Naar inhoud gaan
Contact
Chat met mij Chat offline
Chat met een medewerker van SAP voor live hulp.
Contact
Commentaar, vragen of feedback? Stuur ons een e-mail.

Word een SAP partner

Toonaangevende oplossingen? Ja. Eersteklas partnerprogramma? Ja. Flexibiliteit om een bedrijf op te zetten zoals u dat wilt? Ja. Dit is echt het beste moment om SAP partner te worden. SAP helpt bedrijven hun activiteiten zo eenvoudig mogelijk uit te voeren. Waarom zouden partners niet hetzelfde doen? Met het SAP PartnerEdge programma krijgt u de tools, resources en voordelen die u helpen met SAP een winstgevend bedrijf op te zetten, te runnen en te laten groeien. Klaar om partner te worden van DE Cloud Company, powered by SAP HANA? Ja!

Of u nu SAP applicaties wilt bouwen, verkopen, onderhouden of runnen, in ons partnerecosysteem is er ruimte voor alle expertiseniveaus.

 • Loop voorop – Word partner van de marktleider in ERP-software en help organisaties de complexiteit
  terug te dringen, te innoveren en de concurrentie voor te blijven.
 • Word partner van de beste – Neem deel aan een bekroond partnerprogramma waarbij u alles krijgt wat u nodig hebt om succesvol te zijn met uw SAP activiteiten.
 • Transformeer uw toekomst – Krijg toegang tot de krachtige oplossingen van SAP: applicaties, analytics, database, mobiel, cloud en platformtechnologie.
 • Geef klanten meer mogelijkheden – Maak software beschikbaar op on-premise installaties, on-demand implementaties en mobiele apparaten.
 • Alleen maar voordelen – Maximaliseer uw winstkansen en vind nieuwe klanten om meer omzet en winst te behalen.

Lees meer over alle eenvoudige en flexibele manieren om partner te worden van SAP. Of u nu de keuze al gemaakt heeft of liever eerst de verschillende opties voor een partnerschap wilt verkennen en uitproberen. Als u SAP oplossingen wilt bouwen, verkopen, onderhouden of runnen, hebben wij de manieren om te werken die aansluiten bij uw zakelijke doelstellingen en expertise.

SAP PartnerEdge-programma

Of u nu SAP oplossingen wilt bouwen, verkopen, onderhouden of runnen, het bekroonde SAP PartnerEdge-programma staat garant voor zakelijk succes en maximale opbrengsten. Als u voldoet aan de minimale vereisten, kunt u eenvoudig deelnemen. U hoeft alleen maar een lidmaatschapscontract te ondertekenen en een jaarlijkse bijdrage te betalen. U profiteert meteen van de voordelen die veel groter zijn dan de investering.

 • Eén holistisch programma – In tegenstelling tot veel programma's van andere leveranciers, biedt SAP PartnerEdge interoperabele samenwerkingsmodellen die passen bij de manier waarop u werkt en samenwerkt met klanten. Kies een of meer van onze samenwerkingsmodellen en u krijgt gestandaardiseerde kosten, geharmoniseerde voordelen en kortingen, eenvoudigere contracten en minder administratie.
 • Scoor punten voor prijzen – Verdien Value Points voor uw zakelijke prestaties en competenties en krijg versnellingspunten voor strategische afstemming bij belangrijke thema's of oplossingen. Krijg erkenning voor uw totale zakelijke bijdrage in alle samenwerkingsmodellen waaraan u deelneemt. De punten die u verdient, bepalen uw niveau in het programma. Het is eenvoudig: hoe hoger het niveau, des te groter de voordelen.
 • Altijd hulp bij de hand – U krijgt toegang tot de SAP experts die u nodig hebt: SAP Partner accountmanagers, toegewijde SAP Partner Service Advisors, lokale SAP Marketing Directors of een lid van een van onze vele partnercommunity's. Of u nu een vraag hebt over een technisch onderwerp of over marketing, support nodig hebt of advies wilt over hoe u uw bedrijf naar een hoger plan tilt, we staan voor u klaar. We brengen u in contact met de juiste mensen om u succesvoller te maken.
 • Speciale Partner Website – Op SAPPartnerEdge.com vindt u alles wat u nodig hebt om uw bedrijf succesvol te runnen, te beheren, te laten groeien en sterker te maken. Deze speciale website voor partners biedt alle kant-en-klare tools, online training, resources, best practices en gepersonaliseerde, rolgebaseerde informatie die u nodig hebt. Inloggen, vinden wat u nodig hebt en weer verder met het werk. Dat is SAPPartnerEdge.com!
 • Onderscheid u van de massa – Breng uw expertise onder de aandacht met de specifieke SAP partnerlogo's die u krijgt voor uw niveau in het programma. Laat zien dat u bent goedgekeurd en geautoriseerd door een van de krachtigste merken ter wereld. Partners met aanvullende specialisaties mogen SAP Recognized Expertise-logo's gebruiken om zich nog beter te onderscheiden op de markt.
   

SAP PartnerEdge Open Ecosystem

Wilt u onze mogelijkheden voor een partnerschap eerst beoordelen en een testrit maken voordat u overgaat tot aanschaf? SAP heeft veel obstakels weggenomen en de financiële bijdrage verlaagd die vaak gepaard gaat met het starten van een relatie met een nieuwe leverancier. Het ontwikkelen van een partnerschap in het SAP PartnerEdge Open Ecosystem is een ideaal uitgangspunt om een SAP partnerschap te beginnen en uit te bouwen.

 • Gratis, snel en gemakkelijk: – Er zijn geen kosten verbonden aan het programma en de vereisten voor deelname aan het SAP PartnerEdge Open Ecosystem zijn minimaal. Eenvoudige e-contracten die binnen 24 uur worden verwerkt, betekenen dat u snel aan de slag kunt.
 • Verken uw opties – SAP Open Ecosystem Basic verleent u onbeperkt toegang tot de speciale, beveiligde SAP PartnerEdge-website waar u de beschikbare opties kunt verkennen en kunt bepalen of u partner wilt worden van SAP.
 • Kies een van de vier samenwerkingsmodellen* –Of u nu SAP oplossingen wilt bouwen, verkopen, onderhouden of runnen, we hebben het model voor uw specialisatie dat aansluit bij uw zakelijke doelstellingen en expertise.
 • Toegang tot tools en resources – U krijgt toegang tot essentiële resources en trainingsmateriaal voor het door u gekozen SAP PartnerEdge Open Ecosystem-samenwerkingsmodel, zodat u de mogelijkheden kunt verkennen en beoordelen.
 • Training die meetelt – Omdat de samenwerkingsmodellen van het SAP PartnerEdge Open Ecosystem een afspiegeling zijn van de modellen Build, Sell, Service en Run van het volledige SAP PartnerEdge-programma, telt elke training die u afrondt tijdens deze kennismakingsfase mee bij de vereisten voor deelname als u besluit om een partnerschap aan te gaan.
 • Investeer als u er klaar voor bent – Nadat u de tijd hebt genomen om een samenwerkingsmodel van het SAP PartnerEdge Open Ecosystem te leren kennen, kunt u snel en eenvoudig de volgende stap zetten. Onderteken het nieuwe contract, toon aan dat u voldoet aan de vereisten en betaal de vereiste bijdrage om toegang te krijgen tot de volledige kracht en alle voordelen van het SAP PartnerEdge-programma.

SAP ziet dat de grenzen tussen de verschillende soorten partners steeds vager worden. Daarom hebben we het SAP PartnerEdge-programma opgezet met vier eenvoudige modellen die met u mee werken en groeien:

 • Build Solutions – Voor partners die applicaties, software, hardware en geïntegreerde oplossingen ontwerpen, ontwikkelen en bouwen op basis van SAP platforms en technologie. Als u ISV of ontwikkelaar bent of zelfs SAP technologieën via een OEM-relatie wilt bundelen of integreren met uw eigen technologie, is Build waarschijnlijk iets voor u.
 • Sell Solutions –Voor partners die SAP oplossingen doorverkopen, on-premise of in de cloud. Waarschijnlijk beheert uw bedrijf de volledige customer lifecycle, inclusief vraag, verkoop en implementatie. U bent gerechtigd onderhouds- en supportservices te leveren nadat u hebt aangetoond dat u voldoet aan de vereisten. Dit model is onder meer geschikt voor partners zoals VAR's en resellers.
 • Service Solutions – Voor partners die consulting- en implementatieservices leveren aan klanten door middel van ontwerp, ontwikkeling, implementatie en integratie van SAP oplossingen.
 • Run Solutions – Steeds meer klanten kiezen voor gehoste oplossingen die worden beheerd en uitgevoerd door derden, in plaats van een on-premise oplossing voor hun IT-infrastructuur. Dit model is ideaal als u SAP software en services voor uw klant wilt beheren en runnen. Dit kan in een public cloud of uw eigen private cloud.

Echt krachtig wordt het als u een van deze samenwerkingsmodellen koppelt aan vereenvoudigde contracten, gestandaardiseerde programmabijdragen die kortingen bieden als u meer samenwerkingsmodellen kiest, een Value Points-systeem dat u beloont op basis van de totale bijdrage van uw bedrijf, en geharmoniseerde voordelen die groter worden als u op een hoger niveau komt in het SAP PartnerEdge-programma.

 

Laat ons u helpen het juiste aanvraagformulier te kiezen

Maak uitgebreid kennis met de partnerschapsopties Build, Sell, Service en Run onderaan de pagina. Maar als u nog niet weet welk samenwerkingsmodel het beste bij uw bedrijf past, of als u gewoon geen tijd hebt, helpen we u graag in enkele eenvoudige stappen.

 1. Klik hieronder op de link 'Nu aanvragen.'.
 2. Beantwoord enkele eenvoudige vragen en we leiden u naar het juiste aanvraagformulier.
 3. Vul het aanvraagformulier in en stuur het op

Begin nu en zet de eerste stap naar een partnerschap met DE Cloud Company, powered by SAP HANA

Over het SAP partnerecosysteem

Build Solutions

Partnerschap biedt veel voordelen; met SAP aan uw zijde ontwerpt en innoveert u uw softwareoplossingen en brengt u deze op de markt. Met één eenvoudig partnerprogramma voor applicatieleveranciers en onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's), van startups tot Fortune 100-bedrijven, bouwt en integreert u oplossingen die gebaseerd zijn op technologie en platforms van SAP. 

Verbeterde ontwikkeling met SAP PartnerEdge – Build

Bouw samen met ruim 5000 partners mee aan softwareoplossingen op basis van SAP technologie en bereik meer dan 380.000 klanten van SAP. 

SAP oplossingen verkopen

Dit samenwerkingsmodel is ontworpen voor partners die SAP oplossingen doorverkopen. Mogelijk beheert uw bedrijf de volledige customer lifecycle, inclusief vraag, verkoop en implementatie. U bent gerechtigd onderhouds- en supportservices te leveren nadat u hebt aangetoond dat u voldoet aan de vereisten. Dit model is onder meer geschikt voor partners zoals VAR's (value-added resellers) en resellers.

Krijg toegang tot ons vooraanstaande portfolio oplossingen en bied klanten het voordeel van het werken met een lokale partner die bekend is met hun specifieke behoeften. Bij SAP bieden we twee manieren om als salespartner toe te treden tot ons partnerecosysteem:

 • SAP PartnerEdge: Sell – Dit model is ideaal voor value-added resellers (VAR's). VAR's doen meer dan alleen verkopen. Ze bouwen, verkopen, onderhouden en implementeren onze oplossingen die aansluiten op de behoeften van klanten van de MKB-markt en daarbuiten, in alle branches. Met deze optie krijgt u toegang tot het volledige portfolio van SAP oplossingen, een gelaagd programma met steeds groter wordende voordelen, en een Value Points-systeem dat u niet alleen beloont voor zakelijke prestaties, maar ook voor competentie en strategische afstemming. U betaalt een jaarlijkse bijdrage voor het programma en moet voldoen aan de minimale eisen voor deelname om geautoriseerd verkoper te worden. U moet blijven voldoen aan de vereisten om die autorisatie te behouden.
 • SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Sell – De ideale manier om als wederverkoper uw relatie met SAP te beginnen.  Als partner kunt u de door SAP goedgekeurde producten die beschikbaar zijn via ons distributeurskanaal verkopen, onderhouden en vermarkten. Deelname is gratis, maar enkele van uw sales- en presalesmedewerkers dienen eerst onze gratis training te hebben voltooid voordat zie hiermee mogen beginnen.

Klik, voordat u een partnerschap aanvraagt, op de tab 'Vereisten en voordelen' hierboven. Hier leest u meer over de verschillen tussen SAP PartnerEdge: Sell en SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Sell.  
 

Vereisten voor deelname

U kunt op twee manieren salespartner worden van SAP. U kunt direct samenwerken met SAP en krijgt dan toegang tot het complete scala aan voordelen en oplossingen als volwaardige SAP PartnerEdge Sell-partner. Of u kiest voor het SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Sell. In dit model werkt u met een van onze distributeurs om een subset van het portfolio oplossingen door te verkopen. De vereisten voor deelname aan het SAP PartnerEdge Open Ecosystem zijn minder hoog dan voor de SAP PartnerEdge overeenkomst, maar dit betekent ook dat de voordelen en de kans op omzet- en winstgroei kleiner zijn.

Vereisten SAP PartnerEdge: Sell                                                              
SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Sell
Kosten basisprogramma Ja (circa € 2.000 per jaar) Nee
Bijdrage voor model Sell Ja (circa € 1.700 per jaar) Nee
Business plan Ja Nee
In sales/presales getrainde medewerkers Ja* Ja*
In marketing getrainde medewerkers Ja Nee
In support getrainde medewerkers Ja (niet vereist voor wederverkoop
van door SAP geleverde support)
Nee

* Training is niet voor alle oplossingen vereist, maar wordt ten zeerste aanbevolen.

 

Belangrijkste voordelen

De volgende lijst bevat een klein deel van de beschikbare voordelen om de verschillen, maar geeft een vergelijking tussen het volwaardige programma SAP PartnerEdge Sell en het alternatief SAP Open Ecosystem: Sell.

Voordeel SAP PartnerEdge: Sell                                                  
SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Sell
Primaire relatie met SAP   Ja Nee
Primaire relatie met SAP distributeur Nee Ja
Toegang tot rolgebaseerde tools en resources op www.SAPPartnerEdge.com Ja Ja
Gratis online rolgebaseerde training Ja Ja
Toegewijde SAP Partner Service Advisor Ja Nee
Value Points Ja Nee
Programmaniveaus met steeds meer voordelen Ja Nee
Market Development Funds (MDF) Ja (alleen Gold partners) Nee
Gekwalificeerde leads van SAP Ja Nee
Onderscheid uzelf met het SAP Recognized Expertise programma Ja Nee
Gebruik van SAP Partner-logo Ja Nee
Gebruik van SAP Partner Silver of Gold-logo Ja (afhankelijk van niveau) Nee
Vermelding op SAP Digital Properties Ja Nee
Mogelijkheden op SAP exposities en evenementen Ja Nee
Vorige

SAP PartnerEdge: Sell

De perfecte optie voor value-added resellers (VAR's) die oplossingen willen verkopen, implementeren en ondersteunen in alle branches die leveren aan klanten in de MKB-markt en daarbuiten. Begin als partner van het niveau Silver en klim naar hogere niveaus en meer voordelen als uw bedrijf groeit. Op deelname zijn een bijdrage en minimale vereisten van toepassing. Om geautoriseerd te blijven, moet u aan de vereisten blijven voldoen.

SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Sell

U wordt gekoppeld aan een van de SAP distributeurs om een subset van de krachtigste SAP producten door te verkopen. Dit is een uitstekende start van uw relatie als wederverkoper met SAP en een perfect uitgangspunt om volwaardig SAP PartnerEdge-salespartner te worden als u er klaar voor bent. Deelname is gratis en eenvoudig. U hoeft alleen maar enige training te volgen om te beginnen.

Volgende

SAP oplossingen onderhouden

Dit samenwerkingsmodel is bestemd voor partners die consulting- en implementatieservices leveren aan klanten door middel van ontwerp, ontwikkeling, implementatie en integratie van SAP oplossingen.

Services zijn altijd een essentieel onderdeel van de samenwerking met SAP. SAP partners spelen een sleutelrol in de ondersteuning van onze klanten bij ontwerp, implementatie en integratie van onze oplossingen. Partners zoals u helpen de klant te kiezen voor SAP oplossingen om ze te helpen hun bedrijf eenvoudig te runnen. Nadat u de oplossingen en processen in hun bedrijfsvoering hebt geïntegreerd, zorgt u ervoor dat de oplossing blijft draaien zoals het bedrijf doet. 

 • SAP PartnerEdge: Service – Dit is de ideale optie voor grotere, gevestigde service-consultancybureaus en systeemintegratoren (SI's). Dit gelaagde programma heeft groter wordende voordelen en een Value Points-systeem dat u niet alleen beloont voor zakelijke prestaties, maar ook voor competentie en strategische afstemming. U kunt ook uw aanbod op de markt differentiëren door een of meer van onze erkenningen voor SAP Recognized Expertise te behalen. Op deelname zijn een bijdrage en minimale vereisten van toepassing. Om geautoriseerd te blijven voor het onderhouden van SAP oplossingen, moet u aan de vereisten blijven voldoen.
 • SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Service – De ideale optie voor kleinere consultancybureaus die een relatie als servicepartner met SAP willen beginnen zonder de kosten die verbonden zijn aan Silver partner deelname aan het volledige SAP PartnerEdge: Service programma. U krijgt toegang tot een rijke bron van nuttige informatie, trainingsmateriaal en tools die u helpen de relatie met SAP als servicepartner te verkennen, uzelf te ontwikkelen en te positioneren als SAP serviceprovider in een nichemarkt. Deelname is gratis en nadat enkele van uw oplossingsconsultants de vereiste training hebben gevolgd, krijgt uw bedrijf snel een autorisatie als servicepartner en kunt u beginnen een klantenkring op te bouwen.

Klik voordat u een partnerschap aanvraagt op de tab 'Vereisten en voordelen' hierboven. Hier leest u meer over de verschillen tussen SAP PartnerEdge: Service en SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Service.

Vereisten voor deelname

U kunt op twee manieren deelnemen als servicepartner van SAP. Eén: u betaalt de bijdrage, voldoet aan de vereisten voor deelname en om lid te blijven, en u krijgt toegang tot het complete scala aan voordelen van het volwaardige SAP PartnerEdge: Service-programma. Of twee, u kiest voor het gratis SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Service-model en begint met het leveren van consultancy- en implementatieservices aan SAP klanten in nichemarkten. Hieronder worden de vereisten en voordelen van de twee modellen met elkaar vergeleken:

Vereisten SAP PartnerEdge: Service                     SAP Open Ecosystem: Service
Ideaal voor Gevestigde service consultancybureaus en systeemintegratoren (SI’s)   Kleinere consultancybureaus die hun relatie met SAP als servicepartner willen verkennen en uitbreiden
Kosten basisprogramma Ja (circa € 2.000 per jaar) Nee
Bijdrage voor model Service Ja (circa € 1.700 per jaar) Nee
Business plan Ja Nee
Als Solution Consultant getrainde medewerkers Ja Ja
Uw profiel bijhouden in ons online systeem Ja Nee

Belangrijkste voordelen

De volgende lijst bevat een klein overzicht van een deel van de beschikbare voordelen om de verschillen duidelijk te maken tussen het volledige SAP PartnerEdge: Service-model en het alternatief SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Service.

Voordeel SAP PartnerEdge: Service SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Service
Primaire relatie met SAP   Ja Nee
Toegang tot rolgebaseerde tools en resources op www.SAPPartnerEdge.com Ja Ja
Gratis online rolgebaseerde training Ja Ja
Toegewijde SAP Partner Service Advisor Ja Nee
Value Points Ja Nee
Programmaniveaus met steeds meer voordelen Ja Nee
Onderscheid uzelf met het SAP Recognized Expertise programma Ja Nee
Gebruik van SAP Partner-logo Nee Ja
Gebruik van SAP Partner Silver of Gold-logo Ja (afhankelijk van niveau) Nee
Gehoste SAP testsystemen Ja (afhankelijk van afzonderlijke overeenkomst) Nee
Vermelding op SAP Digital Properties Ja Nee
Mogelijkheden op SAP exposities en evenementen Ja
Nee
Vorige

SAP PartnerEdge: Service

De ideale optie voor grotere, gevestigde service-consultancybureaus en systeemintegratoren (SI’s) die SAP oplossingen willen ontwerpen, implementeren en integreren. Begin als partner van het niveau Silver en klim naar hogere niveaus en meer voordelen als uw bedrijf groeit. Op deelname zijn een bijdrage en minimale vereisten van toepassing. Om geautoriseerd te blijven, moet u aan de vereisten blijven voldoen.
(Hieronder vindt u een unieke link voor als uw bedrijf in het bijzonder taal- en vertaalservices levert).

Nu aanvragen (Service)
Nu aanvragen (Taal en vertaling)

SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Service

Dit is een ideaal instapmodel voor kleinere consultancybureaus of bedrijven die een relatie als servicepartner van SAP willen beginnen en willen uitgroeien tot volwaardig SAP PartnerEdge servicepartner. U krijgt toegang tot een grote hoeveelheid nuttige informatie, trainingsmateriaal en tools die u helpen de relatie met SAP als servicepartner te verkennen en uzelf te ontwikkelen en te positioneren als SAP serviceprovider in een nichemarkt. Deelname is gratis en eenvoudig. Na een korte training kunt u aan de slag met klanten werven.

Volgende

SAP oplossingen runnen

Dit samenwerkingsmodel is bestemd voor partners die hun klanten services in een private of public cloud aanbieden op basis van SAP oplossingen. De kansen die de cloud en outsourcingsmodellen bieden, groeien snel. Steeds meer klanten van elk formaat en uit elke branche vragen om gehoste en uitbestede oplossingen zodat ze kunnen richten op hun bedrijf in plaats van op het runnen van hun IT.    

Bied klanten meer waarde met uitgebreide services die hen helpen geld te besparen en succesvoller te zijn. Word ook SAP partner en profiteer van lucratieve winstmogelijkheden door beheerde cloud-, outsourcing- en andere hostingservices te bieden aan de grootste groep potentiële klanten op de markt voor zakelijke software.

SAP PartnerEdge: Run

De keuze voor SAP PartnerEdge: Run houdt meer in dan het opzetten van een bedrijf om SAP oplossingen te leveren in een public of private cloud. U krijgt ook toegang tot ons volledige en bekroonde programma. Dit model is ontworpen voor partners die hun klanten een allesomvattend aanbod willen doen dat bestaat uit een specifieke service die is gebaseerd op SAP oplossingen, is uitgebreid met uw eigen IP en wordt uitgevoerd in een public of private cloud. U krijgt toegang tot voordelen zoals een toegewijde Partner Service Advisor die u helpt uw SAP operaties te optimaliseren, een Value Points-systeem dat u beloont voor uw prestaties en inzet, voordelen die groter worden als u een hoger niveau behaalt in het programma, en gratis trainingsmateriaal en tools die zijn ontworpen en gebouwd voor maximaal succes. Als u eenmaal lid bent, kunt u aanvullende licentieopties toevoegen, afhankelijk van de activiteiten die u wilt ontplooien:

 • Partner Managed Cloud Licensing*– De snelle groei in de private cloud markt betekent ongekende kansen voor SAP partners die dit model aanbieden. Help uw klanten te profiteren van de flexibiliteit, snelle time-to-value en pay-as-you-go tarieven van een door een partner beheerde cloud in combinatie met de volledig beheerde, eersteklas SAP oplossingen. Het programma Partner Managed Cloud geeft u alles wat u nodig hebt om met uw bedrijf succesvol services in een private cloud te ontwikkelen en te implementeren.
 • Business Process Outsourcing* – Help uw klanten hun uitdagingen het hoofd te bieden met nieuwe en innovatieve functionaliteit op basis van SAP software die wordt geleverd via een public cloud infrastructuur, gehost door SAP. U krijgt het beste van twee werelden: de ongeëvenaarde functionaliteit van SAP software, ondersteund door uw lokale kennis en expertise in de branche.

Of u nu in uw eigen private of public cloud SAP oplossingen wilt leveren met het programma SAP PartnerEdge: Run, Partner Managed Cloud, of dat u uw outsourcing- en operationele services wilt laten certificeren: de kansen voor bedrijven zoals het uwe zijn enorm. Bij SAP weten we maar al te goed dat we de zakelijke behoeften van al onze klanten nooit kunnen aanvoelen en bevredigen zonder de vaardigheden, contacten, expertise en ongekende marktkennis waarover u beschikt.


*  Partners die hebben gekozen voor Partner Managed Cloud en Business Process Outsourcing, worden aangemoedigd zich aan te melden voor het SAP PartnerEdge: Run model. Ze krijgen dan toegang tot alle voordelen en tools die hen helpen een succesvol partnerschap met SAP op te zetten en uit te bouwen.

SAP PartnerEdge: Run

Als u wilt profiteren van de enorme kansen die de cloud biedt, door de vooraanstaande SAP oplossingen voor uw klanten te beheren en te leveren in een public of private cloud én toegang wilt krijgen tot alle voordelen van het SAP programma, dan is het model SAP PartnerEdge: Run precies wat u zoekt. Een persoonlijke Partner Service Advisor helpt u om maximaal te profiteren van uw SAP partnerschap, gratis trainingsmateriaal en tools om uw expertise te vergroten en de resultaten te verbeteren, Market Development Funds (MDF) om te werken aan de pijplijn en omzet, Value Points voor uw prestaties en inzet, en grotere voordelen als u een niveau hoger komt in het programma.

Vereisten voor deelname

Om in aanmerking te komen voor het volledige scala aan voordelen van SAP PartnerEdge: Run, moet u aan enkele vereisten voldoen. Als u voldoet aan de minimale vereisten, kunt eenvoudig deelnemen. U hoeft alleen maar een lidmaatschapscontract te ondertekenen en een jaarlijkse bijdrage te betalen en u profiteert meteen van de voordelen die veel groter zijn dan de eerste investering.

Vereisten SAP PartnerEdge: Run                  
Kosten basisprogramma Ja (circa € 2.000 per jaar)
Bijdrage voor model Run Ja (circa € 1.700 per jaar)
Business plan Ja
In support getrainde medewerkers Ja
Support autorisatie + PCOE-certificatie Ja

Belangrijkste voordelen

Hieronder ziet u een klein overzicht van de belangrijkste voordelen voor partners die deelnemen aan het model SAP PartnerEdge: Run.

Voordeel SAP PartnerEdge: Run                  
Primaire relatie met SAP
Ja
Toegang tot rolgebaseerde tools en resources op de website www.SAPPartnerEdge.com
Ja  
Gratis online rolgebaseerde training Ja
Persoonlijke SAP Partner Service Advisor
Ja
Value Points
Ja
Programmaniveaus met steeds meer voordelen
Ja
Market Development Funds (MDF) Ja
Onderscheid uzelf met het SAP Recognized Expertise programma Ja
Gebruik van SAP Partner Silver- of Gold-logo
Ja (afhankelijk van niveau)  
Vermelding op SAP Digital Properties  Ja
Mogelijkheden op SAP exposities en evenementen Ja
Vraag SAP PartnerEdge: Run nu aan

Nu aanvragen. SAP PartnerEdge: Run

Door partner beheerde cloud

Zakelijk succes met de private cloud

De cloud is een blijvend fenomeen. Klanten vragen steeds meer om end-to-end bedrijfsoplossingen die worden geleverd als service zodat ze zich kunnen richten op het succes van hun bedrijf, in plaats van op de IT. Kijk hoe Roger Quinlan, SAP Global Head and SVP van Partner Managed Cloud vertelt over de voordelen van een door partners beheerde cloud en welke enorme kansen dit onze partners biedt.

Bekijk de video

Met de optie Partner Managed Cloud kunt u klanten voorzien van volledig geïntegreerde, beproefde SAP softwareoplossingen voor het beheer van kritieke bedrijfsprocessen in uw eigen cloudgebaseerde aanbod of
via een van de SAP cloudgebaseerde oplossingen zoals SAP SuccessFactors of SAP Hybris

 • Verwijder kosten als obstakel – Klanten betalen per gebruiker een maandelijks of driemaandelijks bedrag voor alle software, hardware, service en support. En u kunt dit leveren aan meer klanten dan u ooit voor mogelijk had gehouden.
 • Lever een end-to-end ervaring – Services voor implementatie, applicatie- en infrastructuurmanagement, continu onderhoud, support en software-updates. Kortom alles wat de klant nodig heeft om te profiteren van de nieuwste en beste technologieën tegen minimale kosten en met optimaal gemak.
 • Bouw langetermijnrelaties op met klanten – Groei uit tot een vertrouwde adviseur door klanten te helpen hun software en services aan te passen aan hun toenemende en veranderende behoeften om innovatie en zakelijk succes te stimuleren. Werk samen met andere SAP partners die add-on oplossingen bouwen om de mogelijkheden van oplossingen te vergroten om aan de unieke behoeften in de branche te voldoen.

Partners die zich willen aanmelden voor Partner Managed Cloud, raden we aan ook deel te nemen aan SAP PartnerEdge: Run. U krijgt dan toegang tot alle voordelen en tools die zijn ontworpen om uw succes van brandstof te voorzien.

IDC Infobrief: Partner Managed Cloud: Opportunities and Best Practices for SAP Partners  

IDC Infographic: Growth Opportunities for SAP Partners with Partner Managed Cloud  

Lees onze brochure: Increase your speed and flexibility with Partner Managed Cloud

 

Oplossingen die zijn gebouwd voor de branche

Overzicht
Of u nu oplossingen levert voor een specifieke branche of meer algemene services, uw klanten hebben een ding gemeen. Ze willen allemaal minder tijd besteden aan het bouwen en onderhouden van IT-systemen en meer tijd aan het ontwikkelen van superieure producten en services voor hun eigen eindgebruikers. Met Partner Managed Cloud kunt u klanten helpen zich te richten op het runnen van hun bedrijf in plaats van op het beheer van IT-systemen.
 
In alle branches zien we een verschuiving van analoog naar digitaal en de behoefte om de dynamiek van snel veranderende bedrijfsmodellen, klantbehoeften en consumptiegedrag te beheren. Deze verschuiving betekent dat uw klanten grote uitgaven aan IT of een lange time-to-value niet langer kun rechtvaardigen. Om de marges te behouden en concurrerend te blijven, is een flexibele IT-infrastructuur die de best practices in de branche ondersteunt, van essentieel belang.
 
Daarom kiezen toekomstgerichte organisaties voor Partner Managed Cloud: oplossingen op abonnementsbasis aan die in de cloud worden gehost door gecertificeerde, vertrouwde SAP partners. Met dit model profiteren uw klanten van de krachtige, beproefde SAP brancheoplossingen met de snelheid, slagvaardigheid, veiligheid en het aantrekkelijke kostenplaatje van implementatie in de cloud.
Verbergen
Voordelen

Als u de kracht van SAP oplossingen combineert met ingebouwde best practices van de branche, draaiend in de cloud en gehost door gecertificeerde SAP partners, levert dat u ongekende klantvoordelen op:

 • Kortere time-to-value met klant-en-klare services voor branchespecifieke oplossingen
 • Uitgaven spreiden met pay-as-you-go model
 • Meer mogelijkheden om te innoveren en snel in te spelen op nieuwe kansen in de markt met een flexibele, cloudgebaseerde IT-infrastructuur
 • Lagere IT-kosten dankzij de expertise en schaalvoordelen van ervaren SAP partners
Verbergen
Branches
Automotive Chemicals High-Tech
Professional Services Telecom Aerospace and Defense
Banking Utilities Wholesale
Public Sector Retail Higher Education and Research
Industrial Machinery and Components Insurance Life Sciences
Manufacturing 360 Media Mill Products
Mining Transportation Travel and Leisure
Oil and Gas Consumer Products Engineering, Construction and Operations
Heathcare    
Verbergen

Services voor de uitbesteding van IT-activiteiten worden steeds belangrijker voor SAP klanten die de zekerheid willen dat hun SAP oplossingen en SAP omgevingen uitstekend, duurzaam en kosteneffectief worden uitgevoerd en beheerd. Als SAP Outsourcing Operations Services-partner kunt u services bieden voor een groot aantal SAP producten, zoals:

 • Hosting: partners onderhouden SAP applicaties en laten ze werken. Partners bieden complete hostingpakketten die zijn afgestemd op het SAP productportfolio van de klant. Uitgebreide technische vaardigheden en ervaring op het gebied van SAP beheer zijn een vereiste.
 • Applicaties: partners bieden support voor onderhoud en dagelijkse processen, plus permanente functionele ondersteuning voor bedrijfsapplicaties van SAP. Dit is momenteel mogelijk voor SAP Business Suite en SAP S/4HANA.
 • SAP HANA: partners hebben certificeringen ontvangen van SAP, omdat ze in staat zijn hoogwaardige service te verlenen voor oplossingen die worden aangedreven door het platform van SAP HANA voor in-memory computing.
 • Cloud en infrastructuur: partners bieden een infrastructuur- en cloudserviceportfolio dat speciaal is afgestemd op klanten van SAP. Cloudservices van aanbieders met een SAP-certificering omvatten een on-demand infrastructuur en on-demand services voor SAP producten. Er zijn geen diensten voor SAP processen opgenomen in de infrastructuurservices.
 • Business Process Outsourcing (BPO): partners bieden een volledig pakket Business Process Outsourcing-diensten op basis van bedrijfsapplicaties van SAP.

Door een of meer van de hierboven genoemde services aan te bieden, profiteert u van de wereldwijde trend van klanten die outsourcingservices gebruiken voor SAP producten. Dit is een grote en groeiende markt voor uw bedrijf.

Vind SAP Outsourcing Operations Partners

Toon uw competenties met certificering

SAP Outsourcing Operations Service partners kunnen worden erkend als betrouwbare leverancier van outsourcingservices voor SAP oplossingen en omgevingen.

 • De erkenning die u nodig heeft – Deze certificeringen helpen SAP klanten de best-in-class serviceproviders te vinden die voldoen aan hun eisen qua kwaliteit, scope en locatie.
 • Beter zichtbaar – U krijgt ondersteuning van SAP bij het vergroten van uw zichtbaarheid op de markt en het genereren van nieuwe kansen.
 • De juiste certificering voor uw bedrijf – SAP biedt diverse certificeringen voor verschillende bedrijfsbehoeften. SAP experts bevelen een of meer certificeringen aan op basis van uw serviceportfolio.
 • Onderscheid uw bedrijf – Na een succesvolle auditsessie ontvangt u van SAP een certificering en het recht om twee jaar het bijbehorende certificeringslogo te gebruiken.

Om de hoge standaarden voor het management van SAP oplossingen permanent te waarborgen, worden de levering en support van gecertificeerde providers om de twee jaar rigoureus beoordeeld door SAP's certificeringsgroep voor outsourcingpartners. U kunt een lokale of wereldwijde certificering verkrijgen.

Lees de handleiding over servicecertificeringen

Vorige

SAP PartnerEdge: Run

Lever SAP oplossingen in een public of private cloud. Bied de klant een geïntegreerd aanbod dat specifieke services omvat en is voorzien van uw eigen IP, terwijl u profiteert van ons bekroonde SAP PartnerEdge-programma en voordelen die zijn ontworpen om uw bedrijf succesvoller en winstgevender te maken. Begin als Silver partner en klim naar een hoger niveau met meer voordelen als uw bedrijf groeit. Op deelname zijn een bijdrage en minimale vereisten van toepassing. Om geautoriseerd te blijven, moet u aan de vereisten blijven voldoen.

Door partner beheerde cloud

De snelle groei in de private cloud markt betekent ongekende kansen zijn voor SAP partners die dit model aanbieden. Help uw klanten te profiteren van de flexibiliteit, snelle time-to-value en pay-as-you-go tarieven van een door een partner beheerde cloud in combinatie met de volledige beheerde, eersteklas SAP oplossingen. Het programma Partner Managed Cloud geeft u alles wat u nodig heeft om met uw bedrijf succesvol services in een private cloud te ontwikkelen en te implementeren.

SAP Outsourcing Operations Partner

Word een vertrouwde, door SAP gecertificeerde partner en profiteer van de groeiende markt waar klanten vragen naar eersteklas, duurzame en kosteneffectieve services en support voor de outsourcing van operationele activiteiten. Als SAP Outsourcing Operations Partner kunt u zowel lokaal als wereldwijd worden gecertificeerd voor uw vermogen om SAP oplossingen te leveren en te ondersteunen.

Volgende
Terug naar boven