Naar inhoud gaan
Contact
Chat met mij Chat offline
Chat met een medewerker van SAP voor live hulp.
Contact
Commentaar, vragen of feedback? Stuur ons een e-mail.

Een toekomstbestendig pensioenplatform

Ondersteuning voor álle processen van het pensioenfonds

Bedien deelnemers persoonlijk en op maat. Vereenvoudig uw systeemlandschap en verlaag de kosten per deelnemer. Ondersteun beschikbare-uitkeringsregeling (DB), beschikbare-premieregeling (DC) en hybride in één oplossing. Hoe? Door één pensioenplatform aangepast op het Nederlandse pensioenstelsel.

Betrokken deelnemers

 • Deelnemers en werkgevers digitaal bedienen
 • Inzicht in opgebouwd kapitaal
 • De relatie met deelnemers beheren
 • Deelnemer-specifieke proposities en simulaties
 • AVG compliant

Flexibele producten

 • Alle relevante gegevens van werknemers en werkgevers
 • Pensioenregelingen en collectieve contracten beheren
 • Premieberekening, opbouw en aanspraken, waardeoverdracht, toekennen rechten
 • Incasso -en excasso, bruto/netto berekening

Finance, investeringen en compliance

 • Financiële planning en analyse
 • Administratie van alle transacties
 • Contractadministratie
 • Governance, Risk and Compliance

De ideale oplossing voor pensioenadministraties

Speel in op persoonlijke wensen en behoeften

Deelnemers en werkgevers willen snel, makkelijk en op elk moment hun informatie inzien. Inzichten, overzichten, personalisatiemogelijkheden, advies, rapportages: met de gepersonaliseerde portal van het real-time digitale SAP Pensioenplatform stellen pensioenverzekeraars gebruikers én deelnemers volledig centraal, met een gestroomlijnde customer journey als resultaat.

Verlaag deelnemerkosten met 50%, bereik een hogere uitkering

SAP’s integrale pensioenplatform wordt aangeboden als cloud-oplossing op abonnementsbasis. Het is mogelijk tientallen fondsen binnen dit ene, uiterst schaalbare platform onder te brengen. Door dit schaalvoordeel worden aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk. Dit geeft de mogelijkheid om de deelnemer lagere kosten en een hogere pensioenuitkering aan te bieden.

Realiseer een toekomstbestendig platform

SAP heeft meer dan 45 jaar ervaring met het bouwen van degelijke en innovatieve softwareoplossingen. Wij zijn een betrouwbare partner waar het om kritische bedrijfsprocessen gaat en hebben samen met onze implementatiepartners diepgaande kennis van het Nederlandse pensioenstelsel en het Pan-Europees Persoonlijk Pensioenproduct (PEPP). De financiële markt vertegenwoordigt bijna 10 procent van onze omzet.

Het uitvoeringsplatform van de toekomst

Met het pensioenplatform van SAP beschikt u over een compleet uitvoeringsplatform op abonnementsbasis voor álle front-, mid- en back-office processen.

Het schaalbare platform is in samenwerking met msg global en Employee Benefits Competence Centre (EBCC) aangepast voor de Nederlandse markt. Standaard integreert het platform naadloos met onder meer de Gemeentelijke Basisadministratie, het Nationaal Pensioenregister, het UWV en de Belastingdienst.

Versnel en vereenvoudig de digitale transformatie van uw pensioenfonds met msg global en SAP Digital Business Services

Onze consultants en partners zorgen ervoor dat u snel aan de slag kunt met SAP en alles uit het integrale pensioenplatform haalt.

Versimpel en versnel uw digitale transformatie

Innovatie en inspelen op klantbehoeften staat hoog op de agenda van elke pensioenverzekeraar. Maar het kan best uitdagend zijn om een visie om te zetten in actie. SAP Digital Business Services en msg global helpen daarbij. Met SAP’s jarenlange ervaring in de financiële wereld en de diepgaande pensioenkennis van msg global zijn wij als geen ander in.

In het nieuws

Wat zegt de pers over SAP’s integrale pensioenplatform?

Leen Preesman (Pensioen Pro)

“De uitvoering door pensioenfondsen zou aanzienlijk goedkoper en efficiënter kunnen in een gezamenlijk pensioenplatform, waarbij fondsen op abonnementsbasis betalen voor afgenomen diensten.”

APG (Pensioenbeheerder)

Pensioenbeheerder APG bracht haar hele financiële hart naar de cloud en omarmde SAP HANA Enterprise Cloud. Dankzij deze keuze wordt APG beter wendbaar. Bovendien dalen de kosten voor beheer en licenties, net als de Total Cost of Ownership.

Blijf op de hoogte van de laatste trends

Bedien deelnemers persoonlijk en op maat. Vereenvoudig uw systeemlandschap en verlaag de kosten per deelnemer. Ondersteun DB, DC en hybride in één oplossing. Hoe? Door één pensioenplatform aangepast op het Nederlandse pensioenstelsel.

Pensioenfondsen verdiepen de band met deelnemers

Om de band met hun klanten te verdiepen, investeren pensioenverzekeraars in het verbeteren van de customer experience. Technologie speelt een belangrijke rol.

Marleen Verhaag (Senior Director Industry Value Engineering)

Hoe haalbaar is transparantie in de pensioenwereld?

De moderne deelnemer wil vlot en makkelijk een compleet beeld kunnen krijgen van de eigen pensioensituatie. Dit vraagt om een nieuwe aanpak binnen de hele keten.

Job de Graaf (Industry Principal Insurance)

Zo migreer je een pensioenverzekeraar naar de cloud

Onlangs realiseerde SAP een belangrijke cloud-migratie bij een Nederlandse pensioenverzekeraar. Binnen zes weken migreerde de volledige ERP-omgeving van het bedrijf naar de cloud. Bart Doomen legt uit hoe je voor een gestroomlijnde cloud-migratie zorgt.

Bart Doomen (Senior Account Director FSI)

Terug naar boven