Skip to Content
Contact

Digital business
en digital transformation

Wat betekent het om een 'digital business' te zijn?

Omdat de digitale economie mensen, bedrijven en 'dingen' steeds meer met elkaar verbindt, worden bestaande bedrijfsmodellen ingrijpend verstoord. De digitale transformatie verandert de manier waarop een bedrijf meerwaarde levert, interacteert met klanten en zakenpartners, en concurreert. Hoe wordt uw business digitaal (of een 'live business')? Wie worden in deze nieuwe wereld de belangrijkste spelers? Welke mogelijkheden liggen er in het verschiet in een tijdperk van digitalisering?

Video: bekijk een 'live business' in actie

Wat stimuleert digitale transformatie?

Een digital business is gebouwd op een nieuwe infrastructuur voor computing, die rust op de vier pijlers: mobile, cloud, social en Big Data-analytics. Het Internet of Things (IoT) en de vooruitgang in machine learning versnellen deze ontwikkeling. Deze technologieën geven bedrijven de mogelijkheid om business modellen ingrijpend te veranderen en nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Ontdek meer over de aandrijvers van de digitale transformatie:

De perfecte dag om 'live' te gaan werken

SAP bevindt zich in het centrum van de digitale revolutie en helpt ondernemingen hun bedrijf live en direct aan te sturen. Ontdek 6 manieren waarop wij dit doen, van het veranderen van directiekamers in controlekamers tot het beantwoorden van vragen die u nog niet eens heeft gesteld.

Budgetten staan onder druk en prioriteiten veranderen: hoe behaalt u uw doelen op weg naar digitale transformatie?

De digitale transformatie van uw business is niet wenselijk – het is pure noodzaak. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Dat gaat van het digitaliseren van IT en digitale interacties met klanten, tot de integratie van nieuwe digitale diensten met bestaande producten en oplossingen. Waar moet u beginnen?
Previous

IT digitaliseren:
EIU-rapport

De manier waarop IT werkt, wordt ingrijpend hervormd door de digitalisering van de business. Ontdek hoe u ondanks complexe factoren toch zorgt voor verandering en een nieuwe manier van denken binnen uw IT-afdeling. Ontdek ook waarom slechts één op de tien IT-afdelingen de leiding neemt om realtime ondernemen mogelijk te maken.

Hoe ziet uw digitale toekomst eruit?

Hoe onderscheiden best-run businesses zich van de rest? Vaak is het antwoord: branchespecifieke software. Experts van SAP in verschillende branches en LoB's delen graag hun visie met u over e-business, digitale disruptie en hoe SAP oplossingen en diensten onze klanten helpen.

De impact van digitale transformatie

Digitale transformatie is niet iets van alleen twintigers en dertigers. Het treft ons allemaal. Bekijk hoe topondernemingen digitalisering oppakken. Ontdek hoe klanten van alle leeftijden hiervan profiteren en waarom sommige digitale innovaties, zoals de sensoren in een auto, bijzonder nuttig zijn voor ouderen.

Next

Welke branches zijn

toonaangevend...

Retail

Eén van de grootste uitdagingen op dit moment is omni-channel retail. Klanten verwachten via alle kanalen een perfecte shopervaring. Retailers die zorgen voor een nieuwe "omni-commerce" ervaring voor hun "omni-klanten" komen het beste uit de bus.

Lees de blog: 'Omni-opportunities: Black Friday, Cyber Monday and beyond'

Collapse
Gezondheidszorg

Lees hoe gezondheidsorganisaties vandaag de dag kiezen voor 'connected' technologie. Zoals medische apps en IoT-oplossingen die artsen met hun patiënten verbinden en consumenten betrekken bij het beheer van hun eigen gezondheidszorg.

Download de whitepaper van IDC

Collapse
Productie

Maak kennis met Siemens Cloud for Industry, een toonaangevend Industrial Internet of Things (IIoT)-platform op basis van SAP HANA. Het platform koppelt fabrikanten aan hun buitendienst, waardoor ze nieuwe servicegerichte bedrijfsmodellen kunnen doorvoeren.

Bekijk de video

Collapse
Transport

Hoe transformeren toonaangevende transportbedrijven tot echte internationale digitale ondernemingen? Met SAP S/4HANA. Ontdek hoe zij de digitale Business Suite gebruiken voor de aansturing van slimme machines, preventief onderhoud en nog veel meer. 

Bekijk de video

Collapse
Banken

Digitale disruptie veroorzaakt veranderingen in onze manier van sparen, lenen, uitgeven en uitlenen. Daarom moeten banken hun businessmodellen, processen voor online bankieren en HR vernieuwen. Bekijk deze infographic en ontdek vijf sleutelkenmerken van de digitale bank van de toekomst.

Bekijk de infographic

Collapse

Klanten stimuleren digitale transformatie

Belangrijke trends voor digital business

De digitale en fysieke wereld gaan steeds meer samen, wat staat ons te wachten? Zowel de business als IT moet begrijpen wat een impact disruptieve trends gaan hebben op het leven van mensen, hun business en IT-afdelingen. Zij moeten zich hierop voorbereiden en vaststellen hoe ze de concurrentie kunnen voorblijven.
Previous

Dataprivacy: het begin of het einde?

IoT kan bedrijven nog meer manieren bieden om data te verzamelen en te gebruiken via wearables, connected cars en andere "things". We moeten een evenwicht vinden tussen commerciële en particuliere belangen om goed met digital business en dataprivacy om te gaan.

De basis leggen voor
'algoritmisch' ondernemen

Bedrijven met algoritmische mogelijkheden, de zogenaamde "Math Houses", nemen een voorsprong op ondernemingen die zulke mogelijkheden niet hebben, zelfs al waren die vroeger succesvol. Zie hoe retailers dankzij algoritmes in staat zijn om hun ondernemingen in realtime te beheren.

SAP S/4HANA: Making digital business real

De cyclustijd van businessinnovatie is sneller dan ooit. Om concurrerend te blijven moeten bedrijven daarom gedigitaliseerd zijn. Ontdek hoe SAP S/4HANA digital business realiseert en maak kennis met deze innovatieve "digital core"-technologie.
Next

Advies voor businesstransformatie

Ontwikkel een succesvolle strategie voor digital business en voer deze uit. Ons adviesteam kan u helpen een roadmap voor digitale transformatie op te stellen, de juiste digitale applicaties en architectuur voor uw bedrijf in te richten en de compatibiliteit te waarborgen, om maar een paar voorbeelden te noemen. Laat u in elke fase van uw digitale transformatie ondersteunen, ongeacht of u nieuw bent op dit terrein of worstelt met bestaande uitdagingen.
Back to top