Gå til indholdsfortegnelsen
Mænd på et lager

Digital transformation af forsyningskæde: Se i skyen

 

Denne webside er blevet maskinoversat for at gøre det nemmere for dig. SAP yder ingen garanti for maskinoversættelsens korrekthed eller fuldstændighed. Den originale engelske webside kan findes ved at bruge verdenskortet i øverste højre hjørne af denne side.

I de seneste år har virksomhederne beskæftiget sig med uforudsigelige handelspolitikker, stadig mere komplekse forbrugerpræferencer, kortere end nogensinde før produktlivscyklusser og udrulningstider og forskellige andre spørgsmål vedrørende forsyningskæden. For at kunne konkurrere – og trives – i dette udfordrende miljø ser mange virksomhedsledere nærmere på deres nuværende forsyningskædeoperationer med det presserende mål at gøre dem mere modstandsdygtige, effektive og omkostningseffektive.

 

 

En nylig, dybdegående rapport fra Oxford Economics afslørede – noget ikke overraskende – at “erhvervslivet fungerer bedst, når alle dele af en organisation, herunder dens eksterne partnere og kunder, er agile og indbyrdes forbundne.” Dette gælder især for forsyningskæder, da de består af så mange indbyrdes afhængige bevægelige dele.  

 

Den traditionelle lineære forsyningskæde er (som sagt) kun så stærk som sit svageste led. Traditionelle forsyningskæder indeholder ofte huller og siloer, hvor ledere af forsyningskæden ganske enkelt mister deres partnere og de varer og materialer, de er ansvarlige for, af syne. Men når forsyningskæder er forbundet – når alle fra råvareleverandøren til leveringsføreren er en del af det samme net – fjernes opmaerksomheden. Cloud-løsninger hjælper med at innovere processer på tværs af alle led i kæden, fra planlægning og determinering af forsyningskilde til produktion, distribution og logistik. Disse moderne forsyningskædeteknologier hjælper med at forbinde alle teams og flytte dele på tværs af virksomheden, automatisere processer og funktioner og i sidste ende hjælpe med at løse mange fælles forsyningskædeproblemer. For nutidens virksomheder hjælper cloud-forsyningskædeløsninger med at skabe en mere intelligent, skalerbar og robust forsyningskæde, som fremmer vækst og konkurrenceevne i hele virksomheden.  

Cloud-løsningerhjælper med at innovere processer på tværs af alle led i kæden, fra planlægning og determinering af forsyningskilde til produktion, distribution og logistik.

Cloud-forsyningskædenetværk: Konnektivitet og robusthed

I stedet for et serieview over links i en lineær forsyningskæde, ser et digitaliseret, cloud-baseret system forsyningskæden som et forbundet netværk. Denne "netværks"-visning af forsyningskæden gør det lettere for teams at samarbejde mere sammen og hjælper med at minimere risici i det øjeblik, de præsenterer sig selv. Konnektiviteten af et cloud-baseret system kombineret med kunstig intelligens (AI) og maskinindlæring betyder, at jo flere data der går ind og ud af forsyningskædenetværket, desto bedre er nøjagtigheden, når det drejer sig om efterspørgselsprognoser, automatisering af processer og orkestrering af de mange bevægelige dele, der udgør operationen.  

 

Når et cloud-baseret system giver forsyningskædeledere synlighed i realtid på tværs af hele netværket og alle dets partnere, kaldes det et forsyningskædekontroltårn. De data, der indsamles fra alle enheder og systemer i netværket, er i døgndrift. Alle indgående og udgående data skal registreres, analyseres og forstås – for det meste i realtid. Derfor er cloud-konnektivitet så vigtig for funktionaliteten af de bedste moderne forsyningskædeløsninger.

Hvorfor er forsyningskædens synlighed så vigtig i dagens økonomi?

Forsyningskædesynlighed er muligheden for at spore produkter og alle deres komponenter, fra råmaterialer til deres ankomst til kundens hoveddør. Det kan være en stor udfordring at bevare synligheden inden for en virksomheds egne operationelle grænser. Men når oversøiske forsynings-, produktions- og logistikpartnere bringes i blandingen, kan det blive meget vanskeligt at holde øje med det hele. For at opnå meningsfuld og nøjagtig forsyningskædesynlighed bruger de bedste virksomheder i dag cloud-baserede forsyningskædeteknologier til at levere data i realtid på tværs af alle deres operationer. Med den centraliserede, tværfaglige synlighed, som intelligente forsyningskæder giver, kan virksomheder opnå større effektivitet og reaktionsevne, samtidig med at forsyningskædeproblemer afbødes bedre.

placeholder

Processynlighed kan hjælpe med at løse de mest almindelige forsyningskædeproblemer.

 

Inflationsproblemer og forsyningskæderisiko

Når priserne stiger, rammer det alle i hele din forsyningskæde, fra dine råvareleverandører til dine kunder. Virksomhederne skal på tværs af deres aktiviteter – og især deres forsyningskæder – se på, hvordan de kan optimere og strømline deres aktiviteter. Virksomheder, der overlever (og trives) i tider med økonomiske omvaeltninger, gør det ved at vaere strategiske, ikke reaktive. Opbygning af modstandsdygtighed i virksomhedskulturen er en afgørende taktik for at mindske inflationen. Med intelligente cloud-forbundne forsyningskædeløsningerkan virksomheder gøre deres produktionsprocesser mere strømlinede, centralisere kontrollen med deres logistiknetværk og stramme lagermargenerne. Og ved at integrere kundefeedback og data i realtid i din virksomhed og planlægningssystemer kan du sikre, at du er lydhør og fleksibel, når du håndterer inflationsrelaterede kunderelaterede problemstillinger.

Gnid forsyningskæder for bedre planlægning, prognoser og lagerstyring

Forsyningskædeplanlægning er en fremadrettet proces, der hjælper med at synkronisere og optimere alle links på tværs af forsyningskæden – og de forretningsfunktioner, der understøtter dem. Dette omfatter salgs- og produktionsplanlægning (S&OP) samt beholdningsstyring samt forsyning og efterspørgsel. Det har altid været en hård udfordring for forsyningskædeledere at opnå en nøjagtig (og rentabel) beholdningsbalance. Cloudbaserede forsyningskædeløsninger med AI og maskinindlæring i deres kerne hjælper virksomheder med at tilføje nøjagtighed og hastighed til deres efterspørgselsføler- og efterspørgselsprognosestrategier. Komplekse datasæt kan analyseres hurtigt, og pludselige risici eller tendenser kan registreres og behandles i realtid. 

Transformation af forsyningskæde: Udnyttelse af analysefunktioner

Avancerede forsyningskædeanalyser hjælper virksomheder med at få en mere præcis forståelse af både kendte og ukendte risici. Ved hjælp af analyser får forsyningskædeadministratorer mulighed for at indsamle og behandle data hurtigt og fleksibelt. Disse datasæt kan komme fra kundernes adfærd og feedback, nyheder og markedstendenser samt input i realtid fra Internet of Things (IoT)-enheder og aktiver i hele forsyningskæden. 

 

Desuden har mange virksomheder ikke en klar idé om, hvad der foregår i de nedre led af deres forsyningskæde, især når de er geografisk spredte eller fjerntliggende. Det er imidlertid inden for disse segmenter, at mange af de værste potentielle risici og afbrydelser i forsyningskæden kan være skjult. Forsyningskædeanalyser kan behandle data fra en lang række kilder for at hjælpe virksomheder med at vælge og verificere de bedste leverandører og partnere i første omgang og advare om risici er umiddelbart forestående.

Innovation i forsyningskæden og løsninger til behovsbaseret logistik

Amazon Effect henviser til den stigende efterspørgsel efter både B2C- og B2B-kunder til at modtage hurtig eller næste dags levering. En forskningsartikel i Harvard Business Review fra 2021 minder os om, at “E-handel succes afhænger af den sidste kilometer. Forbrugerne i dag er ikke ivrige efter undskyldninger, især når det drejer sig om tilgængelighed, prisoverkommelighed og bekvemmelighed."

 

Moderne virksomheder lærer, at uanset hvor fantastiske deres produkter og tjenester er, afhænger deres evne til at konkurrere i høj grad af deres logistiske resultater. Efterspørgselslogistiske løsninger betyder, at virksomheder kan anvende fragt- og leveringsmuligheder, hvor og når der er behov for dem, hvilket giver virksomhederne adgang til et robust og distribueret shippingnet uden at skulle betale for vedligeholdelse af en stor flåde, der sidder stille, når der ikke er behov for det. 

Se, hvordan Uber og SAP samarbejder om at levere behovsbaseret logistik. 

Industrielle IoT-netværk (IIoT) og forsyningskædetransformation

Cloudbaserede forsyningskædeløsninger understøtter IIoT-netværk, der giver virksomhederne mulighed for at kommunikere i realtid med alle de mekaniske aktiver på tværs af deres aktiviteter. Når de suppleres med intelligente teknologier som maskinindlæring, kan disse softwareløsninger ikke kun indsamle og administrere enorme mængder af komplekse IoT-data, de kan også analysere og behandle dem for at levere effektiv indsigt og anbefalinger.

 

For eksempel viser en McKinsey-rapport , at når IoT-nettene leverer prognosevedligeholdelsessintel , reducerer det typisk maskinnedetiden helt op til 50 procent og øger maskinlevetiden med op til 40 procent. Derudover kan AI- og maskinindlæringsværktøjer bruge IoT-data til at automatisere mere effektive og robuste processer og arbejdsprocesser – selv ved at lære af erfaringerne til at være stadig mere præcise og forudsigende over tid.

Med optimering af forsyningskæden er fordelene i skyen

I en artikel i Forbes for nylig hedder det, at “Virksomheder har ikke krystalbolde. De har dog det næstbedste, nemlig data. Ved at digitalisere deres fabrikker og forsyningskæder på en måde, der letter dataindsamling og -analyse, kan virksomheder minke om tidligere og nuværende aktiviteter for intelligens, som hjælper dem med at forudsige fremtidige forretningsresultater." Og det skønne ved intelligente cloud-baserede løsninger er, at de fra det øjeblik, du begynder at bruge dem, begynder at opsamle og levere netop de data, som virksomhederne har brug for til at knytte ROI og kvantificerbare fordele til deres software- og driftsinvesteringer.

 

Her er nogle af de vigtigste cloud-baserede forsyningskædefordele:

  • Skalerbarhed: Cloud-løsninger i forsyningskæden gør det muligt for virksomheder at vokse, når og hvordan de skal. Dette er især værdifuldt for virksomheder, der befinder sig i den tidlige fase af den digitale omstilling af deres forretnings- og forsyningskædeplanlægningssystemer.
  • Umiddelbart: Når systemer og enheder er tilsluttet i skyen, begynder de straks at dele data og oplysninger. Inden for kort tid – ofte kun uger – kan virksomhederne indhente tilstrækkelige mængder driftsdata til at kunne træffe effektive og transformerende forretningsbeslutninger.
  • Effektivitet: Cloud-løsninger i forsyningskæden hjælper virksomheder med at undgå spild og ineffektiv lagerstyring. Brugen af værktøjer til efterspørgselsmåling og efterspørgselsprognoser betyder, at beholdningsstørrelser og -steder er nøjagtige i realtid – i hele forsyningskæden og i hele virksomheden.
  • Tilgængelighed: Forsyningskædeledere behøver ikke længere være på stedet for at få adgang til driftsoplysninger. Cloud-baserede løsninger konsoliderer systemer og betyder, at alle fra drivere til kundeansvarlige kan forbindes med hinanden på tværs af lokationer, enheder og tidszoner. 
  • Agilitet: Cloud-systemer i forsyningskæden, der drives af AI-teknologier, gør det muligt for forsyningskædeledere at anvende konsekvensscenarier og prognoseanalyser til at levere effektiv indsigt og anbefalinger. Uventede afbrydelser eller muligheder er ikke blot bedre forudsagt, beredskabsplaner er allerede på plads og kan gennemføres hurtigere under hele operationen.
  • Loyalitet: I en verden efter pandemien ser vi forbrugere, der er mere villige til at se på generiske mærker, og selv B2B-kunder udviser større fleksibilitet i deres mærkepræferencer. De prioriterer bekvemmelighed, pris og kundeoplevelse højere end længerevarende mærkeloyalitet. Cloud-baserede forsyningskædeløsninger gør det muligt for virksomheder at spotte og reagere hurtigt på kundetendenser og -præferencer og levere personlige og responsive kundeoplevelser, der hjælper med at styrke loyaliteten på et marked i hastig forandring.  

Transformation af forsyningskæde: Hvad er de næste skridt for din virksomhed?

Digital transformation – som alle andre virksomhedsinitiativer – starter med god kommunikation, klart delte og forståede KPI’er, fremragende protokoller for forandringsledelse og velplanlagte køreplaner. En vurdering af forsyningskædens modenhed kan forberede dig på din transformationsrejse ved at bestemme din aktuelle situation og hjælpe med at opstille realistiske mål og en handlingsplan. 

placeholder

Udforsk SAP Integrated Business Planning

Cloud-baserede forsyningskædeløsninger øger modstandsdygtigheden gennem integreret planlægning.

SAP Insights Newsletter

placeholder
Abonner i dag

Få nøgleindblik ved at abonnere på vores nyhedsbrev.

Yderligere læsning

Tilbage til toppen