Skip to Content
Ota meihin yhteyttä

SAP:n tukipalvelut

Pidä järjestelmäsi toimimassa täydellä teholla ja ota enemmän irti uusista ja käytössä olevista SAP-ohjelmistoista tuki- ja asiantuntijapalvelujemme avulla. Tarjoamme laajan valikoiman tukipalveluja, joihin kuuluvat mm. pitkän aikavälin suunnittelu, integroidut tukitiimit, tekninen etätuki ja itsepalveluportaali. Asiantuntijamme voivat auttaa sinua kaikilla alueilla SAP-järjestelmän käyttöönotosta ja ylläpidosta järjestelmän parannuksiin ja innovaatiostrategioihin. 
Previous

SAP Preferred Care

SAP Preferred Care -palvelu tarjoaa teknistä tukea henkilökohtaisella tasolla. Asiantuntijamme osallistuu yhteistyössä kanssasi yrityksen parantamaan sisäistä tuoteosaamista, tehostamaan ongelmien ratkaisuprosesseja ja pitämään järjestelmäsi toimimassa täydellä teholla.

SAP Enterprise Support

Riippumatta siitä, miten toteutat IT-ympäristön (paikallisena on premise -ratkaisuna, pilvipalveluna tai hybridiskenaariona), SAP Enterprise Support -palvelu tarjoaa etätukea alusta alkaen. Tämä ohjelma kattaa ratkaisun koko elinkaaren. 
Next
Käy SAP Support Portal- ja SAP ONE Support Launchpad -sivustolla, joissa SAP:n asiakkaat ja kumppanit voivat tehdä hakuja tietokannastamme, etsiä ratkaisuja ongelmiin, raportoida häiriöitä sekä käyttää muita palveluja.

Etsi ratkaisuja

Hae tietokannastamme ratkaisuja ongelmiin, joita saattaa ilmetä käyttämiesi SAP-tuotteiden kanssa. 

Ota yhteys tukeen

Raportoi häiriötilanteesta tuotetukeen, jos et löydä ratkaisua ongelmaasi verkosta. 

Lataa ohjelmistoja

Käy SAP Software Download Center -latauskeskuksessa. Se on SAP-ohjelmistojen keskitetty lataus- ja tilauspiste. 

Käyttäjien hallinta

Oletko pääkäyttäjä? Itsepalvelutyökalumme avulla voit hallita S-käyttäjien käyttöoikeutta yrityksesi sovelluksiin. 
image
Tutustu viimeisimpiin asennusta, päivityksiä ja tuotteiden saatavuutta koskeviin tietoihin
ja muihin tärkeisiin tietoihin SAP Help Portal -sivustolla.

SAP Digital Business Services

Ota selvää, kuinka SAP Digital Business Services -palvelu voi tukea yrityksesi digitaalista muutosta sen jokaisessa vaiheessa strategiasta tekniseen toteutukseen ja siitä eteenpäin.  

SAP Solution Manager

Hallitse SAP-sovelluksiasi ja muita käyttämiäsi sovelluksia niiden koko elinkaaren ajan SAP Solution Manager -palvelun avulla. Palvelu pohjautuu SAP Enterprise Support -sopimukseen ja sisältää kaikki prosessit, työkalut ja palvelut, joita tarvitset IT-ympäristösi tukemiseen nyt ja tulevaisuudessa. Uusin 7.2-versio voi myös auttaa lisäämään SAP S/4HANA -järjestelmän tarjoaman digitaalisuuden arvoa. 

Back to top