Naar inhoud gaan
Een consument die boodschappen doet

Retail

Transformeer winkelervaringen via elk kanaal en verbeter de duurzaamheid in uw waardeketen met onze retailoplossingen in de cloud.

 

Deze webpagina is voor uw gemak door een machine vertaald. SAP geeft geen garantie met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de machinevertaling. De originele Engelse webpagina kan worden gevonden met behulp van de wereldkaart in de rechterbovenhoek van deze pagina.

Digitale transformatie van retail

Detailhandelaren staan voor nieuwe uitdagingen in de wijze waarop goederen in een zeer concurrerende markt worden verhandeld, gekocht, geleverd en verkocht. Maar opkomende technologische innovaties bieden nieuwe kansen. Met technologieën als de cloud, AI, robotica, IoT en VR/AR zijn retailers in staat klanten een prettige winkelervaring te bieden. 

Afbeelding die belangrijke onderwerpen voor retail voorstelt, zoals commerce overal, personalisering, gemak en duurzaamheid
Omnichannel retail: commerce overal

Van digitale displays in de winkel tot online marktplaatsen en pop-upwinkels: de omnichannel retail van vandaag laat kanalen in elkaar overlopen. Om te kunnen concurreren en succesvol te zijn, moeten retailers naadloze winkelervaringen bieden die de verwachtingen van de klant overtreffen. 

Gemak voor de klant

Producten afhalen op een afhaalpunt, "online kopen, ophalen in de winkel", "scan en go", en "just walk out - gewoon weglopen": allemaal opties waarmee klanten op een eenvoudige manier producten kunnen kopen. Microverwerkingscentra en partnerschappen met fijndistributiebedrijven, zoals Uber en Lyft, bieden aanvullende klantvriendelijke opties, allemaal mogelijk gemaakt door slimme technologieën. 

Marketingpersonalisering

Inzicht in veranderende trends en unieke klantvoorkeuren is essentieel voor het succes van elk retailbedrijf. Krachtige retailanalyses kunnen licht werpen op de huidige en toekomstige behoeften van klanten, en retailers helpen hun aanbod vorm te geven. Gepersonaliseerde marketing en ervaringen – op basis van toestemming en vertrouwen – leveren loyale klanten en uiteindelijk winst op. 

Duurzaam winkelen

De consument van tegenwoordig wil inkopen doen bij bedrijven die duurzaam opereren. Gelukkig staat duurzaam ondernemen voor goed zakendoen en kunnen de principes van de circulaire economie en afvalvrij ondernemen door een betere planning echt winst opleveren. Geavanceerde technologieën zijn essentieel om de vereiste transparantie te leveren. 

placeholder

Laat u inspireren door de BIG-show van Retail

Deel ervaringen van NRF 2023 en ontdek hoe cloudtechnologie retail transformeert.

Wat zeggen de grote onderzoeksbureaus over innovatie in de retail?

Bouw aan klantloyaliteit met duurzaamheid

Innovatieve retailers plaatsen duurzaamheid centraal in hun bedrijfsmodellen. Consumenten zien dit en als beloning worden ze loyaler.

Overtref de verwachtingen met hybride ervaringen

Ontdek hoe je jouw traditionele modellen kunt transformeren om klanten te geven wat ze willen, nog voordat ze beseffen dat ze het willen.

Creëer een toekomst met duurzaamheid in uw kern

Duurzaamheid moet meer zijn dan een initiatief voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Neem duurzaamheid op in de kern van bedrijfstransformatie voor succes van morgen.

Ontdek hoe we jouw retailonderneming kunnen helpen succesvoller te worden

placeholder

Lever omnichannel marketingcampagnes die ervoor zorgen dat mensen die rondkijken ook daadwerkelijk tot aankoop overgaan en bied uitzonderlijke ervaringen in winkels, online en op mobiele apparaten. Met onze oplossingen voor retailmarketing en CX krijgt u een realtime beeld van elke klant en kunt u gepersonaliseerde, op toestemming gebaseerde verbintenissen op schaal bieden. Bouw relaties op, vergroot de loyaliteit en realiseer meer winst. 

 • Complete klantprofielen
 • Realtime inzicht in winkelende klanten 
 • Gepersonaliseerde omnichannel ervaringen
 • Marketingprestatiebeheer
 • Flexibele mogelijkheden voor afhaling, levering en retouren

73% van de retailorganisaties vindt het belangrijk om leuke, relevante en handige klantervaringen te leveren die zijn afgestemd op het sentiment, de geschiedenis en de voorkeuren van elke klant. Slechts 10 procent is daartoe in staat.

Bron: SAP Performance Benchmarking

Met SAP Integration Suite konden we onze SAP oplossing voor het beheer van klantloyaliteit snel en eenvoudig integreren en aan de behoeften van onze meest waardevolle klanten voldoen. We kregen inzichten en flexibiliteit om snelle innovatie voor steeds betere shopervaringen te realiseren en onszelf in de markt te onderscheiden.

Andreas Zimmer, Lead Developer SAP BTP, Globus SB-Warenhaus Holding GmbH & Co. KG

placeholder

Zet de klant centraal bij al uw merchandisingbeslissingen en verhoog de conversiepercentages met onze software voor retailgoederenbeheer. Speel nauwkeurig in op klant- en markttrends, optimaliseer de prijzen en promoties en verbeter alle aspecten van uw dagelijkse merchandiseprocessen, van inkoop en toewijzing tot prestaties. 

 • Gecentraliseerd datamanagement
 • Sales- en vraagprognose voor retail 
 • Goederen- en assortimentsplanning 
 • Goederenbeheer en -uitvoering 
 • Omnichannel prijzen en promoties 

79% van de retailorganisaties vindt het belangrijk om assortimenten snel en efficiënt te wijzigen en de prijzen voor alle kanalen aan te passen op basis van huidige trends en klantinzichten, maar slechts 27% kan dat doen.

Bron: SAP Performance Benchmarking

Met een gedetailleerd beeld van inkoopgedrag en -activiteiten kunnen we klanten nu het juiste product op het juiste moment bij de juiste winkel aanbieden.

Michael Coatsworth, Domain Architect, Foodstuffs North Island Limited

placeholder

Zorg ervoor dat uw sourcing- en inkoopteams snel, flexibel en buitengewoon goed geïnformeerd zijn. Dat kan met SAP software. Met onze oplossingen kunt u efficiënt ethische en duurzame producten inkopen, risico's en kosten beheersen en samenwerken met een wereldwijd netwerk van leveranciers. Stimuleer merkdifferentiatie met innovatieve en privatelabelsourcing en gebruik AI-gedreven analyses om contractonderhandelingen te verbeteren, orders te optimaliseren en geld te besparen. 

 • Beheer van strategische sourcing en contracten 
 • Leveranciers- en risicomanagement 
 • Inkoopanalyses 
 • Indirecte en productinkoop 
 • Slim factuurbeheer 

72% van de retailorganisaties vindt het belangrijk om holistisch inzicht te hebben in uitgavencategorieën in alle bedrijfsonderdelen en regio's van hun retailactiviteiten, maar slechts 29% kan dit doen.

Bron: SAP Performance Benchmarking

Door tijdens ons transformatietraject samen te werken met SAP maken we het inkoopproces eenvoudiger voor winkels, met de uitrol van SAP Ariba als ons enige platform voor de inkoop van alle niet-handelsgoederen.

Phillip McDonald, GM, Group Procurement, Woolworths Group Limited

placeholder

Met onze oplossingen voor Supply Chain Management voor retail krijgt u de juiste producten op het juiste moment bij de juiste winkels en klanten. Onze software helpt u efficiënte, klantgestuurde en transparante supplychainnetwerken tot stand te brengen tijdens het hele traject. Werk samen met partners en leveranciers, verminder afval en uitstoot en voldoe vanaf elke locatie aan de vraag. Direct en tegen een aantrekkelijke prijs. 

 • Geïntegreerde supplychainplanning
 • Retailvoorraadbeheer
 • Omnichannel verwerking
 • Magazijn- en transportbeheer
 • Retaillogistiek en track & trace

70% van de retailers vindt het belangrijk om inzicht te hebben in de wereldwijde voorraadpool en deze te optimaliseren voor een "bron overal, waar dan ook"-model, maar slechts 15% kan dit doen.

Bron: SAP Performance Benchmarking

Dankzij SAP Extended Warehouse Management hebben we de efficiëntie van het beheer van leveringen verbeterd, waardoor we onze klanten meer waarde kunnen bieden.

Nicolai Gradman, Executive Vice President, Supply Chain Logistics, Salling Group A/S

placeholder

Voldoe aan de veranderende verwachtingen van klanten in fysieke en online winkels. Bied klanten soepele, consistente ervaringen via alle kanalen met onze software voor omnichannel retail en winkelprocessen. Voorzie winkelmedewerkers van realtime klant- en voorraaddata, bied mobiele POS en zelfcheckout, ondersteun slimme winkeltechnologieën en creëer boeiende digitale etalages en e-commerce-ervaringen. 

 • Realtime inzicht in klanten en voorraden
 • Slimme en geautomatiseerde winkelprocessen 
 • Ondersteuning voor slimme winkeltechnologieën
 • Omnichannel POS-software  
 • Omnichannel e-commerceplatform 

74% van de retailers vindt het belangrijk om winkelmedewerkers te voorzien van realtime product- en voorraadinformatie om klanten beter van dienst te zijn, maar slechts 30% kan dat doen.

Bron: SAP Performance Benchmarking

Dankzij de innovatie en toewijding van SAP en haar partners kunnen we klanten nu een fijnere winkelervaring bieden die aansluit op hun planning, of het nu dag is of nacht.

Dirk Muehlhaeuser, Head of Retail IT, Valora Group

Aan de slag met SAP's cloudoplossingen voor retail

SAP kan u helpen de digitale transformatie voor retail te starten of uit te breiden, ongeacht waar u zich in het traject bevindt. Als u de overstap naar Cloud ERP nog niet hebt gemaakt, kunt u aan de slag met RISE with SAP for Retail. Als u al beschikt over Cloud ERP van SAP of een andere leverancier, kunt u uw retailopties uitbreiden met onze branchespecifieke cloudoplossingen. 

RISE with SAP

Verbeter snelheid, flexibiliteit, integratie en uitbreidbaarheid met RISE with SAP, een complete oplossing die uit essentiële producten bestaat, zoals SAP S/4HANA Cloud, branchespecifieke next practices, business process intelligence en services van SAP en onze partners. Daarnaast omvat RISE with SAP oplossingen voor: 

 • Goederenbeheer
 • Customer Activity Repository
 • Omnichannel e-commerceplatform
 • Omnichannel POS-software
 • Prijsbepalingsoptimalisatie voor promoties via alle kanalen

Branchespecifieke cloudoplossingen voor retail

De branchespecifieke cloudoplossingen van SAP zijn op een open platform door SAP en onze partners gebouwd en voorzien in specifieke branchebehoeften voor de retailsector. Deze gespecialiseerde cloudapplicaties kunnen samen met je huidige systemen van SAP en derden worden gebruikt, en helpen je kosteneffectieve transformatie en duurzame groei te realiseren.

 • Cloudgebaseerde retailoplossingen
 • Gebouwd door SAP en onze partners
 • Werk met bestaande systemen
 • Breid je huidige investeringen uit

Aanbevolen cloudoplossingen voor retail

SAP Intelligent Returns Management

Bied een naadloos, transparant productretourproces met AI-ondersteunde routering, dispositie en analyses, met maximale winstmarges en minder CO2-uitstoot. 

SAP Commerce Cloud

Maak boeiende digitale etalages voor elk apparaat en gebruik AI om hypergepersonaliseerde e-commerce-ervaringen, aanbevelingen en promoties te leveren die maximale conversies opleveren. 

SAP S/4HANA Retail voor goederenbeheer

Transformeer kernprocessen met Intelligent ERP voor de retailbranche. Verbeter processen in de winkel met realtime inzichten, bevorder klantgerichte merchandising en optimaliseer uw supply chain. 

Terug naar boven