Skip to Content
Ota meihin yhteyttä

SAP:n tukipalvelut

Pidä järjestelmäsi toimimassa täydellä teholla ja ota enemmän irti uusista ja käytössä olevista SAP-ohjelmistoista tuki- ja asiantuntijapalvelujemme avulla. Tarjoamme laajan valikoiman tukipalveluja, joihin kuuluvat mm. pitkän aikavälin suunnittelu, integroidut tukitiimit, tekninen etätuki ja itsepalveluportaali. Asiantuntijamme voivat auttaa sinua kaikilla alueilla SAP-järjestelmän käyttöönotosta ja ylläpidosta järjestelmän parannuksiin ja innovaatiostrategioihin. 
Previous

SAP Preferred Care

SAP Preferred Care -palvelu tarjoaa teknistä tukea henkilökohtaisella tasolla. Asiantuntijamme osallistuu yhteistyössä kanssasi parantamaan sisäistä tuoteosaamista, tehostamaan ongelmien ratkaisuprosesseja ja pitämään järjestelmäsi toimimassa täydellä teholla.

SAP Enterprise Support

Riippumatta siitä, miten toteutat IT-ympäristön (paikallisena on premise -ratkaisuna, pilvipalveluna tai hybridiskenaariona), SAP Enterprise Support -palvelu tarjoaa etätukea alusta alkaen. Tämä ohjelma kattaa ratkaisun koko elinkaaren. 
Next
Käy SAP Support Portal- ja SAP ONE Support Launchpad -sivustolla, joissa SAP:n asiakkaat ja kumppanit voivat tehdä hakuja tietokannastamme, etsiä ratkaisuja ongelmiin, raportoida häiriöitä sekä käyttää muita palveluja.

Etsi ratkaisuja

Hae tietokannastamme ratkaisuja ongelmiin, joita saattaa ilmetä käyttämiesi SAP-tuotteiden kanssa. 

Ota yhteys tukeen

Raportoi häiriötilanteesta tuotetukeen, jos et löydä ratkaisua ongelmaasi verkosta. 

Lataa ohjelmistoja

Käy SAP Software Download Center -latauskeskuksessa. Se on SAP-ohjelmistojen keskitetty lataus- ja tilauspiste. 

Käyttäjien hallinta

Oletko pääkäyttäjä? Itsepalvelutyökalumme avulla voit hallita S-käyttäjien käyttöoikeutta yrityksesi sovelluksiin. 
image
Tutustu viimeisimpiin asennusta, päivityksiä ja tuotteiden saatavuutta koskeviin tietoihin
ja muihin tärkeisiin tietoihin SAP Help Portal -sivustolla.

SAP Digital Business Services

Ota selvää, kuinka SAP Digital Business Services -palvelu voi tukea yrityksesi digitaalista muutosta sen jokaisessa vaiheessa strategiasta tekniseen toteutukseen ja siitä eteenpäin.  

SAP Solution Manager

Hallitse SAP-sovelluksiasi ja muita käyttämiäsi sovelluksia niiden koko elinkaaren ajan SAP Solution Manager -palvelun avulla. Palvelu pohjautuu SAP Enterprise Support -sopimukseen ja sisältää kaikki prosessit, työkalut ja palvelut, joita tarvitset IT-ympäristösi tukemiseen nyt ja tulevaisuudessa. Uusin 7.2-versio voi myös auttaa lisäämään SAP S/4HANA -järjestelmän tarjoaman digitaalisuuden arvoa. 

Back to top