Gå til indholdsfortegnelsen

 

Denne webside er blevet maskinoversat for at gøre det nemmere for dig. SAP yder ingen garanti for maskinoversættelsens korrekthed eller fuldstændighed. Den originale engelske webside kan findes ved at bruge verdenskortet i øverste højre hjørne af denne side.

Hvad er SAP?

SAP er en af verdens førende producenter af software til styring af forretningsprocesser og udvikler løsninger, der letter effektiv databehandling og informationsstrøm på tværs af organisationer.

placeholder
Oversigt

Virksomheden blev grundlagt i 1972 og blev i første omgang kaldt System Analysis Program Development (Systemanalyse Programmentwicklung), senere forkortet til SAP. Siden da er den vokset fra at være en lille fem-mands virksomhed til at være en multinational virksomhed med hovedsæde i Walldorf i Tyskland med over 105.000 ansatte på verdensplan.

Med introduktionen af den oprindelige SAP R/2- og SAP R/3-software etablerede SAP den globale standard for Enterprise Resource Planning (ERP)-software. Nu tager SAP S/4HANA ERP til næste niveau ved at bruge effekten af in-memory-computing til at behandle enorme mængder data og til at understøtte avancerede teknologier som kunstig intelligens (AI) og maskinindlæring.

Virksomhedens integrerede applikationer forbinder alle dele af en virksomhed med en intelligent suite på en fuldt digital platform og erstatter dermed den processtyrede, gamle platform. I dag har SAP mere end 230 millioner cloud-brugere, mere end 100 løsninger, der dækker alle forretningsfunktioner, og den største cloud-portefølje af nogen udbyder.

Christian Klein leder virksomheden, leder op af direktionen i SAP SE, og er som 41 den yngste administrerende direktør for nogen større virksomhed på Tysklands DAX blue chip market index.

Forstå SAP

Hvad står SAP for? (Hvad er SAP's fulde formular?)

Navnet er en initialisme af virksomhedens oprindelige tyske navn: Systemanalyse Programmingwicklung, som oversættes til System Analysis Program Development. I dag er selskabets juridiske virksomhedsnavn SAP SE — SE står for societas Europaea, et offentligt selskab, der er registreret i overensstemmelse med EU-selskabsretten.

Hvordan udtaler du SAP?

Folk spørger ofte "Hvordan siger du SAP?" Det er en initialisme, ikke et akronym, derfor udtales den som individuelle bogstaver (S-A-P). SAP udtales ikke som et ord ("sap").

SAP-software

placeholder
Hvad anvendes SAP-software til?

Traditionelle forretningsmodeller decentraliserer ofte datastyring, hvor hver forretningsfunktion gemmer sine egne driftsdata i en separat database. Dette gør det vanskeligt for medarbejdere fra forskellige forretningsfunktioner at få adgang til hinandens oplysninger. Desuden øger duplikering af data på tværs af flere afdelinger omkostninger til it-lagring og risikoen for datafejl.

Ved at centralisere datastyring giver SAP-software flere forretningsfunktioner med et enkelt sandhedsbillede. Dette hjælper virksomheder med at styre komplekse forretningsprocesser ved at give medarbejdere fra forskellige afdelinger nem adgang til indsigt i realtid i hele virksomheden. Derfor kan virksomheder fremskynde arbejdsgange, forbedre driftseffektiviteten, øge produktiviteten, øge kundernes oplevelser – og i sidste ende øge indtjeningen.

placeholder
Hvad er ERP-software?

ERP står for "Enterprise Resource Planning". ERP-software omfatter programmer for alle kerneforretningsområder, såsom anskaffelse, produktion, materialestyring, salg, marketing, økonomi og HR.

SAP var en af de første virksomheder, der udviklede standardsoftware til forretningsløsninger og tilbyder fortsat brancheførende ERP-løsninger.

Var SAP en start-up?

SAP begyndte med en lille gruppe venner, som havde en stor idé: en vision om en digitalt forbundet virksomhed. Dietmar Hopp, Klaus Tschira, Hans-Werner Hector, Hasso Plattner og Claus Wellenreuther startede virksomheden som et privat interessentskab i 1972 og lancerede det første kommercielle produkt et år senere.

Stifterne og medarbejderne arbejdede tæt sammen med kunderne – ofte sidder de side om side i kundernes kontorer for at lære deres forretningsbehov og -processer at kende. Få mere at vide om virksomhedens historik.

Siden da er virksomheden vokset støt ved at ekspandere sit marked og opkøb verden over, til at forvandle sig fra en lille tysk startup-virksomhed, til en af verdens største teknologivirksomheder og en global leder inden for forretningssoftware.

Og den har aldrig mistet sin pionerånd eller sin vilje til at skabe banebrydende løsninger, der ændrer folks liv til det bedre.

Hvad gør SAP?

SAP hjælper virksomheder og organisationer af alle størrelser og brancher med at drive deres virksomheder rentabelt, tilpasse sig kontinuerligt og vokse bæredygtigt.

placeholder

Virksomheden udvikler softwareløsninger, der anvendes af små og mellemstore virksomheder og store virksomheder. Med standardapplikationer, brancheløsninger, platforme og teknologier kan alle forretningsprocesser kortlægges og designes. Softwaren indsamler og behandler data på én platform, fra indkøb af råmaterialer til produktion og kundetilfredshed. SAP-løsninger kan installeres "On-Premise" på en brugers lokation eller anvendes fra skyen, hvilket hjælper virksomheder med at analysere og designe hele værdikæden effektivt. SAP-løsninger kan også anvendes til at oprette prognoser, fx når en maskine skal repareres, eller hvordan omsætningen vil udvikle sig i det næste halve år.

Derudover hjælper SAP kunder med problemfrit at sammenkæde driftsdata om forretningsprocesser med oplevelsesdata om følelsesmæssige faktorer, såsom købsoplevelse og kundefeedback. Dette giver virksomhederne mulighed for bedre at forstå og reagere over for deres kunder.

Du kan også være interesseret i...

Gratis prøver

Oplev den bedst sælgende SAP-software i aktion. Download og prøv de nyeste versioner af vores analyse-, CRM--, datastyrings-, ERP- og teknologiplatforme.

SAP News Center

Se nyheder og pressemeddelelser fra SAP på SAP News Center. Læs dybdegående funktionsartikler om aktuelle forretnings- og teknologitendenser, kundehistorier og videoer på SAP TV.

Virksomhedsinformation

Få mere at vide om vores virksomhed – få mere at vide om SAP's fakta, virksomhedsprofil og forretningsoplysninger.

Portefølje og produkter

Udforsk vores omfattende løsninger til alle forretningsprocesser på tværs af alle brancher for at finde de løsninger, du har brug for til at drive din virksomhed bedre, hurtigere og enklere i hele virksomheden.

Events

Hold dig i kontakt med brancheeksperter, og hold øje med dine kompetencer når som helst og hvor som helst. Brug vores eventfinder til at se kommende og on-demand webinarer, virtuelle begivenheder og konferencer.

Har du spørgsmål? Kontakt os!

Tilbage til toppen