Naar inhoud gaan

Wat is CRM vandaag?

Wat zijn de vijf grootste voordelen van CRM?

Er zijn talloze manieren waarop een CRM-systeem u kan helpen maximaal te profiteren van klantinteracties. Ook de kleinste verfijning kan de klantenbinding vergroten en winst maximaliseren. Kijk zelf wat de vijf grootste CRM-voordelen voor u kunnen betekenen.

 1.  Betere klantervaring: geef contactcentermedewerkers en onderhoudstechnici een compleet beeld van klanten, zodat ze persoonlijke klantervaringen kunnen leveren en problemen snel kunnen oplossen.
 2.  Betere klantenbinding: verbaas uw klanten met een zeer persoonlijke service waarmee u loyaliteit wint. Gebruik realtime analytics om de beste aanbiedingen, de juiste timing en het optimale kanaal te identificeren.
 3.  Meer omzet: vergroot de transparantie van de pijplijn en verkoop meer. Dankzij geïntegreerde tools voor automatisering van verkoopprocessen, leadmanagement, prognoses, cross-selling, e-commerce en meer. 
 4.  Efficiëntere processen: automatiseer processen en plan follow-upmeldingen zodat uw verkoop-, marketing- en serviceteams met minder inspanning meer presteren.
 5.  Werk slimmer, werk beter samen: deel eenvoudig informatie met andere teams, afdelingen en interne en externe stakeholders dankzij gezamenlijke CRM, zodat klanten bij elk contactmoment beter bediend kunnen worden. 

Wat zijn de belangrijkste functies van CRM?

De CRM-software van vandaag omvat basisfuncties voor CRM en geavanceerde CRM-functies die veel verder gaan dan alleen sorteren en archiveren van contacten, zoals vroeger. U kunt nu al uw klantgerichte processen stroomlijnen en relaties versterken door de klant centraal te stellen in uw verkoop-, marketing-, commerce- en serviceactiviteiten. U verwacht dat u met een CRM-systeem contacten, leads en klantinteracties kunt beheren. U verwacht ook analytics. En automatisering zou heel fijn zijn. Maar eigenlijk wilt u alles. En natuurlijk moet het allemaal volledig geïntegreerd zijn. Nou, dan heb ik goed nieuws! Dat bestaat.  

 • Contactbeheer: sla informatie van uw klanten, waaronder namen, contactgegevens, socialmedia-accounts en communicatievoorkeuren, veilig op in een centrale database waartoe uw hele team in realtime toegang heeft, 24 x 7. 
 • Interactiemanagement: houd al uw klantinteracties, zoals e-mails, telefoongesprekken, berichten op social media en chatsessies, bij om een volledig beeld van elke klant te krijgen en via elk kanaal een consistente ervaring te bieden.  
 • Leadbeheer: identificeer, scoor en volg leads via uw pijplijn om van meer prospects daadwerkelijke klanten te maken. Met CRM kunt u uw leadgeneratie, pijplijnbeheer en lead-nurturing integreren. 
 • Workflowautomatisering: automatiseer repetitieve, handmatige taken zoals de invoer van data in een contactrecord en profiteer van de kracht van embedded AI en machine learning. Hiermee kunt u interactie via chatbots bieden op social media en in berichtenapps.  
 • Klantanalyses: krijg op het juiste moment de juiste inzichten met on-demand CRM-rapportage en interactieve dashboards. Voorspel wat klanten willen, zorg voor persoonlijke ervaringen en onderneem direct de juiste actie. 
 • CRM-integraties: integreer uw CRM-systeem met uw website, e-mail- en agendaplatforms, boekhoud- en facturatiesoftware, klantonderzoeken, documentbeheer en elektronische handtekeningen, zodat u alles op één plek kunt doen.
 • Veilige, mobiele CRM: al uw CRM-functies moeten altijd, overal en vanaf elk apparaat beschikbaar zijn. Bovendien moet uw cloud-CRM u helpen bij het stroomlijnen van de vereisten voor beveiliging, dataprivacy en AVG-naleving. 

CRM voor sales, marketing, service en e-commerce

Doordat Customer Relationship Management gebruikmaakt van één database en uniforme processen, worden al uw klantgerichte activiteiten met elkaar verbonden. En daarnaast biedt CRM specifieke voordelen voor elk van uw teams.

Wat is CRM voor sales?

Met CRM voor sales liggen alle kansen binnen handbereik. Uw medewerkers kunnen succesvolle verbindingen tot stand brengen, leadgeneratie automatiseren, pitches personaliseren, nauwkeurige offertes opstellen, gebruikmaken van CRM voor de pijplijn, samenwerken, rapporten maken … alles.

Wat is CRM voor marketing?

CRM voor marketing maakt het onvoorspelbare voorspelbaar. U kunt de wensen en behoeften van elke klant leren kennen, zodat u ze kunt verrassen met unieke ervaringen. En terwijl u met de klant staat te praten, doet de marketingautomatisering achter de schermen de rest van het werk.

Wat is CRM voor service?

Klanten verwachten meer en CRM voor service levert meer. Creëer perfecte servicemomenten waarmee u de loyaliteit vergroot. Automatiseer handmatige processen om fouten in de buitendienst te verminderen en tijd te besparen. Gebruik servicechatbots om algemene vragen van klanten te beantwoorden, en meer.

Wat is CRM voor e-commerce?

CRM voor e-commerce is een set CRM-tools die een omnichannel commerce-ervaring bieden: mobiel, online en in fysieke winkels kopen en verkopen. Herken klanten op elk kanaal en geef speciale aandacht aan waardevolle klanten.

Ontdek de CRM-oplossingen

Ga verder dan de traditionele CRM-software. Zie hoe u contextuele, persoonlijke klantbetrokkenheid in realtime kunt bevorderen, ongeacht kanaal en branche.

Terug naar boven