Naar inhoud gaan
Afbeelding van een printplaat

Corning: boeiende leerervaringen bieden voor elke werknemersbehoefte

Ontdek het SAP traject van Corning

Corning Incorporated hecht aan het talent van de werknemers die al lang bij het bedrijf in dienst zijn. En daarom moet deze producent van glas en keramiek ervoor zorgen dat zijn werknemers de juiste vaardigheden krijgen om bij te blijven met de ontwikkelingen op het gebied van materiaalkunde. Met de SAP SuccessFactors Work Zone oplossing kan het bedrijf gebruikersspecifieke werkruimten maken waar medewerkers eenvoudig toegang hebben tot alle leermiddelen die ze nodig hebben om hun kennis op peil te houden en vooruit te komen. 

2000

%

meer werknemers die met leerprogramma's aan de slag gaan.

1

gecombineerd startpunt voor lesplannen en leermiddelen.

Grote

toename van het aantal aanmeldingen bij de leerhub van het bedrijf.

Dankzij SAP SuccessFactors Work Zone kunnen we leeromgevingen ontwerpen voor de specifieke behoeften van onze werknemers, waardoor wij onze werknemers meer kunnen betrekken en betere resultaten kunnen behalen. 

Rebecca Chandler 
Learning Experience Team Leader
Corning Incorporated

De uitdaging

Een divers personeelsbestand voorzien van gemakkelijk toegankelijke lesprogramma's op maat

Werknemers van Corning blijven meestal jarenlang bij het bedrijf, wat betekent dat permanente educatie een cruciaal element is voor het succes van het bedrijf. Om de vaardigheden van werknemers op peil te houden, heeft het bedrijf geïnvesteerd in geavanceerde lesprogramma's om zowel de teams op kantoor als de teams in de buitendienst te ondersteunen.

 

Maar de manier waarop Corning deze programma's aanbood aan zijn personeel (extern, hybride, non-desk of tijdelijk) was aan een flinke update toe. Duidelijk was dat niet genoeg mensen de leermiddelen en content gebruikten, en daarom zocht het bedrijf naar manieren om de toegang ertoe te vereenvoudigen en de leerervaring aan te passen aan specifieke werknemersbehoeften. 

 

Corning was onder de indruk van de flexibiliteit die SAP SuccessFactors Work Zone biedt voor de ontwikkeling van aangepaste leerervaringen, en besloot deze software te implementeren om de betrokkenheid van zijn werknemers te vergroten. 

We bouwen nu onze eigen use cases met kant-en-klare sjablonen en begeleide ervaringen. Zo kunnen we bijvoorbeeld efficiënter helpen bij de onboarding van nieuwe werknemers door leermiddelen op een visueel aantrekkelijke en consistente manier aan te bieden.

Rebecca Chandler
Learning Experience Team Leader 
Corning Incorporated

De oplossing

Leerruimtes op maat bouwen om de betrokkenheid van werknemers te vergroten

Corning gebruikt SAP SuccessFactors Work Zone om flexibel persoonlijkere en effectievere leerervaringen te creëren en zo zijn personeel meer bij het bedrijf te betrekken. 

 

Na uitgebreid overleg met werknemers en de keuze voor een designgerichte aanpak waarbij de werknemers centraal staan, begon het bedrijf aangepaste leerwerkruimten te maken die aan de specifieke behoeften van werknemers voldoen. Doordat er één toegangspunt tot relevante leermiddelen en informatie is, kunnen de werknemers makkelijker aan de slag met de lesstof. En met de kant-en-klare sjablonen kunnen beheerders op een aantrekkelijke en consistente manier diverse use cases bouwen. 

 

De werkruimten zijn beschikbaar in meerdere webbrowsers en zijn mobiel toegankelijk: daarmee komen lesprogramma's beschikbaar voor zowel kantoorpersoneel als tijdelijke en buitendienstmedewerkers.

Het resultaat

Eén digitale werkruimte voor onder meer onboarden, samenwerken en leren

Met SAP SuccessFactors Work Zone hebben de medewerkers van Corning snel en efficiënt toegang tot de voor hen relevante leermiddelen. 

 

De resources konden zonder veel gedoe worden gemigreerd van het SAP Jam Collaboration platform naar SAP SuccessFactors Work Zone, zodat de werknemers nu kunnen kiezen uit een breed scala aan gezamenlijke leermiddelen, zoals de SAP SuccessFactors Learning oplossing. Bovendien maken de kant-en-klare sjablonen en begeleide ervaringen het onboardingproces efficiënter, gebruikersvriendelijker en consistenter. 

 

De gepersonaliseerde gebruikerservaring in combinatie met het feit dat werknemers via één punt toegang hebben tot externe scholingsaanbieders, zoals LinkedIn Learning, zorgt ervoor dat werknemers betrokken blijven, in contact komen met collega's, ideeën uitwisselen en eenvoudig op hun leeractiviteiten kunnen voortbouwen. 

 

Het gevolg was een enorme toename van het aantal aanmeldingen bij de leerhub van het bedrijf: van 765 in drie maanden naar ongeveer het twintigvoudige. Dit duidt op een veel meer betrokken personeelsbestand, maar stelt Corning ook in staat om een andere invulling te geven aan de manier waarop het werknemers ondersteunt met de kennis en scholing die ze nodig hebben voor succes. 

In een periode van drie maanden waren er bij ons vorige systeem maar 765 aanmeldingen. Met onze nieuwe leerhubs op basis van SAP SuccessFactors Work Zone zagen we een acceptatiepercentage dat ongeveer 20 keer zo hoog ligt.

Rebecca Chandler
Learning Experience Team Leader 
Corning Incorporated

Toekomstplannen

Werknemers en carrièremogelijkheden bij elkaar brengen en betrokkenheid vergroten

Momenteel overweegt Corning of SAP SuccessFactors Opportunity Marketplace een goede oplossing is om werknemers nog meer mogelijkheden voor ontwikkeling te bieden, zoals mentorschappen, de gelegenheid om te netwerken, kortlopende opdrachten, leuke klussen en beurzen. Het is een oplossing die helpt zinvolle kansen te matchen met de juiste mensen en die iedereen in staat stelt om hoe, waar en wanneer ze maar willen te leren, zodat de organisatie haar personeel beter kan inspireren en betrekken.

 

Daarnaast verkent Corning de oplossingen voor Experience Management van SAP en Qualtrics om continu feedback te verzamelen waarmee het bedrijf inzicht krijgt in de belangrijkste factoren voor werknemersbetrokkenheid. Zo wordt niet alleen duidelijk hoe leer- en ontwikkelervaringen de behoeften van werknemers ondersteunen, maar zal ook het sentiment van werknemers verbeteren doordat zij zich gehoord en begrepen voelen.

SAP helpt Corning beter te werken

Belangrijkste resultaten en voordelen voor het bedrijf

  • Grotere deelname aan lesprogramma's, met veel meer aanmeldingen bij leerhubs, zoals SAP SuccessFactors Learning
  • Eenvoudigere toegang tot leermiddelen op maat via één toegangspunt
  • Op samenwerking gerichte leeraanpak die werknemers in staat stelt contact te leggen met collega's en ideeën uit te wisselen
  • Mogelijkheid om lesprogramma's uit te rollen voor het hele personeelsbestand, inclusief tijdelijk en buitendienstpersoneel
  • Basis voor bijscholing van werknemers, ondersteuning van succesvolle carrières en het veiligstellen van bedrijfsbrede expertise tot ver in de toekomst 

Uitgelichte oplossingen en services

  • SAP SuccessFactors Work Zone biedt werknemers een intuïtieve, gepersonaliseerde, digitale werkplek waar ze toegang krijgen tot relevante applicaties, informatie, lessen en samenwerkingstools. 

Corning

Corning Incorporated is een Amerikaanse multinational die gespecialiseerd is in speciaalglas, keramiek en aanverwante materialen en technologieën. Ongeveer 170 jaar geleden hielp het bedrijf bij de introductie van elektrische verlichting met de ontwikkeling van een glazen omhulsel voor de koolstofgloeidraad van Thomas Edison. Sindsdien kwam het bedrijf telkens weer met innovatieve oplossingen op het gebied van glas- en materiaalwetenschap die het leven van de mens steeds verder transformeerden.

Terug naar boven