Παράβλεψη στο Περιεχόμενο

 

Αυτή η ιστοσελίδα μεταφράστηκε από μηχανή για την διευκόλυνσή σας. Η SAP δεν παρέχει καμία εγγύηση σχετικά με την ορθότητα ή την πληρότητα της μηχανικής μετάφρασης. Η αρχική αγγλική ιστοσελίδα μπορεί να βρεθεί χρησιμοποιώντας τον παγκόσμιο χάρτη στην πάνω δεξιά γωνία αυτής της σελίδας.

Τι είναι η SAP

Η SAP είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς λογισμικού παγκοσμίως για τη διαχείριση των επιχειρηματικών διαδικασιών, αναπτύσσοντας λύσεις που διευκολύνουν την αποτελεσματική επεξεργασία δεδομένων και τη ροή πληροφοριών μεταξύ των οργανισμών.

placeholder
Επισκόπηση

Ιδρύθηκε το 1972 και αρχικά ονομαζόταν System Analysis Program Development (Systemanalysis Programmentwicklung), αργότερα συντομογραφία της SAP. Από τότε, έχει αναπτυχθεί από μια μικρή, πενταμελή προσπάθεια σε μια πολυεθνική επιχείρηση με έδρα το Ουόλντορφ της Γερμανίας, με περισσότερους από 105.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

Με την εισαγωγή του αρχικού λογισμικού SAP R/2 και SAP R/3, η SAP καθιέρωσε το παγκόσμιο πρότυπο για το λογισμικό προγραμματισμού επιχειρηματικών πόρων (ERP). Τώρα, το SAP S/4HANA φέρνει το ERP στο επόμενο επίπεδο χρησιμοποιώντας την δύναμη του in-memory computing για την επεξεργασία τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων και την υποστήριξη προηγμένων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και η μηχανική μάθηση.

Οι ενσωματωμένες εφαρμογές της εταιρίας συνδέουν όλα τα μέρη μίας επιχείρησης σε μία έξυπνη σουίτα σε μία πλήρως ψηφιακή πλατφόρμα, αντικαθιστώντας έτσι την πλατφόρμα που καθοδηγείται από τη διαδικασία. Σήμερα, η SAP έχει περισσότερους από 230 εκατομμύρια χρήστες cloud, περισσότερες από 100 λύσεις που καλύπτουν όλες τις επιχειρηματικές λειτουργίες και το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο cloud του παρόχου.

Ο Christian Klein ηγείται της εταιρείας, είναι επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου της SAP SE και, στα 42 του, είναι ο νεότερος Διευθύνων Σύμβουλος οποιασδήποτε μεγάλης επιχείρησης στον δείκτη αγοράς DAX blue chip της Γερμανίας.

Κατανόηση της SAP

Τι αντιπροσωπεύει η SAP (Τι είναι η πλήρης φόρμα της SAP)

Το όνομα είναι ένας πρωτότυπος χαρακτήρας της αρχικής γερμανικής ονομασίας της εταιρείας: Systemanalyse Programmentwicklung, το οποίο μεταφράζεται σε System Analysis Program Development. Σήμερα η νομική εταιρική επωνυμία της εταιρείας είναι SAP SE — SE σημαίνει societas Europaea, μια δημόσια εταιρία που έχει εγγραφεί σύμφωνα με το εταιρικό δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πώς προφέρετε τη SAP

Οι άνθρωποι συχνά ρωτούν: “Πώς λες SAP;” Είναι ένας αρχικαλισμός, όχι ακρωνύμιο, επομένως, προφέρεται ως μεμονωμένα γράμματα (S-A-P). Η SAP δεν προφέρεται ως λέξη («sap»).

Λογισμικό SAP

placeholder
Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το λογισμικό SAP

Τα παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλα συχνά αποκεντρώνουν τη διαχείριση δεδομένων, με κάθε επιχειρηματική λειτουργία να αποθηκεύει τα δικά της λειτουργικά δεδομένα σε μια ξεχωριστή βάση δεδομένων. Αυτό δυσχεραίνει την πρόσβαση των εργαζομένων από διαφορετικές επιχειρηματικές λειτουργίες στις πληροφορίες του άλλου. Επιπλέον, η διπλή καταχώριση δεδομένων σε πολλά τμήματα αυξάνει το κόστος αποθήκευσης ΤΠ και τον κίνδυνο σφαλμάτων δεδομένων.

Συγκεντρώνοντας τη διαχείριση δεδομένων, το λογισμικό SAP παρέχει πολλαπλές επιχειρηματικές λειτουργίες με μία μοναδική εικόνα της αλήθειας. Αυτό βοηθάει τις εταιρείες να διαχειριστούν καλύτερα σύνθετες επιχειρηματικές διαδικασίες παρέχοντας στους υπαλλήλους διαφορετικών τμημάτων εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες πραγματικού χρόνου στην επιχείρηση. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις μπορούν να επιταχύνουν τις ροές εργασίας, να βελτιώσουν τη λειτουργική αποτελεσματικότητα, να αυξήσουν την παραγωγικότητα, να βελτιώσουν τις εμπειρίες των πελατών και τελικά να αυξήσουν τα κέρδη τους.

placeholder
Τι είναι το λογισμικό ERP

Το ERP σημαίνει «προγραμματισμός επιχειρηματικών πόρων». Το λογισμικό ERP περιλαμβάνει προγράμματα για όλους τους βασικούς επιχειρηματικούς τομείς, όπως προμήθεια, παραγωγή, διαχείριση υλικών, πωλήσεις, μάρκετινγκ, οικονομικά και ανθρώπινους πόρους (HR).

Η SAP ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που ανέπτυξαν πρότυπο λογισμικό για επιχειρηματικές λύσεις και συνεχίζει να προσφέρει πρωτοπόρες στον κλάδο λύσεις ERP.

Ήταν η SAP startup

Η SAP ξεκίνησε με μια μικρή ομάδα φίλων που είχαν μια μεγάλη ιδέα: ένα όραμα για μια ψηφιακά συνδεδεμένη επιχείρηση. Οι Dietmar Hopp, Klaus Tschira, Hans-Werner Hector, Hasso Plattner και Claus Wellenreuter ξεκίνησαν την εταιρεία ως ιδιωτική συνεργασία το 1972 και ξεκίνησαν το πρώτο εμπορικό προϊόν ένα χρόνο αργότερα.

Οι ιδρυτές και οι εργαζόμενοι συνεργάστηκαν στενά με τους πελάτες – συχνά κάθονται δίπλα-δίπλα στα γραφεία των πελατών για να μάθουν τις επιχειρηματικές τους ανάγκες και διαδικασίες. Μάθετε περισσότερα για το ιστορικό της εταιρίας.

Έκτοτε, η εταιρεία έχει αναπτυχθεί σταθερά, με την επέκταση της αγοράς της και τις εξαγορές της παγκοσμίως, για να μετατραπεί από μια μικρή γερμανική εταιρεία startup σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως και σε παγκόσμιο ηγέτη στο επιχειρηματικό λογισμικό.

Και δεν έχασε ποτέ το πρωτοποριακό πνεύμα της ούτε την αποφασιστικότητά της να δημιουργήσει πρωτοπόρες λύσεις που αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο.

Τι κάνει η SAP

Η SAP βοηθάει τις εταιρίες και τους οργανισμούς όλων των μεγεθών και των κλάδων να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους κερδοφόρα, να προσαρμόζονται συνεχώς και να αναπτύσσονται με βιώσιμο τρόπο.

placeholder

Η εταιρεία αναπτύσσει λύσεις λογισμικού που χρησιμοποιούνται από μικρές επιχειρήσεις, αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες. Με πρότυπες εφαρμογές, βιομηχανικές λύσεις, πλατφόρμες και τεχνολογίες, κάθε επιχειρηματική διαδικασία μπορεί να χαρτογραφηθεί και σχεδιαστεί. Το λογισμικό συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα σε μία πλατφόρμα, από την αγορά πρώτων υλών έως την παραγωγή και την ικανοποίηση του πελάτη. Οι λύσεις SAP μπορούν να εγκατασταθούν "on premise" σε μία τοποθεσία χρήστη ή να χρησιμοποιηθούν από το cloud, βοηθώντας τις εταιρίες να αναλύσουν και να σχεδιάσουν αποτελεσματικά ολόκληρη την αλυσίδα αξιών. Οι λύσεις SAP μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία προβλέψεων, όπως όταν ένα μηχάνημα χρειάζεται επισκευή ή πώς τα έσοδα θα αναπτυχθούν το επόμενο εξάμηνο.

Επιπλέον, η SAP βοηθάει τους πελάτες να συνδέσουν απρόσκοπτα τα λειτουργικά δεδομένα στις επιχειρηματικές διαδικασίες με δεδομένα εμπειρίας σε συναισθηματικούς παράγοντες όπως η αγοραστική εμπειρία και ο σχολιασμός πελατών. Αυτό επιτρέπει στις εταιρείες να κατανοούν καλύτερα και να ανταποκρίνονται στους πελάτες τους.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει...

Δωρεάν Δοκιμές

Εμπειρίστε το λογισμικό SAP με τις καλύτερες πωλήσεις σε δράση. Κατεβάστε και δοκιμάστε τις τελευταίες εκδόσεις των analytics, CRM, data management, ERP, και τεχνολογικών πλατφορμών.

Κέντρο Ειδήσεων SAP

Δείτε τις ανακοινώσεις τύπου και ειδήσεων της SAP στο SAP News Center. Διαβάστε αναλυτικά άρθρα σχετικά με τις τρέχουσες επιχειρηματικές και τεχνολογικές τάσεις, ιστορίες πελατών και βίντεο στην τηλεόραση SAP.

Πληροφορίες Εταιρίας

Μάθετε περισσότερα για την εταιρία μας - αποκτήστε στοιχεία SAP, προφίλ εταιρίας και επιχειρηματικές πληροφορίες.

Χαρτοφυλάκιο και προϊόντα

Αναζητήστε τις ολοκληρωμένες λύσεις για όλες τις επιχειρηματικές διαδικασίες σε όλους τους κλάδους για να βρείτε τις λύσεις που χρειάζεστε για την καλύτερη, ταχύτερη και απλούστερη λειτουργία της επιχείρησής σας.

Συμβάντα

Συνδεθείτε με ειδικούς του κλάδου και βελτιώστε τις δεξιότητές σας οποτεδήποτε, οπουδήποτε. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα αναζήτησης εκδηλώσεων για να δείτε τα επερχόμενα και on-demand webinars, εικονικά συμβάντα και συνέδρια.

Ερωτήσεις; Επικοινωνήστε μαζί μας!

Επιστροφή στην αρχή