Naar inhoud gaan

Wat is digitale transformatie?

Digitale transformatie is een fundamenteel nieuwe benadering van klantervaring, bedrijfsmodellen en processen. Het gaat om het vinden van nieuwe manieren om meerwaarde te creëren, omzet te genereren en efficiëntie te verbeteren, en bedrijven gebruiken daarvoor innovatieve technologieën.

Waarom nu transformeren?

Baanbrekende technologieën als AI en Internet of Things (IoT) zijn de kinderschoenen ontgroeid en worden toegankelijker en betaalbaarder. Digitale leiders gebruiken deze technologieën om klantervaringen te transformeren, de productiviteit te verbeteren en concurrentievoordeel te behalen.

De feiten over digitale transformatie

3 %

van alle bedrijven heeft reële digitale transformatieprojecten voltooid.

SAP Center for Business Insight & Oxford Economics, Digital Transformation Executive Study

90 %

van de bedrijfsleiders is van mening dat kunstmatige intelligentie (AI) essentieel is voor het voortbestaan van hun bedrijf in de komende vijf jaar.

SAP onderzoek onder 2500 directieleden van bedrijven

94 %

van de digitale leiders investeert in big data en analytics.

SAP Center for Business Insight and Oxford Economics, SAP Digital Transformation Study

Hoe ziet digitalisering eruit?

Ontdek hoe disruptieve innovatie alles transformeert: bedrijfsmodellen, processen en de manier waarop we in de digitale economie werken.

Nieuwe bedrijfsmodellen

Innovatie van het bedrijfsmodel moet centraal staan op de digitale agenda van elke CEO. 

Nieuwe bedrijfsprocessen

Met digitale bedrijfsprocessen kunt u de klantervaring verbeteren, actie ondernemen op basis van realtime en voorspellende inzichten, de productiviteit verhogen, en nog veel meer.

Nieuwe manieren om te werken

Digitale innovaties veranderen onze werkomgeving op vier belangrijke manieren, maar mensen blijven centraal staan, zelfs als een van uw nieuwe collega's een machine is.

Moet elk bedrijf digitaal transformeren?

Uiteindelijk zal ieder bedrijf zichzelf opnieuw moeten uitvinden in het digitale tijdperk. Sommige branches staan onder enorme druk om hun bedrijfsmodel meteen te transformeren, terwijl andere beginnen met stapsgewijze procesinnovaties.

Hoe overleeft u de digitale storm?

Welke bedrijven staan onder de grootste druk om te transformeren? Sectoren als retail, bankwezen en hightech bevinden zich in het oog van de storm, terwijl andere nog niet het punt van de digitale disruptie hebben bereikt. Ontdek of u moet transformeren, en zo ja, hoe.

Wat zijn problemen van digitaal transformeren?

Digitale transformatie: hoe erg is een kleine mislukking?

Zijn mislukkingen een onderdeel van uw traject naar digitale transformatie? En zijn mislukkingen soms juist nuttig? Kom erachter hoe kleine fouten tijdens het leerproces u kunnen helpen om tot betere resultaten te komen.

Top 3 van uitdagingen en prioriteiten voor CEO's

De drie belangrijkste uitdagingen op het gebied van digitale transformatie (en de top drie van prioriteiten) zijn hetzelfde voor CEO's in verschillende bedrijfstakken en regio's. Lees meer over elk element en bereid u voor op een geslaagde transformatie.

Kies de juiste digitale strategieën voor uw bedrijf

Optimaliseren

Optimaliseer bestaande processen voor meer efficiëntie en betrouwbaarheid

Uitbreiden

Breid huidige bedrijfsprocessen uit voor nieuwe bronnen van meerwaarde

Transformeren

Transformeer uw waardeketen of uw bedrijfsmodel

Wat zijn best practices voor digitale transformatie?

In de digitale transformatie zijn leiderschap, mensen en change management net zo belangrijk als technologie. Hier zijn enkele best practices voor succes.

Tips om de transformatie op koers te houden

Digitale transformatie is nooit echt klaar. Het is een doorlopend proces, en niet eenvoudig. Lees vijf belangrijke tips om uw transformatieproject op de juiste koers te houden en uw rendement te maximaliseren.

Vier manieren waarop digitale leiders zich onderscheiden

In een wereldwijde enquête van SAP en Oxford Economics gaf slechts 3% van de bestuurders aan bedrijfsbrede digitalisering te hebben bereikt. Ontdek hun aanpak, de resultaten en de vier factoren die bepalend zijn voor hun succes.

Blijf bouwen aan uw expertise over digitale transformatie

The Intelligent Enterprise: de volgende grens

Leer in deel 1 van deze webcast meer over technologieën die bedrijven helpen om Intelligent Enterprises te worden: kunstmatige intelligentie, predictive analytics, digitale assistenten, conversational interfaces en meer.

Digitale strategieën voor kleine en middelgrote bedrijven

Intelligent Enterprises, ongeacht hun omvang, doen meer met minder, automatiseren routinetaken en leveren een hoogwaardige klantervaring. Leer meer over strategieën die het mkb kunnen helpen over te stappen naar dit nieuwe soort digitale onderneming.

Technologie gebruiken om aan steeds hogere klantverwachtingen te voldoen

Hoor in deze webcast hoe experts van SAP en IDC bespreken hoe digitale innovaties zoals het Internet of Things, machine learning, blockchain en cloud kunnen helpen om de meerwaarde voor de klant en differentiatie ten opzichte van de concurrentie te vergroten.

Uw vaardigheden verbeteren met gratis online cursussen

Het openSAP platform biedt een reeks gratis online cursussen over digitale transformatie die u in uw eigen tempo en waar u maar wilt kunt volgen. Blader door het aanbod, van "Enterprise Machine Learning in a Nutshell" tot "Smart Services for Business Model Innovation".

Doe nieuwe ideeën op van experts op het gebied van digitale transformatie

Jean Loh
Audience Marketing
SAP

Q&A: datatransformatie

Lees onze Q&A met Dave Spencer, directeur van BackOffice Associates, over zijn kijk op datatransformatie en waarom dat cruciaal is voor digitale transformatie.  

Andy Hancock
SAP

Tiny Tech, big bang

Vroeger vulden computers een hele kamer. Nu passen ze in onze zak, en zelfs in onze maag. Hoe zal krimpende technologie verantwoordelijk zijn voor de volgende disruptie?

Martin Wezowski
Chief Designer and Futurist, Chief Innovation Office
SAP

De menselijkheid in de machine

Ons grootste risico is niet dat geavanceerde robots onze banen overnemen, maar dat we ons niet voorbereiden op de toekomst van werken op een manier die onze menselijkheid in ons voordeel gebruikt.

Terug naar boven