Naar inhoud gaan
Twee winkelende retailklanten die in een etalage kijken

Retail

Transformeer winkelervaringen via elk kanaal en verbeter de duurzaamheid in uw waardeketen met onze retailoplossingen in de cloud.

Digitale transformatie van retail

Detailhandelaren staan voor nieuwe uitdagingen in de wijze waarop goederen worden verhandeld, gekocht, geleverd en verkocht in een zeer concurrerende markt. Maar opkomende technologische innovaties bieden ook nieuwe kansen. Met technologieën als cloud, AI, robotica, IoT en VR/AR zijn retailers in staat klanten een prettige winkelervaring te bieden. 

Afbeelding die belangrijke onderwerpen voor retail voorstelt, zoals commerce overal, personalisering, gemak en duurzaamheid
Omnichannel retail: commerce overal

Van digitale displays in de winkel tot online marktplaatsen en pop-upwinkels: de omnichannel retail van vandaag laat kanalen in elkaar overlopen. Om te kunnen concurreren en succesvol te zijn, moeten retailers naadloze winkelervaringen bieden die de verwachtingen van de klant overtreffen. 

Gemak voor de klant

Producten afhalen op een afhaalpunt, "online kopen, ophalen in de winkel", "scan en go", en "just walk out - gewoon weglopen": allemaal opties waarmee klanten op een eenvoudige manier producten kunnen kopen. Microverwerkingscentra en partnerschappen met fijndistributiebedrijven, zoals Uber en Lyft, bieden aanvullende klantvriendelijke opties, allemaal mogelijk gemaakt door slimme technologieën. 

Marketingpersonalisering

Inzicht in veranderende trends en unieke klantvoorkeuren is essentieel voor het succes van elk retailbedrijf. Krachtige retailanalyses kunnen licht werpen op de huidige en toekomstige behoeften van klanten, en retailers helpen hun aanbod vorm te geven. Gepersonaliseerde marketing en ervaringen – op basis van toestemming en vertrouwen – leveren loyale klanten en uiteindelijk winst op. 

Duurzaam winkelen

De consument van tegenwoordig wil inkopen doen bij bedrijven die duurzaam opereren. Gelukkig staat duurzaam ondernemen voor goed zakendoen en kunnen de principes van de circulaire economie en afvalvrij ondernemen door een betere planning echt winst opleveren. Geavanceerde technologieën zijn essentieel om de vereiste transparantie te leveren. 

placeholder

Op weg naar een nieuwe wereld in retail

Bekijk de keynotes, klantensessies en demo's van oplossingen van NRF 2022.

Ontdek onze retailoplossingen

placeholder

Lever omnichannel marketingcampagnes die ervoor zorgen dat mensen die rondkijken ook daadwerkelijk tot aankoop overgaan en bied uitzonderlijke ervaringen in winkels, online en op mobiele apparaten. Met onze oplossingen voor retailmarketing en CX krijgt u een realtime beeld van elke klant en kunt u gepersonaliseerde, op toestemming gebaseerde verbintenissen op schaal bieden. Bouw relaties op, vergroot de loyaliteit en realiseer meer winst. 

 • Complete klantprofielen
 • Realtime inzicht in winkelende klanten 
 • Gepersonaliseerde omnichannel ervaringen
 • Marketingprestatiebeheer
 • Flexibele mogelijkheden voor afhaling, levering en retouren

73% van de retailorganisaties vindt het belangrijk om leuke, relevante en fijne klantervaringen te bieden die zijn afgestemd op het sentiment, de historie en de voorkeuren van elke klant. Slechts 10 procent kan dat.

Bron: SAP Performance Benchmarking

Met SAP Integration Suite waren we in staat om ons nieuwe customer loyalty solution van SAP snel en gemakkelijk te implementeren en de wensen van onze meest waardevolle klanten vervullen. We hebben inzicht en flexibiliteit gekregen om snelle innovatie te ondersteunen en zo een betere klantervaring aan te bieden en onszelf te onderscheiden in de markt.

Andreas Zimmer, Lead Developer SAP BTP, Globus SB-Warenhaus Holding GmbH & Co. KG

placeholder

Zet de klant centraal bij al uw merchandisingbeslissingen en verhoog de conversiepercentages met onze software voor retailgoederenbeheer. Speel nauwkeurig in op klant- en markttrends, optimaliseer de prijzen en promoties en verbeter alle aspecten van uw dagelijkse merchandiseprocessen, van inkoop en toewijzing tot prestaties. 

 • Gecentraliseerd datamanagement
 • Sales- en vraagprognose voor retail 
 • Goederen- en assortimentsplanning 
 • Goederenbeheer en -uitvoering 
 • Omnichannel prijzen en promoties 

79% van de retailorganisaties vindt het belangrijk om assortimenten snel en efficiënt te wijzigen en prijzen via verschillende kanalen aan te passen op basis van actuele trends en klantinzichten, maar slechts 27% is hiertoe in staat.

Bron: SAP Performance Benchmarking

Met een gedetailleerd beeld van inkoopgedrag en -activiteiten kunnen we klanten nu het juiste product op het juiste moment bij de juiste winkel aanbieden.

Michael Coatsworth, Domain Architect, Foodstuffs North Island Limited

Zorg ervoor dat uw sourcing- en inkoopteams snel, flexibel en buitengewoon goed geïnformeerd zijn. Dat kan met SAP software. Met onze oplossingen kunt u efficiënt ethische en duurzame producten inkopen, risico's en kosten beheersen en samenwerken met een wereldwijd netwerk van leveranciers. Stimuleer merkdifferentiatie met innovatieve en privatelabelsourcing en gebruik AI-gedreven analyses om contractonderhandelingen te verbeteren, orders te optimaliseren en geld te besparen. 

 • Beheer van strategische sourcing en contracten 
 • Leveranciers- en risicomanagement 
 • Inkoopanalyses 
 • Indirecte en productinkoop 
 • Slim factuurbeheer 

72% van de retailorganisaties vindt het belangrijk om volledige zichtbaarheid te hebben in de uitgavencategorieën van alle bedrijfsonderdelen en regio's van hun retailactiviteiten, maar slechts 29% is hiertoe in staat.

Bron: SAP Performance Benchmarking

Door tijdens ons transformatietraject samen te werken met SAP maken we het inkoopproces eenvoudiger voor winkels, met de uitrol van SAP Ariba als ons enige platform voor de inkoop van alle niet-handelsgoederen.

Phillip McDonald, GM, Group Procurement, Woolworths Group Limited

placeholder

Met onze oplossingen voor Supply Chain Management voor retail krijgt u de juiste producten op het juiste moment bij de juiste winkels en klanten. Onze software helpt u efficiënte, klantgestuurde en transparante supplychainnetwerken tot stand te brengen tijdens het hele traject. Werk samen met partners en leveranciers, verminder afval en uitstoot en voldoe vanaf elke locatie aan de vraag. Direct en tegen een aantrekkelijke prijs. 

 • Geïntegreerde supplychainplanning
 • Retailvoorraadbeheer
 • Omnichannel verwerking
 • Magazijn- en transportbeheer
 • Retaillogistiek en track & trace

70% van de retailers vindt het belangrijk om inzicht te hebben in de wereldwijde voorraadpool en deze te optimaliseren om producten in te kopen en bestellingen af te handelen vanaf elke gewenste plek, maar slechts 15% is hiertoe in staat.

Bron: SAP Performance Benchmarking

Dankzij SAP Extended Warehouse Management hebben we de efficiency waarmee we onze leveringen managen verbeterd, wat ons een betere waarde laat aanbieden aan onze klanten.

Nicolai Gradman, Executive Vice President, Supply Chain Logistics, Salling Group A/S

placeholder

Voldoe aan de veranderende verwachtingen van klanten in fysieke en online winkels. Bied klanten soepele, consistente ervaringen via alle kanalen met onze software voor omnichannel retail en winkelprocessen. Voorzie winkelmedewerkers van realtime klant- en voorraaddata, bied mobiele POS en zelfcheckout, ondersteun slimme winkeltechnologieën en creëer boeiende digitale etalages en e-commerce-ervaringen. 

 • Realtime inzicht in klanten en voorraden
 • Slimme en geautomatiseerde winkelprocessen 
 • Ondersteuning voor slimme winkeltechnologieën
 • Omnichannel POS-software  
 • Omnichannel e-commerceplatform 

74% van de retailers vindt het belangrijk dat winkelmedewerkers toegang hebben tot realtime product- en voorraadinformatie om klanten beter van dienst te zijn, maar slechts 30% is hiertoe in staat.

Bron: SAP Performance Benchmarking

Dankzij de innovatie en toewijding van SAP en haar partners kunnen we klanten nu een fijnere winkelervaring bieden die aansluit op hun planning, of het nu dag is of nacht.

Dirk Muehlhaeuser, Head of Retail IT, Valora Group

Aan de slag met SAP's cloudoplossingen voor retail

SAP kan u helpen de digitale transformatie voor retail te starten of uit te breiden, ongeacht waar u zich in het traject bevindt. Als u de overstap naar Cloud ERP nog niet hebt gemaakt, kunt u aan de slag met RISE with SAP for Retail. Als u al beschikt over Cloud ERP van SAP of een andere leverancier, kunt u uw retailopties uitbreiden met onze branchespecifieke cloudoplossingen. 

RISE with SAP for Retail

RISE with SAP voorziet klanten van een complete Business-Transformation-as-a-Service (BTaaS) in één pakket. Centraal staan de SAP S/4HANA Cloud Suite, Business Process Intelligence, technologiecredits en meer. Daarnaast omvat RISE with SAP for Retail oplossingen voor: 

 • Goederenbeheer
 • Customer Activity Repository 
 • Omnichannel e-commerceplatform
 • Omnichannel POS-software 
 • Prijsbepalingsoptimalisatie voor promoties

Branchespecifieke cloudoplossingen

De branchespecifieke cloudoplossingen van SAP zijn op een open platform gebouwd door SAP en onze partners en voorzien in specifieke branchebehoeften voor de retailsector. Deze gespecialiseerde cloudapplicaties kunnen worden gebruikt met uw huidige systemen van SAP en derden, en kunnen u helpen kosteneffectieve transformatie en duurzame groei te realiseren.

 • Cloudgebaseerde retailoplossingen
 • Gebouwd door SAP en onze partners
 • Werken met bestaande systemen
 • Breiden uw huidige investeringen uit

Aanbevolen cloudoplossingen voor retail

SAP Intelligent Returns Management

Bied een naadloos, transparant productretourproces met AI-ondersteunde routering, dispositie en analyses, met maximale winstmarges en minder CO2-uitstoot. 

SAP Commerce Cloud

Maak boeiende digitale etalages voor elk apparaat en gebruik AI om hypergepersonaliseerde e-commerce-ervaringen, aanbevelingen en promoties te leveren die maximale conversies opleveren. 

SAP S/4HANA Retail voor goederenbeheer

Transformeer kernprocessen met Intelligent ERP voor de retailbranche. Verbeter processen in de winkel met realtime inzichten, bevorder klantgerichte merchandising en optimaliseer uw supply chain. 

Terug naar boven