Gå til indholdsfortegnelsen
Manuel anvendelse af ERP-software

Hvad er ERP?

Enterprise Resource Planning (ERP) er et softwaresystem, der hjælper dig med at køre hele virksomheden og understøtter automatisering og processer inden for økonomi, HR, produktion, forsyningskæde, services, anskaffelse med mere.

 

Denne webside er blevet maskinoversat for at gøre det nemmere for dig. SAP yder ingen garanti for maskinoversættelsens korrekthed eller fuldstændighed. Den originale engelske webside kan findes ved at bruge verdenskortet i øverste højre hjørne af denne side.

ERP-definition i detaljer

ERP står for Enterprise Resource Planning, men hvad betyder ERP? Den enkleste måde at definere ERP på er at tænke over alle de kerneforretningsprocesser, der er nødvendige for at drive en virksomhed: Økonomi, HR, produktion, forsyningskæde, serviceydelser, anskaffelse m.fl. På det mest basale niveau hjælper ERP med at administrere alle disse processer effektivt i et integreret system. Det kaldes ofte organisationens registersystem.


Alligevel er de nuværende ERP-systemer alt andet end basale og ligner kun i ringe grad ERP for årtier siden. De leveres nu via skyen og bruger de nyeste teknologier – såsom kunstig intelligens (AI) og maskinindlæring – til at levere intelligent automatisering, større effektivitet og øjeblikkelig indsigt i hele virksomheden. Moderne cloud-ERP-software forbinder også interne operationer med forretningspartnere og netværk rundt om i verden, hvilket giver virksomhederne det samarbejde, fleksibilitet og den hastighed, de har brug for for at være konkurrencedygtige i dag.

Hvad er ERP? Hent alle detaljer i denne video.

Hvorfor er ERP vigtig?

Nogle gange beskrives det som "en virksomheds centralnervesystem", et ERP-softwaresystem giver den automatisering, integration og intelligens, der er afgørende for en effektiv drift af alle daglige forretningsaktiviteter. De fleste eller alle af en organisations data bør findes i ERP-systemet for at levere en enkelt sandhedskilde i hele virksomheden.

 

Finans kraever et ERP for hurtigt at kunne lukke bøgerne. Salg har brug for ERP til at administrere alle kundeordrer. Logistikken er afhængig af velkørende ERP-software til rettidig levering af de rigtige produkter og tjenester til kunderne. Kreditorer skal bruge ERP til at betale leverandører korrekt og rettidigt. Ledelsen har brug for øjeblikkelig synlighed over virksomhedens resultater, før den kan træffe rettidige beslutninger. Og banker og aktionærer har brug for nøjagtige regnskaber, så de regner med pålidelige data og analyser, som ERP-systemet har muliggjort.

 

ERP-softwares betydning for virksomhederne illustreres af den stigende udbredelse. Ifølge G2 forventes det globale marked for ERP-software at nå op på 78,40 mia. USD i 2026 med en CAGR på 10,2 % fra 2019 til 2026.

Find ud af, hvorfor et ERP-system er så vigtigt.

Seks centrale fordele ved ERP

Et godt ERP-system giver mange fordele – som kan variere alt efter, hvordan systemet er implementeret. Fordelene ved fx cloud-ERP er anderledes end lokale. Når det er sagt, er der seks store fordele ved alle moderne ERP-løsninger:

Diagram over ERP-fordele
 1. Højere produktivitet: Effektiviser og automatiser dine kerneforretningsprocesser for at hjælpe alle i din organisation med at gøre mere med færre ressourcer.
 2. Dybere indsigt: Eliminere informationssiloer, få en enkelt sandhedskilde og få hurtige svar på missionskritiske forretningsspørgsmål.
 3. Fremskyndet rapportering: Hurtig forretnings- og regnskabsrapportering og nem deling af resultater. Handle om indsigt og forbedre performance i realtid.
 4. Lavere risiko: Maksimer virksomhedens synlighed og kontrol, sørg for, at lovmæssige krav overholdes, og forudsig og forebyg risici.
 5. Enklere IT: Ved at bruge integrerede ERP-applikationer, der deler en database, kan du forenkle it og give alle en nemmere måde at arbejde på.
 6. Forbedret fleksibilitet: Med effektive operationer og nem adgang til data i realtid kan du hurtigt identificere og reagere på nye salgsmuligheder.

ERP-eksempler i forskellige brancher

Virksomheder i alle brancher – lige fra bilindustrien til grossistvirksomheder – har brug for præcis information i realtid og effektive forretningsprocesser for at kunne konkurrere og trives. Forskellige brancher satser dog på deres ERP-software af helt andre årsager. Her er blot et par eksempler:

 • Forsyningsvirksomhederne er nødt til konstant at revidere deres kapitalaktiver, ikke kun for at imødekomme efterspørgslen efter fremtidige tjenester, men også for at erstatte aldrende aktiver. Uden ERP vil det være vanskeligt at prioritere disse store aktivinvesteringer, og der vil være risiko for fejl. ERP hjælper også med at løse et andet kritisk forsyningsvirksomhedsproblem: Prognose af reservedele. Hvis du ikke har de rigtige dele under en afbrydelse, kan det skabe et betydeligt problem med kundeservice. På den anden side betyder for mange reservedele alt for store omkostninger og forældet lagerbeholdning.
 • For grossister, importører, direkte levering til butikker og 3PL/4PL-virksomheder er rettidig levering nøglen. Alle disse organisationer ønsker at reducere distributionsomkostningerne, øge omgangen af lagerbeholdningen og afkorte ordrebehandlingstiden. For at nå disse mål har de brug for integration af lagerstyring, indkøbs- og logistikfunktionalitet samt automatiserede processer, der er tilpasset deres behov.
 • Diskrete, batch- og kontinuerlige procesproducenter er alle afhængige af ERP- og forsyningskædesystemer for at opfylde produktkvalitetsmål, styre udnyttelse af aktiver, styre overarbejdstidsomkostninger, håndtere kundereturneringer med mere. Producenter kan også opnå ende-til-ende-lagerkontrol ved at overvåge lagerbevægelser, identificere produkter, der er top og underpræsterende, og styre anskaffelsen mere effektivt.
 • Serviceselskaber – inklusive regnskab, skat, ingeniørvirksomhed, IT, jura og andre professionelle servicevirksomheder – har brug for effektiv, mobil ERP-teknologi i realtid for at afstemme forpligtelser til levering af serviceydelser med finansiel sundhed. Nøglen til professionel servicesucces er evnen til at overholde tidsplanen under styring af projektlønsomhed, ressourceudnyttelse, indtægtsrealisering, tilbagevendende indtægtsmål og vækstmuligheder.
 • Detailhandlen har gennemgået en betydelig forandring nu, hvor e-handel er smeltet sammen med andre salgskanaler samt murer- og mørteldrift. Muligheden for at tilbyde selvbetjeningsmuligheder til identifikation, konfiguration, indkøb og forsendelse af produkter afhænger af integrerede data. Et moderne ERP-system hjælper også forhandlere med at reducere frafald af indkøbsvogne, forbedre webstedskonverteringer, øge den gennemsnitlige ordreværdi og øge kundens livstidsværdi.

Hvordan fungerer ERP-systemer?

Et ERP-system – også kaldet en ERP-suite – består af integrerede moduler eller forretningsapplikationer, der taler sammen og deler en fælles database.

 

Hvert ERP-modul fokuserer typisk på ét forretningsområde, men de arbejder sammen ved hjælp af de samme data for at opfylde virksomhedens behov. Finans, regnskab, personaleressourcer, salg, indkøb, logistik og forsyningskæde er populære udgangspunkter. Virksomheder kan vælge og vælge det ønskede modul, og de kan tilføje på og skalere efter behov.

 

ERP-systemer understøtter også branchespecifikke krav, enten som en del af systemets kernefunktion eller via applikationsudvidelser, der problemfrit integrerer med programpakken.

 

ERP-software kan købes ved hjælp af en Cloud-abonnementsmodel (software-as-a-service) eller en licensmodel (on-premise).

placeholder

Det ERP-softwaresystem, der vises her, illustrerer anvendelseseksempler for virksomhedens ressourceplanlægning til sourcing og anskaffelse samt salg. Typiske ERP-moduler omhandler også økonomi, produktion og forsyningskæde, blandt andre applikationer.

Fælles ERP-moduler

Virksomheds ressourceplanlægningssystemer inkluderer en række forskellige moduler. Hvert ERP-modul understøtter specifikke forretningsprocesser – såsom økonomi, anskaffelse eller produktion – og giver medarbejderne i denne afdeling de transaktioner og den indsigt, de har brug for til deres arbejde. Hvert modul opretter forbindelse til ERP-systemet, som leverer en enkelt sandhedskilde og præcise, delte data på tværs af afdelinger.

Diagram, der viser elementerne i et ERP-system

Komponenter i et Enterprise Resource Planning System

 

De mest anvendte ERP-moduler omfatter:

 1. Finans: Finans- og regnskabsmodulet er rygraden i de fleste ERP-systemer. Ud over at administrere hovedbogen og automatisere vigtige finansielle opgaver hjælper det virksomheder med at spore kreditor- og debitorregnskab (AR), lukke regnskaberne effektivt, generere finansrapporter, overholde indtægtsrealiseringsstandarder, reducere finansiel risiko og meget mere.
 2. Human Resource Management: De fleste ERP-systemer omfatter et HR-modul, der tilbyder kernefunktioner såsom tid, tilstedeværelse og lønafregning. Tilføjelsesprogrammer, eller endda hele Human Capital Management-suites (HCM), kan oprette forbindelse til ERP og levere mere robuste HR-funktioner – alt fra personaleanalyse til administration af medarbejderoplevelser.
 3. Sourcing og anskaffelse: Modulet Sourcing og Procurement hjælper virksomheder med at anskaffe de materialer og serviceydelser, de har brug for til at fremstille deres varer – eller de varer, de ønsker at videresælge. Modulet centraliserer og automatiserer indkøb, inklusive tilbudsforespørgsler, kontraktoprettelse og godkendelser. Det kan minimere underkøb og overkøb, forbedre leverandørforhandlinger med AI-drevne analyser og endda vaere problemfrit forbundet med købernetvaerk.
 4. Salg: Salgsmodulet holder styr på kommunikationen med kundeemner og kunder – og hjælper med at genbruge datadreven indsigt til at øge salget og målrette leads med de rette kampagner og opsalgsmuligheder. Den omfatter funktionalitet til ordrebehandlingsprocessen, inklusive ordrestyring, kontrakter, fakturering, salgsperformance og support til salgsstyrken.
 5. Produktion: Produktionsmodulet er en nøglekomponent for planlægning og udførelse af ERP-software. Det hjælper virksomheder med at forenkle komplekse produktionsprocesser og sikre, at produktionen er i overensstemmelse med efterspørgslen. Dette modul indeholder typisk funktionalitet til materialebehovsplanlægning (MRP), produktionsplanlægning, produktionsudførelse, kvalitetsstyring og meget mere.
 6. Logistik- og forsyningskædestyring: En anden vigtig komponent i ERP-systemer, forsyningskædemodulet sporer vare- og forsyningsbevægelser gennem en organisations forsyningskæde. Modulet indeholder værktøjer til realtidsbeholdningsstyring, lageroperationer, transport og logistik – og kan være med til at øge forsyningskædens synlighed og modstandsdygtighed.
 7. Service: I et ERP hjaelper servicemodulet virksomheder med at levere de pålidelige, personaliserede servicekunder er kommet til at forvente. Modulet kan inkludere værktøjer til værkstedsreparationer, reservedele, servicestyring og servicebaserede indtægtsstrømme. Den indeholder også analyser, der hjælper servicerepunkter og teknikere med hurtigt at løse kundeproblemer og forbedre loyaliteten.
 8. F&U og ingeniørarbejde: ERP-systemer, der er rige på nye funktioner, omfatter et F&U- og ingeniørmodul. Dette modul indeholder værktøjer til produktdesign og -udvikling, produktlivscyklusstyring (PLM), produktkonformitet med mere – så virksomheder hurtigt og omkostningseffektivt kan skabe nye innovationer.
 9. Enterprise asset management: Robust ERP-systemer kan inkludere et EAM-modul – hvilket hjælper aktivintensive virksomheder med at minimere nedetid og holde deres maskiner og udstyr kørende ved maksimal effektivitet. Dette modul omfatter funktionalitet til prognosevedligeholdelse, planlægning, anlægsoperationer og -planlægning, miljø, sundhed og sikkerhed (EHS) og meget mere.

  Typer af ERP-implementering

  Moderne ERP-systemer kan implementeres på flere måder: i en offentlig eller privat cloud, on-premise eller i forskellige hybridscenarier, der kombinerer miljøer. Her er nogle af de overordnede fordele ved hver især at hjælpe dig med at identificere den ERP-implementeringsvalgmulighed, der giver mest mening for din virksomhed.

  Diagram over ERP-implementeringsindstillinger

  Typer af ERP-implementering

   

  Cloud ERP

  Med cloud ERP hostes softwaren i skyen og leveres over internettet som en service, du abonnerer på. Softwareudbyderen sørger generelt for regelmæssig vedligeholdelse, opdateringer og sikkerhed på dine vegne. I dag er cloud ERP den mest populaere implementeringsmetode af mange årsager – herunder lavere startomkostninger, større skalerbarhed og smidighed, nemmere integration og meget mere.

   

  On-Premise ERP

  Dette er den traditionelle model for implementering af software, hvor du styrer alt. ERP-softwaren installeres typisk i dit datacenter på de steder, du ønsker. Installation og vedligeholdelse af hardware og software er dit medarbejderes ansvar.

   

  Mange virksomheder moderniserer og opgraderer deres lokale ERP-systemer til cloud-implementeringer. Dette kræver omhyggelig planlægning af din ERP-opgradering samt en gennemtænkt proces til evaluering af ERP-software og -implementeringsmuligheder.

   

  Hybrid ERP

  For virksomheder, der ønsker en blanding af begge for at opfylde deres forretningskrav, er der hybrid-cloud-ERP-modellen. Det er her, nogle af dine ERP-applikationer og -data vil være i skyen og nogle on-premise. Nogle gange kaldes dette for todelt ERP.

  placeholder

  ERP for Finance kan hjælpe dig med at administrere dine daglige regnskabs- og regnskabsafslutningsprocesser sikkert, uanset din implementeringstilgang.

  ERP-integration

  De nuværende ERP-systemer tilbyder en enorm vifte af forretningsfunktioner, men de skal stadig være forbundet med og synkronisere med andre applikationer og datakilder – såsom CRM-software og HCM-software, e-handelsplatforme, branchespecifikke løsninger og endda andre ERP'er. Med ERP-integration kan virksomheder få et samlet overblik over oplysninger fra forskellige systemer, øge effektiviteten af forretningsprocesser, forbedre kundeoplevelsen og lette samarbejdet på tværs af teams og forretningspartnere.

   

  Moderne ERP-systemer er åbne og fleksible – og kan nemt integreres med en lang række softwareprodukter ved hjælp af konnektorer eller tilpassede adaptorer, såsom API'er (Application Programming Interfaces). Andre metoder til ERP-integration er ESB (Enterprise Service Bus) og iPaaS (integrationsplatform-as-a-service). iPaaS, der tilbyder en cloud-baseret tilgang, er en meget populaer mulighed for moderne virksomheder. iPaaS-platforme kan hurtigt synkronisere on-premise eller cloud-baseret ERP med SaaS-applikationer fra samme leverandør eller tredjeparter. De kræver typisk lidt til ingen kodning, de er fleksible og relativt billige, og de tilbyder en lang række andre anvendelser – såsom automatisk API-generering, integration af maskinindlæringsdata, Internet of Things (IoT)-netværksintegration, forudkonfigureret indhold og mere.

  De samlede omkostninger for ERP

  Omkostningerne for ERP afhænger af softwareleverandøren, de valgte moduler og implementeringsmetoden. Generelt set har cloud-baseret ERP lavere omkostninger end on-premise ERP, fordi der ikke er nogen hardware, der skal købes – og ingen dyre in-house it-eksperter, der skal ansaettes. Leverandøren håndterer vedligeholdelsen og opkræver et årligt eller månedligt abonnementsgebyr til kunden, som regel baseret på antallet af brugere.

   

  Ved beregning af investeringsafkastet (ROI) og de samlede ejeromkostninger (TCO) for en ny ERP-implementering er de indledende og løbende personaleomkostninger lige så vigtige som omkostningerne til softwareudvælgelse og -implementering. Med cloud-muligheder og hybridmuligheder skal nye faktorer evalueres. F.eks. er udgifter til software, faciliteter, computerkapacitet, nedetid, genopretning, sikkerhed, privatlivets fred og it-personale alle vigtige overvejelser. Som nævnt reducerer cloud-løsninger i høj grad både kapital- og driftsomkostningerne – hvilket forbedrer både ROI og TCO.

  ERP-historik: Hurtig udvikling af ERP

  Computerstyrede forretningsapplikationer blev født i regnskabs- og finansverdenen i 1960'erne ved hjælp af mainframe-computere. Disse banebrydende applikationer var hurtigere og mere nøjagtige end manuelle processer – men var dyre, begrænsede i funktionalitet og stadig langsomme. Inden længe har disse applikationer udløst udviklingen af dedikerede selvstændige løsninger som kundeordrebehandling og planlægning af produktionsbehov (MRP).

   

  I midten af 1980'erne eksploderede konkurrencen i fremstillingssektoren, og der var behov for nye værktøjer. Ny MRP II-software integreret med regnskab og økonomi, salg, indkøb, beholdning og produktionsplanlægning, hvilket giver producenten et integreret system.

   

  I slutningen af 1990'erne blev ERP introduceret. ERP ændrede teknologisektoren ved at betjene en bredere vifte af brancher og ved at kombinere MRP II, HR, projektregnskab og slutbrugerrapportering.

   

  I det 21. århundredes korte periode har hurtigere internethastigheder og nye udviklingsredskaber igen revolutioneret ERP-suiter. Introduktionen af browserbaseret software banede vejen for cloud ERP-software, et gennembrud, der har udvidet både ERP-løsningernes rækkevidde og funktionalitet.

   

  I dag – i den digitale transformations tidsalder – udnytter moderne ERP-systemer i stigende grad nye intelligente teknologier som AI, maskinindlæring, robotprocesautomatisering (RPA), tingenes internet, naturlig sprogbehandling (NLP) og in-memory-databaser. De giver virksomhederne mulighed for at køre endnu mere effektive processer, udnytte opdateret viden fra både transaktionsdata og ustrukturerede data og i sidste ende forblive konkurrencedygtige i en tid med hidtil usete ændringer.

  Diagram, der viser ERP-historik

  Fremtiden for ERP

  Den digitale transformation tager fart – og ERP er kernen. Efterhånden som virksomheder indfører digitale teknologier i alle dele af virksomheden, ændrer de deres måde at fungere på grundlæggende.

   

  Ifølge Gartner er en af de centrale digitale forretningsacceleratorer at ”fordrive drager” – altså eliminere enhver negativ kraft, der bremser forretningen, herunder forældede processer og systemer. Så det er ikke overraskende, at virksomhederne allerede nu forlanger mere robuste ERP-systemer.

   

  Der er tre hovedtendenser, som bygger på det momentum, vi ser i dag:

   

  1. Cloud, cloud, cloud: Præferencen for cloud ERP vil fortsætte med at blive intensiveret, efterhånden som flere og flere virksomheder opdager fordelene – herunder “hvor som helst”-adgang, reducerede omkostninger til hardware og teknisk support, større sikkerhed og integration med andre systemer for blot at nævne nogle få. Ifølge Panorama Research i deres ERP-rapport for 2020 "vælger mere end halvdelen af organisationerne cloud-software (63 %) i stedet for lokal software (37 %)." Efterhånden som erhvervslivets hastighed fortsætter med at stige, bliver skyen endnu vigtigere.
  2. Vertikal integration: Krigsbugten mellem bedst-af-race-løsninger og integreret ERP er officielt overstået. Fremadrettet mener vi, at virksomheder vil forlange det bedste af begge verdener – et fuldt integreret ERP-system med vertikale udvidelser. Dette giver virksomheder mulighed for at få den specifikke funktionalitet, de har brug for, uden smertefulde integrationsproblemer eller data låst inde i informationssiloer. Vi ser også skiftet til stadig større fleksibilitet, da forretningsprocesserne er skræddersyet til den enkelte virksomheds behov.
  3. Brugerpersonalisering: Personale, kunder og leverandører ønsker alle indhold og funktionalitet, der matcher deres specifikke behov eller interesser og gør dem mere produktive. Den demografiske udvikling i arbejdsstyrken, især i industrier som fremstillingsindustrien, er også drivkraften bag interessen for lavkodeplatforme uden kodekser. Disse platforme giver brugerne mulighed for at få den oplevelse, de ønsker, i stedet for at skulle tilpasse sig softwaren. Brugere kan også forvente tilpassede dashboards, AI-drevet søgning, personaliseret chat og tilpassede workflows på tværs af enheder.

   

  Udforsk flere ERP-teknologi-trends – og bliv klogere på, hvordan du systematisk evaluerer dine muligheder, undgår faldgruber og kommer i gang med de rette innovationer for din virksomhed.

  10 ting at søge efter i et ERP-system

  Ethvert moderne ERP-system vil have en lang liste over funktioner baseret på den branche, de betjener, og de moduler, de tilbyder. Der er imidlertid 10 grundlæggende træk, som alle systemer til forvaltning af virksomhedsressourcer bør have:

   

  1. En fælles database: Centraliserede oplysninger og en enkelt version af sandheden, der giver konsistente, delte data og et funktionsovergribende view for virksomheden.
  2. Integrerede analyser: Indbyggede analyser, selvbetjenings-BI, rapporterings- og compliance-værktøjer, der kan levere intelligent indsigt for ethvert område af virksomheden.
  3. Datavisualisering: Visuel præsentation af nøgleinformationer med dashboards, KPI'er og punkt-og-klik-analyser som hjælp til hurtig og kvalificeret beslutningstagning.
  4. Automatisering. Automatisering af gentagne opgaver samt avanceret RPA drevet af AI og maskinindlæring.
  5. Konsistent UI/UX: Det samme udseende på tværs af moduler – samt brugervenlige konfigurations- og personaliseringsværktøjer til fx processer, brugere (inklusive kunder og leverandører), forretningsenheder, lokationer og produktlinjer.
  6. Integration: Problemfri integration af forretningsprocesser og arbejdsgange – samt åben og nem integration med andre softwareløsninger og datakilder, herunder fra tredjepart.
  7. Nye teknologier: Støtte til AI og maskinindlæring, digitale assistenter, tingenes internet, RPA, sikkerhed og beskyttelse af privatlivets fred og mobiltelefon.
  8. Teknologiplatform: En hurtig, gennemprøvet og stabil teknologistak til denne langsigtede investering – herunder en lavkode/no-code platform, iPaaS, datastyring med mere.
  9. Multinationel støtte: Inklusive for sprog, valutaer og lokal forretningspraksis og -forskrifter – samt teknisk support til cloud-tjenester, uddannelse, help desk og implementering.
  10. Valg af deployment: Cloud, on-premise eller hybrid.
  placeholder

  Prøv en moderne cloud-ERP

  Se fordelene ved et intelligent ERP-system først – prøv SAP S/4HANA Cloud.

  ERP uanset størrelse: Hvad er mine muligheder?

  ERP er ikke kun for globale virksomheder. ERP-løsninger er designet til virksomheder i alle størrelser – små, mellemstore og store. Du kan også få branche- og virksomhedsspecifik funktionalitet til at opfylde unikke forretningsbehov. Uanset din forretningssektor og størrelse vil du planlægge dit ERP-implementeringsprojekt omhyggeligt og følge bedste praksis.

   

  ERP for små virksomheder

  ERP-software til små virksomheder kan hjælpe dig med at bevæge dig ud over regneark og effektivt administrere alle aspekter af din voksende virksomhed – fra salgs- og kunderelationer til økonomi og drift. ERP-værktøjer til små virksomheder er typisk i skyen, hurtige at installere og designet til at vokse sammen med dig.

   

  Midtmarkeds-ERP

  ERP-software, der er designet til virksomheder og datterselskaber på mellemmarkedet, nyder i dag godt af indbyggede analyser, hurtig implementering og bedste praksis for snesevis af forskellige forretningsprocesser – økonomi, HR, forsyningskædestyring og meget mere. Mellemstore ERP-værktøjer hjælper virksomheder med at vokse og konkurrere, selv med begrænsede ressourcer. Modulopbyggede, cloud-baserede ERP-systemer er også et populært valg for mellemstore virksomheder med komplekse processer eller planer om hurtig vækst.

   

  Enterprise ERP

  Store virksomheder med globale operationer eller datterselskaber har brug for et robust, markedsledende ERP-system med integreret AI, maskinindlæring og analyser – og intelligent automatisering til at transformere forretningsmodeller og processer. ERP-systemer kan implementeres on-premise, i skyen eller i et hybridscenario afhængigt af forretningsbehov. De kan integreres med eksisterende databaser eller ideelt set køre på nyere, kraftfulde in-memory-databaser.

   

  Mange virksomheder moderniserer og opgraderer deres lokale ERP-systemer til cloud-implementeringer. Dette kræver omhyggelig planlægning af din ERP-opgradering samt en ERP-evaluering og gennemgang af dine implementeringsmuligheder.

  Hør, hvordan NBA understøtter væksten i deres virksomhed og mere gnidningsfri drift med SAP S/4HANA Cloud.

  placeholder

  Udforsk ERP-software

  Uanset størrelse har SAP en ERP-løsning til din virksomheds behov.

  Mere i denne serie

  ERP ofte stillede spørgsmål

  Et ERP-softwaresystem er et sæt integrerede applikationer eller moduler til styring af en virksomheds kerneforretningsprocesser – herunder økonomi og regnskab, forsyningskæde, HR, anskaffelse, salg, lagerstyring med mere. ERP-moduler er integreret i ét komplet system og deler en fælles database for at strømline processer og oplysninger i hele virksomheden. Virksomhederne kan udvide omfanget af deres ERP, efterhånden som de vokser.

  Cloud ERP er implementeringen af ERP i skyen i stedet for on-premise. Skyen giver et ideelt miljø for ERP, da den er en tilgængelig, pålidelig, sikker og meget skalerbar platform for missionskritisk software. Sand cloud ERP-software er udviklet specifikt til cloud-implementering og udnytter cloud-miljøet fuldt ud. Få mere at vide om SAP Cloud ERP- og ERP-implementeringsmuligheder.

  I regnskabet står akronymet ERP for Enterprise Resource Planning – som er en type Business Management-software. ERP-finansmoduler tilbyder mange af de samme funktioner som regnskabssoftware, fx værktøjer til debitorer og kreditorer, hovedbog, udgiftsstyring, rapportering og analyse med mere. Ud over økonomi indeholder ERP moduler til forskellige forretningsområder, såsom forsyningskæde og HR, og integrerer alt i et enkelt system.

  De fleste virksomheder starter med at bruge en række enkle selvstændige værktøjer til at administrere forskellige forretningsprocesser – fx QuickBooks eller Excel-regneark. Her er fem tegn, du har udvokset dem med, og som har brug for et moderne ERP-system.

  1. Du bruger mere tid på daglige aktiviteter. Hvis det tager længere tid at administrere nøgleaktiviteter som f.eks. regnskabsafslutning, kan det skyldes for mange forskellige applikationer. ERP-software integrerer løsninger og data til ét system med en fælles grænseflade, hvilket gør det nemmere for forretningsenheder at kommunikere og udføre deres job effektivt.
  2. Du har mange ubesvarede forretningsspørgsmål. Kan jeg nemt besvare vigtige spørgsmål om din virksomhed, såsom omsætning pr. produktlinje eller antal returneringer? Hvis ikke, kan segregerede systemer og manglende adgang til metrikker og KPI'er holde dig tilbage. Enterprise Resource Planning software er designet til at håndtere disse udfordringer.
  3. Du har forældede forretningsprocesser. Er der områder, hvor dine processer slipper af sted med dig? Måske er det sværere for dig at administrere beholdningen, tilfredsstille kunderne eller holde omkostningerne i skak. Hvis det er tilfældet, kan det være nødvendigt at omstrukturere dine forretningsprocesser for at tage højde for vækst eller skiftende prioriteter – hvilket er en naturlig del af ERP-softwaren.
  4. Du har manuelle processer med flere datasæt. Bruger de fleste af jeres afdelinger deres egne applikationer og processer til at få tingene gjort? Hvis det er tilfældet, bruger chancerne for meget tid på dobbelt dataindtastning. Når information ikke kan overføres mellem systemer, tager det længere tid at rapportere, fejl sker ofte, og beslutningstagningen hindres.
  5. Du går glip af hurtigt omsættelige muligheder. Bruger du så meget tid på at drive din virksomhed, at du ikke kan udnytte spændende nye muligheder? Nyere ERP-systemer inkluderer avancerede, intelligente funktioner som maskinindlæring og prognoseanalyser, der gør det nemmere at identificere og udnytte rentable nye ventures.

  SAP Insights Newsletter

  placeholder
  Abonner i dag

  Få nøgleindblik ved at abonnere på vores nyhedsbrev.

  Yderligere læsning

  Tilbage til toppen