Naar inhoud gaan
Contact
Chat met mij Chat offline
Chat met een medewerker van SAP voor live hulp.
Contact
Commentaar, vragen of feedback? Stuur ons een e-mail.

Cloud

Cloud computing bij SAP

SAP is een cloudbedrijf dat draait op de SAP HANA in-memory technologie. We hebben wereldwijd 110 miljoen cloudabonnees en 41 state-of-the-art datacenters. We bieden cloudapps (SaaS) voor alle branches, een toonaangevend cloudplatform (PaaS) en een flexibele on-demand infrastructuur (IaaS). U kunt vertrouwen op onze bewezen Enterprise Cloud-beveiligings- en hostingservices. U heeft bovendien de keuze uit een public, private of hybride cloudomgeving.

Wat is cloud computing?

Eenvoudig gezegd: met cloud computing hebben gebruikers via internet toegang tot data, applicaties en services. Op deze manier hoeven er geen hoge kosten te worden gemaakt voor hardware zoals harde schijven en servers, en kunnen gebruikers overal hun werk doen. Meer dan 90% van de bedrijven maakt al gebruik van cloudtechnologie in een public, private of hybride cloudomgeving. De belangrijkste voordelen van de cloud zijn onder andere:

  • Elasticiteit: snel op- en afschalen, om direct aan de vraag te voldoen
  • Betaalbaarheid: alleen betalen voor wat u gebruikt, en hardware- en IT-kosten minimaliseren
  • Beschikbaarheid: 7 dagen per week, 24 uur per dag - overal en vanaf elk apparaat toegang tot het cloudsysteem
  • Eenvoud: gratis IT van gedeelde servers en software-updates

Introductie van het SAP Cloud Trust Center

Vertrouwen, beveiliging en compliance in de cloud, dat is onze belofte aan u.

Cloud-as-a-service

Cloud computing kan worden onderverdeeld in drie servicecategorieën: software-as-a-service (SaaS), platform-as-a-service (PaaS) en infrastructure-as-a-service (IaaS).

Wat is SaaS?

SaaS, software-as-a-service, is een manier om applicaties via het internet beschikbaar te stellen. Klanten hebben vanuit een webbrowser rechtstreeks toegang tot SaaS-applicaties. Ze hoeven geen hardware of software te kopen, te installeren, te onderhouden of te updaten. De SaaS-provider zorgt overal voor en de klant werkt altijd met de nieuwste versie van applicaties.

Maak kennis met onze SaaS-producten:

Wat is PaaS?

Platform-as-a-service (PaaS) voorziet in een cloudplatform en de tools om cloudapplicaties te bouwen en te implementeren. Gebruikers hebben toegang tot PaaS vanuit een webbrowser en hoeven de onderliggende hardware en software niet zelf aan te schaffen en te onderhouden. Met PaaS hoeven ontwikkelaars zich alleen te abonneren op de functies die ze nodig hebben.

Lees meer over het SAP Cloud Platform

Wat is IaaS?

Met infrastructure-as-a-service (IaaS) kunnen bedrijven computingresources huren. Ze betalen dan op basis van hun daadwerkelijke gebruik voor servers, netwerken, opslag- en besturingssystemen. IaaS-providers hosten de infrastructuur en voeren taken uit als systeemonderhoud en back-ups. Klanten hoeven dus geen hardware aan te schaffen of in-house experts in dienst te nemen.

Public, private of hybride cloud?

Ontdek meer over de drie implementatiemodellen voor cloud: public, private en hybride. Welke variant past het best bij uw bedrijf?

Vorige

Public Cloud

Met een public cloud worden services aan klanten geleverd via een netwerk dat open is voor publiek gebruik. Public clouds zijn efficiënt en betaalbaar, en vaak multitenant; de provider voert uw service uit in een gedeelde omgeving.

Private cloud

Met een private cloud worden services onderhouden op een eigen, afgesloten netwerk dat door een firewall wordt beveiligd. U kunt een private cloud bouwen binnen uw eigen datacenter, of abonneren op een datacenter dat wordt gehost door een leverancier. Private clouds bieden de beste beveiliging en controle.

Hybride Cloud

Een hybride cloud omvat zowel cloud- als on-premise oplossingen, vaak van verschillende providers. Hybride clouds staan voor variatie. U kunt precies bepalen welke aspecten van uw organisatie beter passen in een public of private cloud en welke on-premise beter tot hun recht komen.

Volgende

Vereenvoudig de integratie van cloud en hybride cloud

Scenario's voor cloudintegratie:

Als u uw onderneming digitaliseert, kunt u de beste oplossingen uit de cloud combineren met uw SAP oplossingen. Zo creëert u een platform voor innovatie en automatisering van uw bedrijfprocessen . Dankzij de geavanceerde integratieopties en ingebouwde integratie van SAP, kunt u uw core suite verbinden met andere SAP oplossingen en cloudoplossingen van derden.

Maak kennis met de best practices-integratiescenario's voor de volgende SAP producten:

Een nieuwe weg naar cloudacceptatie

Wij werken samen met betrouwbare partners zodat we onze SAP oplossingen kunnen leveren in een private, managed cloudomgeving. Bij dit abonnementsmodel betaalt u per gebruiker. Onze partners zorgen voor hardware, software en support. Zodat u snel in de cloud aan de slag kunt tegen lagere kosten en minder IT-inspannigen.

The sky is the limit: cloud computing-technologie van SAP

Er zijn veel redenen om te kiezen voor SAP als cloudprovider. We lichten er drie uit: business networks, samenwerking en ongeëvenaarde IT-beveiliging.

Vorige

Cloud security:
altijd een extra stap

Wij concentreren ons onverminderd op cloudbeveiliging, waardoor onze beveiliging ongeëvenaard is. Ontdek hoe wij nieuwe dreigingen voorblijven en beveiligingen inbouwen in elke laag van ons cloudaanbod. Dat resulteert in een zeer veilige, maar tegelijkertijd ook toegankelijke omgeving.  

Mensen in de cloud met elkaar verbinden

Samenwerkingstools in de cloud maken het eenvoudig om virtueel samen te komen en realtime informatie te delen. Lees meer over de SAP Jam oplossingen en ontdek hoe ze de samenwerking tussen werknemers, klanten en partners mogelijk maken.

Volgende

Kijk wat onze klanten erover zeggen...

Comfortabel naar de cloud met SAP Digital Business Services

We kunnen bouwen op meer dan veertig jaar ervaring met de meest progressieve organisaties ter wereld en een solide ecosysteem van partners. Daardoor omvatten SAP Digital Business Services alles om u te helpen bij innovatie en digitale transformatie, zonder dat dit risico's voor uw bedrijfsprocessen met zich mee brengt.

Het is mogelijk om de nieuwe SAP technologieën en applicaties razendsnel en probleemloos te implementeren. Het maakt niet uit of het gaat om systemen ter plekke, in de cloud of een combinatie van beide. Het geheim is het hebben van de juiste expertise, ofwel het vermogen om uw bedrijfsbehoeften te vertalen naar een heldere roadmap voor transformatie van uw IT-landschap. Onze services zijn ontwikkeld in directe samenhang met de oplossingen die wij leveren en onze experts zetten in de praktijk bewezen methoden en best practices in om ervoor te zorgen dat uw implementatieproces succesvol verloopt.

Vorige

Verminder onzekerheid en risico met co-designed software- en implementatieservices.

Versnel het implementatieproces met de exclusieve best practices van SAP.

Zorg voor de essentiële integratie en migratie van data, ter plekke en in de cloud.

Volgende

Maak kennis met de actuele thema's rond cloud computing

Vorige
Volgende
*Alle genoemde implementatieresultaten zijn uitsluitend bedoeld ter informatie en de voorbeelden die hier worden gegeven zijn, hoewel ze op praktijkervaringen van klanten van SAP gebaseerd zijn, geen toezeggingen of garanties van SAP en/of haar partners. Feitelijke prijzen, kosten en implementatieresultaten kunnen variëren op basis van klantspecifieke vereisten en behoeften. De enige garanties voor producten en diensten van SAP zijn de garanties in de uitdrukkelijke garantieverklaringen voor dergelijke producten en diensten, indien van toepassing. Niets in dit materiaal mag als een aanvullende garantie worden opgevat.
Terug naar boven