Naar inhoud gaan
Contact
Chat met mij Chat offline
Chat met een medewerker van SAP voor live hulp.
Contact
Commentaar, vragen of feedback? Stuur ons een e-mail.

Digital business en digitale transformatie

Omdat de digitale economie mensen, bedrijven en 'dingen' steeds meer met elkaar verbindt, worden bestaande businessmodellen ingrijpend verstoord. Hoe wordt uw onderneming een slimme, digital business? En welke mogelijkheden liggen er in het verschiet in dit tijdperk van digitalisering? Start uw transformatietraject hier, met praktische tips, best practices en meer.

Wat stimuleert digitale transformatie?

Een digital business wordt gebouwd op een nieuwe infrastructuur voor computing, die rust op vier pijlers: mobiliteit, cloud, big data en analytics. Het Internet of Things (IoT), de vooruitgang in machine learning en innovaties zoals blockchain versnellen deze ontwikkeling. Deze moderne technologieën geven bedrijven de mogelijkheid om businessmodellen ingrijpend te veranderen en nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Lees meer over de trends die de verschuiving naar digital transformation aansturen:

Klanten die hun bedrijven transformeren

Belangrijke branches lopen voorop

Banken

Digitale transformatie veroorzaakt veranderingen in onze manier van sparen, lenen, uitgeven en uitlenen. Daarom moeten banken hun businessmodellen, processen voor online bankieren en HR vernieuwen. Met geavanceerde technologieën kunt u de kwalitatieve, klantgerichte producten, diensten en ervaringen leveren die u nodig heeft om succes te behalen.

Bekijk de video: hoe banken de digitale revolutie overleven

Lees meer over SAP voor de financiële sector

Verbergen
Consumentenproducten

In de hedendaagse klantgerichte economie moet u op zoek naar nieuwe manieren om aan de verwachtingen van de markt te voldoen, groei te realiseren en de verkoop te stimuleren, zodat u zich als CPG-bedrijf kunt onderscheiden van de rest. Bedrijven die kunnen handelen op basis van realtime inzicht, kunnen anticiperen op de behoeften van de klant en gepersonaliseerde (live en on-demand) ervaringen kunnen bieden, hebben een voorsprong op de concurrentie.  

Lees het whitepaper: "The consumer-driven digital economy"

Lees meer over SAP voor de consumentengoederenbranche

Verbergen
Gezondheidszorg

Ontdek enkele van de onbegrensde mogelijkheden die de digitale wereld de gezondheidssector te bieden heeft: van online zorgtechnologieën die artsen, patiënten en community's met elkaar verbinden, tot aan een netwerk van diensten waarmee consumenten via gepersonaliseerde zorg gezond kunnen blijven.

Lees het whitepaper: "A future in digital health"

Lees meer over SAP voor de gezondheidssector

Verbergen
Hightech

In de technische wereld wordt concurrentievoordeel bepaald door de software en de ecosystemen daaromheen. Hier kunt u zien hoe u met nieuwe technologieën ongekende inzichten, zichtbaarheid en controle over uw hele bedrijf kunt krijgen. Daardoor kunt u reageren op de vraag en op elk moment inspelen op nieuwe kansen die zich voordoen.    

Lees het whitepaper: "High tech pioneers the digital economy"

Lees meer over SAP voor de hightech-sector

Verbergen
Productie

Slimme machines en bedrijven zorgen samen met gekoppelde, digitale bedrijfsprocessen voor een transformatie in manufacturing. Degenen die in deze veranderende omgeving succesvol zijn, kunnen een klantgerichte, 'segment-of-one' service bieden en innovatieve businessmodellen en diensten opzetten, om zo de omzet te verhogen, de kosten te verlagen en een optimale groeilijn te volgen.

Lees het whitepaper: "Digital manufacturing – powering the fourth industrial revolution"

Ontdek hoe Siemens de business heeft getransformeerd

Lees meer over SAP voor manufacturing

Verbergen
Retail

Digitale klanten veranderen de regels van retail. Om deze klanten te behouden, moet uw bedrijf ook veranderen. Retailers die zich kunnen omvormen tot een geïntegreerde, omni-channel organisatie die gericht is op de ervaring voor klanten, zullen het meest succesvol zijn.

Lees het whitepaper: "How to win in a digital world where technology is rewriting the rules of retail"

Lees meer over SAP voor de retailsector

Verbergen
Transport

Ontdek innovatieve strategieën, technologieën en oplossingen voor de transportsector waarmee u kunt floreren in een tijdperk met almaar toenemende verwachtingen en complexiteit. Van gekoppelde realtime processen die de bedrijfsactiviteiten vereenvoudigen, tot embedded analytics waarmee u realtime inzicht krijgt in financiële resultaten.

Lees het whitepaper: "Transportation in the digital world – meeting the demand"

Lees meer over SAP voor de transportsector

Verbergen

Waarom kiezen voor SAP als innovatiepartner?

Met een branche-expertise die meer dan 70% van de bedrijfsprocessen wereldwijd omvat, heeft SAP de beste positie om u aantoonbare vooruitgang te kunnen bieden in uw transformatiestrategie, zonder de dagelijkse bedrijfsactiviteiten te belemmeren. Onze bewezen formule? Een sterke digital core en een gebruiksvriendelijk systeem dat innovaties ondersteunt:

  • SAP S/4HANA Cloud – Ons moderne ERP-systeem ondersteunt operationele uitmuntendheid, automatisering en naadloze integratie van technologieën van uw core business.

  • SAP Leonardo – Ons systeem voor toekomstgerichte technologieën is toegankelijk via de cloud en wordt uitgebreid met design thinking services, waarmee een snelle ontwikkeling van prototypen en een vlotte ingebruikname mogelijk is.

De combinatie van deze systemen zorgt ervoor dat uw bedrijf realtime en intelligent werkt en naadloos geïntegreerd wordt, ongeacht de omvang of branche.

Vorige

Innovatie

Maak gebruik van de nieuwste en opkomende technologische innovaties in uw bedrijf, van embedded machine learning tot IoT en blockchain. Benut deze innovaties om nieuwe digitale businessmodellen en intelligente producten en diensten te creëren, waar zowel uw klanten als uw medewerkers blij mee zijn.

Integreer

Vorm uw bestaande infrastructuur en processen om met eenvoudig te integreren technologieën die u probleemloos kunt combineren met uw systemen en data van SAP en derden. Onze toonaangevende software en ons moderne cloudplatform bieden tevens intelligente mogelijkheden voor bedrijfsbrede innovatie.

Schaalvergroting

Maak verbinding met SAP via uitbreidbare, modulaire mogelijkheden waarmee u eenvoudig opschaalt en de nieuwste innovaties ondersteunt. Hiermee kunt u kennis onttrekken aan een enorme database met business data en direct profiteren van nieuwe digitale technologieën, zodra deze worden toegevoegd aan SAP Leonardo.

Volgende
Lees de Q&A met SAP CEO Bill McDermott
Lees de Q&A met CEO Bill McDermott van SAP om meer te weten te komen
over zijn visie op de digitale transformatie en de toekomst.

Hoe kunt u de doelstellingen voor businesstransformatie halen?

De digitale transformatie van uw business is niet wenselijk – het is pure noodzaak. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Dat gaat van het digitaliseren van IT en digitale interacties met klanten, tot de integratie van nieuwe digitale diensten met bestaande producten en oplossingen. Waar moet u beginnen?

De top 3 uitdagingen en prioriteiten voor transformatie

De top drie uitdagingen voor digitale transformatie – en de top drie prioriteiten – zijn hetzelfde voor CEO’s in elke sector en in elk land. Lees meer over deze elementen en bereid uw bedrijf voor op een geslaagde transformatie.
 
 
Vorige

Online cursussen

Of u nu een start-up of een gevestigd bedrijf runt, onze gratis openSAP cursussen leiden u door alle belangrijke trends en concepten die u kunt tegenkomen op de weg naar digitalisering, zodat u beter in staat bent om de volgende stappen te plannen. Kom meer te weten over het opzetten van een digitaal bedrijf, IoT, data science en nog veel meer.

Transformation Navigator

Bent u al een klant van SAP? Met SAP Transformation Navigator kunt u uw reis naar transformatie aanzienlijk versnellen. Met deze selfservice tool kunt u in slechts één uur een productkaart aanmaken, een waardevolle business case ontwikkelen en uw koers naar verandering bepalen.
 
Volgende

Leer van de experts

Stel een strategie op voor een succesvolle e-business en voer deze uit, met behulp van consultancyservices voor transformatie waarbij u profiteert van design thinking en best practices uit de branche. Met deze strategie kunt u in een handomdraai een prototype bouwen, een business case ontwikkelen, een technologieblauwdruk en -roadmap maken, en nog veel meer.
 
 

Best practices voor een digital business

Zorg dat u weet welke impact de digitale disruptie heeft op uw medewerkers, bedrijf en IT-afdeling. Alleen dan kunt u er op voorbereid zijn en deze verandering omvormen tot een concurrentievoordeel. Met deze best practices maakt u een goede start.
Vorige

Bimodale IT en de intelligente onderneming

Bimodaal IT-beheer wil zeggen dat de dienstverlening in twee delen wordt opgesplitst: één deel dat erop gericht is de kernprocessen soepel te laten draaien en één dat gericht is op het leveren van de flexibiliteit en software die nodig zijn voor bedrijfsinnovatie in een snelle digitale wereld.

Hoe API's zorgen voor flexibiliteit

Bedrijven die de beste en slimste resources inzetten, hebben het meeste succes. API's (Application Programming Interfaces) kunnen hierbij helpen. Deze computercodes fungeren als brug tussen verschillende softwaretoepassingen, waardoor developers snel moderne apps kunnen bouwen en integreren.

Volgende
Terug naar boven