realtime IoT

Ontdek enkele belangrijke kansen en uitdagingen van het Internet of Things voor bedrijven, nu en in de toekomst. Expert in big data management en influencer Ronald van Loon (Director, Advertisement) deelt de inzichten die hij heeft opgedaan tijdens het recente SAP + Trenitalia event in Rome.

Praktijkvoorbeelden van Internet of Things

Van crowd-sourced GPS-systemen tot self-ordering verkoopautomaten, dit zijn pas de eerste realtime innovaties die het IoT voor ons in petto heeft. Zakelijk spreker Jim Harris deelt enkele praktijkvoorbeelden van IoT en vertelt wat het concreet oplevert en wat de grootste obstakels zijn die bedrijven in de weg staan om de sprong in het diepe te wagen.

Next

IoT: een verhaal van vier branches

Ontdek in deze whitepaper van IDC hoe het IoT vier branches transformeert: door het Internet of Everything (IoE) te worden in de zorg en door de productie van consumentengoederen, de stuksproductie en de detailhandel ingrijpend te veranderen.

Doe uw voordeel met inspirerende ideeën van IoT-experts

Previous

SAP Leonardo en het Internet of Everything

Het Internet of Things zit er niet meer aan te komen, het is er al. Om echt een live business te runnen in dit nieuwe tijdperk, moet u de wereld van smart devices koppelen aan mensen en processen. Ontdek hoe SAP Leonardo u hierbij kan helpen.

De Da Vinci Code van het Internet of Things

Leonardo da Vinci had een vooruitstrevende visie op hoe we kunnen profiteren van "dingen": van zelfrijdende wagens tot robotridders. Daarom ook hebben we ons nieuwe portfolio van IoT-applicaties naar hem vernoemd.

Gegevens uit met het internet verbonden auto's 1,5 biljoen dollar waard

We brengen veel tijd door in onze auto's. Met het internet verbonden voertuigen genereren dan ook enorme hoeveelheden gegevens. Wie is daar de eigenaar van? Wie mag al die informatie analyseren? En hoe kan hier geld mee worden verdiend? We laten de experts aan het woord.

Next
Back to top