Naar inhoud gaan
Zakenmensen die naar een digitaal gegenereerde weergave kijken

Costain: data omzetten in waarde voor kosteneffectiever infrastructuurbeheer

Ontdek het SAP traject van Costain

Toen de transportsector in het Verenigd Koninkrijk hulp nodig had bij het consolideren en gebruiken van geïsoleerde data, stelde Costain een Intelligent Infrastructure Control Center (intelligent infrastructuurcontrolecentrum, IICC) voor dat is gebaseerd op het SAP Business Technology Platform. Door projectgegevens te verenigen, hoopte het bedrijf vervoersprojecten efficiënter te maken en tegelijkertijd de uitstoot te verminderen en overheidsgeld te besparen.

66

%

lagere kosten voor IT-infrastructuur dankzij datavirtualisatie in SAP HANA.

30

%

hogere efficiëntie van machines, gemeten aan de hand van de stilstandtijd, waardoor de uitstoot en kosten dalen.

30

%

gerichte kostenbesparingen in vijf jaar (180 miljard pond op 600 miljard pond).

Ons doel is de infrastructuursector te digitaliseren. Het SAP Business Technology Platform helpt innovatie te stimuleren die de bestaande infrastructuur, ontwikkeling en het nuluitstoottraject van het VK optimaliseert.

Charlie Davies
Strategic Growth Manager
Costain Group plc

De uitdaging

Projectdata verenigen om de zichtbaarheid te vergroten en de kosten te verlagen

Of het nu gaat om reizen onder zee in de Kanaaltunnel, of onder de straat in de Londense metro: een veilige, betrouwbare, duurzame en kosteneffectieve infrastructuur is van cruciaal belang voor de Britse samenleving.

 

Costain Group plc levert geavanceerde geïntegreerde, slimme infrastructuuroplossingen om te voldoen aan behoeften op het gebied van transport, water, energie en defensie. Toen de transportorganisaties van het land worstelden met het consolideren van data van infrastructuurprojecten uit verschillende, geïsoleerde bronnen, kozen ze voor Costain. 

 

Om datamanagement en -analyse te verbeteren in het Britse investeringsportfolio voor kapitaalinfrastructuur van 600 miljard pond, stelde Costain een gemeenschappelijk dataplatform voor: het Intelligent Infrastructure Control Center (IICC). Het doel was om de zichtbaarheid en het inzicht te vergroten. Zo kunnen teams snellere, datagedreven beslissingen nemen die de planning stroomlijnen, de prestaties van apparatuur verbeteren, het financiële toezicht verbeteren, de CO2-voetafdruk verkleinen en de kosten van de transportinfrastructuur verlagen.

De oplossing

Samenwerken aan de bouw van een Intelligent Infrastructure Control Center (IICC)

Costain heeft de hulp van SAP en Keytree, een Deloitte-bedrijf, ingeschakeld om samen het IICC te ontwikkelen met behulp van het SAP Business Technology Platform

 

Het bedrijf gebruikte de SAP HANA Cloud-database en SAP HANA smart data integration om een centrale, realtime database te creëren en datavirtualisatie mogelijk te maken. Data worden verkregen uit systemen van derden, waaronder systemen voor programmabeheer en kosten, evenals externe bronnen, zoals het weer en locatietoegang. 

 

SAP Analytics Cloud maakt realtime data-analyse mogelijk en biedt eenvoudig toegankelijke dashboards met live weergaven van externe data en KPI's voor projectprestaties. SAP Data Intelligence Cloud maakt gebruik van op machine learning gebaseerde modellering om complexe projectplannen en externe factoren, zoals het weer, te voorspellen. 

 

Met SAP Integration Suite kunnen API's via een open connectorframework direct via virtuele tabellen worden gebruikt, of via OData door de suite worden doorgegeven. Data die in het bezit zijn van leveranciers en klanten, kunnen worden aangevuld met externe API's voor zaken als luchtkwaliteit. 

Het resultaat

Datatransparantie gebruiken om efficiëntie te vergroten, uitstoot te verminderen en te besparen op IT

Met het IICC en SAP Business Technology Platform beschikt de Britse transportsector over de benodigde data intelligence om activiteiten doeltreffend te beheren en processen te informeren. 

 

Met datavirtualisatie die geïsoleerde data beschikbaar maakt, is nu 80% van alle data toegankelijk, tegenover 30% voorheen. Volledige datatransparantie stelt alle managementniveaus in staat om de impact van de dagelijkse projectactiviteiten te zien en ondersteunt zo belangrijke overheidsbestuurders met essentiële informatie. Predictive analytics verminderen onbekende factoren en verkleinen de risico's, terwijl de kosten verder worden verlaagd en de projectefficiëntie wordt verhoogd. 

 

Mede dankzij het IICC zijn de infrastructuurkosten met 66% verlaagd, aangezien datavirtualisatie de behoefte aan geïsoleerde datawarehouses wegneemt. Dit vermindert vervolgens de behoefte aan datacenters en helpt de sector om de CO2-voetafdruk te verkleinen en het streven naar een netto-uitstoot van nul tegen 2050 te realiseren. Aangezien data niet op het platform staan, verbetert de beveiliging en worden de drempels voor klantacceptatie verlaagd. 

Het team van Keytree speelde een cruciale rol in het succes van het IICC-project en helpt ons het SAP Business Technology Platform te gebruiken om data om te zetten in echte waarde voor mens en planeet.

Tim Embley
Research, Innovation, and Emerging Technology Director
Costain Group plc

Toekomstplannen

De waarde van data in de hele infrastructuursector verhogen met intelligente technologie

Terwijl Costain en Keytree het IICC verder ontwikkelen, zijn er nieuwe innovaties in de maak. 

 

Geavanceerde analyses met SAP Analytics Cloud, SAP HANA Cloud en SAP Data Intelligence Cloud worden ingezet om de taakvoortgang te beramen op basis van plannen en zo te bepalen of de prestaties op schema liggen. Met de analyse van tijdreeksen kan een verband worden gelegd tussen gecombineerde kostenramingen en voortgangsmodellen ten opzichte van mogelijke invloeden van externe factoren. 

 

Ondertussen maken cloudgebaseerde data en analyses met behulp van SAP Analytics Cloud en SAP Digital Boardroom het mogelijk om bouwplaatsen direct in kaart te brengen. Deze informatie is vervolgens toegankelijk via SAP Integration Suite. Machine learning met gebruik van SAP Data Intelligence Cloud heeft tot doel de productiviteitsengine van het IICC te verbeteren en complexe projectplannen te modelleren met behulp van externe data. 

 

In de toekomst maakt de SAP HANA Blockchain service geautomatiseerde betalingen mogelijk via gedistribueerde grootboektechnologie. SAP Integration Suite wordt gebruikt voor verdere cloud-to-cloud- en cloud-to-on-premise-integraties met applicaties van SAP en derden. 

SAP helpt Costain beter te werken

Belangrijkste resultaten en voordelen voor het bedrijf

  • Snellere, datagedreven beslissingen om de economische, ecologische en sociale voordelen van elk project te maximaliseren
  • Datatoegankelijkheid van 80% , tegenover 30% voorheen
  • Datavirtualisatie die de behoefte aan geïsoleerde datawarehouses wegneemt en die aan datacenters vermindert
  • Verbeterde databeveiliging
  • Predictive analytics om risico's te verkleinen, de efficiëntie te vergroten en kosten te verlagen 

Uitgelichte oplossingen en services

  • SAP Business Technology Platform brengt datamanagement, analyse, AI, applicatieontwikkeling, automatisering en integratie samen in één uniforme omgeving.
  • SAP Analytics Cloud combineert business intelligence, augmented en predictive analytics, en planningsfuncties in één cloudomgeving, om geavanceerde analyse te ondersteunen.
  • SAP Data Intelligence Cloud zet een wildgroei aan data om in cruciale data-inzichten en levert innovatie op schaal.
  • SAP Integration Suite maakt het mogelijk om on-premise en cloudapplicaties en -processen te combineren met tools en kant-en-klare content.

Over Costain

Costain Group plc is een partner van overheidsinstellingen in het Verenigd Koninkrijk en biedt consultancy- en digitale technologieservices, assetoptimalisatie en complex programmabeheer voor infrastructuurprojecten. Van de aanleg van een hogesnelheidslijn tot de modernisering van de Londense metro: het bedrijf draagt bij aan maximale economische, ecologische en sociale voordelen bij elk project. 

Partner in de schijnwerpers

Keytree, een Deloitte-bedrijf en lid van het SAP AppHaus Network, hanteert een ontwerpgestuurde, mensgerichte aanpak om alles te ondersteunen, van integratie- en datamanagement tot data intelligence en analyse. Het bedrijf helpt partners om de maximale waarde uit hun technologieën te halen.

Terug naar boven