Naar inhoud gaan

CRM voor sales, marketing, service en e-commerce

Doordat Customer Relationship Management gebruikmaakt van één database en uniforme processen, worden al uw klantgerichte activiteiten met elkaar verbonden. En daarnaast biedt CRM specifieke voordelen voor elk van uw teams.

Wat is CRM voor sales?

Met CRM voor sales liggen alle kansen binnen handbereik. Uw medewerkers kunnen succesvolle verbindingen tot stand brengen, leadgeneratie automatiseren, pitches personaliseren, nauwkeurige offertes opstellen, gebruikmaken van CRM voor de pijplijn, samenwerken, rapporten maken … alles.

Wat is CRM voor marketing?

CRM voor marketing maakt het onvoorspelbare voorspelbaar. U kunt de wensen en behoeften van elke klant leren kennen, zodat u ze kunt verrassen met unieke ervaringen. En terwijl u met de klant staat te praten, doet de marketingautomatisering achter de schermen de rest van het werk.

Wat is CRM voor service?

Klanten verwachten meer en CRM voor service levert meer. Creëer perfecte servicemomenten waarmee u de loyaliteit vergroot. Automatiseer handmatige processen om fouten in de buitendienst te verminderen en tijd te besparen. Gebruik servicechatbots bijvoorbeeld om algemene vragen van klanten te beantwoorden.

Wat is CRM voor e-commerce?

CRM voor e-commerce is een set CRM-tools die een omnichannel commerce-ervaring bieden: mobiel, online en in fysieke winkels kopen en verkopen. Herken klanten op elk kanaal en geef speciale aandacht aan waardevolle klanten.

Ontdek de CRM-oplossingen

Ga verder dan de traditionele CRM-software en houd klanten betrokken.

Meer in deze serie

SAP Insights nieuwsbrief

Meld je vandaag nog aan

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg belangrijke inzichten.

Meer lezen

Terug naar boven