Siirry sisältöön

Mikä on SAP?

 

Tämä verkkosivu on käännetty koneellisesti. SAP ei anna takuuta konekäännöksen oikeellisuudesta tai täydellisyydestä. Alkuperäinen englanninkielinen verkkosivu löytyy tämän sivun oikeassa yläkulmassa olevasta maailmankartasta.

Mikä on SAP?

SAP on yksi maailman johtavista liiketoimintaprosessien hallintaan tarkoitettujen ohjelmistojen tuottajista, ja se kehittää ratkaisuja, jotka helpottavat tehokasta tietojenkäsittelyä ja eri organisaatioiden välistä tiedonkulkua.

placeholder
Yleistiedot

Vuonna 1972 perustetun yhtiön nimi oli aluksi System Analysis Program Development (Systemanalyse Programmentwicklung), myöhemmin lyhennettynä SAP. Sen jälkeen se on kasvanut pienestä viiden hengen yrityksestä monikansalliseksi yritykseksi, jonka pääkonttori on Walldorfissa Saksassa ja jossa työskentelee maailmanlaajuisesti yli 105 000 työntekijää.

SAP perusti alkuperäisen SAP R/2- ja R/3 -ohjelmistonsa käyttöönoton myötä globaalin standardin toiminnanohjausohjelmistoille (ERP). Nyt SAP S/4HANA vie ERP:n seuraavalle tasolle käyttämällä in-memory-laskennan tehoa suurten tietomäärien käsittelyyn ja kehittyneiden teknologioiden, kuten tekoälyn (AI) ja koneoppimisen, tukemiseen.

Yrityksen integroidut sovellukset yhdistävät kaikki liiketoiminnan osat älykkääksi ohjelmistopaketiksi täysin digitaalisella alustalla ja korvaavat siten prosessiohjatun vanhan alustan. Tällä hetkellä SAP:llä on yli 230 miljoonaa pilvikäyttäjää ja yli 100 ratkaisua, jotka kattavat kaikki liiketoiminnalliset toiminnot, ja minkä tahansa toimittajan suurin pilvivalikoima.

Christian Klein johtaa yritystä ja SAP SE:n johtokuntaa ja on 41-vuotiaana Saksan DAX blue chip -markkinaindeksin kaikkien suurten yritysten nuorin toimitusjohtaja.

SAP:n ymmärtäminen

Mitä SAP tarkoittaa? (Mikä on SAP:n koko versio?)

Nimi on kirjainlyhenne yrityksen alkuperäisestä saksankielisestä nimestä: Systemanalyse Programmentwicklung, joka on käännetty System Analysis Program Development -nimiseksi. Nykyisin yrityksen virallinen nimi on SAP SE – SE eli Societas Europaea, joka on Euroopan unionin yhtiöoikeuden mukaisesti rekisteröity julkinen yhtiö.

Miten SAP äännetään?

Ihmiset kysyvät usein: ”Miten SAP sanotaan?” Se on kirjainlyhenne, ei akronyymi, joten se äännetään yksittäisinä kirjaimina (S-A-P). SAP:tä ei äännetään sanana ("sap").

SAP-ohjelmisto

placeholder
Mihin SAP-ohjelmistoa käytetään?

Mikä on SAP-järjestelmä ja mihin SAP-ohjelmistoa käytetään?

Perinteiset liiketoimintamallit hajauttavat usein tiedonhallintaa siten, että kukin liiketoiminnan toiminto tallentaa omat operatiiviset tietonsa erilliseen tietokantaan. Tämän vuoksi eri liiketoiminnoista tulevien työntekijöiden on vaikea saada toistensa tietoja. Lisäksi tietojen päällekkäisyys useiden osastojen välillä lisää tietotekniikan tallennuskustannuksia ja tietovirheiden riskiä.

Keskittämällä tietojenhallinnan SAP-ohjelmisto tarjoaa useita liiketoiminnallisia toimintoja, jotka tarjoavat yhden näkymän totuuteen. Tämä auttaa yrityksiä hallitsemaan paremmin monimutkaisia liiketoimintaprosesseja, koska eri osastojen työntekijät saavat helposti reaaliaikaisia tietoja yrityksestä. Tämän seurauksena yritykset voivat nopeuttaa työnkulkua, parantaa toiminnan tehokkuutta, lisätä tuottavuutta, parantaa asiakaskokemusta ja viime kädessä kasvattaa voittoja.

placeholder
Mikä on ERP-ohjelmisto?

ERP tarkoittaa toiminnanohjausjärjestelmää.ERP-ohjelmisto sisältää ohjelmia, jotka koskevat kaikkia ydinliiketoiminta-alueita, kuten hankintaa, tuotantoa, materiaalihallintoa, myyntiä, markkinointia, taloushallintoa ja henkilöstöresursseja (HR).

SAP oli ensimmäisiä yrityksiä, jotka kehittivät vakio-ohjelmistoja liiketoimintaratkaisuja varten ja tarjoaa edelleen toimialan johtavia ERP-ratkaisuja.

Oliko SAP start up?

SAP alkoi pienestä ystäväryhmästä, jolla oli iso idea: visio digitaalisesti yhdistetystä yrityksestä. Dietmar Hopp, Klaus Tschira, Hans-Werner Hector, Hasso Plattner ja Claus Wellenreuther aloittivat yhtiön yksityisenä kumppanuutena vuonna 1972 ja lanseerasivat ensimmäisen kaupallisen tuotteen vuotta myöhemmin.

Perustajat ja työntekijät tekivät tiivistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa – usein istuen vierekkäin asiakkaiden toimistoissa oppiakseen heidän liiketoiminnalliset tarpeensa ja prosessinsa.Lue lisää yrityksen historiasta.

Tämän jälkeen yritys on kasvanut tasaisesti laajentamalla markkinoitaan ja yritysostojaan maailmanlaajuisesti muuttuakseen pienestä saksalaisesta startup-yrityksestä yhdeksi maailman suurimmista teknologiayrityksistä ja globaaliksi yritysohjelmistojen johtajaksi.

Se ei ole myöskään koskaan menettänyt pioneerihenkeään eikä päättäväisyyttään luoda uraauurtavia ratkaisuja, jotka muuttavat ihmisten elämää parempaan suuntaan.

Mitä SAP tekee?

SAP auttaa kaikenkokoisia yrityksiä ja organisaatioita johtamaan liiketoimintaansa kannattavasti, mukautumaan jatkuvasti ja kasvamaan kestävästi.

placeholder

Yritys kehittää ohjelmistoratkaisuja, joita käyttävät pienet, keskisuuret ja suuryritykset. Vakiosovellusten, toimialaratkaisujen, alustojen ja teknologioiden avulla kaikki liiketoimintaprosessit voidaan kohdistaa ja suunnitella. Ohjelmisto kerää ja käsittelee tietoja yhdellä alustalla raaka-aineostoista tuotantoon ja asiakastyytyväisyyteen. SAP-ratkaisut voidaan asentaa "on-premise" käyttäjän sijaintiin tai käyttö voi tapahtua pilvestä käsin, jolloin yritykset voivat analysoida ja suunnitella tehokkaasti koko arvoketjun. SAP-ratkaisujen avulla voidaan myös luoda ennusteita esimerkiksi silloin, kun kone on korjattava tai miten tuotto kehittyy seuraavan puolen vuoden aikana.

Lisäksi SAP auttaa asiakkaita yhdistämään saumattomasti liiketoimintaprosessien operatiivisia tietoja kokemustietoihin, liittyen tunnetekijöihin, kuten ostokokemukseen ja asiakaspalautteeseen. Näin yritykset voivat paremmin ymmärtää asiakkaitaan ja vastata heille.

Saatat myös olla kiinnostunut...

Maksuttomat kokeilujaksot

Koe myydyin SAP-ohjelmisto käytännössä. Lataa ja kokeile analytiikan, CRM:n, tietojenhallinnan, ERP:n ja teknologia-alustojen uusimpia versioita.

SAP News Center

Katso SAP:n uutis- ja lehdistötiedotteet SAP News Centeristä Lue syvällisiä ominaisuusartikkeleita nykyisistä liiketoiminta- ja teknologiatrendeistä, asiakastarinoita ja videoita SAP TV:stä

Yrityksen tiedot

Lisätietoja yrityksestämme – SAP-faktoja, yritysprofiili ja liiketoimintatietoja.

Salkku ja tuotteet

Tutustu eri toimialojen liiketoimintaprosesseihin soveltuviin ratkaisuihimme ja löydä ratkaisut, joiden avulla voit johtaa yrityksesi kaikkia osa-alueita entistä paremmin, nopeammin ja yksinkertaisemmin.

Tapahtumat

Ole yhteydessä toimialan asiantuntijoihin ja hio taitojasi milloin ja missä tahansa. Tapahtumahaun avulla voit tarkastella tulevia ja tallennettuja verkkoseminaareja, virtuaalisia tapahtumia ja konferensseja.

Kysymyksiä? Ota yhteyttä!

Takaisin alkuun