Skip to Content
Contacteer ons

Shoppers gaan niet langer rechttoe rechtaan te werk

Ze doorlopen diverse stadia in hun koopproces. Om klanten aan te trekken en te behouden, is het van essentieel belang dat u elke klant een geweldige ervaring biedt. 

Ontdek hoe

Verkoopmarketing vereenvoudigen

Klanten volgen geen rechte lijnen meer, ze doorlopen meerdere fasen tijdens het winkelen. Om hen aan te trekken en loyaal te maken, is het essentieel om ze in elke fase van het verkoopproces een geweldige ervaring te bieden. 
Previous

EKN: De toekomst van verkoopanalyse?

Het zal niet lang meer duren voordat verkoopanalyse klantinzichten uitgebreid zal inbedden in het hele bedrijf. Ze zullen zo ver doordringen dat ze elke beslissing in elke functie zullen beïnvloeden.

24%
minder DSO*

Detaillisten die hun financieringsteams tijdige, geïntegreerde kijk op de cruciale metrics geven hebben 24% minder days sales outstanding (DSO) dan detaillisten die dat niet doen. Hoe vergelijtk uw bedrijf daarmee?

Next

Kijk eens wat onze klanten zeggen...

SAP CAR gratis proefrijden

Neem SAP Customer Activity Repository (SAP CAR) voor een proefrit. U zult zien hoe dit platform voor detailhandelsplanning, prognoses en analytics u kan helpen snel POS gegevens te auditen, 360° kijk op klanten te krijgen en samengebundelde vraagprognoses in seconden te creëren.

Previous

Verbind marketing en merchandising

Retailers moeten het gat tussen marketing en merchandiseplanning dichten – maar dat is niet zo makkelijk, en digitale kanalen maken het gat juist groter. In dit rapport van Retail Systems Research staat welke acties u kunt nemen om het probleem op te lossen.

Klantenwensen versus detaillistencapaciteit

Ontdek hoe u kunt voorblijven op steeds veranderende klantenwensen en winkeltrends - en uiteindelijk de toekomst van uw bedrijf in stand houden. Download dit onderzoek voor het ontwikkelen van innovatieve marketingstrategieën waarmee u op een evoluerende bedrijfstak kunt reageren.

Omnicustomer retail 101

Leer alles over omnicustomer detailhandel, die klanten de intieme merkrelaties geeft waar ze naar verlangen en voor personalisering en benaderbare merkbetrokkenheid zorgt - of consumenten nu een product onderzoeken of een aankoop doen op meerdere apparaten.

Next

Snelle, slimme mode

Ontdek hoe modebedrijven contact te leggen met klanten op manieren die voorheen gewoon niet mogelijk waren.

Verkrijg nieuwe perspectieven van detailhandelexperts

Previous

Maak contact met experts in de detailhandel

Verken handige hulpbronnen en essentiële informatie om uw organisatie te helpen SAP voor detailhandelsoplossingen uit te voeren en te bedienen.

Verkoop & Marketing: 5 manieren om netwerken te gebruiken

Niet alleen aankoopteams hebben moeite met het hanteren van bedrijfsnetwerkenom op de genetwerkte economie van vandaag te kunnen inspelen…

De grootste veranderingen in de detailhandel in 100 jaar

Hoor van industrieleiders Pat Bakey en Thomas Vetter over dringende uitdagingen - en echte kansen - in de detailhandel.

Next

Dreigende talentcrisis in detailhandel

Hoe kunnen HR leiders reageren op onverwachte, toenemende uitdagingen in het arbeidspotentieel van de detailhandel? Oxford Economics peilde honderden executives en werknemers daarover.

Detaillisten, blink uit in uw bedrijfstak met SAP Digital Business Services

De detailhandel verandert. Klanten zijn de focus en u heeft een voorsprong als u weet wat ze gaan doen. U heeft een soepele toeleveringsketen nodig die efficiënt aan de consumentenvraag kan voldoen. Omnichannel is het nieuwe zwart. U moet de dynamische winkelaar bij elke stap betrekken. Daarvoor moet u soepel blijven en complexe processen verwijderen.

SAP Digital Business Services kan u helpen in deze behoeften te voorzien. Wij hebben tientallen jaren industrie-ervaring en kunnen u helpen uw bedrijfstoestand te begrijpen, met u samenwerken voor de beste weg vooruit en een snelle succestijd verzekeren. Verkrijg de benodigde end-to-end oplossingen om uw belangrijkste bedrijfsresultaten te behalen en te blijven concurreren. SAP Digital Business Services kan uw bedrijf helpen bij:

Previous

Het verkrijgen van meer controle over klantenrelaties en profiteren van samengebundelde informatie, toonaangevende technologieën, innovatiewegenkaarten en een omnichannel strategie.

Het bevorderen van uw toeleveringsketen om te voorzien in de dynamische vereisten van de huidige detailhandel - en toch transparantheid, rentabiliteit en nauwkeurige planning behouden.

Het benutten van real-time consumenteninzichten en een gedetailleerde kijk op interacties - voor klantgerichte marketing, gerichte aanbiedingen en gepersonaliseerde winkelervaringen.

Next

SAP Training en onderwijs

Verrijk uw kennis van SAP software, ontwikkel nieuwe vaardigheden en breng meer expertise in uw bedrijf. Ons volledige programma van softwaretraining en onderwijscursussen en certificeringen kunnen u helpen de kracht van uw SAP oplossingen te maximaliseren.

Ontdek meer over digitale transformatie

Bekijk keynotes, strategiesessies en meer bij de jaarconferentie van SAPPHIRE NOW en ASUG.

Back to top