Siirry sisältöön
Nainen kävelee kadulla katsoen puhelinta

Mitä CRM on tänään?

CRM myyntiä, markkinointia, palvelua ja sähköistä kaupankäyntiä varten

Yhden tietokannan ja yhtenäisten prosessien avulla CRM yhdistää kaikki asiakaskohtaiset toiminnot. Se tarjoaa kuitenkin myös erityisiä etuja kullekin tiimillenne.

Mikä on myynnin CRM?

Myynnin CRM tuo mahdollisuudet ulottuvillesi. Organisaatiosi voivat luoda onnistuneita yhteyksiä, automatisoida liidien generoinnin, mukauttaa alueita, antaa tarkkoja tarjouksia, yhdistää myyntiputki-CRM:ään, tehdä yhteistyötä, luoda raportteja… kaikkea mahdollista.

Mikä on markkinoinnin CRM?

Markkinoinnin CRM tekee ennakoimattomasta – ennakoitavaa. Se auttaa oppimaan kunkin asiakkaan tykkäyksistä ja tarpeista, jotta voit yllättää heidät ainutlaatuisilla kokemuksilla. Ja samalla kun loistat, markkinointiautomaatio on kulissien takana ja suorittaa tehtäviä puolestasi.

Mikä on myynnin CRM?

Asiakkaat odottavat enemmän – ja palvelun CRM toimittaa enemmän. Luo täydellisiä palveluhetkiä, jotka rakentavat uskollisuutta. Automatisoi manuaaliset prosessit kenttäpalveluvirheiden vähentämiseksi ja ajan säästämiseksi. Käyttämällä palveluchatboteja voit vastata asiakkaiden yleisiin kysymyksiin – ja muihin.

Mikä on sähköisen kaupankäynnin CRM?

Sähköisen kaupaunkäynnin CRM on joukko CRM-työkaluja, jotka tarjoavat kaikkialle ulottuvan kaupankäynnin kokemuksen mobiili-, verkko- ja muurausostoissa ja -myynnissä. Tunnista asiakkaita kanavien kautta ja anna erityistä huomiota arvokkaille asiakkaille.

Tutustu CRM-ratkaisuihin

Mene perinteistä CRM-ohjelmistoa pidemmälle ja edistä asiakkaiden sitoutumista.

Lisää tässä sarjassa

SAP Insights -uutiskirje

Tilaa tänään

Hanki avaintietoja tilaamalla uutiskirjeemme.

Lue lisää

Takaisin alkuun