Skip to Content
Contact

CRM en Customer Engagement

Wat is CRM?

CRM staat voor Customer Relationship Management

CRM. Als u actief bent in sales, marketing of klantenservice, heeft u de term waarschijnlijk wel eerder gehoord. Maar wat betekent CRM precies en wat heeft uw bedrijf eraan?

De definitie van CRM (Customer Relationship Management) is simpel: het is de interactie tussen bedrijven en hun huidige en toekomstige klanten. Traditioneel werd hiervoor software gebruikt die klantgerichte activiteiten automatiseerde en integreerde. Denk hierbij aan sales, marketing en klantenservice. Maar de nieuwste en beste CRM-systemen gaan verder dan deze basisfunctionaliteit: ze omvatten aanvullende tools en analytics om informatie te analyseren, gepersonaliseerde content te bieden, e-commerce en sociale media in te zetten, samen te werken, enzovoort. Het uiteindelijke doel? Omni-channel customer engagement.

Waarom is CRM belangrijk?

Het kan een hele uitdaging zijn om klantinteracties te volgen, zeker als uw Rolodex meer dan een paar namen bevat. Daarom heeft u een CRM-systeem nodig. Moderne CRM-systemen slaan enorme hoeveelheden klant- en prospectgegevens centraal op, van de contacthistorie tot wat er in de sociale media gebeurt. Al die informatie is vervolgens in realtime beschikbaar. Dankzij analyse van al deze data brengt u drastische verbeteringen aan in:

  • sales,
  • marketing,
  • klantenservice,
  • e-commerce.

Lees meer over de kracht van omnichannel CRM

Wat zijn de voordelen van CRM?

CRM heeft veel voordelen: van een betere klantenbinding en een verhoogde omzet tot lagere kosten en slimmere klantgerichte activiteiten.  Maak hieronder kennis met een aantal van de belangrijkste winstfactoren.

Sales en omzet
Een modern CRM-systeem helpt om uw omzet te vergroten. De geïntegreerde tools voor bijvoorbeeld salesautomatisering, leadbeheer, prognoses, cross-selling en e-commerce maken dat mogelijk. Maximaliseer de transparantie van uw salespipeline en geef vertegenwoordigers overal en altijd toegang tot belangrijke informatie.
Collapse
Klantinzichten
Krijg meer inzicht in uw klanten met enkele muisklikken. Met de nieuwste CRM-oplossingen kunt in realtime klantanalyses uitvoeren, zodat u nieuwe saleskansen snel herkent en benut, succesvolle marketingcampagnes uitvoert en indruk op uw klanten maakt met gepersonaliseerde service.
Collapse
Target marketing
Of uw focus nu ligt op marketing via sociale media, per e-mail of op basis van campagnes; de functionaliteit van een moderne CRM-oplossing helpt u om de juiste mensen op het juiste moment met de juiste boodschap te bereiken. Leer uw klanten kennen en voorzie ze van gerichte marketingboodschappen via het kanaal van hun keuze.
Collapse
Customer experience management
Bent u op zoek naar nieuwe manieren om uw klantenservice te verbeteren? De nieuwste CRM-software voorziet helpdeskmedewerkers en technici in de buitendienst van een compleet beeld van de klant. Zij krijgen automatisch aanbevelingen die helpen problemen bij het eerste contact al op te lossen. Vergroot de tevredenheid en loyaliteit van uw klanten bovendien door ze via alle kanalen, inclusief sociale media, een betere ervaring te bezorgen.
Collapse
Interne en externe samenwerking
De term "Collaborative CRM" (samenwerken met CRM) beschrijft hoe teams, afdelingen en alle andere interne en externe betrokkenen informatie kunnen delen dankzij de nieuwste CRM-software. Iedereen beschikt dan altijd over actuele informatie zodat klanten hun verhaal niet hoeven te herhalen, ook niet als ze bij een andere afdeling terechtkomen.
Collapse

Meer dan CRM
met SAP

De customer engagement oplossingen van SAP Hybris ontstijgen de mogelijkheden van traditionele CRM-systemen. Ze combineren de kernfunctionaliteiten van CRM met onontbeerlijke moderne mogelijkheden, zoals in-memory analytics en tools voor personalisering, sociale samenwerking en e-commerce.

Ontdek de nieuwste customer engagement software van SAP

Previous

Sales

Doe met onze geavanceerde CRM-software diepgaande inzichten op over uw klanten, onder meer uit sociale media, waarmee u bij elke deal zorgt voor impact, altijd en overal. Weet klanten aan u te binden, verbeter de salesprestaties en stroomlijn uw order-to-cash-proces, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Marketing

Geef elke klant het gevoel uw enige klant te zijn. Onze geavanceerde CRM-marketingsuite maakt in realtime inzichtelijk wat uw klanten willen, zodat u via alle kanalen een individuele, contextgebonden klantervaring kunt bieden.

Commerce

Bezorg uw klanten een gepersonaliseerde digitale winkelervaring via e-commerce, sociale media en mobiele oplossingen. Profiteer van de voordelen zoals realtime voorraadbeheer, op feiten gebaseerde aanpassingen en een rendabele orderverwerking.

Service

Bied uw servicemedewerkers via elk kanaal de klantinzichten en realtime tools voor probleemoplossingen waarmee zij klanten binden en kosten besparen. Geef uw technici in de buitendienst bovendien mobiel toegang tot informatie, serviceaanvragen en analytics.
Next

Implementatieopties

Kies de juiste CRM-implementatieaanpak voor uw bedrijf. SAP biedt on-premise en cloudgebaseerde CRM-oplossingen en in beide gevallen is de functionaliteit ook beschikbaar op mobiele apparaten.

Implementatie van Cloud CRM

Ga snel aan de slag en profiteer van betaalbare abonnementstarieven dankzij SAP Cloud for Customer, ons CRM-cloudportfolio. De suite omvat drie oplossingen die afzonderlijk kunnen worden gelicentieerd: SAP Cloud for Sales, SAP Cloud for Service en SAP Cloud for Social Engagement. Daarnaast maakt SAP Digital for Customer Engagement (voor kleinere salesteams) deel uit van het portfolio.

Collapse
On-premise CRM-implementatie

SAP Customer Relationship Management (SAP CRM) ondersteunt uw sales-, marketing-, service- en interactieactiviteiten veilig en on-premise. Dankzij de modulaire structuur van SAP CRM betaalt u alleen voor de functionaliteit die u op dat moment nodig heeft en het aantal gebruikers dat met de oplossing werkt.

Collapse
   

Kijk wat onze klanten ervan vinden... 

Aan de slag met de nieuwste
CRM-software

Previous

Quiz: hoe sterk is uw customer engagement?

Vul deze korte quiz in en ontdek hoe effectief uw organisatie is op het vlak van customer engagement. Na de quiz krijgt u van ons een score en tips, inzichten van experts en verhalen over andere bedrijven die SAP Hybris-oplossingen gebruiken om de mogelijkheden van traditionele CRM-oplossingen te ontstijgen en klanten meer aan zich te binden. 

30 dagen gratis proberen:
SAP Cloud for Sales

Maak zelf kennis met SAP Cloud for Sales door de software dertig dagen lang gratis te proberen. Ontdek hoe u met deze CRM-cloudsoftware overal en altijd makkelijk toegang krijgt tot klantinformatie, realtime analytics, social selling tools en nog veel meer. Binnen een paar minuten kunt u al aan de slag. 
Next

De nieuwste trends op het vlak van CRM

Previous

Forrester: vergelijk de beste CRM-oplossingen

Moderne CRM-systemen bieden meer dan alleen maar automatisering en omvatten nieuwe manieren om de klantenbinding te vergroten. Vergelijk de beste CRM-oplossingen in dit rapport van Forrester Wave en ontdek waarom SAP CRM en SAP Cloud for Customer volgens analisten tot de top van de markt behoren. 
Next

Populaire blogs van experts in CRM-technologie

Previous

Het geheim van een geweldige klantervaring

Iedereen praat tegenwoordig over "customer experience", maar hoeveel bedrijven doen ook echt wat nodig is om ervoor te zorgen dat hun klanten de best mogelijke ervaring beleven?

Uitmuntende omnichannel klantenservice

Er wordt tegenwoordig veel gezegd over het belang van omnichannel sales. Klanten moeten probleemloos kunnen wisselen tussen kanalen. Maar wat betekent dat voor u?

Data is bepalend voor de transactie, niet andersom

Een emotionele relatie met uw klant tot stand brengen en vaststellen in hoeverre u begrijpt wat de klant wil: dat is wat klantenbinding tegenwoordig inhoudt.

Next

CRM-training en -support

Previous

SAP Training & Education

Ontdek hoe u met programma's voor training en certificering van SAP optimaal gebruikmaakt van uw CRM-software. Zorg daadwerkelijk voor customer engagement en vergroot tegelijkertijd de expertise van uw bedrijf. Kies uit het cursusaanbod dat live, mobiel en online beschikbaar is en laat u trainen waar en wanneer het u uitkomt.

SAP Service & Support

Zorg er met SAP Digital Business Services voor dat uw CRM-software volledig in uw zakelijke behoeften voorziet. Onze consultants – meer dan 30.000 – hebben een ongeëvenaarde productkennis en kunnen u overal bij helpen: van implementatie en maatwerk tot onderhoud en upgrades.
Next
Back to top