Παράβλεψη στο Περιεχόμενο
Πώς λειτουργεί μια ATS

Τα πέντε σημαντικότερα οφέλη της ενοποίησης HCM και ERP

 

Αυτή η ιστοσελίδα μεταφράστηκε από μηχανή για την διευκόλυνσή σας. Η SAP δεν παρέχει καμία εγγύηση σχετικά με την ορθότητα ή την πληρότητα της μηχανικής μετάφρασης. Η αρχική αγγλική ιστοσελίδα μπορεί να βρεθεί χρησιμοποιώντας τον παγκόσμιο χάρτη στην πάνω δεξιά γωνία αυτής της σελίδας.

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ενοποίηση HCM και ERP είναι απόλυτα λογικό αν αναλογιστείτε την ταχύτητα με την οποία αλλάζει το περιβάλλον HR. Μόλις πριν από λίγα χρόνια, όροι όπως COVID, υβριδικό εργατικό δυναμικό και Μεγάλη Παραίτηση δεν θα σήμαινε πολλά για τον μέσο διευθυντή HR. Σήμερα, όμως, αυτές οι λέξεις αποτελούν μέρος ενός νέου επιχειρηματικού λεξικού, το οποίο διαμορφώνεται από την ταχεία αλλαγή, τις νέες προσδοκίες και την αυξανόμενη ανάγκη για ανθεκτικότητα και ευελιξία. 

 

Σήμερα, οι πιο επιτυχημένες εταιρίες γνωρίζουν ότι τα δεδομένα και οι ψηφιακές λύσεις βρίσκονται στον πυρήνα του επιχειρηματικού μετασχηματισμού τους - και ότι οι άνθρωποί τους είναι το πιο βασικό συστατικό αυτού του μετασχηματισμού - έτσι ένα ισχυρό σύστημα HCM είναι κρίσιμο για το μεταβαλλόμενο εργατικό δυναμικό. Και ένα σύγχρονο AI powered ERP είναι απαραίτητο για τη στρατηγική διαχείριση και ανάλυση των δεδομένων, παρέχοντας μια ενιαία πηγή αλήθειας και ορατότητας σε ολόκληρη την επιχείρηση. 

 

Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν αυτά τα δύο συστήματα ισχύος ενσωματώνονται στο υπολογιστικό νέφος; Παίρνεις το καλύτερο και από τους δύο κόσμους, αυτό είναι. 

ERP έν.HCM

Το λογισμικό διαχείρισης επιχειρηματικών πόρων (ERP) ξεκίνησε στον μεταποιητικό τομέα. Στο όχι τόσο μακρινό παρελθόν, οι λύσεις ERP χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για την υποστήριξη λειτουργιών παραγωγής, διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας και οικονομικών και λογιστικών λειτουργιών. Αλλά σήμερα, τα καλύτερα ERP έχουν εξελιχθεί σε πλήρως ενοποιημένα συστήματα επιχειρηματικής διαχείρισης που χρησιμοποιούν AI, machine learning και προηγμένα analytics για τη σύνδεση κάθε τμήματος και όλων των πτυχών μιας επιχείρησης – σε ένα σύστημα. Μια ισχυρή βάση δεδομένων στην καρδιά ενός σύγχρονου συστήματος ERP του δίνει τεράστια επεκτασιμότητα και ταχύτητα. Μπορεί να προσαρμοστεί με λειτουργικές ενότητες πέρα από τη λογιστική και την κατασκευή – για να εξυπηρετήσει το σύνολο της επιχείρησης – από την αλυσίδα εφοδιασμού έως τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ, την Ε&Α, τις προμήθειες και, φυσικά, τους ανθρώπινους πόρους.

 

Στην πραγματικότητα, το HR ήταν ένα από τα πρώτα "δομικά στοιχεία" που προστέθηκαν στο ERP όταν συμπεριλήφθηκε στο σύστημα SAP R/4 ERP το 1979. Καθώς οι τεχνολογίες εξελίσσονται, τα δομικά στοιχεία ERP HR συνέχισαν να βελτιώνονται και να αναπτύσσονται, και με αυτή την πρόοδο, αυξήθηκε επίσης η πίεση από τις ομάδες HR να έχουν δικό τους ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης HR. Και έτσι, το HCM γεννήθηκε και εξελίχθηκε στον τρέχοντα ρόλο του: βοηθώντας τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν τις ομάδες τους από την πρόσληψη μέχρι τη συνταξιοδότηση - με εργαλεία για την υποστήριξη των προσλήψεων και της ένταξης, της εκπαίδευσης, των παροχών και της μισθοδοσίας, της απόδοσης, της διαχείρισης εμπειρίας υπαλλήλων, των analytics ατόμων και άλλα.

Όταν ενοποιούνται το HCM και το ERP, οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν τη συνδυασμένη δύναμη και των δύο συστημάτων για να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν, να διαχειριστούν και να βελτιστοποιήσουν το εργατικό δυναμικό τους.

HCM και ERP: Καλύτερα μαζί

Επομένως... αν τα συστήματα HCM υπήρχαν αρχικά ως δομικά στοιχεία ERP, τότε γιατί δεν αναπτύχθηκαν απλά με την πάροδο του χρόνου στο ERP; Γιατί οι καλύτερες εταιρείες αισθάνθηκαν την ανάγκη να αποκτήσουν συστήματα HCM, διαφορετικά από τα ERP τους; Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, πρέπει να εξετάσουμε την πρακτική του ίδιου του ΥΕ, και πώς είναι διαφορετική και πιο περίπλοκη από πολλές άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. 

 

Ο «ανθρώπινος» στο ανθρώπινο δυναμικό σημαίνει ότι – στον πυρήνα του – έχει να κάνει με τις σχέσεις, τη δέσμευση και την προσωπική ανάπτυξη. Εκτός από τις «σκληρές» διοικητικές και λογιστικές απαιτήσεις, οι υπεύθυνοι των ανθρώπινων πόρων πρέπει επίσης να έχουν τα κατάλληλα εργαλεία και συστήματα που θα τους βοηθήσουν να διαχειριστούν τα «μαλακά» πιο ανθρώπινα συστατικά του φόρτου εργασίας τους. Με άλλα λόγια, πρέπει να είναι σε θέση να διαχειρίζονται και να αναλύουν τόσο δομημένα όσο και μη δομημένα δεδομένα.  

 

Τα δομημένα δεδομένα αναφέρονται σε ποσοτικοποιήσιμα τμήματα πληροφοριών που μπορούν να οργανωθούν και μορφοποιηθούν σε μια σχεσιακή βάση δεδομένων - όπως ένα λογιστικό φύλλο. Αυτά τα σκληρά δεδομένα περιλαμβάνουν πράγματα όπως μισθοδοσία, παροχές και προγραμματισμό. Τα μη δομημένα δεδομένα αποτελούνται από πιο ποιοτικές, πιο ήπιες πληροφορίες όπως οι ικανότητες και οι δεξιότητες, η διαχείριση απόδοσης και η δέσμευση υπαλλήλων. 

 

Τα παλιά-σχολικά συστήματα ERP ήρθαν για πρώτη φορά στα δικά τους ως εργαλεία για την ενοποίηση και διαχείριση μεγάλων ποσοτήτων ανόμοιων δομημένων συνόλων δεδομένων από όλο τον οργανισμό. Και ενώ αυτή η λειτουργικότητα ήταν εξαιρετικά πολύτιμη για τις ομάδες HR, εξακολουθούσαν να αισθάνονται την ανάγκη για πιο εξειδικευμένα εργαλεία επιχειρηματικής διαχείρισης και συστήματα προσαρμοσμένα για την αντιμετώπιση των πιο αδόμητων δεδομένων και πληροφοριών τους.

 

Εδώ τα διακριτά συστήματα HCM ήρθαν για πρώτη φορά στη σκηνή ως εξαιρετικά εξειδικευμένα εργαλεία διαχείρισης επιχειρήσεων HR που ήταν αποκλειστικά αφιερωμένα στις μοναδικές και σύνθετες λειτουργικές ανάγκες και τις ποιοτικές ανάγκες διαχείρισης δεδομένων των ομάδων HR.

 

Δεκαετίες αργότερα, τα σύγχρονα ERP έχουν εξελιχθεί έτη φωτός μετά τις πρώτες επαναλήψεις τους. Στην πραγματικότητα, τα σημερινά καλύτερα ΕΣΕ τροφοδοτούνται με τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση, έτσι ώστε όχι μόνο να διαχειρίζονται απρόσκοπτα και τα δύο δομημένα μη δομημένα δεδομένα μαζί, αλλά να ευδοκιμούν και να τα χρησιμοποιούν για να μάθουν και να αναπτυχθούν πιο έξυπνα και ακριβή – όσο περισσότερο τροφοδοτούνται.

 

Και οι σύγχρονες HCM έχουν επίσης γνωρίσει τεράστια πρόοδο στην ταχύτητα, τη λειτουργικότητα και την πολυπλοκότητα.

 

Τι σημαίνει, λοιπόν, όλο αυτό; Ουσιαστικά, πολλές εταιρείες είναι πλέον σε θέση να έχουν αυτά τα δύο εξαιρετικά αποδοτικά συστήματα (HCM και ERP), τα οποία λειτουργούν και τα δύο σε επίπεδα αιχμής – αλλά κανένα από αυτά δεν μιλάει μεταξύ τους. Φανταστείτε αν το τεχνικό wizardry του Wozniak δεν είχε συναντήσει ποτέ το επιχειρηματικό πνεύμα των Jobs. Πιθανότατα και οι δύο ήταν αρκετά επιτυχημένες από μόνες τους, αλλά μόνο όταν συνεργάστηκαν προέκυψαν οι πραγματικές τους δυνατότητες.

Η ομαδική εργασία κάνει την ονειρική εργασία

HR, Finance, IT: 3 τρόποι με τους οποίους μία μοναδική πηγή δεδομένων HR επηρεάζει την απόδοση της επιχείρησης.

Η ενοποίηση HCM/ERP βελτιώνει την ορατότητα σε όλη την επιχείρηση

Όταν ενοποιούνται το HCM και το ERP, οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν τη συνδυασμένη δύναμη και των δύο συστημάτων για να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν, να διαχειριστούν και να βελτιστοποιήσουν το εργατικό δυναμικό τους σε συγχρονισμένη ευθυγράμμιση με τους γενικούς επιχειρηματικούς στόχους και προτεραιότητες. Το παλιό ρητό “η γνώση είναι εξουσία” δεν ήταν ποτέ πιο εύστοχο και, άλλωστε, τι είναι γνώση παρά πληροφορία? Και τι είναι οι πληροφορίες αλλά τα δεδομένα; Ενοποιώντας τα μοναδικά δυνατά σημεία των HCM και ERP, οι εταιρείες διαλύουν τα στεγανά δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, συνδέοντας το HR με άλλα βασικά τμήματα, όπως:

 • Εφοδιαστική αλυσίδα: Με την πρόσβαση στα δεδομένα εφοδιαστικής αλυσίδας στο ERP, οι επαγγελματίες του τμήματος HR είναι καλύτερα εξοπλισμένοι ώστε να βελτιστοποιούν γρήγορα τα χρονοδιαγράμματα προσωπικού σε τομείς όπως η παραγωγή και η εφοδιαστική και να αυξάνονται ή να μειώνονται ανάλογα με τις ανάγκες.
 • Υπηρεσία: Με μια μεγάλη εικόνα των επερχόμενων αναγκών σε υπηρεσίες ή ξαφνικές αλλαγές στη ζήτηση, οι διευθυντές HR μπορούν να εντοπίσουν γρήγορα ελλείψεις δεξιοτήτων και είτε να εκπαιδεύσουν υπάρχοντες υπαλλήλους είτε να προσλάβουν νέους για να καλύψουν την ανάγκη. 
 • Ε&Α: Η διάρκεια ζωής των προϊόντων είναι μικρότερη από ποτέ και οι συνεργατικές λύσεις λογισμικού καθιστούν όλο και πιο αποτελεσματική την ουσιαστική συνεργασία των παγκόσμιων ομάδων. Όταν οι ομάδες των HR λαμβάνουν θέσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις δεσμεύσεις Ε&Α, μπορούν να εξεύρουν και να ελέγξουν καλύτερα τα απαραίτητα σύνολα δεξιοτήτων.
 • Πωλήσεις: Η πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε ημερήσια ή εβδομαδιαία απόκτηση και μετατροπή πιθανού πελάτη βοηθάει τις ομάδες HR να έχουν ενημερωμένο χρόνο για την απόδοση της ομάδας πωλήσεων - και μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να εντοπίσει πότε τα μέλη της ομάδας μπορεί να χρειάζονται πρόσθετη υποστήριξη ή εκπαίδευση.
 • Προμήθεια: Οι εργολάβοι και οι προμηθευτές προσλαμβάνονται συχνά εκτός της αρμοδιότητας της ομάδας HR. Καθώς η οικονομία των τζογκ εκρήγνυται, αυτό θέτει τις εταιρείες σε κίνδυνο λόγω έλλειψης συμμόρφωσης και συνέπειας. Η ενοποίηση HCM/ERP βοηθάει τις ομάδες HR να συνεργαστούν με τις ομάδες προγραμματισμού έργου, για να διασφαλίσουν ότι οι εργολάβοι και οι εξωτερικές υπηρεσίες προσλαμβάνονται και διαχειρίζονται σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρότυπα.

Τα πέντε σημαντικότερα οφέλη της ενοποίησης HCM και ERP

Με ορατότητα σε πραγματικό χρόνο και συνδεσιμότητα στις επιχειρήσεις τους, οι ομάδες HR προσθέτουν αξία και κερδοφορία σε ολόκληρο τον οργανισμό.

 1. Χρησιμοποιήστε τα analytics και τις πληροφορίες ατόμων για να ενημερώσετε την διεπιχειρησιακή λήψη αποφάσεων
  Όλο και περισσότερο, οι ηγέτες της C-suite και άλλοι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στρέφονται σε δεδομένα και τεκμηριωμένες πληροφορίες του ανθρώπινου δυναμικού για να τους βοηθήσουν να ενημερώσουν για την επικερδή λήψη αποφάσεων και τις πρακτικές σε ολόκληρη την επιχείρηση. 
  • Προβάλετε πληροφορίες για το εργατικό δυναμικό σε πραγματικό χρόνο και οικονομικές προβλέψεις από όλη την επιχείρηση, ώστε να έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη λήψη αποφάσεων
  • Υπολογίστε τον αντίκτυπο των διαφόρων δραστηριοτήτων HR (προσλήψεις, διατήρηση, εμπειρία, απόδοση, απουσίες από την εργασία, εκπαίδευση και ανάπτυξη, αποζημίωση) έναντι επιχειρηματικών στόχων (κερδοφορία, πωλήσεις, παραγωγικότητα, επιτυχία πελατών, ασφάλεια)
  • Ευθυγραμμίστε τα λειτουργικά έξοδα και τα κόστη εργατικού δυναμικού του HR σε πραγματικό χρόνο με τις επιχειρηματικές προτεραιότητες και στόχους
 2. Βελτιστοποιήστε το συνολικό εργατικό δυναμικό σας
  Το υβριδικό εργατικό δυναμικό προσθέτει επιπλέον πολυπλοκότητα στη βελτιστοποίηση του εργατικού δυναμικού. Η ενοποίηση ERP και HCM σας βοηθάει να επιστρέψετε στην αυλαία και να αποκτήσετε πλήρη εικόνα του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού.
  • Διαχειριστείτε ποιος έχει στην επιχείρησή σας πρόσβαση σε μια μοναδική, αναζητήσιμη ομάδα ταλέντων όλων των εργαζομένων, εξωτερικών εργαζομένων και υποψηφίων (συμπεριλαμβανομένων προφίλ, δεξιοτήτων, εκπαίδευσης και πιστοποιήσεων, κλπ. – όλα σε μια παγκοσμίως συνεκτική μορφή).
  • Διαλύστε συνεπείς πρακτικές HR και επεκτείνετε τη διαχείριση ταλέντων και τις ευκαιρίες ανάπτυξης σε εξωτερικούς εργαζόμενους 
  • Μειώστε τον «χρόνο πρόσληψης» με άμεση πρόσβαση σε έντυπα πρόσληψης και ενσωμάτωσης και πρωτόκολλο συμμόρφωσης
  • Να ανταποκριθεί γρήγορα στις βραχυπρόθεσμες ανάγκες και να ανακατανείμει το προσωπικό με ακριβείς εκτιμήσεις και what-if;  προσομοιώσεις
 3. Αυξήστε τη δέσμευση και την αποτελεσματικότητα με απρόσκοπτες εμπειρίες
  Μειώστε τη γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια και τις απατηλές διαδικασίες που απογοητεύουν τους υπαλλήλους σας.
  • Δώστε στους εργαζομένους ένα μοναδικό, φιλικό προς τις συσκευές σημείο πρόσβασης σε όλα τα αρχεία και τις πληροφορίες που σχετίζονται με την υπηρεσία HR
  • Ένα μοναδικό περιβάλλον εργασίας εργαζομένου που ενσωματώνει δραστηριότητες HR με άλλους σχετικούς τομείς σε όλη την επιχείρηση, όπως το onboarding με τη διαχείριση παγίων ή η διαχείριση ταξιδιών και εξόδων που ξεκινά από εργαζόμενο
  • Ελαχιστοποιήστε τις επιρρεπείς σε σφάλματα και απογοητεύοντας τις χειροκίνητες εργασίες και την αναφορά με αυτοματοποιημένες έξυπνες τεχνολογίες και διαδικασίες που είναι εύκολο (ακόμη και διασκεδαστικό) να δουλέψετε με
  • Συγκεντρώστε και αναλύστε δεδομένα από τους ανθρώπους σας σε όλες τις εργασιακές εμπειρίες τους, για να αποκτήσετε σημαντικές πληροφορίες και να βοηθήσετε στη βελτίωση της ικανοποίησης και του αισθήματος των υπαλλήλων
 4. Μειώστε τον οικονομικό κίνδυνο, τον κίνδυνο συμμόρφωσης και ασφάλειας
  Η απομακρυσμένη και υβριδική εργασία έχει οδηγήσει σε ένα γεωγραφικά διασκορπισμένο εργατικό δυναμικό που εκτείνεται σε πολιτείες, επαρχίες, περιφέρειες, ακόμη και χώρες. Και οι ελεύθεροι επαγγελματίες διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο σε πολλές εταιρείες, αυξάνοντας περαιτέρω τον ήδη πολύπλοκο ιστό των αναγκών διοικητικής και οικονομικής συμμόρφωσης.
  • Εξασφαλίστε συμμόρφωση με τους κανονισμούς και τις απαιτήσεις αποκτώντας ακριβείς και ολοκληρωμένες αναφορές του συνολικού εργατικού δυναμικού σας σε πραγματικό χρόνο
  • Μειώστε τον κίνδυνο και τα λειτουργικά έξοδα με διεθνείς ελέγχους επεξεργασίας και λογιστικού ελέγχου μισθοδοσίας
  • Εξάλειψη της μη αυτόματης ανταλλαγής δεδομένων και απόκτηση μιας πιο αξιόπιστης εικόνας των δαπανών μισθοδοσίας και παροχών σε όλη την επιχείρηση
  • Προστατεύστε τους ανθρώπους και την εταιρία σας τυποποιώντας τις πολιτικές διακυβέρνησης δεδομένων και τα πρωτόκολλα πρόσβασης σε όλες τις επιχειρηματικές διαδικασίες σας
 5. Ανάλυση των στεγανών και προώθηση της καινοτομίας με το HCM και το ERP να λειτουργούν από την ίδια πλατφόρμα
  • Αξιοποιήστε ένα θεμελιώδες «μοντέλο δεδομένων ατόμων» για να το μοιραστείτε με άλλους λειτουργικούς τομείς της επιχείρησης
  • Ευθυγραμμίστε μοντέλα δεδομένων, ενσωματώστε αναλύσεις πολλών συστημάτων, ενισχύστε την εμπιστοσύνη με τη διαχείριση ασφάλειας cloud και ταυτότητας και παρέχετε ολοκληρωμένα σχέδια διαδικασιών που βοηθούν στη δημιουργία ενοποιημένων ροών εργασίας και απρόσκοπτης εμπειρίας χρήστη
  • Εναρμονίστε τα τοπία εφαρμογής on-premise, cloud και τρίτου σε ένα μόνο προσβάσιμο μέρος.

 

Ενοποιώντας τα μοναδικά δυνατά σημεία του HCM και του ERP, οι εταιρείες διαλύουν τα slos δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, για να συνδέσουν το HR με άλλα βασικά τμήματα.

Επόμενα βήματα στην ενοποίηση HCM/ERP

Όπως με κάθε λειτουργική αλλαγή, μπορεί να είναι πρόκληση και αγχωτική η εφαρμογή νέων τρόπων δράσης. Οι πιο επιτυχημένες ενοποιήσεις ERP και HCM συμβαίνουν όταν υπάρχει ισχυρή δέσμευση για επικοινωνία και καλή διαχείριση αλλαγών. Όταν αφιερώνεις χρόνο για να δείξεις σε όλες τις ομάδες σου την πλήρη έκταση των οφελών, και την εκπληκτική ευκολία χρήσης των ολοκληρωμένων λύσεων cloud  δεν θα είναι μόνο έτοιμες για ψηφιακό μετασχηματισμό – θα ενθουσιαστούν με αυτό.

Ενοποίηση
HCM και ERP cloud

Η ενοποίηση HCM/ERP θέτει τη συνδυασμένη ισχύ και των δύο συστημάτων, όλα σε ένα μέρος.

SAP Insights Newsletter

Εγγραφείτε σήμερα

Αποκτήστε βασικές πληροφορίες κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας.

Περαιτέρω ανάγνωση

Επιστροφή στην αρχή