Skip to Content
Contacteer ons

Word SAP-partner

Industrieleidende oplossingen? Ja. Partnerprogramma van wereldklasse? Ja. Flexibiliteit om een bedrijf uit te bouwen dat het best werkt voor u? Ja. Er is echt geen beter moment om SAP-partner te worden. SAP streeft er vooral naar om bedrijven te helpen bij een gemakkelijk management. Waarom zouden partners niet hetzelfde doen? Het SAP PartnerEdge-programma voorziet u van de instrumenten, hulpmiddelen en voordelen om u een winstgevend SAP-bedrijf te helpen bouwen, uitvoeren en uitbreiden. Klaar om toe te treden tot HET cloudbedrijf dat aangedreven wordt door SAP HANA? Ja!

Of u nu SAP wilt bouwen, verkopen, onderhouden of uitvoeren - Er is binnen ons partner-ecosysteem een plaats voor alle niveaus van expertise. 

 • Geef het voorbeeld - Ga in zee met de marktleider in ERP-software om bedrijven te helpen om complexiteit te reduceren, te innoveren en de concurrentie voor te blijven.
 • Werk samen met de besten - Treed toe tot een bekroond partnerprogramma dat u alles geeft wat u nodig hebt om een succesvol SAP-bedrijf te bouwen en te laten groeien. 
 • Transformeer uw toekomst – Raadpleeg SAPs krachtige oplossingen: applicaties, analytics, database, mobiel, cloud- en platformtechnologie.
 • Versterk klanten - Breid software uit op in-situ-installaties, inzet op aanvraag en mobiele apparaten.
 • Win hevig - Maximaliseer uw opportuniteiten, bevorder uw activiteiten via meer klanten om extra omzet en winst te creëren.

Leer meer over al de gemakkelijke, flexibele manieren om toe te treden tot SAP, of u nu klaar bent om er volledig voor te gaan of verkiest eerst een van onze partnermogelijkheden te verkennen en uit te testen. Als u Build-, Sell-, Service- of Run SAP-oplossingen wenst, hebben we de werkmanieren die passen bij uw bedrijfsdoelstellingen en expertise. 

SAP PartnerEdge-programma

Of u nu Build-, Sell-, Service- of Run SAP-oplossingen wenst, het bekroonde SAP PartnerEdge-programma is gebouwd en ontworpen om maximaal succes en rendement te garanderen voor uw bedrijf. Voor partners die voldoen aan de minimale instapvereisten is het gemakkelijk om toe te treden: teken gewoon een lidmaatschapsovereenkomst, betaal een jaarlijks tarief en begin de voordelen te verwezenlijken die de initiële investering veruit overtreffen.

 • Een holistisch programma – In tegenstelling tot vele programma's van andere leveranciers biedt SAP PartnerEdge interoperabele betrokkenheidsmodellen die passen bij de manier waarop u werkt en omgaat met klanten. Kies een of meer van onze betrokkenheidsmodellen en u krijgt gestandaardiseerde tarieven, geharmoniseerde voordelen en kortingen, vereenvoudigde contracten en een verminderde administratie.
 • Punten leiden tot prijzen - Verdien waardepunten voor uw bedrijfsprestatie, competentie en versnellingspunten voor strategische alignering op het vlak van de belangrijkste thema's en oplossingen. Word erkend voor uw totale bedrijfsbijdrage in alle betrokkenheidsmodellen waartoe u bent toegetreden. De punten die u verdient, bepalen uw niveau in het programma. Het is eenvoudig: hoe hoger het niveau, des te groter de voordelen.
 • Altijd hulp bij de hand - U hebt toegang tot de SAP-experten die u nodig hebt: SAP Partner Account Managers, toegewijde SAP Partner Service Advisors, lokale SAP Marketing of een lid van een van onze vele partnercommunity's. Of u nu technische vragen hebt, marketingvragen, supportproblemen of advies nodig hebt over hoe u uw bedrijf naar het volgende niveau tilt, we hebben de geknipte oplossing. We brengen u in contact met de juiste mensen om u succesvoller te maken.
 • Toegewijde partnerwebsite –€“ SAPPartnerEdge.com is uw standaardbestemming voor alles om uw bedrijf te leiden, te beheren, te laten groeien en te versterken. Deze toegewijde partnerwebsite levert alle bedrijfsklare instrumenten, onlinetraining, hulpmiddelen, beste praktijken en gepersonaliseerde rollengebaseerde informatie die u nodig hebt. Kom kijken, neem wat u nodig hebt en ga opnieuw aan het werk –“ dat is SAPPartnerEdge.com!
 • Onderscheid u van de massa – Vermarkt uw expertise met specifieke SAP-partnerlogo's, naargelang uw niveau in het programma. Toon uw alignering met en goedkeuring van een van de krachtigste merken ter wereld. Personen met bijkomende specialisaties krijgen de toestemming voor het gebruik van SAP Recognized Expertise-logo's om zichzelf verder te onderscheiden op de markt.
   

SAP PartnerEdge Open Ecosystem

Wilt u een van onze partnerschapsopportuniteiten beoordelen en een testrit maken alvorens te kopen? SAP heeft vele barrières weggenomen en heeft de financiële bijdrage verlaagd die vaak geassocieerd wordt met het starten van een nieuwe leveranciersrelatie. Het ontwikkelen van een partnerschap in het SAP PartnerEdge Open Ecosystem verstrekt een ideale springplank om een SAP-partnerschap te bouwen en uit te breiden.

 • Gratis, snel en gemakkelijk - Er zijn geen programmaheffingen en heel minimale toetredingsvereisten om toe te treden tot een van de betrokkenheidsmodellen van het SAP PartnerEdge Open Ecosystem. Eenvoudige e-contracten met een verwerking binnen 24 uur, zodat u snel kunt starten.
 • Verken uw opties – SAP Open Ecosystem Basic verleent u beperkte toegang tot de toegewijde en veilige SAP PartnerEdge-website waar u de voor u beschikbare opties kunt verkennen en kunt beslissen of u in zee wilt gaan met SAP.
 • Kies uit onze vier betrokkenheidsmodellen* - Of u nu Build-, Sell-, Service- of Run SAP-oplossingen wenst, we hebben het gespecialiseerde betrokkenheidsmodel dat past bij uw bedrijfsdoelstellingen en expertise.
 • Raadpleeg de instrumenten en hulpmiddelen - U krijgt toegang tot de voornaamste hulpmiddelen en training die relevant is voor uw gekozen SAP PartnerEdge Open Ecosystem-betrokkenheidsmodel, waardoor u de opportuniteit kunt beoordelen en verkennen. 
 • Training die meetelt – Aangezien de SAP PartnerEdge Open Ecosystem-betrokkenheidsmodellen de Build-, Sell-, Service- en Run-modellen van het volledige SAP PartnerEdge-programma weerspiegelen, zal elke training die u tijdens deze verkenningsfase voltooit, meetellen voor de toetredingsvereisten wanneer u beslist er volledig voor te gaan.
 • Investeer zodra u er klaar voor bent - Nadat u zich de tijd heeft genomen om het SAP PartnerEdge Open Ecosystem-betrokkenheidsmodel te evalueren, kunt u gemakkelijk en snel een verbintenis aangaan. Onderteken de nieuwe overeenkomst, voldoe aan de toetredingsvereisten en betaal de nodige tarieven om toegang te krijgen tot de volledige kracht en voordelen van het SAP PartnerEdge-programma.

SAP begrijpt dat de grenzen tussen partnertypes steeds vager worden. Dus hebben we het SAP PartnerEdge-programma ontwikkeld om te werken en te groeien met u en dat met vier eenvoudige betrokkenheidsmodellen:

 • Build-oplossingen – Voor partners die applicaties, software, hardware en geïntegreerde oplossingen ontwerpen, ontwikkelen en bouwen op basis van SAP-platforms en -technologie. Als u een ISV of een ontwikkelaar bent of zelfs van plan bent om SAP-technologieën te bundelen of in te bedden in de onze via een OEM-relatie, dan is Build waarschijnlijk iets voor u.
 • Sell-oplossingen – Voor partners die SAP-oplossingen wederverkopen, in situ of in de cloud. Het is waarschijnlijk dat uw bedrijf de hele klantlevenscyclus beheert, inclusief de vraag, verkoop en implementatie. U bent gerechtigd om onderhouds- en supportdiensten te verstrekken na met succes voldaan te hebben aan de nodige vereisten. Dit model omvat, maar is niet beperkt tot, partners zoals wederverkopers met of zonder meerwaarde.
 • Serviceoplossingen – Bedoeld voor partners die consulting- en implementatiediensten verstrekken aan klanten door middel van het ontwerp, de ontwikkeling, implementatie en integratie van SAP-oplossingen.
 • Run-oplossingen – Vele klanten nemen afstand van in-situ-oplossingen voor hun IT-infrastructuur en beginnen gebruik te maken van gehoste oplossingen die beheerd en geleid worden door derden. Als uw expertise zich bevindt in de gebieden van Business Process Outsourcing (BPO) of Partner Managed Cloud (PMC) dan is dit betrokkenheidsmodel geschikt voor u. We zullen u alles geven wat u nodig hebt om SAP-software en -apparaten te beheren en uit te voeren ten behoeve van uw klanten.

Echt krachtig wordt het wanneer u deze betrokkenheidsmodellen koppelt met vereenvoudigde contracten, gestandaardiseerde programmatarieven die kortingen aanbieden (met meer betrokkenheidsmodellen), een waardepuntensysteem dat u beloont op basis van uw totale bedrijfsbijdrage en geharmoniseerde en toenemende voordelen volgens uw niveau in het SAP PartnerEdge-programma.

* Het "Run"-betrokkenheidsmodel zal in de loop van 2016 volledig uitgerold worden

 

Laat ons u naar het juiste aanvraagformulier leiden

We moedigen u aan om de Build-, Sell-, Service- en Run-opties voor partnerschappen onderaan de pagina te verkennen. Als u echter nog steeds niet goed weet welk betrokkenheidsmodel het best bij uw bedrijf past of gewoon geen tijd hebt, staan we klaar om u in enkele eenvoudige stappen te helpen.

 1. Klik hieronder op de link 'Nu aanvragen'.
 2. Antwoord op enkele eenvoudige vragen, zodat we u kunnen leiden naar het juiste aanvraagformulier.
 3. Vul het aanvraagformulier in en stuur het op.

Begin nu en neem uw eerste stap naar een partnerschap met HET cloudbedrijf aangedreven door SAP HANA.

Over het SAP partner ecosystem

Creëer uw eigen oplossingen

Dit betrokkenheidsmodel is gecreëerd voor partners die applicaties, software en geïntegreerde oplossingen ontwerpen, ontwikkelen en bouwen op basis van SAP-platforms en -technologie. Als u een ISV of een ontwikkelaar bent of zelfs van plan bent om SAP-technologieën te bundelen of in te bedden in de uwe via een OEM-relatie, dan bent u op het juiste adres.

We hebben twee opties voor partners die SAP-oplossingen willen bouwen, of het nu gaat over het ontwikkelen en bouwen van een applicatie van nul af aan of het creëren van een volledig bedrijfsaanbod door SAP-technologie in te bedden of te bundelen in uw eigen oplossing. Deze opties zijn:

 • Build SAP applications – Het uitbreiden en verder uitbouwen van SAP-technologie en -platforms is wat onze partners het best doen. Of u nu een ISV bent of zelfs een onafhankelijke ontwikkelaar - ons programma combineert alles wat u nodig hebt om verder te ontwikkelen op een SAP-platform en komt met unieke expertise om nog meer SAP-klanten te helpen met een eenvoudige operatie.
 • Bundel/bed SAP-technologie in in uw eigen oplossing – Deze opportuniteit is ideaal voor elk bedrijf of ISV die SAPs oplossingen en platforms van wereldklasse direct wil inbedden of bundelen in hun eigen applicaties voor een groter marktpotentieel. Bouw snel en goedkoper stevigere en betrouwbaardere producten en geef uw klanten het beste van beide werelden: ongeëvenaarde SAP-technologie gekoppeld aan uw eigen diepe kennis van de sector, oplossingen en expertise.

Of u er nu voor kiest om applicaties te bouwen of in te bedden/bundelen in uw eigen applicaties, de mogelijkheid om de functies ervan uit te breiden en het bereik van SAPs oplossingen zijn gigantisch. Bij SAP begrijpen we dat we de bedrijfsbehoeften van elke klant niet kunnen begrijpen en bevredigen zonder de vaardigheden, het bereik, de expertise en ongeëvenaarde waarde die u zelf meebrengt.

Een verhaal van ontwikkeling

Luister naar partners die oplossingen bouwen

Denkt u erover na applicaties te ontwikkelen? Luister naar partners die al applicaties bouwen op SAP-platforms en hoor hoe het SAP PartnerEdge-programma hen helpt om hun bedrijf uit te breiden en hun apps op de markt te brengen.

Bekijk de video

Het bouwen van oplossingen op SAP-platforms en ze dan vermarkten en verkopen is nooit gemakkelijker geweest. We streven ernaar dat 80% van alle apps gebouwd worden door SAP-partners, wat een fantastische kans biedt voor ontwikkelaars en ISV's.  Breid de functionaliteit van SAP-oplossingen en platforms uit door ons een rijk portfolio van aantrekkelijke, uiterst kwalitatieve en gebruiksklare verpakte apps te helpen leveren.

Programmahoogtepunten

Het toetreden tot ons programma om applicaties te bouwen op SAP-technologie geeft u toegang tot enkele krachtige voordelen, instrumenten en hulpbronnen die allemaal ontworpen zijn om uw SAP-toepassingen te helpen bouwen, certificeren, vermarkten en verkopen. U krijgt toegang tot:

 • Uw eigen SAP Partner Service Advisor* – Deze staat klaar om u op weg te helpen, uw applicatie te helpen bouwen en om zodra u klaar bent uw oplossingen te certificeren en te vermarkten via diverse kanalen. 
 • De middelen om te slagen – Toegang tot een breed gamma hulpmiddelen om uw bedrijf en ontwikkelaars bij te staan, om uw partnerschap te beheren en uw bedrijf te laten groeien.
 • Marketing- en verkoopondersteuning – SAP-partnerlogo, vermelding in de SAP Store en Application Development Partner-directory. Verkoop apps aan uw eigen klanten of aan de duizenden SAP-klanten via de online SAP Store. 
 • Voeg innovatiepakketten toe – Kies uw ontwikkelingsfocus: Cloud, mobiel, Big Data, bedrijfsintelligentie, Business One of geïntegreerde applicaties. Elk innovatiepakket verstrekt alles wat u nodig hebt om voort te bouwen op uw gekozen SAP-platform of -technologie en om deze verder te ontwikkelen. Elk pakket is individueel geprijsd en er kunnen op elk moment bijkomende pakketten en opties toegevoegd worden.

*Alleen beschikbaar voor partners die toetreden tot het volledige SAP PartnerEdge- Build-programma.

Twee manieren om toe te treden

We hebben vele van de barrières verwijderd die geassocieerd worden met het starten van een nieuwe ontwikkelaarsrelatie door u twee manieren te geven om toe te treden tot SAP:

 • SAP PartnerEdge: Build – Dit is ons allesomvattend SAP-programma dat u toegang geeft tot het complete portfolio krachtige technologieën, voordelen, instrumenten en hulpbronnen die allemaal ontwikkeld zijn om uw SAP-toepassingen te bouwen, certificeren, vermarkten en verkopen.
 • SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Build – Met dit aanbod kunt u SAP-toepassingen evalueren en verkennen zonder de financiële verbintenis die vereist is om toe te treden tot het volledige programma hieronder. Het is gedurende één jaar gratis voor een beperkt aantal gebruikers en technologieën.

Of u nu wilt toetreden tot ons volledig programma of u wilt abonneren op onze gratis verkenningsoptie, er is een massa informatie voor aspirerende ontwikkelaars in ons toegewijd SAP Application Development Partner Center.

Vereisten/voordelen SAP PartnerEdge: Build SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Build
Basisprogrammatarief Ja (€2,000 per jaar) Nee (Gratis voor 1 jaar)
SAP Partner Service Advisor Ja Nee
Marketingsupport Ja Nee
Bedrijfssupport voor ontwikkelaarslicenties Ja
Nee
Verkenningspakket voor SAP HANA & Databases Nee
Ja
Verkenningspakket voor bedrijfsintelligentie Nee
Ja
Verkenningspakket voor SAP Cloud Platform (€ 1500 per jaar) Ja
Nee
Verkenningspakket voor SAP HANA Cloud Integration (€1500 per jaar) Ja
Nee
Verkenningspakket voor SAP HANA & Databases (€500 per jaar) Ja
Nee
Verkenningspakket voor mobiel (€500 per jaar) Ja
Nee
Verkenningspakket voor bedrijfsintelligentie (€ 500 per jaar) Ja
Nee
Verkenningspakket voor SAP Business One (€ 500 per jaar) Ja
Nee
Verkenningspakket voor applicatie-integratie (€ 500 per jaar) Ja
Nee
image

Nu aanvragen. SAP PartnerEdge: Build

Gratis proefperiode van 1 jaar om apps te bouwen nu aanvragen

Nu aanvragen. SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Build (Gratis voor 1 jaar)

Unisys

Klanten functioneren beter en sneller met SAP HANA

Unisys is een systeemintegratiebedrijf dat globaal IT-diensten levert en meer dan 20.000 werknemers telt. Luister naar hoe ze eindresultaten leveren aan hun klanten met SAP HANA als een essentieel onderdeel van hun oplossing.

Bekijk de video

Begin niet van nul af aan wanneer u het beste van SAP kunt verpakken, bundelen of inbedden in uw eigen oplossingen.  Voor uw eindoplossingen is dit het beste van twee werelden: ongeëvenaarde SAP-functies - ondersteund door uw diepe kennis van de sector en expertise. U + SAP = onbeperkt potentieel voor u en uw klanten! Om meer verhalen te lezen van bestaande klanten die SAP-oplossingen bouwen, bundelen of inbedden klikt u hier.

Creëer nieuwe bedrijfswaarde

Verpak onze oplossingen en platforms van wereldklasse of bed ze in in uw eigen applicaties - voor groter marktpotentieel - door SAP OEM-partner te worden. Bouw goedkoper stevigere, betrouwbaardere producten en geef uw klanten het beste van beide werelden: ongeëvenaarde SAP-functies ondersteund door uw eigen diepe kennis van de sector en expertise.

 • Breid uw marktbereik uit –€“ Verhoog uw brutto- en netto-omzet
 • Minimaliseer de ontwikkelingstijd en -kosten –€“€“ Versnel de marktintroductietijd
 • Verhoog de aanbodsgrootte –€“€“ Bied een groter portfolio aangeboden producten
 • Verschaf klanten diepere inzichten –€“ Met instrumenten om hen snellere beslissingen te helpen maken

Lees meer in onze OEM Solution Guide

Programmahoogtepunten

SAP biedt flexibele commerciële voorwaarden aan potentiële klanten wier oplossingen, in combinatie met SAP-software, een aanzienlijk verbeterd aanbod kunnen bieden aan een ruim gamma marktsegmenten. Als geselecteerde partner is het duidelijke en voor de hand liggende voordeel voor u het vermogen om SAP-oplossingen en -platforms in te bedden of te bundelen in uw eigen oplossing.  Op deze manier kunt u een nieuw, verbeterd aanbod creëren dat een hogere waarde biedt aan uw klanten en uw portfolio producten en diensten op uw markten uitbreidt.

Onze experts zullen nauw samenwerken met u vanaf de vroegste stages van de integratie van uw oplossingen met SAP-oplossingen en -platforms tot de implementatie en support. Bovendien hebt u toegang tot ons volledig gamma van hulp-, marketing- en verkoopinstrumenten om de resultaten te maximaliseren, uw marktbereik uit te breiden en de brutto- en nettowinst te verhogen.

 • Vergroot uw aanbod met een uitgebreid portfolio –€“ Bundel leidende SAP-applicaties, analytics, mobiele, cloud-, database- en technologie- en in-memory-oplossingen of bed deze in. Geef uw klanten de instrumenten om hun inzicht te verdiepen en snellere beslissingen te maken.
 • Flexibiliteit –€“ Hanteer flexibele licenties, gebruiksopties en royaliteitsmodellen die passen bij uw bedrijf.
 • Snellere marktintroductie –€“ Integratievalidering, niet-wederverkoopbare demo's en licenties en implementatieprogramma's.
 • Innoveer en ontwikkel mee –€“ Werk nauw samen met SAPs productbeheerteam. Minimaliseer de ontwikkelingstijd en -kosten en versnel de marktintroductietijd.
 • Sta op de gastenlijst –€“ Speciale uitnodigingen voor bètatests, inleidende programma's en inzicht in toekomstige roadmaps.
Collapse
Redenen om SAP-platforms en -oplossingen in te bedden en te bundelen

U krijgt toegang tot onze sectorleidende platforms en oplossingen met inbegrip van analytics, applicaties, database, cloud, mobiele aanbiedingen en technologieplatforms. Daardoor geraakt u sneller op de markt, verlaagt u de ontwikkelingskosten en bevordert u de winst, en dat allemaal terwijl u klanten helpt.

 • Neem snel nieuwe technologieën en applicaties aan –€ Neem onze flexibele, stevige platforms die ontworpen zijn voor verandering en eigen ze u toe. Help uw klanten het Internet der Dingen opnieuw te interpreteren en te transformeren, te verbinden en ten volle te gebruiken.
 • Haal de maximale waarde uit big data –€“ Industrieleidende bedrijfsintelligentie, voorspellende analyse en in-memorycomputing.
 • Mobiliseer uw personeel –€“ De gebruikers krijgen toegang tot de bedrijfsinformatie - en systemen op alle apparaten.
 • Meer dan 40 jaar kennis van de sector –€“ SAPs expertise en bewezen staat van dienst op het vlak van het leveren van stevige, sectorspecifieke oplossingen gelden als standaard.
Collapse
Lever nieuwe sectorspecifieke oplossingen aan uw klanten

Transformeer uw bedrijf door SAP-oplossingen en platforms te integreren in uw sectorspecifieke oplossingen. Lever snel nieuwe oplossingen die voldoen aan de behoeften van uw klanten, creëer meer opportuniteiten en waarde en breid uiteindelijk uw marktpotentieel uit.

 • Haal waarde uit big data door middel van geavanceerde bedrijfsintelligentie en in-memorycomputing
 • Meer dan 40 jaar expertise –“ Maak gebruik van SAPs expertise en bewezen staat van dienst op het vlak van het leveren van robuuste, sectorspecifieke oplossingen
 • Verbeter de zichtbaarheid en productiviteit“ – In de hele waardeketen van uw klanten
 • Engageer en werk samen in realtime met uw klanten om loyaliteit te creëren en te behouden
Collapse
Previous

Build-applicaties

ISV's en ontwikkelaars die toetreden tot het SAP PartnerEdge Build-programma als zilveren partner krijgen alle instrumenten, hulpmiddelen en voordelen die nodig zijn om te ontwikkelen op SAP-platforms en vermarkten en verkopen ze vervolgens met succes. Het kost slechts € 2000 om toe te treden, plus de kosten van uw innovatiepakket(ten). U kunt ervoor kiezen om de volledige voordelen aan te vragen en er toegang toe te krijgen. Als u er echter nog niet echt klaar voor bent, kies dan de 'verkenningsoptie' voor beperkte toegang tot de hulpmiddelen voor een beperkt aantal gebruikers en voor een beperkte periode. 

Nu aanvragen. Ik wil apps bouwen                     

Verken. Beperkte toegang & gebruikers voor 1 jaar

SAP-technologie bundelen/inbedden

Een ideale gelegenheid als u een OEM-relatie wenst op te zetten om de laatste SAP-technologie en -platforms in te bedden en/of te bundelen in uw eigen oplossingen. Krijg alles wat u nodig hebt om snel een volledig bedrijfsaanbod te leveren met alle kracht, flexibiliteit en kennis van SAP ingebouwd als standaard. Doe vandaag een aanvraag en een van onze experts zal contact opnemen met u voor een  initiële beoordeling en zal de licentievoorwaarden van uw contract in orde brengen.

Nu aanvragen. Ik wil SAP-technologie inbedden/bundelen

Next

Sell SAP Solutions

Dit betrokkenheidsmodel is ontworpen voor partners die SAP-oplossingen wederverkopen. Het kan zijn dat uw bedrijf de hele klantlevenscyclus beheert, inclusief de vraag, verkoop en implementatie. U bent gerechtigd om onderhouds- en supportdiensten te verstrekken na met succes voldaan te hebben aan de nodige vereisten. Dit model omvat, maar is niet beperkt tot, partners zoals wederverkopers met of zonder meerwaarde.

Krijg toegang tot ons industrieleidend portfolio oplossingen en bied uw klanten de voordelen van het werken met een lokale partner die vertrouwd is met hun specifieke bedrijfsbehoeften. Bij SAP bieden we twee manieren aan om toe te treden tot ons partner-ecosysteem als verkooppartner: 

 • SAP PartnerEdge: Sell –€“ Dit model is ideaal geschikt voor wederverkopers met toegevoegde waarde. Wederverkopers met toegevoegde waarde doen meer dan alleen verkopen, ze bouwen, verkopen, onderhouden en implementeren onze oplossingen in alle sectoren die voldoen aan de behoeften van klanten in en buiten de markt van KMO's. Deze optie geeft u toegang tot SAPs volledig portfolio van oplossingen, een stapsgewijs programma met toenemende voordelen en een waardepuntensysteem dat u erkent en beloont voor meer dan alleen de bedrijfsprestatie maar ook voor competentie en strategische alignering. Er zijn jaarlijkse programmatarieven en u moet voldoen aan de minimale toetredingsvoorwaarden en permanente voorwaarden om de toestemming te krijgen en te behouden om te verkopen.
 • SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Sell – Een ideale manier om uw wederverkooprelatie met SAP te beginnen.  Na toetreding kunt u door SAP goedgekeurde producten die beschikbaar zijn via ons distributeurskanaal verkopen, onderhouden en vermarkten. Toetreding is gratis maar sommige van uw verkoop- en pre-salesmedewerkers zullen onze gratis opleiding moeten voltooien om te mogen beginnen verkopen.

Klik voor uw partnerschapsaanvraag op de bovenstaande tab 'Vereisten en voordelen' voor meer informatie over de verschillen tussen SAP PartnerEdge: Sell en SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Verkoopopportuniteiten.  

Toetredingsvereistens

Er zijn twee manieren om toe te treden tot SAP als verkooppartner - werk direct met SAP om volledige toegang te krijgen tot het volledige gamma voordelen en oplossingen als een volledige SAP PartnerEdge Sell-partner Of treed toe tot het SAP PartnerEdge Open Ecosystem: een verkoopmodel waarbij u samenwerkt met een van onze distributeurs om een onderdeel van het oplossingenportfolio weder te verkopen. De toetredingsvoorwaarden en permanente voorwaarden voor het SAP PartnerEdge Open Ecosysteem zijn minder omvattend dan de SAP PartnerEdge-overeenkomst, maar dit wordt ook weerspiegeld in het niveau van voordelen en de potentiële winst- en groeiopportuniteiten. 

Vereisten
SAP PartnerEdge: Sell                                                              
SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Sell
Basisprogrammatarief
Ja (ca. € 2000 per jaar)
Nee
Modeltarief voor Sell-betrokkenheidsmodel
Ja (ca. € 1700 per jaar)
Nee
Bedrijfsplan
Ja
Nee
Getrainde medewerkers in sales/presales
Ja*
Ja*
Getrainde medewerkers in marketing
Ja Nee
Support voor getrainde medewerkers
Ja (niet vereist indien wederverkoop van door SAP geleverde support)
Nee

* Niet alle oplossingen vereisen training maar deze wordt wel ten zeerste aanbevolen.

 

Hoogtepunten van de voordelen

De volgende lijst geeft maar een korte indruk van de beschikbare voordelen, maar toont een vergelijking tussen de volledige SAP PartnerEdge Sell-overeenkomst en het SAP Open Ecosystem: Sell-alternatief.

Voordeel SAP PartnerEdge: Sell                                                  
SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Sell
Primaire relatie met SAP    Ja
Nee
Primaire relatie met SAP-distributeur
Nee
Ja
Toegang tot op rollen gebaseerde instrumenten en hulpbronnen op www.SAPPartnerEdge.com
Ja
Ja
Gratis online op rollen gebaseerde training
Ja
Ja
Toegewezen SAP Partner Service Advisor
Ja Nee
Waardepunten
Ja Nee
Programmaniveaus met toenemende voordelen
Ja Nee
Marktontwikkelingsfondsen (MDF)
Ja (enkel Gold-partners) Nee
Gekwalificeerde leads van SAP
Ja Nee
Differentieer uzelf met het SAP Recognized Expertise-programma
Ja Nee
Gebruik van een SAP Partner-logo
Nee
Ja
Gebruik van SAP Partner Silver- of Gold-logo
Ja (naargelang het niveau) Nee
Listing op digitale eigendommen van SAP
Ja Nee
Opportuniteiten op SAP-tentoonstellingen en -evenementen
Ja Nee
Previous

SAP PartnerEdge: Sell

Een goede keuze voor wederverkopers met toegevoegde waarde die oplossingen willen verkopen, implementeren en ondersteunen in alle sectoren die klanten bedienen binnen en buiten de KMO-markt. Treed toe als partner op het zilveren niveau en klim op tot hogere niveaus en grotere voordelen naarmate u groeit. Er zijn programmatarieven, minimale toetredings- en permanente vereisten van toepassing.

SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Sell

Word gekoppeld aan een van SAPs distributeurs om enkele van SAPs krachtigste producten te verkopen. Dit is een geweldige manier om uw wederverkooprelatie met SAP te beginnen en een perfecte sprinkplank om een volledige SAP PartnerEdge-verkooppartner te worden wanneer u er klaar voor bent.  Toetreden is gratis en gemakkelijk, en u hoeft slechts een beetje training te voltooien alvorens u begint.

Next

Service SAP Solutions

Dit betrokkenheidsmodel is bedoeld voor partners die consulting- en implementatiediensten verstrekken aan klanten door middel van het ontwerp, de ontwikkeling, implementatie en integratie van SAP-oplossingen.

Diensten zijn een essentieel onderdeel van elk SAP-engagement. De partners van SAP spelen een essentiële rol en helpen onze klanten onze oplossingen ontwerpen, implementeren en integreren. Het zijn partners zoals u die onze klanten helpen bij het aannemen van SAP-oplossingen voor een gemakkelijke operatie. Zodra u de oplossing en het proces geïntegreerd hebt in hun bedrijf, zorgt u ervoor dat de oplossing blijft lopen en samen groeit met hun bedrijf. 

 • SAP PartnerEdge: Service – Dit is ideaal geschikt voor gevestigde en bewezen serviceconsultancy's en systeemintegrators (SI's). Ons stapsgewijs programma heeft toenemende voordelen en een waardepuntensysteem dat u beloont voor meer dan louter de bedrijfsprestatie, maar ook voor bijvoorbeeld competentie en strategische alignering. U hebt ook de optie om uw bedrijf te differentiëren op de markt door een of meer van onze SAP Recognized Expertise-nominaties te behalen. Er moet voldaan worden aan de programmatarieven, minimale toetredings- en permanente vereisten om de toestemming te krijgen en te behouden om SAP-oplossingen te onderhouden.
 • SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Service – Ideaal geschikt voor kleinere consultancy's of bedrijven die hun onderhoudsrelatie met SAP willen beginnen zonder de tarieven en het engagement die vereist worden om toe te treden als zilveren partner in het allesomvattende SAP PartnerEdge- Service-programma. U krijgt nog altijd toegang tot de rijkdom aan relevante informatie, training en instrumenten om u het servicepartnerschap met SAP te helpen verkennen en uit te bouwen en om uzelf te positioneren als een niche-SAP-serviceprovider. Toetreding is gratis en nadat enkele van uw oplossingsconsulenten de vereiste training voltooid hebben, zal uw bedrijf snel servicegeoriënteerd worden en klaar zijn om te interageren met klanten.

Klik voor uw servicepartnerschapsaanvraag op de bovenstaande tab 'Vereisten en voordelen' voor meer informatie over de verschillen tussen SAP PartnerEdge: service en SAP PartnerEdge open ecosystem: service opportunities.

Toetredingsvereisten

Er zijn twee manieren om toe te treden tot SAP als servicepartner - Een: betaal de programmatarieven en  voldoe aan de toetredings- en permanente vereisten om toegang te krijgen tot het volledige gamma voordelen als lid van het volledige SAP PartnerEdge: Service-betrokkenheidsmodel. Of twee: treed toe tot het gratis SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Service model en begin u te ontwikkelen om nicheconsulting- en implementatiediensten te verlenen aan SAP-klanten. Hieronder worden de vereisten en voordelen van de twee betrokkenheidsmodellen naast elkaar vergeleken: 

Vereisten
SAP PartnerEdge: Service                     SAP Open Ecosystem: Service
Ideaal geschikt voor
Gevestigde serviceconsultancy' en systeemintegrators (SI’s)  
Kleinere consultancy's die hun SAP service-relatie wensen uit te bouwen en uit te breiden 
Basisprogrammatarief
Ja (ca. € 2000 per jaar)
Nee
Service Engagement Model Fee Ja (ca. € 1.700 per jaar)
Nee
Bedrijfsplan
Ja Nee
Solution Consultant Trained Employees Ja Ja
Onderhoud uw profiel in ons onlinesysteem
Ja Nee

Hoogtepunten van de voordelen

De volgende lijst geeft maar een korte indruk van de beschikbare voordelen, maar toont een vergelijking tussen het volledige SAP PartnerEdge: Service model en het SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Service alternative.

Voordeel SAP PartnerEdge: Service SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Service
Primaire relatie met SAP  
Ja Nee
Toegang tot op rollen gebaseerde instrumenten en hulpbronnen op www.SAPPartnerEdge.com
Ja Ja
Gratis online op rollen gebaseerde training
Ja Ja
Toegewezen SAP Partner Service Advisor
Ja Nee
Waardepunten
Ja Nee
Programmaniveaus met toenemende voordelen
Ja Nee
Differentieer uzelf met het SAP Recognized Expertise-programma
Ja Nee
Gebruik van een SAP Partner-logo
Nee Ja
Gebruik van SAP Partner Silver- of Gold-logo
Ja (naargelang het niveau)
Nee
Gehoste SAP-testsystemen
Ja (onderhevig aan aparte overeenkomst)
Nee
Listing op digitale eigendommen van SAP
Ja Nee
Opportuniteiten op SAP-tentoonstellingen en -evenementen
Ja
Nee
Previous

SAP PartnerEdge: Service

Ideaal geschikt voor bewezen en gevestigde serviceconsultancy's en systeemintegrators (SI's) die SAP-oplossingen willen ontwerpen, implementeren en integreren.  Begin uw partnerschap met ons als partner op het zilveren niveau en klim op tot hogere niveaus en grotere voordelen naarmate we u helpen groeien en slagen. Er zijn programmatarieven, minimale toetredings- en permanente vereisten van toepassing. (Hieronder staat een unieke link als uw bedrijf specifiek taal- en vertaaldiensten verleent).

Nu aanvragen (Service)
Nu aanvragen (Taal en vertaling)

SAP PartnerEdge Open Ecosystem: Service

Voor kleinere consultancy's of bedrijven die een servicerelatie wensen te beginnen met SAP, verstrekt dit type engagement een perfecte sprinkplank om later een volledige SAP PartnerEdge servicepartner te worden.  U krijgt nog altijd toegang tot de rijkdom aan relevante informatie, training en instrumenten om u het servicepartnerschap met SAP te helpen verkennen en uit te bouwen en om uzelf te positioneren als een niche-SAP-serviceprovider. Toetreden is gratis en gemakkelijk, en u hoeft slechts een beetje training te voltooien alvorens u kunt beginnen te interageren met klanten.

Next

Run SAP Solutions

Dit betrokkenheidsmodel is bedoeld voor partners die SAP-oplossingen willen hosten en uitvoeren voor hun klanten. De mogelijkheden die de cloud en uitbestedingsmodellen bieden, groeien snel, aangezien allerlei soorten klanten uit alle sectoren steeds meer vragen om gehoste en uitbestede oplossingen waardoor ze kunnen focussen op de uitbreiding van hun bedrijf in plaats van op hun IT-operaties.  

Bied klanten meer waarde met cloud- en hostingservices waarmee ze geld kunnen sparen en hun bedrijf beter kunnen laten werken. Treed toe tot de SAP-partners en dienstverleners die lucratieve winstmogelijkheden ontgrendelen door beheerde cloud-, uitbestedings- en andere hostingdiensten te verstrekken aan het grootste klantenbestand in de wereld van de bedrijfssoftware.

 • Partner Managed Cloud (PMC) –“ Snelle groei op de private cloudmarkt betekent nooit vooraf geziene opportuniteiten voor SAP-partners die dit model aanbieden. Help uw klanten profiteren van de flexibiliteit, een snelle time to value en pay-as-you-go-economics van een door een partner beheerde cloud - samen met volledig beheerde SAP-oplossingen voor ondernemingen.  Het Partner Managed Cloud-programma geeft u alles wat u nodig hebt om een succesvolle private cloudoperatie te bouwen, in te zetten en uit te breiden.
 • SAP Outsourcing & Operations Partner – Word een vertrouwde door SAP gecertificeerde partner en profiteer van een groeiende markt waar klanten een uiterst kwalitatieve, duurzame en kostenefficiënte uitbesteding van operationele diensten en support eisen. Als SAP Outsourcing Operations Partner kunt u lokale of globale certificatie van uw leverings- en supportcapaciteiten verkrijgen.

Of u er nu voor kiest om uw eigen privaat cloudbedrijf te creëren om SAP-oplossingen te leveren door middel van ons SAP Partner Managed Cloud-programma of beslist om klanten te voorzien van de uitbestedings- en operatiediensten die ze vragen - de mogelijkheden voor bedrijven als het uwe zijn gigantisch. Bij SAP begrijpen we dat we de bedrijfsbehoeften van elke klant niet kunnen begrijpen en bevredigen zonder de vaardigheden, het bereik, de expertise en ongeëvenaarde waarde die u zelf meebrengt.

Partner Managed Cloud

Bent u klaar om met SAP samen te werken in de cloud?

De cloud is een blijvend fenomeen. Klanten eisen steeds meer volledige bedrijfsoplossingen die verstrekt worden als een dienst, zodat ze kunnen focussen op het leiden en uitbreiden van hun bedrijf, in plaats van op hun IT. Luister hoe SAPs Global Program Head, Luis Verdi, uitlegt wat de opportuniteit van de Partner Managed Cloud betekent voor u.

Met de opportuniteit van de Partner Managed Cloud (soms ook Managed Cloud as a Service (MCaaS) genoemd) kunt u klanten voorzien van volledig geïntegreerde, bewezen SAP-softwareoplossingen om essentiële bedrijfsprocessen te beheren in een cloudgebaseerd aanbod.

 • Verwijder kosten als barrière - Klanten betalen één enkel maandelijks of driemaandelijks abonnementstarief per gebruiker dat software, hardware, service en support omvat, die allemaal door u verstrekt worden aan meer klanten dan u ooit voor mogelijk hield.  
 • Lever een volledige ervaring - Van uitrol-, toepassings- en infrastructuurbeheerservices, permanent onderhoud en support en software-updates die het klanten mogelijk maken om te profiteren van de nieuwste en beste technologieën met minimale uitgaven en hulpbronnen. 
 • Bouw klantrelaties op lange termijn - Word een vertrouwd adviseur door klanten te helpen bij het aanpassen van hun software en diensten naarmate hun behoeften groeien en veranderen om toekomstige bedrijfsinnovatie en -groei in de hand te werken. Werk samen met andere SAP-partners die met add-ons uitbreidbare oplossingen bouwen om te voldoen aan sectorspecifieke en andere unieke behoeften.

NTT DATA

IT-diensten transformeren met analytics in realtime

NTT DATA Corporation is een SAP-partner en een globale provider van IT-diensten, inclusief business consulting, technologie en uitbesteding. Lees hoe het bedrijf ver voorop ligt op het vlak van IT-diensten door middel van een proactieve benadering tot oplossingen die een data-analyse in realtime mogelijk maken om klanten grotere innovatiemogelijkheden verstrekken.

Lees het verhaal

Diensten die gericht zijn op de uitbesteding van IT-activiteiten worden steeds belangrijker voor SAP-klanten die een kwalitatieve, duurzame en kostenefficiënte operatie van hun SAP-oplossingen en -omgevingen willen garanderen. Als SAP Outsourcing & Operations Services-partner kunt u een waaier aan diensten aanbieden in een breed gamma SAP-producten met inbegrip van: 

 • Hosting – Voer SAP-toepassingen uit en onderhoud ze op een centrale faciliteit en bied complete hostingpakketten aan die op maat gesneden zijn van het SAP-productportfolio van de klant. Uitgebreide technische vaardigheden en kennis op het vlak van SAP-administratie is verplicht.
 • SAP HANA Operations – Lever gecertificeerde operatiediensten voor oplossingen die aangeboden worden door ons in-memorycomputingplatform met kwalitatieve operationele standaarden.
 • Mobiele operaties – Lever de allerbeste mobiele operatiediensten voor SAP-software.
 • Business Process Operations (BPO) – Bied een volledige stapel BPO-diensten aan op basis van SAP-applicaties.
 • Infrastructuuroperaties – Bied infrastructuurdiensten die op maat gesneden zijn van SAP-klanten.
 • Applicatiebeheer – Verstrek het dagelijkse onderhoud, de operatie en permanente functionele support voor SAP-bedrijfsapplicaties.
 • Clouddiensten – Lever gecertificeerde infrastructuur op aanvraag en diensten voor SAP-software.

Door een of meer van de bovenstaande diensten te verstrekken kunt u profiteren van de globale trend van klanten die gebruik maken van uitbestedingsdiensten voor SAP-producten. Dit is een grote en groeiende kans voor uw bedrijf. 

Servicecertificaties kunnen uw bedrijf optillen

SAP Outsourcing- & Operations Service-partners kunnen erkend worden als een geloofwaardige provider van uitbestedingsdiensten voor SAP-oplossingen en -omgevingen.

 • De erkenning die u nodig hebt - Deze certificaties helpen SAP-klanten de allerbeste dienstverleners identificeren die kunnen voldoen aan hun kwaliteit, bereik en geografische vereisten.
 • Verhoog uw blootstelling - Profiteer van SAP-ondersteuning om de marktzichtbaarheid te verhogen en nieuwe winstopportuniteiten aan te drijven.
 • Certificaties die passen bij uw bedrijf - SAP biedt diverse certificaties die voldoen aan al uw bedrijfsbehoeften.  De SAP-experts zullen een of meer certificaties aanbevelen op basis van uw serviceportfolio.
 • Differentieer uw activiteiten - Na een succesvolle auditsessie geeft SAP een certificaat aan de partner en geeft hij hem toestemming om het overeenkomstige certificatielogo gedurende twee jaar te gebruiken (waarna er hercertificatie plaatsvindt). 

Om permanent hoge standaarden voor het beheer van SAP-oplossingen te garanderen ondergaan gecertificeerde providers om de twee jaar een rigoureuze beoordeling van hun leverings- en supportcapaciteiten door SAPs certificatiegroep voor uitbestedingspartners. U kunt ofwel lokaal of globaal gecertificeerd worden.

Lees de gids over de certificering van uw diensten

Previous

Partner Managed Cloud

Een snelle groei op de private cloudmarkt betekent nooit vooraf geziene opportuniteiten voor SAP-partners die dit model aanbieden. Help uw klanten profiteren van de flexibiliteit, een snelle time to value en pay-as-you-go-economics van een door een partner beheerde cloud - samen met volledig beheerde SAP-oplossingen voor ondernemingen. Het Partner Managed Cloud-programma geeft u alles wat u nodig hebt om een succesvolle private cloudoperatie te bouwen, in te zetten en uit te breiden.

SAP Outsourcing & Operations

SAP Outsourcing & Operations Partner – Word een vertrouwde door SAP gecertificeerde partner en profiteer van een groeiende markt waarop klanten een uiterst kwalitatieve, duurzame en kostenefficiënte uitbesteding van operationele diensten en support eisen. Als SAP Outsourcing Operations Partner kunt u lokale of globale certificatie van uw leverings- en supportcapaciteiten verkrijgen.

Next
Back to top