Naar inhoud gaan
Federale, nationale en centrale overheidsambtenaren overwegen software van SAP

Federale, nationale en centrale overheden

Door jouw instantie te digitaliseren, kun je tegen lagere kosten meer publieke waarde leveren en snel reageren op nieuwe uitdagingen.

Digitale transformatie van de publieke sector

Digitalisering en passende cloud-technologieën veranderen de manier waarop federale, nationale en centrale overheden hun burgers dienen.

Grafische weergave van hoe software voor de publieke sector de digitale transformatie ervan bevordert
Meer operationele uitmuntendheid en veerkracht

De extreme uitdagingen die de pandemie heeft meegebracht, alsook de problemen die zijn ontstaan omtrent supply chains, inflatie en milieuwetgeving, dwingen regeringen om anders te werk te gaan. Door de verhoogde prestatiedruk zal de effectiviteit en veerkracht verbeterd moeten worden. Dit kan met geoptimaliseerde bedrijfsprocessen en nieuwe dienstverleningsmodellen die snel inspelen op veranderingen.

Betere inzet van data als troefkaart

Federale, nationale en centrale overheden hebben te maken met oplopende verwachtingen van burgers, kleinere budgetten en allerlei privacykwesties. Dit beweegt instanties ertoe om gegevens te delen en realtime inzichten te gebruiken om situaties uit het verleden en het heden te analyseren, en tegelijkertijd toekomstige scenario's te simuleren, om tot weloverwogen besluiten te komen. Ondertussen blijven gegevensbeveiliging en -bescherming cruciaal.

Voor de arbeidskrachten van de toekomst

Bij veel overheidsinstanties ontbreekt het aan geschikt talent om urgente uitdagingen aan te gaan en de missie uit te voeren. Dit wordt alleen maar nijpender door de strijd om talentvol personeel met de particuliere sector. Om de beste kandidaten in dienst te kunnen nemen en te behouden, is het zaak om voor een betere employee experience te zorgen. Daarnaast moeten er scholings- en ontwikkelingsprogramma's worden aangeboden om hiaten op het gebied van vaardigheden op te vullen en instanties toekomstbestendig te maken.

De burger altijd centraal stellen

Burgers verwachten steeds meer van instanties en vertrouwen ze steeds minder. Ze raken gewend aan de persoonlijke en snelle digitale aanpak van commerciële bedrijven en verwachten hetzelfde van de overheid. Om beter voor de dag te komen, versimpelen instanties in de publieke sector hun processen en bieden ze via meerdere kanalen gepersonaliseerde en zelf te regelen diensten aan.

Voorgestelde oplossingen uit de publieke sector

SAP Analytics Cloud

Realtime data-inzichten kunnen helpen om eerdere en huidige situaties te analyseren en tegelijkertijd toekomstige scenario's te simuleren. Dit met één enkele oplossing die Business Intelligence, augmented analytics, predictive analytics en enterprise planning samenbrengt.

SAP Ariba Buying

Met onze uitgebreide inkoopoplossingen en guided buying capability kun je aan je missie voldoen om rechtvaardige, efficiënte en effectieve dienstverlening aan te bieden en tegelijkertijd een welvarende economie te ondersteunen. 

SAP S/4HANA Cloud

Met onze ERP voor overheden kan er meer publieke meerwaarde worden geboden tegen lagere kosten, zonder dat dit ten koste gaat van de flexibiliteit. Dankzij de strakke, native integratie van processen ondersteunt onze software zowel budgettering als het beheer van subsidies en fondsen binnen de publieke sector.

Aan de slag met de cloudoplossingen van SAP voor federale, nationale en centrale overheden

Als je de overstap naar Cloud ERP voor overheden nog niet hebt gemaakt, kun je aan de slag met RISE with SAP for Public Sector. Wanneer je reeds beschikt over Cloud ERP van SAP of een andere leverancier, kun je de mogelijkheden voor de publieke sector uitbreiden met onze branchespecifieke cloudoplossingen.

RISE with SAP for Public Sector

RISE with SAP voorziet klanten van een uitgebreide Business-Transformation-as-a-Service (BTaaS) in één pakket. Centraal staan intelligent cloud-ERP, Business Process Intelligence, technology credits en meer. Daarnaast omvat RISE with SAP for Public Sector oplossingen voor:

  • Enterprise Planning
  • Human Capital Management in de cloud
  • Intelligent Spend Management
  • Treasury Management
  • Vastgoedbeheer

Branchespecifieke cloudoplossingen

De branchespecifieke cloudoplossingen van SAP zijn op een open platform gebouwd door SAP in samenwerking met onze partners en voorzien in branchespecifieke behoeften voor de publieke sector. Deze gespecialiseerde cloudapplicaties kunnen worden geïntegreerd in de huidige systemen van SAP en third-party systems, en helpen kosteneffectieve transformatie en duurzame groei te realiseren.

  • Cloudoplossingen voor de publieke sector 
  • Innovatieve technologie van SAP en onze partners
  • Eenvoudige integratie met bestaande systemen
  • Uitbreiding van je huidige investeringen

Voorgestelde cloudoplossingen voor federale, nationale en centrale overheden

SAP Process Automation

Ervaar het gemak en de snelheid van no-code-workflowmanagement en robotic process automation met een oplossing die speciaal is ontwikkeld voor niet-technische zakelijke gebruikers.

Oplossingen voor duurzaamheid en ESG-rapportage

Krijg volledig inzicht in de gevolgen van beleidskeuzes door dimensies als milieu, sociale voorzieningen en governance (ESG) toe te voegen aan de financiële verslaglegging.

SAP Fieldglass Vendor Management System

Start projecten op, betrek het personeel erbij, beheer de activiteiten en rond ze snel en efficiënt af met contractwerkers en dienstverleners, allemaal vanaf één plek.

Terug naar boven