Naar inhoud gaan

SAP Young Thinkers

We inspireren jongeren om de wereld vorm te geven door leermodules aan te bieden over vaardigheden en de economie van de 21ste eeuw. Zo moedigen we tevens een leven lang leren aan.​

Laat de jeugd de wereld vormgeven

SAP Young Thinkers biedt studenten kennis, vaardigheden, methoden en technologie die inspireren tot een levenslange liefde voor leren en mogelijkheden om de wereld te veranderen.

SAP Young Thinkers community

SAP Young Thinkers begon in 2015 als zogenaamde 'grassroots'-beweging. Inmiddels is het meer een mindset dan een programma. Het doel is om jonge mensen in het middelbaar en beroepsonderwijs en nieuwsgierige IT-beginnelingen te inspireren om kennis op te doen op het gebied van informatica, data science en economie. De Young Thinkers mindset staat voor empathie, uitwisseling, experimenteel leren en ervaring. 

Samenwerking vormt de basis van deze community. Daarom werken we samen met SAP collega's, ambassadeurs en een wereldwijd netwerk van diverse instellingen zoals scholen, universiteiten, non-profitorganisaties, startende ondernemingen, ministeries en bedrijven. Zo geven we studenten de kans om vaardigheden onder de knie te krijgen die centraal staan in de 21ste eeuw.

Onze missie:

Houd deze pagina in de gaten voor nieuws over online cursussen, evenementen, leeractiviteiten en inspiratie voor uw jonge denkers!

Wij moedigen studenten aan om nieuwe dingen uit te vinden​

Wij organiseren een breed scala aan evenementen, programma's en kansen die studenten laten kennismaken met de mogelijkheden van de digitale wereld.

Onze aanpak van leren

De uitdagingen van de huidige wereld vragen om nieuwe manieren van leren om digitale vaardigheden te verwerven en holistisch, kritisch en oplossingsgericht denken te stimuleren. De filosofie achter onze leermogelijkheden is: vrijheid en plezier.

Stap 1 - word enthousiast: ervaar hoe geweldig het is om iets nieuws te ontdekken. Neem deel aan een van onze leerfestivals #Learning Festivals. Ontdek onze online tutorials en cursussen of probeer Snapcloudin je eigen tempo. 

Stap 2 - ontdek: vind een onderwerp dat je interessant vindt, experimenteer op je eigen manier en oefen zo veel je kunt, net als bij sport. Hoe meer je probeert, hoe leuker het wordt. Ontdek je eigen talent in een echte of virtuele creatieve ruimte en laat je creatieve ideeën de vrije loop. Volg een virtuele rondleiding in het SAP Next-Gen lab in Walldorf ​

Stap 3 - experimenteer en ontwikkel expertise: breid je kennis en vaardigheden uit, word een expert en vind iets compleet nieuws uit. 

Beginners​: word enthousiast

Ervaar hoe geweldig het is om iets nieuws te ontdekken. Neem deel aan onze leerfestivals #Learning Festivals, ontdek onze online tutorials en cursussen of probeer Snapcloud in je eigen tempo.​

Informatica en data science met Snap!-programmering

Snap!, een online community en cloudomgeving voor grafische programmering, is vertaald in meer dan 40 talen en wordt over de hele wereld, van Auckland tot Walldorf, gebruikt voor onderwijs en onderzoek. Snap! is er voor iedereen. Dankzij de laagdrempeligheid kunnen beginners meteen aan de slag. En de multimediafuncties zijn aantrekkelijk voor creatieve denkers van alle leeftijden. Tegelijkertijd biedt Snap! geavanceerde abstracties die anders alleen te vinden zijn in de meest geavanceerde programmeertalen voor kunstmatige intelligentie.

Word lid van de SAP Young Thinkers community

Ontdek hoe je zelf, of met jouw school, lid kunt worden en kunt profiteren van alle voordelen van de SAP Young Thinkers community.

Voor scholen

Er zijn twee soorten lidmaatschappen voor scholen. 

Partnerlidmaatschap (gratis)

  • Maak deel uit van onze community om best practices uit te wisselen en te delen
  • Blijf op de hoogte van nieuwe kansen, zoals workshops, 'train-de-trainers'-evenementen en Learning Festivals
  • Gebruik het SAP Young Thinkers logo op de website van uw school

Volledig lidmaatschap (op basis van kostprijs)

  • Alle voordelen van het partnerlidmaatschap, plus:
  • Toegang tot SAP systemen om les te geven in uw klaslokaal 

 

Vul het onderstaande contactformulier in en stuur het naar youngthinkers@sap.com

Als individueel persoon

Er zijn meerdere manieren om mee te doen:

  • Blijf op de hoogte van toekomstige evenementen (zoals Learning Festivals en virtuele trainingssessies)
  • Neem deel aan onze projecten of competities
  • Word een SAP Young Thinkers ambassadeur op de school van uw kind

Leden van de SAP Young Thinkers community

De SAP Young Thinkers community hanteert een echte communityaanpak. Een divers netwerk van SAP Young Thinkers ambassadeurs wereldwijd en geweldige communityleden ontwikkelen samen curricula en workshops, bieden train-de-trainer-programma's aan en vieren onderwijs tijdens Learning Festivals.

Partner in de schijnwerpers: de HPI-Schul-Cloud

De HPI-Schul-Cloud biedt een technische basis waarmee studenten en docenten gebruik kunnen maken van modern, digitaal onderwijs- en trainingsmateriaal in elke klas, net als apps op smartphones en tablets.

Blijf op de hoogte

Volg ons en neem contact met ons op voor commentaar, vragen of feedback.

#SAPYoungThinkers

@SnapCloud

@HPI_Schulcloud

Dit vindt u misschien ook interessant:

SAP University Alliances

Krijg toegang tot een wereldwijd netwerk van onderwijsinstellingen en lesmateriaal over SAP oplossingen en leer studenten de vaardigheden die nodig zijn voor de digitale toekomst.

Terug naar boven