Παράβλεψη στο Περιεχόμενο
Μη αυτόματος που χρησιμοποιεί λογισμικό ERP

Τι είναι το ERP;

Ο προγραμματισμός επιχειρηματικών πόρων (ERP) είναι ένα σύστημα λογισμικού που σας βοηθάει να εκτελέσετε ολόκληρη την επιχείρησή σας, υποστηρίζοντας την αυτοματοποίηση και τις διαδικασίες στα χρηματοοικονομικά, τους ανθρώπινους πόρους, την παραγωγή, την εφοδιαστική αλυσίδα, τις υπηρεσίες, τις προμήθειες και άλλα.

 

Αυτή η ιστοσελίδα μεταφράστηκε από μηχανή για την διευκόλυνσή σας. Η SAP δεν παρέχει καμία εγγύηση σχετικά με την ορθότητα ή την πληρότητα της μηχανικής μετάφρασης. Η αρχική αγγλική ιστοσελίδα μπορεί να βρεθεί χρησιμοποιώντας τον παγκόσμιο χάρτη στην πάνω δεξιά γωνία αυτής της σελίδας.

Αναλυτικός καθορισμός ERP

Το ERP σημαίνει enterprise resource planning, αλλά τι σημαίνει ERP; Ο απλούστερος τρόπος να καθορίσετε το ERP είναι να σκεφτείτε όλες τις βασικές επιχειρηματικές διαδικασίες που απαιτούνται για την λειτουργία μιας εταιρίας: χρηματοοικονομικά, HR, παραγωγή, εφοδιαστική αλυσίδα, υπηρεσίες, προμήθειες και άλλα. Στο πιο βασικό του επίπεδο, το ERP βοηθάει στην αποτελεσματική διαχείριση όλων αυτών των διαδικασιών σε ένα ενοποιημένο σύστημα. Συχνά αναφέρεται ως σύστημα καταγραφής του οργανισμού.


Ωστόσο, τα σημερινά συστήματα ERP είναι κάθε άλλο παρά βασικά και έχουν μικρή ομοιότητα με το ERP πριν από δεκαετίες. Τώρα παραδίδονται μέσω του cloud και χρησιμοποιούν τις τελευταίες τεχνολογίες - όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και η μηχανική μάθηση - για να παρέχουν έξυπνη αυτοματοποίηση, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και άμεση διορατικότητα σε όλη την επιχείρηση. Το σύγχρονο λογισμικό cloud ERP συνδέει επίσης τις εσωτερικές λειτουργίες με συνεργάτες και δίκτυα σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας στις εταιρίες τη συνεργασία, την ευελιξία και την ταχύτητα που χρειάζονται για να είναι ανταγωνιστικές σήμερα.

Τι είναι το ERP; Λάβετε όλες τις λεπτομέρειες σε αυτό το βίντεο.

Γιατί είναι σημαντικό το ERP

Μερικές φορές περιγράφεται ως «το κεντρικό νευρικό σύστημα μιας επιχείρησης», ένα σύστημα λογισμικού ERP παρέχει την αυτοματοποίηση, ενοποίηση και ευφυΐα που είναι απαραίτητα για την αποτελεσματική λειτουργία όλων των καθημερινών επιχειρηματικών διαδικασιών. Τα περισσότερα ή όλα τα δεδομένα του οργανισμού πρέπει να βρίσκονται στο σύστημα ERP για να παρέχουν μία μοναδική πηγή αλήθειας στην επιχείρηση.

 

Τα οικονομικά απαιτούν ένα ERP για να κλείσουν γρήγορα τα βιβλία. Οι πωλήσεις χρειάζονται ERP για να διαχειριστούν όλες τις παραγγελίες πελάτη. Η εφοδιαστική βασίζεται σε καλό λογισμικό ERP για την έγκαιρη παράδοση των κατάλληλων προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες. Οι πληρωτέοι λογαριασμοί χρειάζονται ERP για να εξοφλήσουν τους προμηθευτές σωστά και έγκαιρα. Η Διοίκηση χρειάζεται άμεση ορατότητα στην απόδοση της εταιρείας για να λαμβάνει έγκαιρες αποφάσεις. Και οι τράπεζες και οι μέτοχοι χρειάζονται ακριβή οικονομικά αρχεία, ώστε να βασίζονται σε αξιόπιστα δεδομένα και αναλύσεις που είναι εφικτές από το σύστημα ERP.

 

Η σημασία του λογισμικού ERP για τις επιχειρήσεις φαίνεται από το αυξανόμενο ποσοστό προσαρμογής. Σύμφωνα με την G2, “η παγκόσμια αγορά λογισμικού ERP προβλέπεται να φτάσει τα 78,40 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026, με ανάπτυξη με CAGR 10,2% από το 2019 έως το 2026”.

Μάθετε γιατί ένα σύστημα ERP είναι τόσο σημαντικό.

Έξι βασικά οφέλη του ERP

Ένα καλό σύστημα ERP προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται το σύστημα. Τα οφέλη του cloud ERP, για παράδειγμα, είναι διαφορετικά από τα on-premise. Ωστόσο, υπάρχουν έξι σημαντικά οφέλη που ισχύουν για όλες τις σύγχρονες λύσεις ERP:

Διάγραμμα παροχών ERP
 1. Υψηλότερη παραγωγικότητα: Βελτιστοποιήστε και αυτοματοποιήστε τις βασικές επιχειρηματικές διαδικασίες σας για να βοηθήσετε όλους στην επιχείρησή σας να κάνουν περισσότερα με λιγότερους πόρους.
 2. Βαθύτερη γνώση: Εξάλειψη των στεγανών πληροφοριών, αποκτήστε μία μοναδική πηγή αλήθειας και λάβετε γρήγορες απαντήσεις σε κρίσιμα επιχειρηματικά ερωτήματα.
 3. Επιταχυνόμενη αναφορά: Ταχεία επιχειρηματική και οικονομική αναφορά και εύκολη κοινοποίηση αποτελεσμάτων. Ενεργήστε με βάση τις γνώσεις και βελτιώστε την απόδοση σε πραγματικό χρόνο.
 4. Χαμηλότερος κίνδυνος: Μεγιστοποιήστε την επιχειρηματική ορατότητα και τον έλεγχο, διασφαλίστε συμμόρφωση με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις και προβλέψτε και αποτρέψτε τον κίνδυνο.
 5. Απλοποιημένο IT: Χρησιμοποιώντας τις ενσωματωμένες εφαρμογές ERP που μοιράζονται μια βάση δεδομένων, μπορείτε να απλοποιήσετε το IT και να διευκολύνετε την εργασία όλων.
 6. Βελτιωμένη ευελιξία: Με αποτελεσματικές λειτουργίες και έτοιμη πρόσβαση σε δεδομένα πραγματικού χρόνου, μπορείτε να εντοπίσετε γρήγορα και να αντιδράσετε σε νέες ευκαιρίες.

Παραδείγματα ERP σε διαφορετικούς κλάδους

Οι επιχειρήσεις σε κάθε κλάδο – από την αυτοκινητοβιομηχανία έως τη χονδρική διανομή – χρειάζονται ακριβείς πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και αποτελεσματικές επιχειρηματικές διαδικασίες για να ανταγωνιστούν και να ευδοκιμήσουν. Ωστόσο, διαφορετικοί κλάδοι βασίζονται στο λογισμικό ERP για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Ακολουθούν μερικά μόνο παραδείγματα:

 • Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας πρέπει να επανεξετάζουν συνεχώς τα κεφαλαιουχικά τους περιουσιακά στοιχεία, όχι μόνο για να καλύψουν τη ζήτηση για μελλοντικές υπηρεσίες αλλά και για την αντικατάσταση των γηραιότερων περιουσιακών στοιχείων. Χωρίς το ERP, η προσπάθεια να δοθεί προτεραιότητα σε αυτές τις μεγάλες επενδύσεις περιουσιακών στοιχείων θα ήταν δύσκολη και επιρρεπής σε σφάλματα. Το ERP βοηθά επίσης στην επίλυση ενός άλλου κρίσιμου προβλήματος επιχείρησης κοινής ωφέλειας: την πρόβλεψη ανταλλακτικών. Η μη ύπαρξη των σωστών τμημάτων κατά τη διάρκεια μιας διακοπής μπορεί να δημιουργήσει ένα σημαντικό πρόβλημα εξυπηρέτησης πελατών. Από την άλλη πλευρά, η ύπαρξη πάρα πολλών ανταλλακτικών σημαίνει υπερβολικό κόστος και παρωχημένο απόθεμα.
 • Για τους χονδρεμπόρους, τους εισαγωγείς, την άμεση παράδοση σε καταστήματα και τις επιχειρήσεις 3PL/4PL, η έγκαιρη παράδοση είναι καίριας σημασίας. Όλοι αυτοί οι οργανισμοί θέλουν να μειώσουν τα έξοδα διανομής, να αυξήσουν τις στροφές αποθέματος και να συντομεύσουν τον χρόνο παραγγελίας με μετρητά. Για να επιτύχουν αυτούς τους στόχους, χρειάζονται ενοποίηση της λειτουργίας διαχείρισης αποθεμάτων, προμηθειών και εφοδιαστικής, καθώς και αυτοματοποιημένες διαδικασίες που προσαρμόζονται στις ανάγκες τους.
 • Οι κατασκευαστές διακριτών διαδικασιών, παρτίδων και συνεχών διαδικασιών βασίζονται όλα στα συστήματα ERP και εφοδιαστικής αλυσίδας για την επίτευξη των στόχων ποιότητας του προϊόντος, τη διαχείριση χρήσης παγίων, τον έλεγχο των εξόδων υπερωριών, τη διαχείριση επιστροφών πελατών και πολλά άλλα. Οι κατασκευαστές μπορούν επίσης να αποκτήσουν ολοκληρωμένο έλεγχο αποθέματος παρακολουθώντας τις κινήσεις αποθέματος, εντοπίζοντας τα προϊόντα στην κορυφή και τα προϊόντα με χαμηλές επιδόσεις και διαχειριζόμενοι τον εφοδιασμό πιο αποτελεσματικά.
 • Οι εταιρίες υπηρεσιών – συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών λογιστικής, φορολογίας, μηχανικής, πληροφορικής, νομικών και άλλων επαγγελματικών υπηρεσιών – απαιτούν ισχυρή, σε πραγματικό χρόνο κινητή τεχνολογία ERP για να ισοσκελίσουν τις δεσμεύσεις παροχής υπηρεσιών με την οικονομική ευρωστία. Το κλειδί για την επιτυχία της επαγγελματικής υπηρεσίας είναι η δυνατότητα διατήρησης του χρονοδιαγράμματος κατά τη διαχείριση της κερδοφορίας του έργου, της χρήσης πόρων, της αναγνώρισης εσόδων, των επαναλαμβανόμενων στόχων εσόδων και των ευκαιριών ανάπτυξης.
 • Το λιανικό εμπόριο έχει υποστεί σημαντική μεταμόρφωση τώρα που το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει συγχωνευθεί με άλλους διαύλους πωλήσεων, καθώς και με εργασίες πλεξίματος και κονιάματος. Η δυνατότητα παροχής επιλογών αυτοεξυπηρέτησης για την ταυτοποίηση, διαμόρφωση, προμήθεια και αποστολή προϊόντων εξαρτάται από τα ενοποιημένα δεδομένα. Ένα σύγχρονο ERP βοηθά επίσης τους λιανοπωλητές να μειώσουν την εγκατάλειψη του καλαθιού, να βελτιώσουν τις μετατροπές ιστοσελίδων, να αυξήσουν τη μέση αξία παραγγελίας και να αυξήσουν την αξία της διάρκειας ζωής του πελάτη.

Πώς λειτουργούν τα συστήματα ERP

Ένα σύστημα ERP – που ονομάζεται επίσης σουίτα ERP – αποτελείται από ενοποιημένα δομικά στοιχεία ή επιχειρηματικές εφαρμογές που συνομιλούν μεταξύ τους και μοιράζονται κοινή βάση δεδομένων.

 

Κάθε δομικό στοιχείο ERP συνήθως εστιάζει σε έναν επιχειρηματικό τομέα, αλλά συνεργάζεται χρησιμοποιώντας τα ίδια δεδομένα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της εταιρίας. Τα οικονομικά, η λογιστική, οι ανθρώπινοι πόροι, οι πωλήσεις, οι προμήθειες, η εφοδιαστική και η εφοδιαστική αλυσίδα είναι δημοφιλή σημεία εκκίνησης. Οι εταιρίες μπορούν να επιλέξουν και να επιλέξουν το δομικό στοιχείο που θέλουν και μπορούν να προσθέσουν και να κλιμακώσουν όπως απαιτείται.

 

Τα συστήματα ERP υποστηρίζουν επίσης απαιτήσεις συγκεκριμένου κλάδου, είτε ως μέρος της βασικής λειτουργικότητας του συστήματος ή μέσω των επεκτάσεων εφαρμογής που ενοποιούνται απρόσκοπτα με τη σουίτα.

 

Το λογισμικό ERP μπορεί να αγοραστεί χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο συνδρομής cloud (λογισμικό ως υπηρεσία) ή ένα μοντέλο αδειοδότησης (on premise).

placeholder

Το σύστημα λογισμικού ERP που εμφανίζεται εδώ παρουσιάζει τις περιπτώσεις χρήσης προγραμματισμού επιχειρηματικών πόρων για προμήθειες και προμήθειες, καθώς και πωλήσεις. Τα τυπικά δομικά στοιχεία ERP αφορούν επίσης τα χρηματοοικονομικά, την παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα, μεταξύ άλλων εφαρμογών.

Κοινά δομικά στοιχεία ERP

Τα συστήματα προγραμματισμού επιχειρηματικών πόρων περιλαμβάνουν μια ποικιλία διαφορετικών ενοτήτων. Κάθε δομικό στοιχείο ERP υποστηρίζει συγκεκριμένες επιχειρηματικές διαδικασίες - όπως χρηματοοικονομικά, προμήθεια ή παραγωγή - και παρέχει στους υπαλλήλους αυτού του τμήματος τις κινήσεις και τις πληροφορίες που χρειάζονται για την εργασία τους. Κάθε δομικό στοιχείο συνδέεται με το σύστημα ERP, το οποίο παρέχει μία μοναδική πηγή αλήθειας και ακριβή, κοινοποιημένα δεδομένα στα τμήματα.

Διάγραμμα που δείχνει τα στοιχεία ενός ERP

Συστατικά ενός συστήματος προγραμματισμού επιχειρηματικών πόρων

 

Τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα δομικά στοιχεία ERP περιλαμβάνουν:

 1. Χρηματοοικονομικά: Το οικονομικό και λογιστικό δομικό στοιχείο είναι η ραχοκοκαλιά των περισσότερων συστημάτων ERP. Εκτός από τη διαχείριση του γενικού καθολικού και την αυτοματοποίηση των βασικών οικονομικών εργασιών, βοηθά τις επιχειρήσεις να εντοπίζουν πληρωτέους και εισπρακτέους λογαριασμούς (AP), να κλείνουν τα βιβλία αποτελεσματικά, να δημιουργούν οικονομικές εκθέσεις, να συμμορφώνονται με τα πρότυπα αναγνώρισης εσόδων, να μετριάζουν τον οικονομικό κίνδυνο και άλλα.
 2. Διαχείριση ανθρώπινων πόρων: Τα περισσότερα συστήματα ERP περιλαμβάνουν ένα δομικό στοιχείο HR που παρέχει βασικές δυνατότητες όπως χρόνο και συμμετοχή και μισθοδοσία. Τα add-ons, ή ακόμη και ολόκληρες σουίτες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού (HCM), μπορούν να συνδεθούν με το ERP και να παρέχουν πιο εύρωστη λειτουργικότητα HR - τα πάντα από τα analytics εργατικού δυναμικού μέχρι τη διαχείριση εμπειρίας υπαλλήλων.
 3. Προμήθευση και εφοδιασμός: Το δομικό στοιχείο προμήθευσης και εφοδιασμού βοηθά τις επιχειρήσεις να προμηθευτούν τα υλικά και τις υπηρεσίες που χρειάζονται για την παραγωγή των αγαθών τους – ή τα είδη που θέλουν να μεταπωλήσουν. Το δομικό στοιχείο συγκεντρώνει και αυτοματοποιεί τις προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων των αιτήσεων για προσφορές, της δημιουργίας σύμβασης και των εγκρίσεων. Μπορεί να ελαχιστοποιήσει την υποαγορά και την υπεραγορά, να βελτιώσει τις διαπραγματεύσεις προμηθευτών με τα analytics που τροφοδοτούνται από AI, ακόμη και να συνδεθεί απρόσκοπτα με τα δίκτυα αγοραστών.
 4. Πωλήσεις: Το δομικό στοιχείο πωλήσεων παρακολουθεί την επικοινωνία με υποψήφιους πελάτες και πελάτες και βοηθάει τους reps να χρησιμοποιήσουν πληροφορίες βάσει δεδομένων για να αυξήσουν τις πωλήσεις και να στοχεύσουν πιθανούς πελάτες με τις σωστές προωθήσεις και ευκαιρίες αύξησης πωλήσεων. Περιλαμβάνει λειτουργικότητα για τη διαδικασία παραγγελιών με μετρητά, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης παραγγελιών, των συμβάσεων, της τιμολόγησης, της διαχείρισης απόδοσης πωλήσεων και της υποστήριξης του δυναμικού πωλήσεων.
 5. Παραγωγή: Το δομικό στοιχείο παραγωγής είναι βασικό συστατικό προγραμματισμού και εκτέλεσης του λογισμικού ERP. Βοηθά τις εταιρείες να απλοποιήσουν τις πολύπλοκες διαδικασίες παραγωγής και να διασφαλίσουν ότι η παραγωγή συμβαδίζει με τη ζήτηση. Αυτό το δομικό στοιχείο τυπικά περιλαμβάνει λειτουργικότητα για προγραμματισμό απαιτήσεων υλικού (MRP), χρονοπρογραμματισμό παραγωγής, εκτέλεση παραγωγής, διαχείριση ποιότητας και άλλα.
 6. Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας: Ένα άλλο βασικό συστατικό των συστημάτων ERP, το δομικό στοιχείο εφοδιαστικής αλυσίδας παρακολουθεί την κίνηση αγαθών και προμηθειών σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα του οργανισμού. Το δομικό στοιχείο παρέχει εργαλεία για διαχείριση αποθεμάτων πραγματικού χρόνου, λειτουργίες αποθήκευσης, μεταφορά και εφοδιαστική και μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ορατότητας και της ανθεκτικότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας.
 7. Υπηρεσία: Σε ένα ERP, το δομικό στοιχείο υπηρεσίας βοηθάει τις εταιρίες να παρέχουν τις αξιόπιστες, εξατομικευμένες υπηρεσίες που αναμένουν οι πελάτες. Το δομικό στοιχείο μπορεί να περιλαμβάνει εργαλεία για ενδοεπιχειρησιακές επισκευές, ανταλλακτικά, διαχείριση υπηρεσίας πεδίου και ροές εσόδων βάσει υπηρεσίας. Παρέχει επίσης analytics για να βοηθήσει τους reps υπηρεσιών και τους τεχνικούς να επιλύσουν γρήγορα τα προβλήματα των πελατών και να βελτιώσουν την αφοσίωση.
 8. Ε&Α και μηχανική: Τα πλούσια σε χαρακτηριστικά συστήματα ERP περιλαμβάνουν ένα δομικό στοιχείο Ε&Α και μηχανικής. Αυτό το δομικό στοιχείο παρέχει εργαλεία για σχεδιασμό και ανάπτυξη προϊόντος, διαχείριση κύκλου ζωής προϊόντος (PLM), συμμόρφωση προϊόντων και περισσότερα - έτσι ώστε οι εταιρείες να μπορούν γρήγορα και οικονομικά αποδοτικά να δημιουργήσουν νέες καινοτομίες.
 9. Διαχείριση επιχειρηματικών παγίων: Τα ισχυρά συστήματα ERP μπορούν να περιλαμβάνουν ένα δομικό στοιχείο EAM - το οποίο βοηθάει τις επιχειρήσεις έντασης παγίων να ελαχιστοποιήσουν τον χρόνο εκτός λειτουργίας και να διατηρήσουν τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό τους σε πλήρη απόδοση. Αυτό το δομικό στοιχείο περιλαμβάνει λειτουργικότητα για προληπτική συντήρηση, χρονοπρογραμματισμό, λειτουργίες παγίου και προγραμματισμό, περιβάλλον, υγεία και ασφάλεια (EHS), και άλλα.

  Τύποι ανάπτυξης ERP

  Τα σύγχρονα συστήματα ERP μπορούν να αναπτυχθούν με διάφορους τρόπους: σε ένα δημόσιο ή ιδιωτικό cloud, on premise, ή σε διάφορα υβριδικά σενάρια που συνδυάζουν περιβάλλοντα. Αυτά είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα υψηλού επιπέδου του καθενός που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε την επιλογή ανάπτυξης ERP που βγάζει νόημα για την επιχείρησή σας.

  Διάγραμμα επιλογών ανάπτυξης ERP

  Τύποι ανάπτυξης ERP

   

  Cloud ERP

  Με το cloud ERP, το λογισμικό φιλοξενείται στο cloud και παρέχεται μέσω του Διαδικτύου ως υπηρεσία στην οποία εγγραφείτε. Ο πάροχος λογισμικού γενικά φροντίζει για την τακτική συντήρηση, τις ενημερώσεις και την ασφάλεια για λογαριασμό σας. Σήμερα, το cloud ERP είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος ανάπτυξης για πολλούς λόγους - όπως χαμηλότερο αρχικό κόστος, μεγαλύτερη επεκτασιμότητα και ευελιξία, ευκολότερη ενοποίηση και πολλά άλλα.

   

  On-Premise ERP

  Αυτό είναι το παραδοσιακό μοντέλο για την ανάπτυξη λογισμικού όπου ελέγχετε τα πάντα. Το λογισμικό ERP ουσιαστικά εγκαθίσταται στο κέντρο δεδομένων σας στις τοποθεσίες της επιλογής σας. Η εγκατάσταση και συντήρηση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και του λογισμικού είναι ευθύνη του προσωπικού σας.

   

  Πολλές εταιρίες εκσυγχρονίζουν και αναβαθμίζουν τα on-premise συστήματά τους ERP σε αναπτύξεις cloud. Αυτό απαιτεί προσεκτικό προγραμματισμό της αναβάθμισης ERP καθώς και μια προσεκτική διαδικασία αξιολόγησης του λογισμικού ERP και των επιλογών ανάπτυξης.

   

  Υβριδικό ERP

  Για τις εταιρίες που θέλουν ένα μίγμα και των δύο για να ικανοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους απαιτήσεις, υπάρχει το υβριδικό μοντέλο cloud ERP. Εδώ υπάρχουν μερικές από τις εφαρμογές ERP και τα δεδομένα σας στο cloud και μερικά on premise. Μερικές φορές αυτό αναφέρεται ως ERP δύο βαθμίδων.

  placeholder

  Το ERP για χρηματοοικονομικά μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις καθημερινές σας λογιστικές και οικονομικές διαδικασίες κλεισίματος με ασφάλεια, ανεξάρτητα από την προσέγγιση ανάπτυξης.

  Ενοποίηση ERP

  Τα σημερινά συστήματα ERP παρέχουν ένα τεράστιο εύρος επιχειρηματικής λειτουργικότητας, αλλά πρέπει ακόμη να συνδεθούν και να συγχρονιστούν με άλλες εφαρμογές και πηγές δεδομένων - όπως το λογισμικό CRM και HCM, οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, οι λύσεις συγκεκριμένου κλάδου, ακόμη και άλλα ERP. Με την ενοποίηση ERP, οι εταιρίες μπορούν να αποκτήσουν μία ενοποιημένη προβολή πληροφοριών από διαφορετικά συστήματα, να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των επιχειρηματικών διαδικασιών, να βελτιώσουν τις εμπειρίες πελατών και να διευκολύνουν τη συνεργασία μεταξύ ομάδων και συναλλασσομένων.

   

  Τα σύγχρονα συστήματα ERP είναι ανοικτά και ευέλικτα και μπορούν εύκολα να ενοποιηθούν με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων λογισμικού χρησιμοποιώντας connectors ή παραμετροποιημένους προσαρμογείς, όπως οι διασυνδέσεις προγραμματισμού εφαρμογής (APIs). Άλλες μέθοδοι για την ενοποίηση ERP περιλαμβάνουν τα ESB (enterprise service bus) και iPaaS (integration platform-as-a-service). Το iPaaS, το οποίο προσφέρει μια προσέγγιση βάσει cloud, είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή για τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Οι πλατφόρμες iPaaS μπορούν να συγχρονίσουν γρήγορα το on-premise ή το cloud ERP με τις εφαρμογές SaaS από τον ίδιο προμηθευτή ή τρίτα μέρη. Συνήθως απαιτούν κωδικοποίηση little-to-no, είναι ευέλικτες και σχετικά μη δαπανηρές και προσφέρουν μια ολόκληρη σειρά από άλλες χρήσεις - όπως αυτόματη δημιουργία API, ενοποίηση δεδομένων μηχανικής μάθησης, ενοποίηση δικτύου Internet of Things (IoT), προδιαμορφωμένο περιεχόμενο και άλλα.

  Το συνολικό κόστος του ERP

  Το κόστος του ERP εξαρτάται από τον προμηθευτή λογισμικού, τα δομικά στοιχεία που επιλέχθηκαν και τη μέθοδο ανάπτυξης. Γενικά, το cloud ERP έχει χαμηλότερο κόστος από το on-premise ERP επειδή δεν υπάρχει υλικοτεχνικός εξοπλισμός που πρέπει να αγοραστεί - και δεν υπάρχουν ακριβοί ενδοεπιχειρησιακοί ειδικοί ΙΤ που πρέπει να προσληφθούν. Ο προμηθευτής διαχειρίζεται τη συντήρηση και χρεώνει στον πελάτη ένα ετήσιο ή μηνιαίο τίμημα συνδρομής, συνήθως βάσει του αριθμού των χρηστών.

   

  Κατά τον υπολογισμό της απόδοσης επένδυσης (ROI) και του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας (TCO) μιας νέας υλοποίησης ERP, τα αρχικά και συνεχή κόστη εργατικού δυναμικού είναι εξίσου σημαντικά με τα έξοδα επιλογής και ανάπτυξης του λογισμικού. Με τις επιλογές cloud και hybrid, πρέπει να αξιολογηθούν νέοι παράγοντες. Για παράδειγμα, η συντήρηση λογισμικού, οι εγκαταστάσεις, η χωρητικότητα υπολογιστών, ο χρόνος εκτός λειτουργίας, η ανάκτηση, η ασφάλεια, η προστασία της ιδιωτικής ζωής και το κόστος προσωπικού ΤΠ είναι όλα σημαντικά ζητήματα. Όπως αναφέρθηκε, οι επιλογές cloud μειώνουν σημαντικά τόσο το κόστος κεφαλαίου όσο και το λειτουργικό κόστος - βελτιώνοντας τόσο την ROI όσο και την TCO.

  Ιστορικό ERP: Η ραγδαία εξέλιξη του ERP

  Οι μηχανογραφημένες επιχειρηματικές εφαρμογές γεννήθηκαν στον λογιστικό και χρηματοοικονομικό κόσμο τη δεκαετία του 1960 χρησιμοποιώντας κεντρικούς υπολογιστές. Αυτές οι πρωτοποριακές εφαρμογές ήταν ταχύτερες και ακριβέστερες από τις χειροκίνητες διαδικασίες – αλλά ήταν ακριβές, περιορισμένες στη λειτουργικότητα και αργές. Πριν πολύ καιρό, αυτές οι εφαρμογές δημιούργησαν την ανάπτυξη ειδικών, αυτόνομων λύσεων όπως η επεξεργασία παραγγελιών και ο προγραμματισμός απαιτήσεων παραγωγής (MRP).

   

  Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο ανταγωνισμός στον τομέα της μεταποίησης εξερράγη και απαιτούνταν νέα εργαλεία. Το νέο λογισμικό MRP II ενοποίησε τη λογιστική και τα χρηματοοικονομικά, τις πωλήσεις, τις προμήθειες, το απόθεμα και τον προγραμματισμό και τον προγραμματισμό παραγωγής – παρέχοντας στον κατασκευαστή ένα ενοποιημένο σύστημα.

   

  Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, εισήχθη το ERP. Το ERP μεταμόρφωσε τον τομέα της τεχνολογίας εξυπηρετώντας ένα ευρύτερο φάσμα βιομηχανιών και συνδυάζοντας MRP II, ανθρώπινους πόρους, λογιστική έργου και αναφορές τελικού χρήστη.

   

  Στο σύντομο διάστημα του 21ου αιώνα, οι ταχύτερες ταχύτητες Διαδικτύου και τα νέα εργαλεία ανάπτυξης έφεραν και πάλι επανάσταση στις σουίτες του ERP. Η εισαγωγή του λογισμικού browser άνοιξε το δρόμο για το λογισμικό cloud ERP, μια σημαντική εξέλιξη που επέκτεινε τόσο την εμβέλεια όσο και τη λειτουργικότητα των λύσεων ERP.

   

  Σήμερα – στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού – τα σύγχρονα συστήματα ERP εκμεταλλεύονται όλο και περισσότερο τις νέες έξυπνες τεχνολογίες όπως η ΑΙ, η μηχανική μάθηση, η ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών (RPA), το IoT, η επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP) και οι βάσεις δεδομένων in-memory. Παρέχουν στις επιχειρήσεις την ικανότητα να διαχειρίζονται ακόμη πιο αποτελεσματικές διαδικασίες, να αξιοποιούν ενημερωμένες πληροφορίες τόσο από συναλλακτικά όσο και από μη δομημένα δεδομένα, και τελικά να παραμένουν ανταγωνιστικές σε μια περίοδο πρωτοφανών αλλαγών.

  Διάγραμμα που εμφανίζει το ιστορικό του ERP

  Το μέλλον του ERP

  Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιταχύνεται και το ERP βρίσκεται στον πυρήνα. Καθώς οι επιχειρήσεις υιοθετούν ψηφιακές τεχνολογίες σε κάθε μέρος της επιχείρησης, αλλάζουν ριζικά τον τρόπο λειτουργίας τους.

   

  Σύμφωνα με την Gartner, ένας από τους βασικούς επιταχυντές της ψηφιακής επιχείρησης είναι η «εξολόθρευση δρανών» – με άλλα λόγια, η εξάλειψη κάθε αρνητικής δύναμης που επιβραδύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων πεπαλαιωμένων διαδικασιών και συστημάτων. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εταιρείες ήδη απαιτούν πιο ισχυρά συστήματα ERP.

   

  Ακολουθούν τρεις κύριες τάσεις που βασίζονται στη δυναμική που βλέπουμε σήμερα:

   

  1. Cloud, cloud, cloud: Η προτίμηση για το cloud ERP θα συνεχίσει να εντείνεται καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες ανακαλύπτουν τα οφέλη – συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης «οπουδήποτε», του μειωμένου κόστους του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και της τεχνικής υποστήριξης, της μεγαλύτερης ασφάλειας και της ενοποίησης με άλλα συστήματα, για να αναφέρουμε λίγα μόνο. Σύμφωνα με το Panorama Research στην Έκθεση ERP 2020, “Περισσότεροι από τους μισούς οργανισμούς επιλέγουν το λογισμικό cloud (63%) αντί για το on-premise λογισμικό (37%)”. Καθώς η επιχειρηματική ταχύτητα εξακολουθεί να επιταχύνεται, το υπολογιστικό νέφος καθίσταται ακόμη πιο σημαντικό.
  2. Κάθετη ενοποίηση: Η ρυμούλκηση του πολέμου μεταξύ των καλύτερων λύσεων και του ενοποιημένου ERP έχει επίσημα τελειώσει. Προχωρώντας στο μέλλον, πιστεύουμε ότι οι εταιρείες θα απαιτήσουν το καλύτερο και από τους δύο κόσμους – ένα πλήρως ενοποιημένο σύστημα ERP με κάθετες επεκτάσεις. Αυτό επιτρέπει στις εταιρίες να αποκτήσουν την συγκεκριμένη λειτουργικότητα που χρειάζονται, χωρίς επώδυνα προβλήματα ενοποίησης ή δεδομένα κλειδωμένα σε σιλό πληροφοριών. Βλέπουμε επίσης τη στροφή προς ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς οι επιχειρηματικές διαδικασίες είναι προσαρμοσμένες στις ατομικές ανάγκες των εταιρειών.
  3. Εξατομίκευση χρήστη: Το προσωπικό, οι πελάτες και οι προμηθευτές θέλουν το περιεχόμενο και τη λειτουργικότητα που ταιριάζει με τις συγκεκριμένες ανάγκες ή ενδιαφέροντά τους και τους κάνει πιο παραγωγικούς. Η μεταβαλλόμενη δημογραφική εξέλιξη του εργατικού δυναμικού, ιδίως σε βιομηχανίες όπως η μεταποίηση, προσελκύει επίσης το ενδιαφέρον για πλατφόρμες χαμηλών κωδικών, χωρίς κώδικα. Αυτές οι πλατφόρμες επιτρέπουν στους χρήστες να αποκτήσουν την εμπειρία που θέλουν, αντί να πρέπει να προσαρμοστούν στο λογισμικό. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αναμένουν παραμετροποιημένους πίνακες εργαλείων, αναζήτηση καθοδηγούμενη από ΑΙ, εξατομικευμένη συνομιλία και εξατομικευμένες ροές εργασίας στις συσκευές.

   

  Μάθετε περισσότερες τεχνολογικές τάσεις ERP και μάθετε πώς να αξιολογείτε συστηματικά τις επιλογές σας, να αποφύγετε τις παγίδες και να ξεκινήσετε με τις σωστές καινοτομίες για την επιχείρησή σας.

  10 πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα σύστημα ERP

  Κάθε σύγχρονο σύστημα ERP θα έχει μια μακρά λίστα δυνατοτήτων με βάση τη βιομηχανία που υπηρετούν και τις μονάδες που προσφέρουν. Ωστόσο, υπάρχουν 10 θεμελιώδη χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν όλα τα συστήματα διαχείρισης επιχειρηματικών πόρων:

   

  1. Μια κοινή βάση δεδομένων: Κεντρικές πληροφορίες και ενιαία έκδοση της αλήθειας – παρέχοντας συνεπή, κοινόχρηστα δεδομένα και μια διασταυρούμενη προβολή της εταιρείας.
  2. Ενσωματωμένα analytics: Ενσωματωμένα analytics, αυτοεξυπηρέτηση ΒΙ, αναφορές και εργαλεία συμμόρφωσης που μπορούν να παρέχουν έξυπνες πληροφορίες για οποιαδήποτε περιοχή της επιχείρησης.
  3. Οπτικοποίηση δεδομένων: Οπτική παρουσίαση βασικών πληροφοριών με πίνακες εργαλείων, ΚΡΙ και αναλύσεις σημείου και κλικ στο για να βοηθήσετε στη γρήγορη και ενημερωμένη λήψη αποφάσεων.
  4. Αυτοματισμός. Αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών καθώς και προηγμένο RPA που παρέχεται από AI και μηχανική μάθηση.
  5. Συνεπές UI/UX: Η ίδια εμφάνιση και αίσθηση στα δομικά στοιχεία - καθώς και εύχρηστα εργαλεία διαμόρφωσης και εξατομίκευσης για διαδικασίες, χρήστες (συμπεριλαμβανομένων πελατών και προμηθευτών), επιχειρηματικές μονάδες, τοποθεσίες και γραμμές προϊόντος, για παράδειγμα.
  6. Ενοποίηση: Απρόσκοπτη ενοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών και ροών εργασίας – καθώς και ανοικτή και εύκολη ενοποίηση με άλλες λύσεις λογισμικού και πηγές δεδομένων, μεταξύ άλλων και από τρίτους.
  7. Νέες τεχνολογίες: Υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, των ψηφιακών βοηθών, του IoT, του RPA, της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής και της κινητής τηλεφωνίας.
  8. Τεχνολογική πλατφόρμα: Μια γρήγορη, αποδεδειγμένη και σταθερή στοίβα τεχνολογίας για αυτή τη μακροπρόθεσμη επένδυση – που περιλαμβάνει μια πλατφόρμα χαμηλού κώδικα/no-code, iPaaS, διαχείριση δεδομένων και πολλά άλλα.
  9. Πολυεθνική υποστήριξη: Συμπεριλαμβάνονται για γλώσσες, νομίσματα και τοπικές επιχειρηματικές πρακτικές και κανονισμούς – καθώς και τεχνική υποστήριξη για υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους, εκπαίδευση, γραφείο υποστήριξης και εφαρμογή.
  10. Επιλογή ανάπτυξης: Cloud, on-premise, ή hybrid.
  placeholder

  Δοκιμάστε ένα σύγχρονο cloud ERP

  Δείτε πρώτα τα οφέλη του έξυπνου συστήματος ERP - δοκιμάστε το SAP S/4HANA Cloud

  ERP σε οποιοδήποτε μέγεθος: Ποιες είναι οι επιλογές μου;

  Το ERP δεν είναι μόνο για παγκόσμιες επιχειρήσεις. Οι λύσεις ERP σχεδιάζονται για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών - μικρές, μεσαίες και μεγάλες. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε λειτουργικότητα για συγκεκριμένη βιομηχανία και εταιρία για να ικανοποιήσετε μοναδικές επιχειρηματικές ανάγκες. Ανεξάρτητα από τον επιχειρηματικό σας τομέα και μέγεθος, θα θέλετε να προγραμματίσετε το έργο υλοποίησης ERP προσεκτικά, ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές.

   

  Μικρή επιχείρηση ERP

  Το λογισμικό ERP για μικρές επιχειρήσεις μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα λογιστικά φύλλα και να διαχειριστείτε αποτελεσματικά κάθε πτυχή της αναπτυσσόμενης επιχείρησής σας, από τις πωλήσεις και τις πελατειακές σχέσεις μέχρι τα χρηματοοικονομικά και τις διαδικασίες. Τα εργαλεία ERP μικρών επιχειρήσεων είναι συνήθως στο cloud, γρήγορα στην εγκατάσταση και σχεδιασμένα για να αναπτυχθούν μαζί σας.

   

  Μεσαία Αγορά ERP

  Σήμερα, το λογισμικό ERP που σχεδιάστηκε για επιχειρήσεις και θυγατρικές της μεσαίας αγοράς επωφελείται από τα ενσωματωμένα analytics, την ταχεία ανάπτυξη και τις βέλτιστες πρακτικές για δεκάδες διαφορετικές επιχειρηματικές διαδικασίες - χρηματοοικονομικά, HR, διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας και άλλα. Τα εργαλεία ERP μεσαίου μεγέθους βοηθούν τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να ανταγωνιστούν, ακόμη και με περιορισμένους πόρους. Τα δομοστοιχειωτά, επιχειρηματικά συστήματα ERP βάσει cloud είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή για τις μεσαίες επιχειρήσεις με σύνθετες διαδικασίες ή σχέδια για γρήγορη ανάπτυξη.

   

  Enterprise ERP

  Οι μεγάλες εταιρίες με παγκόσμιες ή θυγατρικές διαδικασίες χρειάζονται ένα ισχυρό, κορυφαίο στην αγορά σύστημα ERP με ενσωματωμένο AI, machine learning και analytics και έξυπνη αυτοματοποίηση για να μετασχηματίσουν τα επιχειρηματικά μοντέλα και διαδικασίες. Τα συστήματα ERP μπορούν να αναπτυχθούν στις εγκαταστάσεις, στο cloud, ή σε ένα υβριδικό σενάριο ανάλογα με τις επιχειρηματικές ανάγκες. Μπορούν να ενοποιηθούν με τις υπάρχουσες βάσεις δεδομένων ή, ιδανικά, να εκτελεστούν σε νεότερες, ισχυρές βάσεις δεδομένων in-memory.

   

  Πολλές εταιρίες εκσυγχρονίζουν και αναβαθμίζουν τα on-premise συστήματά τους ERP σε αναπτύξεις cloud. Αυτό απαιτεί προσεκτικό προγραμματισμό της αναβάθμισης ERP, καθώς και αξιολόγηση ERP και αναθεώρηση των επιλογών ανάπτυξης.

  Ακούστε πώς η Kiara Health – μια φαρμακευτική εταιρεία παραγωγής και λύσεων υγειονομικής περίθαλψης – έχει προσδώσει στο μέλλον την επιχείρησή της με ένα νέο σύστημα ERP.

  placeholder

  Γνωρίστε το λογισμικό
  ERP

  Ανεξάρτητα από το μέγεθός σας, η SAP έχει μία λύση ERP για τις επιχειρηματικές σας ανάγκες.

  Περισσότερα σε αυτή τη σειρά

  ERP Συχνές Ερωτήσεις

  Ένα σύστημα λογισμικού ERP είναι ένα σύνολο ενοποιημένων εφαρμογών ή δομικών στοιχείων για τη διαχείριση των βασικών επιχειρηματικών διαδικασιών μιας εταιρείας - συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών και της λογιστικής, της εφοδιαστικής αλυσίδας, του HR, της προμήθειας, των πωλήσεων, της διαχείρισης αποθεμάτων και άλλα. Τα δομικά στοιχεία ERP ενοποιούνται σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα και μοιράζονται μια κοινή βάση δεδομένων για τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών και των πληροφοριών σε όλη την επιχείρηση. Οι επιχειρήσεις μπορούν να επεκτείνουν το εύρος του ERP που αναπτύσσουν.

  Το Cloud ERP είναι η ανάπτυξη του ERP στο cloud και όχι στις εγκαταστάσεις. Το cloud παρέχει ένα ιδανικό περιβάλλον για το ERP καθώς είναι μια προσβάσιμη, αξιόπιστη, ασφαλής και υψηλά κλιμακούμενη πλατφόρμα για σημαντικό λογισμικό αποστολής. Το σωστό λογισμικό cloud ERP αναπτύσσεται ειδικά για την ανάπτυξη cloud και αξιοποιεί πλήρως το περιβάλλον cloud. Μάθετε περισσότερα για τις επιλογές ανάπτυξης cloud ERP και ERP.

  Στη λογιστική, το αρκτικόλεξο ERP σημαίνει enterprise resource planning – που είναι ένας τύπος λογισμικού επιχειρηματικής διαχείρισης. Τα χρηματοοικονομικά δομικά στοιχεία ERP προσφέρουν πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά με το λογισμικό λογιστικής, όπως εργαλεία για εισπρακτέους και πληρωτέους λογαριασμούς, γενικό καθολικό, διαχείριση εξόδων, αναφορά και ανάλυση και άλλα. Εκτός από τα χρηματοοικονομικά, το ERP περιλαμβάνει δομικά στοιχεία για διαφορετικούς τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως εφοδιαστική αλυσίδα και HR, και ενσωματώνει τα πάντα σε ένα ενιαίο σύστημα.

  Οι περισσότερες επιχειρήσεις ξεκινούν χρησιμοποιώντας μια ποικιλία απλών, αυτόνομων εργαλείων για τη διαχείριση διαφορετικών επιχειρηματικών διαδικασιών, όπως τα QuickBooks ή τα λογιστικά φύλλα Excel. Εδώ υπάρχουν πέντε ενδείξεις που τις ξεπεράσατε και χρειάζεστε ένα σύγχρονο σύστημα ERP.

  1. Περνάς περισσότερο χρόνο σε καθημερινές δραστηριότητες. Αν χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τη διαχείριση βασικών δραστηριοτήτων, όπως το κλείσιμο των βιβλίων, μπορεί να φταίνε πάρα πολλές διαφορετικές εφαρμογές. Το λογισμικό ERP ενσωματώνει λύσεις και δεδομένα σε ένα σύστημα με μια κοινή διεπαφή, καθιστώντας ευκολότερη την επικοινωνία των επιχειρηματικών μονάδων και την αποτελεσματική εκτέλεση των εργασιών τους.
  2. Έχετε πολλές αναπάντητες επιχειρηματικές ερωτήσεις. Μπορείτε εύκολα να απαντήσετε σε σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με την επιχείρησή σας, όπως έσοδα ανά γραμμή προϊόντος ή αριθμό επιστροφών; Αν όχι, τα διαχωρισμένα συστήματα και η έλλειψη πρόσβασης σε μετρήσεις και ΚΡΙ μπορεί να σας κρατήσουν πίσω. Το λογισμικό σχεδιασμού επιχειρηματικών πόρων έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.
  3. Έχετε επιχειρηματικές διαδικασίες σε εξέλιξη. Υπάρχουν περιοχές όπου οι διαδικασίες σας απομακρύνονται από εσάς; Ίσως είναι πιο δύσκολο για εσάς να διαχειριστείτε το απόθεμα, να ικανοποιήσετε τους πελάτες ή να διατηρήσετε τα έξοδα υπό έλεγχο. Αν ναι, οι επιχειρηματικές διαδικασίες σας ίσως χρειαστεί να αναδομηθούν ώστε να εξυπηρετούν την ανάπτυξη ή να αλλάζουν τις προτεραιότητες - μία φυσική προσαρμογή για το λογισμικό ERP.
  4. Έχετε μη αυτόματες διαδικασίες με πολλές ομάδες δεδομένων. Χρησιμοποιούν τα περισσότερα από τα τμήματά σας τις δικές τους εφαρμογές και διαδικασίες για να κάνουν τα πράγματα; Αν ναι, ίσως αφιερώσετε πολύ χρόνο στην διπλή καταχώριση δεδομένων. Όταν οι πληροφορίες δεν μπορούν να ρέουν μεταξύ των συστημάτων, η αναφορά διαρκεί περισσότερο, τα σφάλματα συμβαίνουν συχνά και η λήψη αποφάσεων παρεμποδίζεται.
  5. Σας λείπουν οι γρήγορες ευκαιρίες. Ξοδεύεις τόσο πολύ χρόνο στη λειτουργία της επιχείρησής σου που δεν μπορείς να επιδιώξεις συναρπαστικές νέες ευκαιρίες; Τα νεότερα συστήματα ERP περιλαμβάνουν σύνθετες, έξυπνες δυνατότητες, όπως το machine learning και τα predictive analytics, που διευκολύνουν την αναγνώριση και αξιοποίηση των κερδοφόρων νέων επιχειρήσεων.

  SAP Insights Newsletter

  placeholder
  Εγγραφείτε σήμερα

  Αποκτήστε βασικές πληροφορίες κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας.

  Περαιτέρω ανάγνωση

  Επιστροφή στην αρχή