Naar inhoud gaan
Dokter gebruikt oplossingen van SAP voor de gezondheidszorg op een tablet

Gezondheidszorg

Bied datagedreven, patiëntgerichte zorg die de resultaten verbetert met behulp van onze slimme oplossingen voor de gezondheidszorg.

 

Deze webpagina is voor uw gemak door een machine vertaald. SAP geeft geen garantie met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de machinevertaling. De originele Engelse webpagina kan worden gevonden met behulp van de wereldkaart in de rechterbovenhoek van deze pagina.

Digitale transformatie van de gezondheidszorg

De huidige focus op de individuele patiënt heeft geleid tot innovaties in de gezondheidstechnologie die leiden tot hoogwaardige, kosteneffectieve zorg.   

grafische weergave van digitale transformatie in de gezondheidszorg
Slimme gezondheidszorgactiviteiten

Toonaangevende medische zorgaanbieders gebruiken AI-gedreven zorgsoftware om de kosten te beheersen, beperkte resources te verminderen en efficiënt te werken.

Data en analytics voor de gezondheidszorg

Analyse van gezondheidsgegevens uit elektronische medische dossiers en medische sensoren helpt bij het vaststellen van de beste behandeling voor elke patiënt.

Versterking van de positie van gezondheidswerkers

Slimme gezondheidstechnologie beperkt de complexiteit en vermindert het papierwerk en stelt gezondheidswerkers vrij om te doen wat ze het beste doen.

Betere patiëntervaringen

In de ervaringseconomie zal het bieden van positieve, naadloze en patiëntgerichte zorg een belangrijke differentiator zijn voor zorgverleners.  

Verbeterde patiëntresultaten

Hoe verbetert u de behandeling van patiënten? Door het analyseren van door de patiënt gerapporteerde resultaten en gegevens van andere patiënten met vergelijkbare problemen.

Duurzaamheid van de gezondheidszorg

Verantwoorde zorgorganisaties streven nu naar duurzame gezondheidszorg: nulemissie, nulafval en nulongelijkheid.

Innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg van SAP en onze partners

Oplossingen voor specifieke zorgsector helpen u kosteneffectieve transformatie en duurzame groei te realiseren.

SAP S/4HANA Healthcare

Neem datagedreven beslissingen en stroomlijn zorgprocessen om efficiënter te werken, verbeter behandelingsresultaten tegen lagere kosten, geef uw personeel meer mogelijkheden en verbeter de patiëntervaring.

SAP SuccessFactors Human Experience Management Suite

Geef uw zorgpersoneel de beschikking over essentiële HR-tools om regelmatig polscontroles uit te voeren waarmee de tevredenheid van uw medewerkers, het mentale welzijn en de betrokkenheid worden gemeten, zodat het talent in de zorgsector beter wordt verzorgd.

Workforce Suite for Healthcare van DXC-technologie

Beheer, ondersteun en zorg voor zorgmedewerkers professioneel, persoonlijk en psychologisch met uitbreidingen van de gezondheidszorg voor belangrijke oplossingen van SAP voor personeelsbestand, betrokkenheid en cloud. 

Cyc Hospital Advisor by Cycorp Inc.

Besturing van het verkeer voor een volledig ziekenhuis met actuele doorstroomwaarschuwingen, suggesties voor maatregelen om problemen op te lossen, prioritering van werkorders en voorspelde lozingsprocedures.

SAP Analytics Cloud voor business intelligence

Evalueer en voorspel resultaten, ontsluit bruikbare inzichten om meerwaarde te leveren in uw zorginstelling en beantwoord gecompliceerde bedrijfsvragen in een paar klikken met realtime analysemogelijkheden.

Patient+ van FactR Limited

Gebruik slimme contracten en digitale ID's om procedures, besturingsapparaten en ordertransacties, financiering en documenten mogelijk te maken. Integratie met SAP-software biedt toegang tot prijzen, kredietstatus en orderinformatie.

Ontdek hoe we uw zorgsector kunnen helpen om beter te werken

placeholder

Creëer geweldige patiëntervaringen en vergroot het vertrouwen door patiënten betrokken, geïnformeerd en verbonden te houden. Met SAP oplossingen voor de gezondheidszorg kunt u de tevredenheid van patiënten vergroten met gepersonaliseerde, patiëntgerichte services en boeiende patiëntervaringen bieden via meerdere interactiekanalen, zodat patiënten een actieve rol kunnen spelen in hun behandeltraject.

 • Informatie-uitwisseling, proactieve voorlichting en onderwijs
 • Multichannel, gepersonaliseerde patiëntendiensten 
 • Verzamel feedback van patiënten en andere belanghebbenden
 • Beheer van doorverwijzingen en zoeken naar relevante diensten 
 • Multichannel omgeving voor zorgbeheer

83% van de meest innovatieve zorgbedrijven ter wereld gebruiken SAP oplossingen.

Bron: SAP Performance Benchmarking

Onze dashboards met SAP Analytics Cloud powered by SAP HANA hebben ons klinisch personeel bij Parkland geholpen betere patiëntresultaten te leveren. Door het efficiënt beheren van de ER-volumes bedienen onze ED-artsen dagelijks meer patiënten en redden ze uiteindelijk meer levens.

Scott Harrison, vicepresident IT en Chief Data Officer, Parkland Health & Hospital System

placeholder

Neem verstandiger beslissingen over behandelingen met een gestroomlijnd systeem voor collaboratieve zorg en klinische analyses. U hebt sneller toegang tot klinische informatie door het beheer van patiëntgegevens te automatiseren en nauwer samen te werken door klinische en administratieve activiteiten te coördineren en de patiëntservices af te stemmen op planning en facturatie.

 • Realtime beschikbaarheid van informatie
 • Verzamelen van directe feedback van patiënten 
 • Organisatiebrede elektronische bestelling van therapieën
 • Geoptimaliseerde planning van complexe operaties en interventies
 • Gestructureerde documentatie van complexe operaties

100% van de succesvolste zorgverleners ter wereld gebruiken SAP oplossingen.

Bron: SAP Performance Benchmarking

 

[De] lichtgewicht cloudapplicatie die is ontwikkeld door SAP helpt ons de capaciteit en beschikbaarheid van verschillende volledig functionele bedtypen te beheren, inclusief informatie over beschermingsmiddelen, personeel, artsen, beademingsapparaten en meer.
Professor Dr. Ingo Autenrieth, Chief Medical Director en voorzitter van de raad van bestuur, Universitair Ziekenhuis
Heidelberg

placeholder

Krijg functieoverschrijdend inzicht en collectieve inzichten in kwaliteits- en kostenbesparende maatregelen. U kunt in realtime toegang krijgen tot informatie en interactief grote hoeveelheden zorggegevens uit diverse bronnen analyseren om kansen te vergroten om datagedreven beslissingen te nemen.

 • Informatievisualisatieoplossingen
 • Voorspellende modellen op hoog niveau 
 • Datapijplijnen om intelligente data
  te leveren 

4x snellere gegevensverstrekking door ziekenhuizen en laboratoria.

Bron: Marokkaans ministerie van Volksgezondheid

 

Onze dashboards met SAP Analytics Cloud powered by SAP HANA hebben ons klinisch personeel bij Parkland geholpen betere patiëntresultaten te leveren. Door het efficiënt beheren van de ER-volumes bedienen onze ED-artsen dagelijks meer patiënten en redden ze uiteindelijk meer levens.

Scott Harrison, VP IT en Chief Data Officer, Parkland Health & Hospital System

placeholder

Verbeter de resultaten door mensen beter te verbinden met het doel en de missie van uw zorgorganisatie. Met de oplossingen van SAP kunt u mensen centraal stellen in de transformatie van de Intelligent Enterprise, waardoor u flexibeler, flexibeler en beter betrokken raakt bij het hele personeelsbestand.

 • Kern-HR en servicelevering
 • Talentmanagement en -leerplannen
 • Employee Experience Management
 • Payroll en tijds- en aanwezigheidsregistratie
 • People Analytics

Slechts 47 procent van de werknemers in de gezondheidszorg is gemotiveerd om 's ochtends naar het werk te gaan.

Bron: SAP Performance Benchmarking

 

Met de SAP SuccessFactors Learning-oplossing konden we werknemers snel en efficiënt voorlichten over essentiële aan COVID-19 gerelateerde hygiëne- en veiligheidsinformatie.

Dr. Loui Al-Fakhri, hoofd van de afdeling opleiding en ontwikkeling van de staf, Al-Ahli Hospital

Terug naar boven