Naar inhoud gaan

Aanbod voor services en support

Klantvideo
80% van de kernprocessen gestandaardiseerd

Kijk hoe Vodafone erin is geslaagd sneller te transformeren met minder risico's, en de ERP-omgeving in 20 landen heeft verenigd met een hybride model.

Klantverhaal
20x sneller rapporteren met één versie van de waarheid

Ontdek hoe Prysmian Group een datagerichte IT-architectuur heeft gebouwd en de analyses heeft verbeterd met een goede planning en een soepele datamigratie.

Klantverhaal
100% vertrouwen in een geplande transformatie

Ontdek hoe Vinzenz Gruppe up-to-date blijft met verbeteringen in zorgoplossingen en -technologie met een sterke digitale basis.

Klantverhaal
Soepele IT-processen met automatisering

Ontdek hoe Hewlett Packard Enterprise kunstmatige intelligentie toepast om de gebruikerservaring te verbeteren, met minder budget en in kortere tijd.

Klantvideo
De helft minder tijd kwijt aan fabrieksinspecties

Ontdek hoe Uniper een energie-evolutie in gang zet door de werkzaamheden voor haar medewerkers te stroomlijnen en de ervaring van klanten en leveranciers te verbeteren.

Klantverhaal
4 weken om dynamische enquêtes en dashboards te bouwen

Ontdek hoe Kaspersky de werknemerservaring heeft verbeterd met hulp, planning en ondersteuning van experts en een snellere implementatiecyclus.

Klantverhaal
91 processen geanalyseerd om de onderneming volledig te integreren

Evalueer hoe ET Healthcare diagnostische tests wereldwijd transformeert met transparante, realtime rapportage en volledige zichtbaarheid.

Klantverhaal
5000 producten verkocht in minder dan drie maanden

Ontdek hoe Renault Brasil de customer lifecycle heeft uitgebreid en de merkloyaliteit heeft vergroot met het eerste e-commerceplatform voor de automobielbranche.

Terug naar boven