Naar inhoud gaan

Retail

Bereik meer klanten en bied persoonlijke ervaringen die uw klanten kunnen vertrouwen door een Intelligent Enterprise te worden met retailoplossingen van SAP.

Ervaar de toekomst van retail

Ontdek hoe u geweldige klantervaringen kunt bieden.

De Responsive Retailer: Wendbaar, datagestuurd en gericht op ervaringen

Onze bevindingen uit een wereldwijd onderzoek onder senior executives suggereren een verband tussen systeemdenken en bedrijfsresultaten.

In 2020 zullen uw klanten 85% van hun relaties online beheren

SAP biedt een geïntegreerde reeks toepassingen, intelligente technologieën en een digitaal platform voor retailers om innovatieve bedrijfsmodellen na te streven en altijd en overal relevante, gepersonaliseerde klantervaringen te leveren.

Ontdek hoe retailers succes behalen met SAP

SAP roadmap voor retail

Ontdek hoe onze huidige, aankomende en geplande innovaties retailers helpen om werkelijk betrokken te raken in de levens van consumenten door vertrouwde ervaringen, die winstgevend en op schaal worden geleverd.

Highlights van deze release

 • Consistente prijzen en aanbiedingen die naadloos worden geleverd via verschillende contactpunten als wereldwijde cloudservice
 • Transactionele data in de cloud voor digitale kwitanties voor klanten, retailanalytics en uitwisseling van leveranciersgegevens
 • Magazijntransport met RFID voor winkelmanagers
 • Assortiments- en optieplanning en verrijking van productmasterdata ondersteund door machine learning

Aankomende innovaties

 • Headless commerce cloud met uitbreidingsfactory voor microservices
 • Promotiegestuurde winkeltoewijzing en geautomatiseerde aanvulling in winkels met kostengeoptimaliseerd bestellen
 • Verbeterde vraagprognose- en assortimentsplanning met data uit de praktijk
 • Logistieke bedrijfsnetwerken waarmee u kunt samenwerken, plannen en de zichtbaarheid kunt vergroten, samen met partners

Toekomstplannen

 • Profiteer van automatisering, embedded intelligence en cloudschaalbaarheid in alle retailprocessen
 • Optimaliseer orderafhandeling met netwerkgedistribueerde orderorkestratie
 • Integreer applicaties voor retailplanning in de cloud
 • Integreer feedback over ervaringen in het merk-, product-, consumentenervarings- en personeelsbeheer

De feiten op een rij

80 %

van alle retailers in de Forbes Global 2000 is klant van SAP.

Forbes

91 %

toename in klantretentie bij retailers met een omnichannel strategie voor customer engagement.

Aberdeen Group

Genereer meerwaarde met digitale technologieën

Transformeer retailgoederenbeheer

Verbind uw personeel, leveranciers, consumenten en het IoT in realtime. Zo mist u geen enkele kans  en profiteert u optimaal van uw digitale transformatie, met als gevolg meer meerwaarde voor uw bedrijf.

Bied gepersonaliseerde ervaringen

Leg onuitgesproken klantbehoeften en verhoogde efficiëntie in de retailwaardeketen bloot door nieuwe technologieën te koppelen aan geïntegreerde bedrijfsoplossingen en creëer zo een Intelligent Enterprise. 

Optimaliseer ervaringen met intelligente technologieën

Omarm opkomende technologieën om inzicht in consumenten te krijgen, vertrouwen op te bouwen en de naadloze winkelervaringen te bieden die consumenten graag willen.

Retailsoftware die helemaal is afgestemd op uw behoeften

Profiteer van realtime inzicht in uw klanten en verkooppunten, bereik klanten via alle mogelijke kanalen en krijg de transparantie die u nodig heeft om alles te optimaliseren: van uw merchandising tot uw supply chain.

SAP S/4HANA Cloud

Ontdek hoe u de best practices van de branche kunt gebruiken voor uw retailorganisatie met behulp van een bewezen technologisch framework. Bereik operational excellence in de belangrijkste gebieden op het vlak van financiën en operationeel management en in uw organisatie als geheel. 

SAP Customer Activity Repository

Maak betere prognoses en haal het maximale uit verkoopacties en uw assortiment, met SAP Customer Activity Repository. Deze uniforme datarepository brengt klantdata uit diverse bronnen samen, gecombineerd met point-of-saledata, allemaal in realtime. De data wordt direct klaargemaakt voor analyse en voor gebruik in andere applicaties. 

Omarm de toekomst van retail met innovatie

Ontdek de sleutel tot succes van retail specialisten

Leer hoe je vandaag en in de toekomst sommige van jouw
grootste obstakels kan overkomen door een interconnected bedrijf te worden dat
relevante data over verschillende delen van het bedrijf kan delen en jouw klant
en klantervaring voorop te zetten.

Laat u inspireren door retailexperts

Carina Legl
Solution Manager, Retail Industry Business Unit
SAP

De kracht van duurzame verpakkingen

Ontdek hoe retailers en bedrijven in consumentengoederen uw duurzaamheidsprofiel voor verpakkingen kunnen verbeteren door recyclebare verpakkingen op te nemen in uw bedrijfsstrategie.

Randy Evins
Senior Principal, Food and Drug, Retail
SAP

Een nieuwe dag in de supermarkt

Ontdek waarom het  essentieel is voor supermarkten om in te spelen op veranderende klantbehoeften door een verbonden, digitale onderneming te worden via digitale transformatie.

Matt Laukaitis
SVP en General Manager, SAP Retail
SAP

Technologie herschrijft de regels van retail

Ontdek hoe sommige retailers nieuwe hoogtes in merkloyaliteit en klanttevredenheid bereiken doordat zij technologie omarmen in het hart van hun onderneming. 

Community's en evenementen

Ervaar de toekomst van retail

Kom meer te weten over NRF 2020 en ontdek wat SAP heeft bijgedragen aan NRF van dit jaar, waaronder klantpresentaties, showcases, updates over consumentenbewustzijn en nog veel meer.

Bekijk retailhoogtepunten van SAPPHIRE NOW

Bekijk de retailaankondigingen, -sessies en -discussies van SAPPHIRE NOW en ontdek hoe de Intelligent Enterprise de retailbranche verder kan veranderen.

Word lid van de SAP for Retail Community

Bezoek onze bloeiende community om te leren, te delen en samen te werken binnen retail. Ontdek hoe SAP het retailportfolio van producten innoveert om in te spelen op consumententrends en de behoeften van retailers.

In controle over alle processen in uw retailorganisatie

Bekijk onze uitgebreide oplossingen voor alle bedrijfsprocessen in iedere branche en vind de oplossing die u nodig heeft om een connected bedrijf op te bouwen.

Human Resources

Betere resultaten, empowered personeel en duurzame talentontwikkeling. U bereikt het met vereenvoudigde HR-processen en een hoge werknemersbetrokkenheid.

Finance

Rust uw financiële processen uit met geautomatiseerde, realtime analytics. Dat geeft u de informatie en inzichten om in de hele organisatie vooruit te kijken.

Analytics

Verwerk complexe gegevens, voorspel, voer diepgaande analyses uit en breng data van diverse bronnen samen op één geïntegreerd platform.

Cloud- en dataplatforms

Werk met zakelijke applicaties die gebruikmaken van moderne technologie, waaronder het SAP HANA platform, cloud en mobile.

Internet of Things (IoT)

Ontwikkel supersnelle, intelligente IoT-applicaties voor de business en IT.

Terug naar boven