Παράβλεψη στο Περιεχόμενο
Συνεργαζόμενοι συνάδελφοι

Τι είναι η διαχείριση ανθρώπινου κεφαλαίου (HCM)

 

Αυτή η ιστοσελίδα μεταφράστηκε από μηχανή για την διευκόλυνσή σας. Η SAP δεν παρέχει καμία εγγύηση σχετικά με την ορθότητα ή την πληρότητα της μηχανικής μετάφρασης. Η αρχική αγγλική ιστοσελίδα μπορεί να βρεθεί χρησιμοποιώντας τον παγκόσμιο χάρτη στην πάνω δεξιά γωνία αυτής της σελίδας.

Τι αντιπροσωπεύει το HCM; Το HCM είναι το ακρωνύμιο για τη διαχείριση ανθρώπινου κεφαλαίου. Πρόκειται για ένα ευρύ σύνολο πρακτικών και εφαρμογών για την πρόσληψη, τη διαχείριση και την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου μιας εταιρείας – δηλαδή του εργατικού δυναμικού τους.

 

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το λογισμικό HCM θεωρεί τους ανθρώπους πολύτιμο κεφάλαιο – ένα στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο άξιο επένδυσης – και όχι απλώς το κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Σήμερα, αυτό το λογισμικό ανθρώπινων πόρων (HR) είναι σημαντικά διαφορετικό από ό,τι στο παρελθόν, καθώς τώρα αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες που προσφέρουν μεγαλύτερη διορατικότητα και αποτελεσματικότητα από ποτέ. 

Τα οφέλη της διαχείρισης του ανθρώπινου κεφαλαίου

Στην ψηφιακή εποχή, η σημασία της διαχείρισης ταλέντων και των ισχυρών στρατηγικών HCM δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Η δημιουργία ενός εργατικού δυναμικού έτοιμου για το μέλλον απαιτεί περισσότερα από την προσέλκυση και ένταξη των κατάλληλων υποψηφίων με αποτελεσματικό τρόπο – αν και αυτό είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού σε ένα έντονα ανταγωνιστικό τοπίο, απαιτείται μια ολιστική προσέγγιση. Το λογισμικό HCM για best-in-class μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε συναρπαστικά πακέτα αποζημίωσης και παροχών, να αναβαθμίσετε και να επανεκπαιδεύσετε το υπάρχον εργατικό δυναμικό σας, να δημιουργήσετε μια εσωτερική δεξαμενή ταλέντων, να αναπτύξετε μια νέα γενιά κορυφαίων και να παρέχετε εμπειρίες δέσμευσης υπαλλήλων που θα διατηρούν όλους τους επενδυμένους.

 

Ακολουθούν μερικά από τα πολλά άλλα οφέλη του λογισμικού HCM: 

 1. Ενίσχυση της παραγωγικότητας: Το λογισμικό διαχείρισης ανθρώπινου κεφαλαίου μπορεί να απλοποιήσει και να αυτοματοποιήσει πολλές ροές εργασίας και διαδικασίες HR για να βοηθήσει όλους να εργαστούν πιο αποτελεσματικά.
 2. Υποστήριξη αποφάσεων βάσει δεδομένων: Τα συστήματα που συγκεντρώνουν τα δεδομένα υπαλλήλων, αυτοματοποιούν τις πληροφορίες και παρέχουν χαρακτηριστικά προηγμένου προγραμματισμού και προγνωστικών αναλύσεων μπορούν να σας βοηθήσουν να λαμβάνετε ταχύτερες, τεκμηριωμένες αποφάσεις HR. 
 3.  Κίνητρα και συμμετοχή των εργαζομένων: Παρέχοντας μια εξατομικευμένη εμπειρία υπαλλήλων και εργαλεία επόμενης γενιάς, όπως εικονικοί βοηθοί υπαλλήλων, μπορείτε να διατηρείτε τους υπαλλήλους παρακινούμενους και απασχολημένους, γεγονός που μειώνει τις απουσίες από την εργασία και τη φθορά. 
 4. Ενισχύστε τη συμμόρφωση του HR με τους παγκόσμιους και τοπικούς κανονισμούς: Οι πολιτικές και οι κανονισμοί HR αλλάζουν πάντα. Το λογισμικό HCM μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε και να συμμορφωθείτε με τους κανονισμούς, όπως το Fair Labor Standards Act (FLSA), Equal Employment Opportunity Commission (EEOC), και το Family Medical Leave Act (FMLA).

Ένα σύντομο ιστορικό του HCM: Πώς εξελίχθηκε ο ρόλος του HR

Ο όρος "ανθρώπινο κεφάλαιο" επινοήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '60 για να αντικατοπτρίζει τις πολύτιμες δεξιότητες των εργαζομένων που θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν για να δώσουν ώθηση στην επιχειρηματική ανάπτυξη. Θεσπίστηκαν για πρώτη φορά κανονισμοί σχετικά με πιο δίκαιες πρακτικές απασχόλησης και υπήρξε αυξανόμενη αναγνώριση των ψυχολογικών κινήτρων στον χώρο εργασίας.  

 

Πιο γρήγορα στην εισαγωγή του Διαδικτύου και την αυξανόμενη πολυπλοκότητα του λογισμικού HCM. Όλο και περισσότερο, οι εταιρείες άρχισαν να βασίζονται στις λύσεις HCM για να τους βοηθήσουν να διαχειριστούν τα δεδομένα υπαλλήλων, να εκσυγχρονίσουν τις προσλήψεις, να εξασφαλίσουν δίκαιες πρακτικές αποζημίωσης και πολλά άλλα. 

 

Σήμερα, οι απαιτήσεις του ανθρώπινου δυναμικού είναι μεγαλύτερες από ποτέ, με ένα εργατικό δυναμικό που φαίνεται πολύ διαφορετικό από ό,τι στο παρελθόν. Το εργατικό δυναμικό είναι πολύ πιο ποικιλόμορφο και εκτείνεται σε πολλές γενιές, από το Generation Z και το Millennials έως το Baby Boomers. Υπάρχει επίσης ένα ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα εργαζομένων στον τομέα του τζογκ – και οι εργαζόμενοι μπορούν να βασίζονται οπουδήποτε στον πλανήτη. Οι προσδοκίες των εργαζομένων έχουν επίσης αλλάξει, με την εμπειρία των εργαζομένων να αποτελεί πλέον ουσιαστικό παράγοντα για την πρόσληψη και τη διατήρηση των εργαζομένων. Η ΥΕ χρειάστηκε να προσαρμοστεί και να μεταμορφωθεί ψηφιακά για να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες των ανθρώπων τους. 

 

Οι προηγμένες τεχνολογίες είναι πλέον απαραίτητες για να βοηθήσουν την HR να διαχειριστεί αυτή την πολυπλοκότητα. Αυτές οι τεχνολογίες φέρνουν επανάσταση στη φύση της εργασίας, στον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται οι άνθρωποι και στον τρόπο διαχείρισης των εταιρειών. Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί τώρα να αυτοματοποιήσει τις εργασίες ρουτίνας και να προσφέρει πολύ μεγαλύτερη διορατικότητα από ό,τι ήταν διαθέσιμο στο παρελθόν. Η εικονική πραγματικότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλούσιες, εμβαθυντικές εκπαιδευτικές εμπειρίες. Το Blockchain μπορεί γρήγορα να επαληθεύσει την ακρίβεια των δεδομένων και να διασφαλίσει την ασφάλεια και τη συμμόρφωση. Και φυσικά, οι δυνατότητες για κινητά και cloud ανοίγουν νέες δυνατότητες συνεργασίας και ελευθερίας για ένα μη προσδεμένο εργατικό δυναμικό. Από κοινού, οι τεχνολογίες αυτές διαμορφώνουν νέες δυνατότητες και συμβάλλουν στην τόνωση της καινοτομίας. 

placeholder

Χαρακτηριστικά και λειτουργίες του λογισμικού διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού

 • Το κορυφαίο λογισμικό HR ενσωματώνει διαδικασίες και ικανότητες σε όλο τον κύκλο ζωής των υπαλλήλων. Στη SAP, τα οργανώνουμε σε τέσσερις πυλώνες του HCM: διαχείριση εμπειρίας υπαλλήλων, βασικές λειτουργίες ανθρώπινου δυναμικού συμπεριλαμβανομένης της μισθοδοσίας (που συνήθως παρέχεται μέσω του HRIS), διαχείριση ταλέντων και προγραμματισμό εργατικού δυναμικού καθοδηγούμενου από αναλύσεις.
 • Διαχείριση
  εμπειρίας υπαλλήλων
  Η διαχείριση της εμπειρίας των εργαζομένων επιδιώκει να κατανοήσει γιατί οι εργαζόμενοι αισθάνονται τον τρόπο που κάνουν για τις εμπειρίες τους στην εργασία, ξεκινώντας ως υποψήφιοι μέχρι την ημέρα που φεύγουν και τα πάντα ενδιάμεσα.  

  Οι τεχνολογίες και τα εργαλεία φωνής των εργαζομένων (VoE) για τη συλλογή αυτών των πληροφοριών περιλαμβάνουν εκτιμήσεις 360 σχολίων, έρευνες, ανάλυση συμπεριφοράς και συναισθημάτων και άλλα. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, οι οργανισμοί μπορούν να εξατομικεύσουν τις εμπειρίες κάθε υπαλλήλου στον κύκλο ζωής τους, ενισχύοντας την δέσμευση και την παραγωγικότητα.  
 • Βασικό HR και μισθοδοσία
  Δυνατότητες για βασική υποστήριξη HCM όλων των διαχειριστικών λειτουργιών που απαιτούνται για τη διαχείριση της καθημερινής - από τα δεδομένα υπαλλήλου, τη μισθοδοσία και τα οφέλη μέχρι τις βασικές υπηρεσίες.  

  Ενοποιημένα συστήματα cloud HCM με μία προσέγγιση mobile-first βελτιστοποιούν αυτές τις διαδικασίες. Υποστηρίζουν την αυτοεξυπηρέτηση, την πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε μία μοναδική πηγή δεδομένων HR, τη συμμόρφωση με τις εντολές προστασίας προσωπικών δεδομένων και πολλά άλλα. Αυτές οι βασικές διαδικασίες HR υποστηρίζονται με τη χρήση λογισμικού HRIS.
placeholder

Αποκτήστε πρόσβαση σε έρευνες συνεργασίας βέλτιστης πρακτικής ή δημιουργήστε τις δικές σας με έναν ευέλικτο δημιουργό έρευνας.

 • Διαχείριση Ταλέντων
  Διαδικασίες για τη διαχείριση του εύρους ικανοτήτων πρόσληψης και onboarding, τη διαχείριση αποζημιώσεων και απόδοσης, την εκμάθηση και ανάπτυξη και τον σχεδιασμό διαδοχής – με λίγα λόγια, οτιδήποτε χρειάζεται για την πρόσληψη και τη συνταξιοδότηση ειδικευμένων εργαζομένων που είναι τόσο κρίσιμοι για την επιχειρηματική επιτυχία.

  Ολοκληρωμένα και αυτοματοποιημένα εργαλεία καθιστούν ταχύτερη την προμήθεια και πρόσληψη ταλέντων παγκοσμίως μέσω εσωτερικών και εξωτερικών δημοσιεύσεων θέσεων εργασίας, αμφίδρομης επικοινωνίας μέσω συσκευών κινητού και συνομιλίας, μιας απλοποιημένης διαδικασίας συμβάσεων και μέσω της παρακολούθησης και της προένταξης υποψηφίων.  

  Οι δυνατότητες που υποστηρίζουν τη ρύθμιση και τον εντοπισμό των στόχων των εργαζομένων, καθώς και τη συνεχή καθοδήγηση και τα σχόλια μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε, να προωθήσετε και να αποζημιώσετε τους εργαζομένους με τις καλύτερες επιδόσεις.  
 • Ανάλυση ατόμων και προγραμματισμός
  εργατικού δυναμικού
  Τα χαρακτηριστικά σε αυτήν την περιοχή υποστηρίζουν τις αποφάσεις βάσει δεδομένων σε όλες τις διαδικασίες HR. Παρέχουν μονάδες μέτρησης και KPI, αναφορές, προγνωστική μοντελοποίηση εργατικού δυναμικού, analytics με AI, και περισσότερα για την υποστήριξη του στρατηγικού και λειτουργικού προγραμματισμού καθώς και της κατάρτισης προϋπολογισμού και της διαχείρισης απόδοσης.

Βέλτιστες πρακτικές HR

Αξιοποιήστε τη δύναμη των τεχνολογιών cloud, AI, κοινωνικών, κινητών και άλλων τεχνολογιών για να θέσετε σε εφαρμογή αυτές τις βέλτιστες πρακτικές HCM.

 • Να δημιουργήσει μια νοοτροπία αμοιβής για την απόδοση, όπου θα αναγνωρίζονται και θα ανταμείβονται οι πολύτιμες εισφορές των εργαζομένων.
 • Δημιουργήστε ποικιλότητα και συμπερίληψη απευθείας στις διαδικασίες HR για την καταπολέμηση της ασυνείδητης προκατάληψης.
 • Ευθυγραμμίστε τους ανθρώπους σας και τις οργανωτικές στρατηγικές για τους οργανωτικούς στόχους και τους στόχους των υπαλλήλων.
 • Κρέμασε σε ένα εργατικό δυναμικό πολλών γενεών που εκτείνεται από το Generation Z στο Baby Boomers με ενσωματωμένα κοινωνικά και κινητά εργαλεία.

Τι να αναζητήσετε στο λογισμικό HCM

Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες που είναι σημαντικά στα συστήματα και τα εργαλεία HCM σήμερα:

 • Διαχείριση εργατικού δυναμικού μέσω κινητού και αυτοεξυπηρετήσεις μαζί με τις διαδικασίες cloud HR για να γίνει το λογισμικό εύχρηστο, φιλικό προς τον χρήστη και προσβάσιμο από οπουδήποτε και από οποιαδήποτε συσκευή.
 • Διαβαθμίσιμο και έτοιμο για το μέλλον με επιλογές ανάπτυξης δομοστοιχειωτού cloud για εύκολη πρόσβαση σε τεχνολογικές καινοτομίες. Ενοποίηση με ERP, CRM, και άλλες επιχειρηματικές διαδικασίες καθώς και λειτουργικά δεδομένα.
 • Εργαλεία καθοδηγούμενα από AI που μπορούν να κάνουν έξυπνες προτάσεις, από την αυτόματη εμφάνιση εξατομικευμένων επιλογών εκπαίδευσης μέχρι τη σύνδεση κάθε υπαλλήλου με τους σωστούς πόρους ευεξίας βάσει των αναγκών του.
 • Δυνατότητες μάθησης και ανάπτυξης για την ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων, την ολοκλήρωση των πιστοποιήσεων κατάρτισης και την ανάπτυξη ηγετικής θέσης. Αναζητήστε ενοποιημένα συνεργατικά κοινωνικά εργαλεία, περιεχόμενο τρίτων, περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας και αυτοματοποιημένες προτάσεις για να αυξήσετε την εμπειρία του εκπαιδευόμενου.

 • Παγκόσμιο HCM, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για διαφορετικά νομίσματα και της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς σε παγκόσμιο, ομοσπονδιακό και τοπικό επίπεδο.
 • Η δυνατότητα συλλογής και ανάλυσης των σχολίων των υπαλλήλων, των συναισθημάτων και των στοιχείων συμπεριφοράς – και στη συνέχεια χρήση τους για την παροχή εξατομικευμένων εμπειριών υπαλλήλων.
 • Οι ενσωματωμένες έξυπνες τεχνολογίες όπως η μηχανική μάθηση και τα chatbot παρέχουν καθοδήγηση και αυτοματοποιούν τις επαναλαμβανόμενες, χρονοβόρες εργασίες.
 • Cobots και chatbots που βοηθούν τις ομάδες να βρουν πληροφορίες και να διαχειριστούν αιτήματα χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές - για μια πιο συναρπαστική, παραγωγική εμπειρία υπαλλήλων.
 • Συνεργατικές και ανταποκρινόμενες διαδικασίες σε συνδυασμό με την αυτοματοποίηση και την τεχνολογία ΑΙ για την ενίσχυση της οργανωτικής ευκινησίας.
 • Παρακολούθηση στόχων, παρακολούθηση και μετρήσεις που μπορούν να ευθυγραμμιστούν με στρατηγικούς οργανωτικούς στόχους.

Τι να αναζητήσετε σε μία εταιρία HCM

Κατά τη σύγκριση προμηθευτών λογισμικού HCM, υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε:  

 • Διατήρηση ισχύος: Για πόσο διάστημα η εταιρεία παρέχει ειδικό λογισμικό HR; Πόσους πελάτες έχουν;
 • Cloud HCM και επένδυση σε καινοτομία: Προσφέρουν ανάπτυξη cloud που θα σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε στις τελευταίες καινοτομίες; Τι είδους τεχνολογίες και εργαλεία παρέχουν τα λογισμικά τους; 
 • Αποδεικτικό ιστορικό επιδόσεων: Έχει αναγνωριστεί ο προμηθευτής HCM σε αναφορές αναλυτών όπως το Gartner Magic Quadrant for Cloud HCM Suites, IDC MarketScape for Worldwide και U.S. Σύγχρονες Σουίτες Απόκτησης Ταλέντων για Μεγάλες Επιχειρήσεις, ή από πελάτες στην ιστοσελίδα Gartner Peer Insights;
 • Δεδομένα και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο: Διαθέτουν ένα κέντρο δεδομένων που βρίσκεται στη χώρα σας για να πληροί τις τοπικές απαιτήσεις κατοικίας δεδομένων; Ποια μέτρα χρησιμοποιούν για να διασφαλίσουν ότι τα ευαίσθητα δεδομένα υπαλλήλου είναι ασφαλή από παραβιάσεις ασφάλειας;
 • Οικοσύστημα συνεργάτη: Διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών, ενοποιήσεων API και εφαρμογών τρίτων που λειτουργούν με την επιλεγμένη πλατφόρμα λογισμικού σας; Κανένας προμηθευτής δεν μπορεί να τα καταφέρει όλα, αλλά οι ισχυρές συνεργασίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε ταχύτερα, να παραμετροποιήσετε τη λειτουργικότητα και να ενοποιήσετε με τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε τώρα. 
 • Εταιρική κοινωνική ευθύνη: Ευθυγραμμίζονται οι αξίες και οι συνεισφορές τους στην κοινωνία με εκείνες του οργανισμού σας; Για παράδειγμα, η ισότητα των φύλων, οι βιώσιμοι στόχοι του ΟΗΕ και η ίση αμοιβή για ίση εργασία είναι μερικά από τα ζητήματα που θα μεταμορφώσουν τον κόσμο μας και τις οργανώσεις μας.

Ενοποίηση HCM και ERP: Το καλύτερο και από τους δύο κόσμους

Η ενοποίηση HCM/ERP επιτρέπει σε αυτά τα δύο ισχυρά επιχειρηματικά συστήματα λογισμικού να συγχρονιστούν και να συνδεθούν στο cloud. Τα συστήματα ERP διαχειρίζονται ένα ευρύ φάσμα καθημερινών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων όπως η λογιστική, η προμήθεια, η εφοδιαστική αλυσίδα και πολλά άλλα. Τα συστήματα ERP δημιουργούνται για την ενοποίηση πολλών επιχειρηματικών διαδικασιών και την ενίσχυση της ροής δεδομένων μεταξύ τους. Με την ενοποίηση των διεπιχειρησιακών δεδομένων, τα ERP παρέχουν μια ενιαία πηγή αλήθειας και διασφαλίζουν αξιόπιστη ακεραιότητα των δεδομένων. Όταν το είδος των δεδομένων και των πληροφοριών που υπάρχουν σε ένα κορυφαίο HCM ενοποιείται με την ταχύτητα και την αναλυτική ικανότητα ενός σύγχρονου ERP που λειτουργεί με AI – οι επιχειρήσεις αξιοποιούν και τους δύο κόσμους.

placeholder

Αναζητήστε τις λύσεις
HCM

Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ευέλικτο, ενεργό εργατικό δυναμικό και μια ανθεκτική επιχείρηση.

Γλωσσάρι λογισμικού HR

Η διαχείριση ανθρώπινου κεφαλαίου (HCM) είναι ένα ευρύ σύνολο πρακτικών και εφαρμογών για την πρόσληψη, διαχείριση και ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου μιας εταιρείας, δηλαδή του εργατικού δυναμικού τους. Η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού χρησιμοποιείται συχνά ως γενικός όρος για την περιγραφή ολόκληρης της κατηγορίας λογισμικού HR.

Διαχείριση ανθρώπινης εμπειρίας (HXM) είναι το όραμα της SAP για το μέλλον της διαχείρισης ανθρώπινου κεφαλαίου (HCM). Βασίζεται στις καλύτερες λύσεις HCM της SAP και δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις εμπειρίες και την δέσμευση των υπαλλήλων.

Ένα σύστημα πληροφοριών ανθρώπινου δυναμικού (HRIS) είναι ένα λογισμικό που βοηθά τις εταιρείες να διαχειριστούν και να αυτοματοποιήσουν τις βασικές διαδικασίες HR τους - όπως προσλήψεις, παρακολούθηση υποψηφίων, χρόνος και συμμετοχή, διαχείριση παροχών και μισθοδοσία. Το λογισμικό περιλαμβάνει επίσης μια βάση δεδομένων εργαζομένων (το μέρος «πληροφορίες» του HRIS) για την οργάνωση και διαχείριση των δεδομένων των εργαζομένων, από ονόματα και διευθύνσεις μέχρι αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και άδειες εργασίας. Μερικά λογισμικά HRIS προσφέρουν επίσης εργαλεία αυτοεξυπηρέτησης υπαλλήλων, ενσωματωμένη τοπική προσαρμογή και κανονιστική συμμόρφωση, αναφορές και άλλα.

Ένα σύστημα διαχείρισης ανθρώπινων πόρων (HRMS) είναι ένας τύπος λογισμικού που περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά που προσφέρονται σε ένα σύστημα HRIS συν πρόσθετες δυνατότητες διαχείρισης ταλέντων. Αυτές οι δυνατότητες διαφέρουν από HRMS έως HRMS αλλά συχνά περιλαμβάνουν διαχείριση απόδοσης, εκπαίδευση και ανάπτυξη, προγραμματισμό διαδοχής, αναλύσεις ατόμων, προγραμματισμό εργατικού δυναμικού και διαχείριση εμπειρίας υπαλλήλων. 

Το σύστημα πληροφοριών για τους ανθρώπινους πόρους (HRIS) και το σύστημα διαχείρισης ανθρώπινων πόρων (HRMS) χρησιμοποιούνται μερικές φορές εναλλακτικά – και μερικές φορές, οι ορισμοί διαφέρουν για τον καθένα. Ωστόσο, στο SAP βλέπουμε μια σαφή διάκριση. Ένα σύστημα HRIS περιλαμβάνει μια βάση δεδομένων εργαζομένων και μια λειτουργικότητα για τις βασικές διαδικασίες HR. Ένα σύστημα HRMS είναι ευρύτερο. Περιλαμβάνει ένα HRIS συν πρόσθετες δυνατότητες διαχείρισης ταλέντων, όπως εκπαίδευση υπαλλήλων, ανάπτυξη, διαχείριση απόδοσης και analytics.

Ένα σύστημα παρακολούθησης υποψηφίων (ATS) είναι ένα είδος λογισμικού που χρησιμοποιείται από υπεύθυνους στελέχωσης και εργοδότες για την παρακολούθηση υποψηφίων καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης. Το λογισμικό ATS μπορεί να καταχωρεί και να διαχειρίζεται διαφημίσεις θέσεων εργασίας σε πολλές ιστοσελίδες, να συλλέγει τις αιτήσεις για θέσεις εργασίας που εισάγονται, να ταξινομεί και να κατατάσσει υποψηφίους, να αυτοματοποιεί τις απαντήσεις, να στέλνει υπενθυμίσεις για συνεντεύξεις και άλλα πολλά.

Η απόκτηση ταλέντων είναι η συνεχής διαδικασία απόκτησης των σωστών υπαλλήλων για την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων. Περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες που χρησιμοποιούν οι εργοδότες για την εύρεση, πρόσληψη, παρακολούθηση, αξιολόγηση και συνέντευξη υποψηφίων θέσεων εργασίας - καθώς και την ενσωμάτωση νέων προσλήψεων. Η αξιοποίηση του λογισμικού προσλήψεων για την υποστήριξη των αναγκών απόκτησης ταλέντων σας θα βοηθήσει στην απλοποίηση των προσλήψεων, τον εκσυγχρονισμό των ροών εργασίας και την ενεργοποίηση της συνέπειας με την αυτοματοποίηση, τους κανόνες και τα εργαλεία αυτοεξυπηρέτησης.

Η διαχείριση ταλέντων ακολουθεί την απόκτηση ταλέντου. Η διαχείριση ταλέντων είναι η συνεχιζόμενη διαδικασία ανάπτυξης και διατήρησης των εργαζομένων. Περιλαμβάνει εκπαίδευση, αξιολογήσεις απόδοσης και διαχείριση, ανάπτυξη ηγεσίας, σχεδιασμό διαδοχής και πολλά άλλα.

Περισσότερα σε αυτή τη σειρά

SAP Insights Newsletter

placeholder
Εγγραφείτε σήμερα

Αποκτήστε βασικές πληροφορίες κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας.

Περαιτέρω ανάγνωση

Επιστροφή στην αρχή